Şimdi Ara

1.2 TSI nasıl bilirsiniz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
38.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: airarmada

Yine ne kadar vw dusmani varsa toplanmis. Hayatinda dsg kullanmayanlar konusup duruyor.piyasada dsg kadar konforlu bir sanzuman yok.ben kullaniyorum ve cok memnunum.
    Farkli nedenlerden dolayi araci satiyorum.ilgilenirseniz pm atabilirsiniz.

Önce PSA ya sağdan soldan motor topluyor dedin şimdide piyasa da DSG den daha konforlu şanzıman yok diyorsun ZF ve 7-GTronic diye iki şanzıman var haberin yok.Git kullan test et Bmw yada Mercedes te yada Range Rover da bak bakalım DSG mi konforlu onlar mı.Gerçi sen şimdi bu şanzımanlar hakkında da ders veremeye çalışırsın.

Hatta PSA nın araçlarından biri olan XM de de otomatik ZF var...

Psa-Ford ortak motorlu Range Roverda da ZF var baya da uyumlu motor şanzıman kombinasyonu daha neler neler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 13 Şubat 2014; 7:31:03 >

• ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Yine mi sen ? Biz suan burda bmw konusumu konusuyoruz ? Zf sanzuman mi konusuyoruz. Sen git peconla ilgilen kardesim hadi yoluna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tartismaya gerek yok. DSG iyi bir sanziman kullandim vites gecisleri cok iyi hele ki easytronic kullanan bende sok etkisi yaratti. Ancak kesinlikle dusunmuyoruz. Zaten cok fazla sehir icinde olmayacak arac manuel vites yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

Yokuş çıkarken kamyonetlerin selektör yaparak yol istemeleri karşısında yaşadığınız çaresizliği umursamazsanız alınabilir. Yine de Golf ile Seat'ta aynı cins 1.2 tsi motor kullanılıp kullanılmadığını iyi araştırın.

Kağıt üstünde tork değeri iyi gözüküyor. O kadar mı rezil performansı var.

Rezil ifadesini kullanmadım. Kurduğum cümleden bu sonucu çıkarmak hoş değil. Performansı beklenen gibi değil diyorum, o kadar. Üstelik dsg üzerine yorum da yazmadım. Kaldı ki 3,5 yıldır dsg kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: automovil

Hocam vw tr yi referans almayin. Iki motorda 1400d de max. Torku veriyor. Almanya sitesinde gorebilirsiniz.

Hocam vw Tr iki yıldır göz gore gore yanlış bilgi verir mı sizce ? Bu riske girer mı ?

Şimdi dsg nin sorunlu olduğunu bir yana bırakarak sadece konfordan bahsetmek gerekirse, ki konu konfor ve ben de bu yüzden size alıntı yaptım.

Bmw = Zf (Kendimde bulunan 3.20i ed ve kullanma fırsatı buldugum 520d yi baz alıyorum)
    Mercedes = gtronic ( Kuzenimde bulunan e180i baz alıyorum)
    Vw = dsg (Golfü ve passatı baz alıyorum)

Konfor anlamında dsg > zf > gtronic diye sıralanabilir.

Nereden bu kanıya vardım derseniz;

-Zf de dipgazda vites geçişlerinde silkeleme yaşanabiliyor ( özellikle ara hızlanmalarda)
    -Zf de gaza biraz fazla basınca vites küçültmesi dsg ye göre çok daha yavaş,
    -Zf de performanslı kullanımda vites geçişlerinin %50sini çok rahat hissedersin.

-Gtronic zf den de beterdir. Her zaman performanslı kullanımda kafası karışır, geç tepki verir, siz hızlanacağınızda hazırda bekleyen bir şanzuman değildir.

-Dsg de ben daha bir aracın silkelenme ya da öne yığılma ya da vites küçültmesinde geç kaldığını vb. hiç görmedim. Hem kullandım hem yolcu olarak izledim..

Evet bir çift kavramayı zf ile yada gtronic ile karşılaştırmak doğru değil ama durum bu. Mercedesin g-tronici zaten bana göre tam bir fiyasko.

Şimdi hem zf yi hem gtronici hem de dsgnin 3ünü de kullanmış olmanız gerekir ki bu kıyaslamayı yapabilmeniz için. Ben kullanmadığınızı varsayıyorum. Ya da normal bir kullanımla kıyaslamaya çalıştınız ki, normal kullanımda zf dsg ye yakın bir konfor veriyor ama dsgnin daha konforsuz olduğu sonucuna ulaşmak imkansız.

Dsg nin, zf nin ve gtronicin ne kadar sürede vites değiştirdiğine bakarsanız, youtubeden ara hızlanma videolarını dikkatlice incelerseniz ( bu 3 şanzumanın), bmw nin forum sitelerini incelerseniz, mercedesin araç inceleme ( test ) videolarını izlerseniz bir nebze bu konu hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Bir de şu var dsg nin en konforlu şanzuman olduğunu zaten otomobille ilgili olan herkes bilir de, siz sırf dsg diye mi buna karşı çıktınız yoksa premium araçların şanzumanının daha konforlu olabileceğini mi düşündünüz?

• test sürüşünde 1.2 tsi manuel leon kullandım 15 dk kadar. gerçekten çok iyi gidiyor..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

quote:

Yokuş çıkarken kamyonetlerin selektör yaparak yol istemeleri karşısında yaşadığınız çaresizliği umursamazsanız alınabilir. Yine de Golf ile Seat'ta aynı cins 1.2 tsi motor kullanılıp kullanılmadığını iyi araştırın.

Kağıt üstünde tork değeri iyi gözüküyor. O kadar mı rezil performansı var.

Rezil ifadesini kullanmadım. Kurduğum cümleden bu sonucu çıkarmak hoş değil. Performansı beklenen gibi değil diyorum, o kadar. Üstelik dsg üzerine yorum da yazmadım. Kaldı ki 3,5 yıldır dsg kullanıyorum.

Yokuş çıkarken kamyonetten selektör yemek rezilliktir bence. DSG hakkında ne demek istediğinizi anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: automovil

Hocam vw tr yi referans almayin. Iki motorda 1400d de max. Torku veriyor. Almanya sitesinde gorebilirsiniz.

Hocam vw Tr iki yıldır göz gore gore yanlış bilgi verir mı sizce ? Bu riske girer mı ?

Türkiye'ye farklı motorla mı geliyor Golf'ler. Bence sitede hata vardır.
  • Hypnotica kullanıcısına yanıt
    Ben pek yanlışlık olacağını sanmıyorum. Yasal olarak suça girer çünkü. 1-2 dk bile hata yapsalar hemen düzelme yazısı dosuyor firmalar. Bence doğuş yine çakallik yapıyor motor konusunda.

• Şehiriçi ve şehirdışı hızlarda son derece yeterli sabit hızlarda son derece ekonomik çekiş hissi gayet tatminkar bir motor şehiriçi sürekli kullanımlarda çok yakma potansiyeline sahip
    4-5 bin devir civarı motorsiklet gibi ses çıkarması dışında gayet iyi.

bu arada araç yeti dsg 1.2 tsi

(15dk kullanıp bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan değilim )
  • 1.2 tsi jetta kullandım bence yeterli..tabi performansdan ne beklendiği ile alakalı ...
  • Ara hızlanmalarda üzmesin, yokuş çıkarken bayılmasın yeter. Arac 120km hızın üzerine çok çok nadir çıkar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak kenan

Şehiriçi ve şehirdışı hızlarda son derece yeterli sabit hızlarda son derece ekonomik çekiş hissi gayet tatminkar bir motor şehiriçi sürekli kullanımlarda çok yakma potansiyeline sahip
    4-5 bin devir civarı motorsiklet gibi ses çıkarması dışında gayet iyi.

bu arada araç yeti dsg 1.2 tsi

(15dk kullanıp bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan değilim )

Yukarıda ben 15dk kullandım dedim diye aklınız sıra bana taş mı attınız..?

ben yakıtı şöyle sesi böyle ömrü şukadar falan mı dedim de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşum?

15 dk da tek görebildiğim 1.2 motora göre gerçekten iyi gitmesiydi bende sadece onu belirttim...
    allah yardımcın olsun kardeş :) kusura bakma ben seni engellicem sen sabaha kadar yaz olur mu.Çünkü benim senle tartışacak bir konum yok.Ordan burdan copy paste yaparak zf şanzuman diye burda kendini yerden yere atıyosun.Allah bilir belediye otobüslerinden öğrendin.
    Haydi kolay gelsin sana.
    Hocam bosver adamın attıgı cevaba bakarsan zaten bosuna yoruyorsun kendini.

"He gardas en iyisi DESEGE" de geç böylelerine. Isin teknik boyutuna girince bilgi fazla geliyor ve error veriyor.

Bu arada BMW ye mail atalım 520 d belediye otobüsünü ne zaman çıkardın diye. Sazanlik yapmaz insallah bazı otobüslerde zf oldugunu biliyorum.

• dsg candır canandır (.)
    Konfor deyince tabiki de vites geçişlerini hissetmemeyi ve ara gazlamalardaki tepkisini baz alacagiz. Başka ne olabilir ki konfor denilince. Ayrıca ben dünyanın en konforlu sanzimani derken yanlis bir tabirde bulundum. Bu 3ü arasında en konforlusu demeliydim. Bunu herkes bilirdeki amacim dsg'nin çift kavrama olmasindandi. Sizin aracinizda kalibrasyon sorunu vardır, sonuçta dsg her araç modelinde farkli yazilimla kullaniliyor. Benim baz aldigim golf 7 ve Passat son kasa.

Elimde 3.20 var ve BMW nin kullandigi en güncel ZF şanzimani ve yazilimi. Tek kelimeyle söylüyorum söz konusu konforsa dsg nin yanina bile yaklaşamaz.. Zaten bunu beklemek de saçmalik olur. (Bakiniz tek kavrama ve çift kavrama nedir)

Şanziman genel olarak şu kiyaslarla olabilir.
    +konfor
    +performans
    +yakit
    +maliyet
    +sorunsuzluk

Tüm bu kiyaslari baz alirsak Zfnin eline kimse su dokemez.

Lakin kiyas sadece konforsa dsg, ZF ve gtronicle kıyaslanamaz..

Ayrıca CTV sanziman konum disindadir. Vites değişimi yok lakin ara hizlanmalarda ne kadar hantal olduğunu belirtmeme gerek yok sanirim. Bu da konforun bir unsurudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysall07 -- 13 Şubat 2014; 13:12:36 >

• aynı şartlarda 1.2 tsi golf manuel kullanıcısıyım (3000 km oldu araç ) genelde okula gidip gelirken cevre yolunu tercih ediyorum. eğer sakin kullanırsa 5.5 6 civarı ortalama ile kullanabilir. ama eğer basarsa dip gaz giderse 9.7 litreleride görebilir.
    performans olarak bi arkadaş yok kamyonetten selektör yeme felan demiş iyi sallamış. bilmeden güzel konuşmuş. performans olarak basarsanız gider turbonun etkisiyle gayet iyi yürür. performans olarak hiç bir sıkıntı çekmezsiniz. tabi her ne kadar burda yazılanları okusanızda bir test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Bu kirici uslubunuzu kiniyorum eğer bu yorum bana ise. Ben en iyisi DSg demedim. Hic dsg li aracim olmadi, olmaz da. Sizin test ettiğiniz araci ben hergun kullaniyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.