Şimdi Ara

1.2 tsi 1.6 tdi KARŞILAŞTIRMA(leon dsg) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.6 tdi golf var. 5.9-5.8 gibi geziyorum ankarada karma tuketimde.

Sizin degerleriniz cok iyiymis. Bence her iki motor ayni hacimdeyse dizel secilmeli. Ama dizel 2000 motor benzinlisi 1.6 ise kesinlikle benzinli. Ornek bmw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil şifalar dilerim bir an önce sağlığına kavuşur insallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel.california

13 mayısta aldığım 1.2 tsi dsg octaviam şu anda 20.000 kmde. Alırken bu kadar km yapacağımı hiç tahmin etmemiştim. Çocuğun rahatsızlığı ile ankara istanbul izmir üçgeninde 6 ayda 20bini gördük. Buna rağmen tsi aldığım için pişman mıyım, hayır. Arıza çıkarmaz ise tsi motordan fazlasıyla memnunum. Dizel farkını kendi hesaplamalarıma göre 100 ila 120bin kmden önce çıkarmıyor. Gerçi isterse 10bin kmde çıkarsın, umrumda değil. Para gelir gider. Herşeyin başı sağlık. Çok gereksiz şeyleri dert etmişim bunca zaman. hiçbirşey sıhhat ve afiyetin yerini tutmuyor. Acizane tavsiyem; sağlığınız yerinde sevdikleriniz yanınızda ve iyilerse, bunun farkında olun ve kıymetini bilin. Çok az şükrediyoruz...

Hepinize kazasız belasız sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim.

Allah sifa versin evladiniza. geçmiş olsun Hocam. Kesinlikle her işin başı sağlık. Hepsi bos.

• lotus1 L kullanıcısına yanıt
    bu benzin-dizel kıyaslamaları tamamen kişisel kullanımınıza göre değişir.
    şöyle ki herkes sizin gibi kullanmayabilir, siz aracınız benzinli diye az yaksın diye kastırırken, öbür adam nasıl olsa dizel diye aracı performanslı kullanır
    ve sonucunda en fazla sizin kadar öder ama araç kullanmaktan zevk alır.
    siz dizel gibi gideyim derseniz görürüm o 5.9 ları...
    (şu anda tsi aracım var)
  • İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tanımadığınız bir insandan bir geçmiş olsun cümlesi, bir iyi dilek veya dua insanı gerçekten mutlu ediyor ve rahatlatıyor. Çocuğumuz iyi değil henüz ama iyi olacak inşallah. Tekrar teşekkürler.

• Geçmiş olsun.Allah şifa versin.Sizinle aynı durumda benim kayınço.Oda bir aralar sık sık istanbul/İzmir yaptı çocuk için.Hatta dizel araca geçti o

• Yakıt farkı kullanıma göre çok değişken birşey.Şehir içinde agresif veya şehir dışında yüksek süratlerde gezen ve Yıllık 20-25.000 Km yapan biri için kesinlikle 1.6 Tdı daha mantıklı.Agresif kullanımda aralarındaki 1 lt fark 2-3 Hatta 4 litreleri bile geçebilir.Ama onun haricinde sıradan 10-15.000 Km yapan ev'ten işe sakin git-gel yapan birisi için kesinlikle 1.2 Tsı daha mantıklı. @hotel.california Allah acil şifalar versin hocam daha az yol yapmanız dileğiyle
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    daha güzel bir hesap yapalım mesela;

50/60 bin tl ver 2013 modeldede 2015 modeldede trim sesleri :S bizim 2005 te trim sesleri daha yok. 174 bine geldi. dağa taşa avada gittiğim halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 19 Kasım 2015; 22:10:23 >
  • 1.5 dizel edc vites 2015 model clio ile haftada 1000 km yapıyorum(kağıthane-silivri) ort. tüketimim 5.5,5,4 civarında. Ortalama hızım 46 civarı. Tsi hakkaten çok iyiymiş tüketimi. Dizellerin sesi rahatsız ediyor, hele bu kadar yol yapınca.

• quote:

Orijinalden alıntı: JDMSaMSuN

Yakıt farkı kullanıma göre çok değişken birşey.Şehir içinde agresif veya şehir dışında yüksek süratlerde gezen ve Yıllık 20-25.000 Km yapan biri için kesinlikle 1.6 Tdı daha mantıklı.Agresif kullanımda aralarındaki 1 lt fark 2-3 Hatta 4 litreleri bile geçebilir.Ama onun haricinde sıradan 10-15.000 Km yapan ev'ten işe sakin git-gel yapan birisi için kesinlikle 1.2 Tsı daha mantıklı. @hotel.california Allah acil şifalar versin hocam daha az yol yapmanız dileğiyle

Her iki aracıda agresif kullandım. İnanın fark 1 lt civarı kalıyor hep. Bu sabah dizel aracı otobanda agresif kullandım ve dün 4.0 lt yaktığım yolda bugün tam 7.5 lt yaktım. Tsi aracımda bu tarz kullanımda 8 lt üzerini gördüğümü hatırlamıyorum.

Ayrıca bu sabah farkettim, 1.2 tsi ın yuksek hizlarda hizlanmasi tdi a gore daha iyi geldi bana. İlk mesajimda dedigim gibi iki araci da ayni karakterde kullaniyorum. Tamamen kendi kullanim tarzim...

Dediginiz gibi 3-4 litre fark imkansız. Ben bu farkı 3 gündür yakalayamadım.

Bugun aracımı servisten alacagim,tamamen emin olmak için aynı denemeleri tekrar tsi motor ile yapacağım. Trim sesi ve anahtar kodlamasi yuzunden servisteki 3. günü :)

Saygilar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.