Şimdi Ara

1 2 saniyelik siyah ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunum yaklasik 4 gun once basladi ne yaptimda basladi bilmiyorum her oyunda oluyor ekran birden simsiyah oluyor 1 2 saniye kadar daha sonra normalr dönüyor. Siyah ekran olunca donuyor. Anlayamadim çözümü nedir bileniniz var midir ne yapmaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar veya Laptop Ekranı Birden Karardığında Ne Yapmalı?

Bilgisayar veya laptop ekranının aniden siyah olması, can sıkıcı bir sorundur. Bu sorun, kullanıcıları aniden işlerinden geri bırakabilir ve önemli verilerin kaybına neden olabilir. Ekranınız siyah olup düzeliyorsa veya ekran arada siyah oluyorsa, sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Ekran Kablosunu Kontrol Edin:

Bilgisayar ekranınızın siyah olup düzeliyorsa, gevşek veya hasarlı bir ekran kablosu soruna neden olabilir. Kabloları hem bilgisayarınızdan hem de monitörünüzden çıkarın ve yeniden takın.

2. Grafik Kartını Güncelleyin:

PC ekranınız siyah olup düzeliyorsa, grafik kartı sürücüleriniz güncel olmayabilir. Grafik kartı üreticinizin web sitesini ziyaret edin ve en son sürücüleri indirin ve yükleyin.

3. Donanım Sorunlarını Giderin:

Laptop ekranınız siyah olup düzeliyorsa, donanım sorunları suçlu olabilir. Bellek modüllerini çıkarıp yeniden takmayı ve farklı bir güç kaynağı kullanmayı deneyin.

4. BIOS'u Sıfırlayın:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, BIOS'u sıfırlamak yardımcı olabilir. BIOS ayarlarına erişmek için bilgisayarınızı açarken belirli bir tuşa (genellikle F2 veya Del) basın. BIOS ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırlayın.

5. Güvenli Modda Başlatın:

Ekranınız birden siyah oluyorsa, güvenli modda başlatmayı deneyin. Bu, yalnızca temel sürücüleri ve hizmetleri yükleyen bir tanılama modudur. Sorunun üçüncü taraf yazılımlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Bu adımlar sorunu çözmezse, profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Grafik kartına bağlı yazılımsal ya da donanımsal bir sorun olabilir. İntel ya da harici grafik kartının sürücü yazılımı bozulmuş olabilir. Arka planda otomatik güncellemede hata olmuş olabilir.

Denetim masası --işlem merkezinde-- bakım-- bölümünde sistem sağlığını gösteren bir zaman çizgisi raporu vardır. Burada küçük kırmızı çarpı şeklinde işaretler varsa sistemdeki hatayla ilgili raporlar burada yazar. Ekran kartı sürücüsü yanıt vermeyi kesiyor olabilir. Oyunlarda olduğuna göre muhtemelen harici grafik sürücüsünde bir sorun var. Sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Donanımsal bir sorun ihtimali zayıf görünüyor ama olabilir de. Donma, askıda kalma, reset atma, renklerde acayipleşme bozulma falan varsa donanımsal sorun olabilir. Ama böyle kısa süreli kararmalar ve donmalar yazılımsal bir sorun gibi duruyor. Bilgisayara son günlerde kurduğunuz bir yazılım , sürücü vs varsa o da sebep olabilir.

• Peki ne yapmam gerekiyor? Ekran kartini mi guncelleyeyim.

• Evet ekran kartı sürücüsünü güncelleyin. Çok eski olmamak koşuluyla daha önceden sorunsuz çalıştığını bildiğiniz bir sürücü varsa onu kurarak deneyebilirsiniz. Çok eski sürücüler yeni oyunlarda sorun çıkarabilir. Ama ille de en günceli olacak diye bir kural yok. Bazen en güncel sürücüler de sorun çıkarabiliyor. Ekran kartı sürücüsü sistemin genelini etkiler ve aynı zamanda sisteme kurulan bir çok yazılımdan etkilenir. Oyunla birilikte kurulan directX dosyaları bile bazen bunu bozabiliyor. Sürücüyü kaldırıp tekrar kurmak gerekebiliyor. Normalde olmaması lazım ama oluyor işte.
  • Bendede öyle bir sorun vardı ve bir gün tamamen bembeyaz kaldı 2. Ekranım vardı onu denedim problem yok daha sonra ekranımı aoc servisine berdim yazılım hatası dediler düzelttiler seninkide öyle bişi olabilir mi acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    3 oyunda da siyah ekran sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.