Şimdi Ara

1.1.4 ile gelen ve çözümünü bulamadığım pil sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce iphone u 1.1.4 e update ettim ve ziphone ile kırdım... Sonrasında 2 gün telefonum normal seyrinde devam ederken üçüncü gününde pil ansızın çok hızlı bitmeye başladı ve bir çözüm bulamadım.... Pilimi sabah 8 de şarjdan çekersem akşam saat 5-6 arası %10 oluyor... ve işin ilginç tarafı normalde pil bitince açmaya çalışıyorsanız siyah ekranda kocaman boş pil ve elektrik işareti çıkardı, artık o da yok telefon direk kapanıyor ve açmak istersem açılabiliyor yeniden... daha sonra %10 uyarısı verince şarja takıyorum ve 3 dakika içinde şarj yarım dolu gözüküyor ve çektiğim zaman gerçekten de o yarım doluyu kullanabiliyorum... Çok ilginç ve zor bir durumdayım eskiden 2 günde biten pilim artık 1 günde bitmeye başladı... artık yanımda şarj aleti taşımaktan bıktım resmen!

aynı sıkıntısı ve sorunu olan arkadaşlar yazarsa sevinirim ayrıca bazı yabancı forumlarda da gördüm ki 1.1.4 e geçince olmuş herkezde bu sorun... fakat onlarda pil bitince o siyah ekranda kocaman pil uyarısı gözüküyor bende direk telefon kapanıyor...

Not: 1.1.4 ten 1.1.3 e indirdim ve sorunum hala devam ediyor... SSH kapalı...

Kullanım:

ortalama 2 saat kadar müzik dinliyorum.
    150-200 arası sms alıyor ve gönderiyorum.
    30-40 dakika arası telefon görüşmesi yapıyorum.
    wi-fi gün boyu açık kalmıyor.
    işim bitince ekranı açık bırakmıyorum direk stand-by konumuna alıyorum.
    parlaklık en kısığın biraz üstünde.
    tuş kilidim 1 dakika.
    eq açık.

--------------------------------------

Saygılar...

• valla dicek bişey yok şans desem normal bi durum olmadığı ap açık ortada ama bende bir gün kullanabiliyorum aldığımden beri aynı
  • 150 - 200 mesaj aslında çok. yani şarjını o tüketiyor olabilir. bence bi gün kartını çıkart. o şekilde kullan. müzik dinle nete gir. o şekilde bi test et. 150 tane mesaj yazsan %40 gitti zaten şarjın.
  • yalnız yazılımsal bir sorun olduğuna eminim bugun yine bir şey daha keşfettim bu daha komik ve ilginç...

şimdi pil bitince telefon kapanıyor demiştim, kapandıktan sonra home+power yapıorum sonra açılırken bole kalıorum ve ikinci defa başlatıorum ve bunu şarj kablosu takılıyken yapıyorum ve bi bakıyorum %10 ken kapanan telefon artık full dolu 1 saat dayanmıyor ve bitiyor bu da yeni buluşum :P böyle böyle bitirmeye çalışıyorum pili sonra da eğer o pil göstergeli ekran gelirse kapanınca direk full şarj etcem...

• "iPhone pili az gidenlere ve benzer sorunlara bir öneri..."

---------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar okuduysanız eğer benzer sıkıntılar bende de vardı ve çok zor bir durumdaydım...

Durum ya ziphone ya da 1.1.4 ile geldi. Ben sorunumu "bootneuter" adlı programla çözmeyi başardım. telefonum tarafımdan ziphone 2.5 ve 3.0 ile kırıldı fakat çözüm bulunamadı. 1.1.1 e hatta 1.0.1 e indirdim, baseband sildim, her türlü yolu denedim fakat ne yaptıysam olmadı... "bootneuter" ile telefonun bootloader versiyonunu 3.9 dan 4.6 ya yükselttim ve telefonu yeniden başlattım. Cihazın pili artık daha önce yazdığım kullanımla 1 günü aşkın sürede gidiyor hatta mesaj işini bukadar abartmasam heralde 2-3 gün arasını rahat bulur diye düşünüyorum pil ömrünün...

Sıkıntımı bu yolla aştım ve yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiye; telefonu 1.1.1 e indirmeden önce ziphone 2.5 ile refurbish yapın, ondan sonra 1.1.1 yükleyin daha sonra eski yöntemlerle jailbreak yapın daha sonra da 1.1.2 ve 1.1.3 ve 1.1.4 sırasını izleyin... aceleci arkadaşlar isterlerse önce 1.1.1 den direk 1.1.4 e yükseltmeyi denesinler... daha sonra telefonu ziphone dışında bir yöntemle kırın... beceremem diyorsanız ziphone ile kırın ve 1.1.4 te iken bootloader versiyonunuzu 4.6 ya yükseltin ve yeniden başlatın... Muhtemelen sorununuz çözülecektir...

NOT: BUZDOLABI YÖNTEMi VEYA PİLİ SONUNA KADAR BİTİRMEK GİBİ SAÇMA FİKİRLER PİLE VE TELEFONUNUZA ZARAR VERECEKTİR... BU TÜR ŞEYLERİ DENEMEYİNİZ. OLAY SADECE YAZILIMSAL BİR SORUNDUR (Çoğu iPhone da) ... LİTYUM PİLLER NİKEL PİLLER GİBİ DEĞİLLERDİR ESKİ YÖNTEMLER BU PİLLER İÇİN GEÇERSİZDİR... BİLGİNİZE.

NOT2: Telefon 1.1.2 OTB (BL 4.6), 1.0.1 e indimi yoksa hatamı verdi net hatırlayamıyorum...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctokay -- 8 Nisan 2008; 20:12:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.