Şimdi Ara

1-2 aylık tayland tatiline gidiyorum, her türlü öneriye açığım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 1 hafta içinde arkadaşla beraber tayland için tek yön bilet aldık. sıkılasıya kadar kalacağız.

İlk 1 ay şehir şehir gezmeyi, sonraki 15 günü ise deniz kenarında phuket gibi bir yerde yerleşik olarak geçirmek istiyoruz.

*Sadece sırt çantası mı almalıyım? Yanımda kesin olması gereken bir şeyler var mı? Laptop götürmeye gerek var mı?

* Uçak biletini Bankok'a alacağız. Sırası ile hangi şehirleri gezmeliyiz ve her bir şehirde kaç gün harcamalıyız?

*1,5 aylık bütçeyi iki kişi toplamı 20.000 tl(+/-5000)olarak düşündük (4.000 tl uçak bileti için gidecek). Bu bütçe yeterli midir, yada yeterli bütçe nedir? Konaklamayı airbnb ve booking ile temin edeceğiz.

*yerleşik olarak 15 gün içinde phukette ortalama ne kadar gider tahmini?

*Uçak biletlerini en ucuza nasıl getirebilirim?

Bunun haricinde her türlü önerilerinize açığım.

Tüm yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

• Merhaba Hocam,
    Öncelikle Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinden Tayland'da Türk pasaportu ile en fazla kaç gün kalınabiliyor bunu araştırmanızı tavsiye ederim. Ben 30 gün diye hatırlıyorum ama emin olamadım.
    Bangkok hakkında biraz bilgilendireyim sizi hocam.
    -Otel olarak metro veya monorail istasyonuna yürüme mesafesinde bir yer tercih ederseniz, şehiriçi ulaşımında herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Fiyat karşılaştırmasını Trivago, Booking gibi sitelerden yapabilirsiniz. Dediğiniz gibi Airbnb'de güzel bir seçenek olabilir.
    -Gezilecek yerler çok fazla. Alışveriş yapmak için birebir. Mutlaka görmelisiniz diyebileceğim yerler; Chatuchak Market, Siam Paragon Mall, Khao San Road, MBK Center, Wat Phra Kaew ve Asiatique (gece daha güzel)
    -Müze merakınız varsa müzeleri de gezebilirsiniz.
    -Bence laptop götürmeyin. Boşuna ağırlık olur. Eğer 11.1 inc boyutunda ise belki olabilir. Ama o kadar bütçe ayırmışsanız oradan bi Ipad alırsınız olur biter. :)
    -Bence yanınıza mutlaka almanız gereken şeyler gündelik hayatta kullandığınız her şey. Sırt çantasına sığıyorsa o şekilde gidin. Ama sırtınızda 15 Kg yük ile gezmeyin. Çok ağır olacaksa küçük boy kabiniçi bavula koyarsınız. Ayrıca bir de sırt çantanız olur. Gayet rahat edersiniz.
    -Extra bir bilgi; taksicilere dikkat! Taksimetre açıp açmadıklarını sorarak bininiz. "Evet açıyoruz" dese dahi taksimetre çalışmıyorsa bil ki normalden fazla ücret alacak. Üstüne bahşiş isteyeni dahi çıkıyor. (Taksimetreyi açıyormuş gibi yapanı da var, açıp sonra kapayanı da.) Taksi ile alakalı sorun yaşadığınızda taksicinin ve aracının bilgilerini içeren, camda küçük bir levha asılı araç içerisinde. Onun fotoğrafını çekip o bilgilerle şikayet edebilirsiniz.
    Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler.

• Bangkok'da birçok tapınak var dolaşabileceğiniz. Wat pho, Wat Arun, Grand Palace. Bir zamanlar Siam krallığına başkentlik yapan Ayutthaya için günübirlik turlar yapabilirsiniz. Ayrıca tekne turları ve yüzen pazar turları aklınızda olsun. Mutlaka bu turları alırken pazarlık yapın. Bangkok trafik konusunda istanbul'u aratmıyor diyebilirim. Alışveriş için Bangkok'da bulunan MBK center, siam paragon gibi yerlere bakabilir, tuktuk ile dolaşarak şehri daha hızlı dolaşabilirsiniz.

Koh Samui ve Koh Phangan'da ise muhtemelen daha çok kalırsınız diye düşünüyorum. Tam anlamıyla sırt çantalı gezginlerin takıldığı ve eğlencenin bol olduğu adalardan. Özellikle Full Moon Party zamanları on binlerce turist bu adalara akın ediyor. Çok fazla detay var. Aslında forumda Genel Tayland kısmında size yarabilecek bilgiler bulabilirsiniz. Dilerseniz blog sayfam kacishayali.com da vaktiniz olursa bakabilirsiniz, Tayland'da dolaştığım yerleri yazmıştım. Umarım güzel bir macera olur. Selamlar..

• Merhabalar;

Öncelikle seyahat fikriniz yer olarak çok güzel.Tebrik ederim.Bu arada yazımın hemen başında belirtmek isterim.Ben ve benim gibi Taylandı çok seven sık sık gidip gelen arkadaşlarımızın bulunduğu bir konumuz var.Arzu ederseniz bu soruyu orada sormak imkanınız olursa sorduğunuza yönelik cevaplar alabilirsiniz.Konunun ilk baş sayfasını okumanızı tavsiye ederim.ve sorunuz da olursa orada cevaplamak isterim(z).
    Linki veriyorum..
    Tıklayınız

Sevgi ve Saygıyla
  • Razer kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı dikkate alıyorum çantayı hazırlarken.

Şimdi en önemli sorum şu: istanbul -bankok uçuşunu nasıl halledeceğim? thy çok pahalı, diğerleri de 20 saat civarı sürüyor aktarmalı. Sizce uçuşu nasıl ayarlayayım?
  • Dolardaki artis ne yazik ki bilet fiyatlarina da yansidi. Uygun fiyatli bilet bulsam ben de gidecegim ama bulamadim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışına giden arkadaşlara tek tavsiyem türk lokantasına girmeyin türkün yanına gitmeyin dünyanın hiç bir yerinde başınıza bişey gelmez hiç bir sıkıntı yaşamazsınız ama türke bulaşırsan başına herşey gelir 5 yıldırı aktif dünyayı gezmeye çalışan birisi olarak nacizane tavsiyemdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ve birde taylanda tek yön bileti ile dönüş olmayan biletle girebilcegin pek sanmıyorum ben taylandan 24 gün önce tayland da idim dönüş biletimi istediler 1 yıldır 4 kez gitim her zaman dönüş biletini soruyorlar hele birde türksen kesinlikle soruyorlar
  • Bana dönüş biletimi sormamışlardı. Fakat dediğinizde haklısınız. Risk almaya değmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.