Şimdi Ara

1.2 TSI nasıl bilirsiniz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
0
Favori
36.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: e-rose

Gömün gitsin...

Rahmetliyi severdik
  • dostlar, 1.2 jetta dsg kullanıcısıyım.

yokuşta kamyonetten selektör yiyeceğini düşünen arkadaşlar diledikleri kamyoneti getirsinler. dedikleri gibi olursa anahtar onların.

leon'un jetta'dan daha da hafif ve 16 valfli olduğunu düşünürsek, düz yolda 1.6 atmosferik benzinli motorlara aşağı yukarı denk, yokuşta onlardan çok daha iyi performans sunacağını söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irrasyonel

beyler bugatti almayın dsg problemli

Veyrondaki DSG ile altındaki tam takır kuru bakır kavramalı şanzımanı aynı dsg sanmak...

Paha biçilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Veyrondaki DSG ile altındaki tam takır kuru bakır kavramalı şanzımanı aynı dsg sanmak...

Paha biçilemez.

dsg li bir aracınız oldu mu ?

• quote:

quote:

quote:

Paha biçilemez.

Allaha şükür verilmiş sadakamız varmış ki olmadı.

• 30000 km dir Jetta 1,2 TSİ kullanıyorum. Şehir içi dışı karışık 6,5 litre yakıyor. TSİ motorun kullanım tarzınıza göre oldukça değişken bir yakıt tüketimi var. 120-130 un üzerine çıkmadığınız sürece sizi üzmez. 120-130 km ye kadar maksimum 6 litre yakar. 100-110 km hız yeter diyorsanız rakıma ve yüke göre 5 -5,5 litre arası yakar, Geçen hafta Kütahya Eskişehir arasını ailemle birlikte 4,2 litre ortalama ile bitirdiğimi de söyleyeyim. Tabii ortalama hızım 76 idi.
    Aracın ilk kalkışı biraz ağır ancak ara hızlanmalar ve rampada kesinlikle 1,6 atmosferik motorlara göre daha canlı ve atik. Yanlış bir örnek olmasına rağmen şunu da belirteyim. Düz bir yolda 3 kişi ile birlikte 199 km hızı rahatlıkla yakaladım. Ancak devreye kesici girdi.
    Yine de kısa bir tanımla;
    eşdeğeri atmosferiklerden 1 litre az yakar, dizellerden 1 litre fazla yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anchorman -- 13 Şubat 2014; 16:21:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

Yokuş çıkarken kamyonetlerin selektör yaparak yol istemeleri karşısında yaşadığınız çaresizliği umursamazsanız alınabilir. Yine de Golf ile Seat'ta aynı cins 1.2 tsi motor kullanılıp kullanılmadığını iyi araştırın.

Kedinulasamadigi cigere mundar dermis seninkide o hesap kamyonet selektör yaparmis hadii canim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anchorman

30000 km dir Jetta 1,2 TSİ kullanıyorum. Şehir içi dışı karışık 6,5 litre yakıyor. TSİ motorun kullanım tarzınıza göre oldukça değişken bir yakıt tüketimi var. 120-130 un üzerine çıkmadığınız sürece sizi üzmez. 120-130 km ye kadar maksimum 6 litre yakar. 100-110 km hız yeter diyorsanız rakıma ve yüke göre 5 -5,5 litre arası yakar, Geçen hafta Kütahya Eskişehir arasını ailemle birlikte 4,2 litre ortalama ile bitirdiğimi de söyleyeyim. Tabii ortalama hızım 76 idi.
    Aracın ilk kalkışı biraz ağır ancak ara hızlanmalar ve rampada kesinlikle 1,6 atmosferik motorlara göre daha canlı ve atik. Yanlış bir örnek olmasına rağmen şunu da belirteyim. Düz bir yolda 3 kişi ile birlikte 199 km hızı rahatlıkla yakaladım. Ancak devreye kesici girdi.
    Yine de kısa bir tanımla;
    eşdeğeri atmosferiklerden 1 litre az yakar, dizellerden 1 litre fazla yakar.

birde jettadan 200 kğ hafif leonu düşünün. VE biraz daha alt devirlerde güç üreten ve kalkıştada seri olan yeni 1.2tsi yi düşünün. Memnuniyetimiz kallavi oluyor :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çöp
  • Konu ne zaman DSG'ye gelecek diyordum, gelmiş...
  • Motor gayet canlı, yakıt tüketimi çok agresif kullanılmadığı sürece makul seviyelerde.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Paha biçilemez.

Allaha şükür verilmiş sadakamız varmış ki olmadı.

o zaman dsg ile ilgili konuşmaya hakkınız yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

quote:

Orijinalden alıntı: burak kenan

Şehiriçi ve şehirdışı hızlarda son derece yeterli sabit hızlarda son derece ekonomik çekiş hissi gayet tatminkar bir motor şehiriçi sürekli kullanımlarda çok yakma potansiyeline sahip
    4-5 bin devir civarı motorsiklet gibi ses çıkarması dışında gayet iyi.

bu arada araç yeti dsg 1.2 tsi

(15dk kullanıp bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan değilim )

Yukarıda ben 15dk kullandım dedim diye aklınız sıra bana taş mı attınız..?

ben yakıtı şöyle sesi böyle ömrü şukadar falan mı dedim de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşum?

15 dk da tek görebildiğim 1.2 motora göre gerçekten iyi gitmesiydi bende sadece onu belirttim...

Lafım çekmiyor gitmiyor diyenler,Eleştirel yorumlara cevaben yazdım.Yorumunuzu görmedim.Yanlış anlamanıza neden olduğum için kusura bakmayın.

• 1.2 tsi şehir içi için ideal bir motor bence. Ağırlıklı olarak şehir içi kullanılacaksa ara sıra da uzun yola gidilecekse alınır binilir
  • 130 torklu 1.4 aracımla bile rampada kamyonetten sellöktör yemedim
    175 torklu araç mı yiyecek
  • iyi biliriz
  • 1.2 jetta var gayet memnunuz.Özellikle alt devirlerde cok canlı.Yokuşlarda çok nadir vites küçüktüyorum.

1.4'e fazladan para vermek yerine 1.2 alır üste kalanı da benzin parası yapardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Leonunuz kaç binde acaba

• Tsi motoru sizden ogrenecek degiliz!! :)

• Konu ile ilgisi olmamasına rağmen yine DGS konuşuldu konunun amacından çok. Neyse buna da şükür gayet güzel bilgiler edindim yine de.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.