Şimdi Ara

1.1.3 e upgrade iphone çözülmeyen downgrade sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Caanım iphone um bir şekilde 1.1.2 idi salak gibi gidip 1.1.3 e yükselttim ve haliyle herkesin başına gelen oldu.
    Üstüne üstlük icadı kapatmadıgım surece sorun yoktu o an downgrade yapabilirdim. Ama icadı kapatıp tekrar actım.
    Zaten kayıtsız makina yani kaydı bu carsamba persembe acılacakmıs. Acaba ondan sonra downgrade olurmu bilmiyorum

Aklıma takılanlar ise sunlar yaklasık 5 saattir ugrasıyorum size garip gelebilir ama iphone taktıgımda shiftle basabilecegim bir restore goremedim.
    daha buna ulasamadım usb ile bilgisayarıma bagladıgımda bana su hatayı veriyor.

"The SIM Card inserted in this iphone does not appear to be supported."

ayrıca iphone icinde bir menu gorunmuyor hicbirsey acılmıyor. delirmek elde degil anlayacagınız.

Kesin olarak bir sim-kart takılmalımı bu icada bu işlemler yapılırken?
    ATT nin kartı şartmı? zira bende yok...

yani bir adım ileri gidemedim milyon tane yazı okudum. nerden bileyim böyle olacagını. Sanırım bunun için bir çözüm yok
    Çöpe atılacak icat..Çok karamsarlastım umutsuz bir bicimde surekli bir o makinaya bir o makinaya gecip usb den baglayıp duruyorum aleti. ama olmuyor.

itunes versiyonlarından mı acaba dedim 4 farklı versiyon itunes buldum indirdim. olmuyor olmuyor olmuyor.

Bir fikir verebilecek varmıdır?

• Kardeş restore yapamıyormusun 1.1.1 e düşürmeyi falan yani,alla alla nasıl olur yani açtın kaapdın pc görmüyormu aletii,çok geçmiş olun elimizden geleni yaparız..
  • modem sürümü 04.03.13 ise beklemekten başka yapacak bişey yok.. bootlader 46 üstü..
    1.1.2 de kurulur 1.1.3.. ama telefon özelliği çalışmaz.. sadece ipod olur.. ATT sim kartı ile bile çalışmaz jailbrake yaptıysan..
    şimdilik bi cozum yok.. bekliyeceksin.. bende oyle yapıyorum.. merak etme çıkar yakında..
  • şimdi tek çarem telekomun imei numarasını acmasını beklemek. heralde ondan sonra acılır diye umit ediyorum. ama mumkun degil diye gorunuyor.
    sadece emergency aranabiliyor suan jailbreakla yapmayı denemedim makina 1.1.2 idi zaten kırılmıs haldeydi. muzik falan atayım icine diye itunese taktım bu kadar sorun olacagını dusunemedim 1.1.3 gorunce bastım. kapatıp acana kadar sorun yoktu gayet gusel acıldı makina. tekar acınca şok yani ugrasıyorum hala ama buna uygun bir cozum bekliyecegiz sanırım

aynı dertten muzdarip arkadaşlar yokmu? yani herkes 1.1.3 den downgrade göstermiş ama ilk benmi böyle birseyle karsı karsıyayım?
  • nası yani şuan menüyü kullanamıyomusun ?
    ozaman telini DFU moduna al ozaman simkart hatası vermez ve dier sürümleri Restore et...
  • cevaplar icin cok tesekkur ederim. Icadi dfu moduna alamadigimdan kaynaklanmis
    simdi gerekli mevzulari cok cok sagolsun bir arkadas sayesinde yaptim suan versiyon
    1.1.1 .... Simdi arkadasin dedigine gore bu sadece iPod olur ve 1.1.4 u beklemeliyim

Gelelim bunu asmak icin aklima takilanlara ve sizlere sormak istediklerime
    simdi benim icatla beraber takacagim sim karti kesip ustunde kucuk bir chip olan ince bir plastik devre de VAR.
    bunu bu sekilde anlatmamin sebebi ise tam olarak benimkinin adini bilmiyor olmam yani turbo sim mi ne zimbirti bilmiyorum.
    bu kart devresiyle telefon ozelligi calismaz mi? Yani kesin sonuc beklemelimiyim?
    acaba 1.1.2 ye yukseltsem sorun cozulurmu?
    hep1.1.4 surumunu beklemeyi duydum. Yani eger bu yeni versiyon cikarsa sorunun kesin duzelecegini nerden biliyoruz?
  • O kucuk chipli kartla su anda calismaz. Ama yakinda sizin version icin de kucuk chipli kartlar cikacak. O zaman da kullanabilirsiniz.
    Eger o kartlar cikmazsa, duyduklariniz dogru 1.1.4 u beklemek lazim.
  • yani sizin versiyon derken 1.1.3 icin mi diyorsunuz yoksa telefonun versiyonumu?
    suanda 1.1.1 oldu ama baseband downgrader yuklenmiyor.

sadece ipod olacak yani babam harbi kesecek beni :(
  • dostum ayni olay benim başıma geldi ama heyecan yapma bunun cözümü var ben burdaki arkadasin yardimiyla yaptim aslinda cok basitt

itunes acikken telefonu tak telefonu gördün sonra home ve lock tuşuna basili dur
    birakma

telefon kapandiktan sonra elma işareti cikmadan lock tuşunu birak ama home tuşuna basili dur
    itunes görene kadar homeye basili dur
    sonra shift restore diyip 1.1.1 versiyonu kur

ve jailbreak olayini kur
    şuan telefonun 1.1.1 versiyon ama telefon özelliği olan kisim 1.1.3 versiyonda şimdi onu düzeltmessek telefon özelligin olmicak onun icin
    installer kuruyosun
    şu bsd subsystem kuruyosun
    ve installerin sources kismindan yeni ekliceksin

modmyifone.com/installer.xml ekle

http://forum.donanimhaber.com/m_20102177/tm.htm burdan daha fazla sini ekleyebilirsin

eklemenin amaci installerde normalde cikmayan programcigi cikarmak

Baseband Downgrader'
    programi bulanakadar ekle bak
    buldugunda kur

aman dikkat 1.1.1 yapmadan KURMA telefon dahabeter duruma düşebiilir

BUNU KURMADAN ONCE TELEFONUN EKRAN KİLİDİNİ 1 DAKKİKADAN SONSUZA CİKAR
    HEP ACİK KALİR HALE GELSİN
    ve programi kur

o işlem biraz uzun sürcek
    telefona dokunma
    bu işlem bittiginde telefonun özelligi silinmiş olucak
    telefon kendi kendine restart acicak
    ve atinca tekrar restore ediyorsun

http://forum.donanimhaber.com/m_20453056/tm.htm
    ( ben bu arkadasin foruma yazdigi sayesinde yaptim ona ayrica teşekkürler )

yine ayni 1.1.1 restore ett
    eğerbu kismi bilmiyorum ayrintili restore nasil edicem dersen

burdan ögrenebilirsin ayrintili olarak

http://forum.donanimhaber.com/m_19806545/tm.htm

olay cözülür

bak restore edince ibrickır olayi var onuda bu siteden bulabilrisin
    biraz forumlari kurcalarsan cikar

1) Shift e basarak Itunes'tan Restore a girin ve onceden indirdiginiz 1.1.1 paketini secerek telefona 1.1.1 yukleyin.
    1.5) Ibrick ile restart edin (ekran kirmizi olmali)
    2) *#307# ile Jailbreak yapin

DİKKAT İLK 1.1.3 DEN 1.1.1 İNDİRİŞİN BENDEKİ GİBİ SORUNLU OLABİLİR İBRİCKR KİRMİZİ DEGİLDE BENİMKİ GİBİ YEŞİL OLABİLİR TEKRAR 1.1.1 RESTORE ET DÜZELİYOR
    BEN BU YOLLA CÖZDÜM TELEFONU KULLANİYORUM

• arkadaşım uzun cevabın için çok teşekkürederim baya uğraştırmışım seni.

yanlız benim icatda şöyle bir problem olustu. baseband downgrader yuklenmiyor yarıda kesilip hata veriyordu.
    işte bu oldugunda sadece ipod olarak kullanabiliyorsun. benim telefonum 48 hafta üretim yani bunu kesin olarak beklemeli kısmına giriyor.

fakat şöyle bir durum oldu bunu özellikle xman958inde okumasını istiyorum...
    şimdi bilindiği gibi sadece ipod olarak kullanılabilecegini anlamak icin 1.1.1 jailbreak yaptıktan sonra en son işlem olarak baseband ı bekliyoruz.
    baseband yuklenirken hata verirse olmuyor diyoruz sadece ipod olacak ve 1.1.4 ü beklemekten baska caremiz kalmadıgını biliyoruz degilmi?(özellikle sormak istediğim konu bu)

ben şimdi bu şekilde olduktan sonra icat 1.1.1 iken bunu 1.1.2 ye cıkarttım jailbreak1.1.2 ile kırdım ve acıldıktan sonra alet bu sefer basarılı bir sekilde baseband downgrader yuklendi.
    Hala modem 04.03.13_G...
    simdi forumdakihttp://forum.donanimhaber.com/m_20453056/tm.htm baslıkta yapılan islemlere goz attıktan sonra

quote:

1) Shift e basarak Itunes'tan Restore a girin ve onceden indirdiginiz 1.1.1 paketini secerek telefona 1.1.1 yukleyin.
    1.5) Ibrick ile restart edin (ekran kirmizi olmali)
    2) *#307# ile Jailbreak yapin
    3) Installer in sourcelarina "i.unlock.no/test" i ekleyin.
    4) BSD Subsystem i kurun
    5) Baseband Downgrader' i kurun
    6) Itunes tan 1. adimda ki gibi tekrar 1.1.1 atin
    7) *#307# ile jailbreak yapin
    8) Anysim' i kurun 1.1.1 icin olani

Isleme baslamadan once modem versiyonu 04.03.13_G idi su anda 04.01.13_G

denilmiş simdi burdaki versiyon 1.1.1 miş ve baseband downgrader ı yukledikten sonra 1.1.1 tekrar restore edilmesi istenmis ben suanda basebandı 1.1.2 de yuklemeyi basardım o halde ben simdi tekrar 1.1.2 yuklemeli ve 1.1.2 jailbreak yaparsam modem versiyonum 04.03.13_G den dusebilirmi?
    Yada direk burda yazdıgı gibi 1.1.1 e mi restore etmeliyim karar veremedim? Sizce hangisi daha mantıklı

Yani denemesini yapıp eger sonucu alırsam sanırım sonuc basarılı olacak ve telefon ozelligi kullanılmaya baslanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharapci -- 30 Ocak 2008; 18:56:06 >

• tekrar merhaba,

simdi ben sizlerden cevap beklemeden icadı 1.1.1 e dusurdum burda yazılanlar gibi fakat baseband downgrader restore etmeden once yuklu olmasına ragmen modem hala 04.03.13_G
    yani versiyon dusmedi. simdide 1.1.2 ye tekrar upgrade ediyorum. bundan sonra baseband downgraderi tekrar yukleyecegim ve bu sefer 1.1.2 ye restore et secenegini deneyecegim.

sizce mantıksız bir is yapıyormuyum yada daha once bunu deneyen varmı bilmiyorum ama denedikten sonra eger olmazsa beklemekten baska carem kalmadıgını kesin olarak anlayacagım :)

ha birde suan 1.1.1 oldugundan dolayı i.unlock.no ekliyorum bu durumda baseband downgrader i tekrar yukleyecegim eger basarılı olursa tekrar 1.1.1 e restore edecegim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharapci -- 30 Ocak 2008; 19:04:47 >
  • evet sonuclarla yine karsınızdayım :)

simdi 1.1.1 icin baseband yine yuklenmedi hata veriyor. yani ipod a devam. fakat unlock tools icinde bootloader downgrade diye birsey gordum. bizim sorunumuz zaten bootloaderin yuksek olması degilmi... madem boyle bir downgrader var kullanamıyormuyuz?

dedikten sonra simdi 1.1.2 ye yukseltip versiyonu baseband downgrader yukleyecegim daha sonra restore edip 1.1.2 yi tekrar yukleyecegim bakalım ne olacak sonuclarlar birazdan buradayım :)
  • olmuyor olmyor olmuyor...

donus yok 1.1.1 e cektim en son simdi 1.1.3 upgrade yaptım gayet duzgun calısıyor herhangi bir hata vermedi. daha onceden kırılmıstı 1.1.2 iken. simdi 1.1.3 ama herhangi bir incorrect simn cart uyarısı cıkmadı umarım olur... telekomun makinamın kilidini acmasını bekliyorum. bugun yarın olacak birsey kesin emin oldugumda kesin cozumde olacak gibi gorunuyor.

okuyan varsa bu kadar ard arda yazıyı tesekkurler baya bir ihtimal denedim yani :)
  • sharapci Arkadasim,

Bosuna kendinizi yormayin. Baseband 4.3.13 olduktan sonra telefon ozelligi bir sonraki versiona kadar gitti demektir.
    (Tabi ki yeni version cikmadan dunyada birileri bunu kirabilirse o baska, ama imkansiza yakin zor)

Bu durumda telefon haric butun ozellikleri kullanin.
  • arakdaşlar bnm telefonum 1.1.3 ver.ama modem yazılımı 04.03.13_G yken ben ziphone 2.6 ver.la imei değiştime işlemi yaptım ve telefonum puanda çalışır durumda tek sorunum telefonun modem yazılımın değişmiş olması modem yazımım 04.03.13_G ken 04.04.05_G oldu ve telefon özelliği çalışır durumda yalnız ben bunu eski yazılımına çevirmek istiyrm. nasıl yapabilirim ve dikk. çeken bir hususta başka bir iphonela wireless araması yaparken biri görüyor bnmki görmüyor ltfen bana yol gösterin arkdaşlar yardımalrınızı beklyrm acil...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.