Şimdi Ara

1.2 TSI Polo mu 1.6 Auris mi? (2. el) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 1.4d Comfort Extra Auris kullanıyorum. Motoru bir kenara bırakırsak aracın için çok ferah ve geniş. Konsolu modern ve kullanışlı.
    2 taraf içinde bardaklıkları, çift torpidosu, vites kolunun altındaki bölme ve koltuk konforu güzel. Klima performansı çok çok iyi. Bluetooth sistemi başarılı.

Elegant alırsanız gerigörüş kamerası , far yağmur sensörü vs oyuncakları olacaktır. 9 hava yastığı ile güvenli hissettiriyor.

Rutin olarak kullandığım fluence icon, octavia elegance, 308 comfort gibi araçlarla kıyaslarsam başarılı bir araç. Süspansiyon konforu gayet iyi ama 308 kadar iyi yol tutmuyor. Sınırlar içinde sorun yaratmaz.

Kabin gürültüsü bakımından bence başarısız, motor sesi dizel olmasına rağmen yok o konuda iyi ancak yol sesi kronik japon sorunu sanırım. Kaymak asfalt dışında yol sesi var araçta. Müziksiz kullanım zor. Bagaj tek kişi olduğunuz için işinizi görür ama 4 kişi bi yere giderseniz yetersiz.
    Şekil şemal pek bişeye benzemiyor.

Kısaca her konuda iyi ama hiçbir konuda harika dedirtmiyor(klima hariç). Sorunsuzluk imajı ve piyasada tutulması ile öne çıkıyor.

Polo konusunda yorum yapamıyorum ama ibiza en dolusunu epey kullanıyorum. Kıyaslamak doğru olmaz bu iki aracı.

• Sınıf farkının verdiği yol tutuş, performans, rahatlık ve daha güvenli olduğu için Auris öneririm.

Ayrıca LPG ile kullanıma uygun.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Evet benim aklım şimdiki kasaya gitti model yılına dikkat etmemişim. Aslında o Auris'te de var çift salıncaklı arka süspansiyon ama 2.2 dizelde var.

Önceki nesil Auris falan almayın derim, iç hacim ve mekanik sağlamlık dışında vasıfsız araçlar. Buna rağmen marka Toyota olunca 2.el yüksek oluyor böyle.
  • V.K. kullanıcısına yanıt
    @V.K. teşekkür ederim ilginize.

Ortalama yakıt değerlerinizi paylaşabilmeniz mümkün mü acaba?
    Şehir için sakin kullanımla 6-7 litreleri geçtim ama bazı yerlerde 9-10 litreleri görebildiğini yazmışlar.
    Açıkçası bu kadar yüksek değerler benim bütçemi ciddi şekilde zorlar.
    Referans olarak siz de paylaşırsanız sevinirim.
  • İnciİzmir kullanıcısına yanıt
    Auris eski aracımı dahi satmadan önce ilk düşündüğüm araçtı ama tavsiyeler üzerine Polo da düşünmeye başladım.
    Özellikle son kasaları çok daha şık duruyor ama bütçem elvermiyor.

2010-2011 kasalarla sizin aracınızın arasında iç panel ve döşemelerde ciddi farklar var mı acaba?
  • savuk S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş paylaşır ama bende paylaşiyim referans olur. İstanbul akşam iş çıkışı trafiği en ağır dur kalklı 2.5 saat süren yolda 7.4 yaktı. Dün akşam yine akşam iş çıkış trafiği 1 saat 40 dakika süren yolda 6.3 yaktı. İstanbul gece saat 1de boş E5de 50 km hız ortalaması ile 4.5 yaktı daha yolum olsa düşerdi ortalama ilk E5e bağlanışta fazla yaktı. Uzun yola henüz çıkmadım ama orada 4lü değerleri çok rahat görebilirim diye düşünüyorum.

• Kragen kullanıcısına yanıt
    @Kragen hocam değerli katkılarınız için teşekkür ederim.
    Ama yanlış anlaşılmasın, bütçeyi Polo Lounge için özel olarak yükselttim (bahsettiğim aracın iyi bir fırsat olabileceğini düşünerek).
    Arkadaşla anlaşamazsak gene 50 bin dolaylarında comfortline veya auris bakacağım.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    @alcohol06 hocam katkılarınız için sağolun.

Vasıfsızdan kastınızı açabilir misiniz?
    Çünkü tercih auris olursa bütçe sebebiyle 2010-2012 model aralığı olacak ister istemez.

.......
    Not: Forumda sanırım çoklu alıntı seçeneği yok, mecburen tekrarlı mesaj göndermek zorunda kalıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savuk

@V.K. teşekkür ederim ilginize.

Ortalama yakıt değerlerinizi paylaşabilmeniz mümkün mü acaba?
    Şehir için sakin kullanımla 6-7 litreleri geçtim ama bazı yerlerde 9-10 litreleri görebildiğini yazmışlar.
    Açıkçası bu kadar yüksek değerler benim bütçemi ciddi şekilde zorlar.
    Referans olarak siz de paylaşırsanız sevinirim.

En baştan belirteyim benim kullanım stilim sakindir.

Kendi kullanım tarzıma göre söylersem;

Ortalama hız 20km/h'nin altına düşmüyorsa 8 l/100km görmezsiniz.
    25-35 km/h civarında 6-6.5 l/100km
    Daha yukarısında ve uzun yolda 5'li değerlerden bahsedebilirim.

Uzun süreli kullanım verim 6.7-6.8 civarında.

• dangerousman kullanıcısına yanıt
    @dangerousman tarafsız değerlendirmeniz için çok teşekkürler.
  • savuk S kullanıcısına yanıt
    Ortalamadan öte öne çıkan tarafı yok demek. İçi geniş falan da çok sert plastik her yer, Auris'ler burada üretilmişti, işçilik olarak da çok iyi olmadıkları söylenir. 120-130kmh'den sonra yan rüzgarlardan çok etkileniyorlar, yıllar önce binmiştim bu kasa Auris'e tedirgin ettiğini hatırlıyorum. Arka aks eski Psa grubu araçlar kadar olmasa da sesli çalışıyor. Yol tutuş ortalama, koltuk konforu bence kötü beli desteklemiyor koltuklar, yan destekleri de iyi değil. Yalıtım hem rüzgar hem yol olarak vasat, bu vasatlığı kıran o dönem için gerçekten performanslı, biraz düşük devir tork üretimi sorunlu olsa da çok iyi standartlarda bir motoru var. Mekanik olarak da sorunsuz, sıkıntısız araçlar.

Bundan sonra çıkan modelde özellikle yürüyen aksam baştan yapıldı. Yalıtım, sürüş konforu, yol tutuş hepsi toparlandı, ağırlık azaltıldı, şasi rijitliği ciddi oranda arttırıldı, imalat ingiltere'de yapılmaya başlandı. Eğer Toyota olsun diye özel bir beklentiniz varsa kesinlikle yeni modeli zorlayın, değer çünkü.

• V.K. kullanıcısına yanıt
    Kragen kullanıcısına yanıt
    @V.K., @Kragen ilginiz için teşekkür ederim.

Ben yaşadığım şehir itibariyle, sanırım daha düşük değerleri görebilirim o zaman.

Sizlerin de Polo kullandığını öğrenmişken bir soru sormak istiyorum.
    Eğer tercih Polo olursa satın almadan önce dikkat etmem gereken kronik sorun (donanımsal veya mekanik) vb. bir durum var mıdır bilginiz dahilinde?
    2. el alacağım için tedbiren soruyorum.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı cevabınız için sağolun, oldukça bilgilendirdiniz.
  • 7 aydır 2015 model 1.2 TSI Comfortline Polo kullanıyorum. Eğer bu fiyata yeni kasa Auris alınabilseydi Auris tercih edilirdi, fakat eski kasa Auris'in bence pek cezbedici bir yanı yok.

Polo'nun turbo motorlu olması çekiş konusunda avantaj, yokuşlarda hantal hissettirmiyor, kalkışları gayet seri, 150-160 km/s hıza kadar çoğu c segment 110 bg, d segment 120-130 (passat b8 tdi, c200d gibi) bg otomobillerle aynı gidiyor.

Tüketimi İstanbul içinde 30-35 km/s ortalama hız ile 6 - 6.5 litre seviyelerinde.

Ben 2 ay kadar önce 17 jantlara geçtim, ve uzun süreli tüketimimde 0.2 litre gibi bir artış oldu. 15-20 km/s ortalama hız ile tüketim 7.5 - 8'lere çıkabiliyor. Şehirlerarası İstanbul E5'te, 80 sabit 3.8 - 4.3 litre civarı tüketimi var. Daha önce Çatalcadan Atatürk havalimanına 3.9 litre ile gittim, E5'te her yer eds olduğu için mecburen 80i geçmedim.

B segmenti olmasına rağmen yüksek hızlarda korkutmuyor, 192 km/s hıza kadar çıktım yolda herhangi bir gezinme, titreme vb hissettirmiyor. Fakat viraj kabiliyeti konusunda Ford Fiesta kadar iyi olmadığını söyleyeyim.

Arka diz mesafesi pek geniş değil, bu sınıfta daha geniş hacim sunanlar var. Malzeme kalitesi Fiesta ile beraber segmentinin en iyisi. Son yapılan mtv zamlarından sonra, 1.2 litrelik motorun mtv avantajı da var. Özellikle 2.eldeki piyasası Auris'e göre daha hızlı.

Daha önce otomatik tecrübeniz olmadıysa, manuel kullanmak sizin için problem değilse, dsg'ye bulaşmayın, fazladan 7-8 bin tl vermeye gerek yok, fazladan verip bir üst donanım almak bence daha mantıklı.

Polo ile ilgili herhangi bir sorunuz var ise cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 31 Ekim 2017; 16:56:10 >

• Eski arabalarin eskiliklerinden biktigim icin sirf yeni olsun diye dacia aldim

• Kız arkadaşımda 1.2 tsi dsg lounge çok yakın arkadaşımda da 2012 auris d4d var. Polo lounge diğer pololara göre daha dolu bir araç. Genel olarak sessiz, şehir içi kullanımlarda gayet yeterli. Denizli trafiğinde karma 7 litre civarı yakıyor.

Auris çok yakın arkadaşımda var. Dizel olduğu için poloya göre iyi kaçıyor. İçi çok geniş ve koltukları rahat. Kaymak asfalt olmadığı sürece yol sesi çok alıyor. Amortisörler yumuşak olduğu için yoldaki çukurlar falan rahatsız etmezken yol tutuşu zayıf.

Bence burdaki yorumlar sana sadece fikir verebilir. Gidip iki aracı da iyice inceleyip denemeden karar vermeyin. Kişisel zevkler çok farklı. Alıp da mutlu olacağınızı seçin.

• O bütçeye 1.0 turbo otomatik fiesta bulunur. Aklinizda olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo kullanıyorum bende tavsiye ederim. Bazı arkadaşlar yakıt tüketimlerini paylaşmışlar bende paylaşayım bilginiz olsun.

Her gün beylikdüzü atatürk havaalanı arasında sabah gidip akşam dönüyorum. Yakıt ortalamam tam 5 litre.

• Auris iyidir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.