Şimdi Ara

1.20 motor İ20 ne kadar yakıyor? Kullanıcı olan gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 1.20 motor i20'nin yakıtı ile ilgili pek çok şey okudum. Gerçekten kullanıcı olanlar yorum yapabilir mi? Benzinli ne kadar yakıyor? Lpg de ne kadar yakıyor?

• Aracımda lpg yoktu. Yaklaşık 40000 km benzinde kullandım. Ankara da karma tüketimim depo hesabına göre 6.0 lt idi. Uzun yol ankara - alanya gidiş geliş sakin kullanım 5.2 lt.
  • Peki çekiş nasıl? 1.33 kullandiniz mi bilmiyorum ama ya da 1.4e gore?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sniperdem

Peki çekiş nasıl? 1.33 kullandiniz mi bilmiyorum ama ya da 1.4e gore?
    kesınlıkle performans yeterlı. ucsun kacsın dıyen bırı degılsen ıhya eder.
    ben 1.4 getzden gectım. gayet rahatım.
    yakıt kesınlıkle az degıl.

sehır ıcı 45 sehır dısı 90 km hızla 30 35 krs arası.0
  • 35000kmdir kullanıyorum yeni kasa i20 yi

Performans açısından çok büyük beklentiniz yoksa fazlasıyla yeterli

Yakıt olarak şehir dışında 90 ile 4-4.5 litre yakarsınız,120 ile 5.5lt yakarsın şehir içi 7-8lt ortaya karışıkta 6.5 lt ortalaman olur
  • 1.2 eski ve yeni kasasını kullandım şehir işi 7/8 litre tabi tarafiğe göre artar eksilir lpg işe güzel değerler yakalanıyor
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    dostum bu 45 krş şehir içi dur kalk tüp di mi çünkü diğer türlü inip arabayı arkadan itiyorsunuz demektir.2015 otomatik 1.2 benzin i20 kullanan arkadaşım 75 kuruşlardan bahsediyordu son zamdan önce.hyundai yakar yani ekonomik değil ama benzin olmuş 7.20 hani bitti kuruş hesabı yakmayan araba kalmadı.
  • İzmit şehir içi 6.5 lt ile geziyorum.uZun yolda ise 4.7 veya 4 8 gibi
    Yazın İzmit Marmaris arası klima hiç kapanmadi. Bagaj ve araba dolu gaza da bastım yani...5.1lt. ile vardım Marmaris'e.
  • Aşırı hız tutkunu değilseniz performansı yeterli. Basarsanız çok fazla yakıyor benzini ancak sakin sakin giderseniz ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Uzun yolda ortalamayı 5,0 litre değerine düşürmeyi başardım. Yol fazla rampalı değildi ancak biraz fazla gaza basınca tüketim fazlasıyla artıyor. Cam tavanlı modeli, cam tavansız modele göre daha ağır cam tavanın az da olsa performans ve yakıta etki edeceğini düşünüyorum. Aracın performanssızlığını hissettiğim nokta rampalarda oluyor, araçta 2-3 kişi varken klima da açıksa sollamada çok zayıf kalıyor. Klimayı rampayı bitirene kadar kapatırsanız biraz daha performans artışı sağlanabiliyor. 16 bin km'dir kullanıyorum. Bugüne kadar keşke bunu tercih etmeseydik dediğim nokta olmadı diyebilirim. Dediğim gibi bir tek şehirlerarası yollardaki dik rampalarda nazlı gidiyor. Belki bilirsiniz bahsettiğim rampa Yalova-Bursa arasındaki Süpürgelik mevkii. Hafif rampalarda sıkıntı yok :)

Çok uzattım, yazı çorba oldu ama umarım faydalı olur sizin için.

• Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Ortalama 7 anladığım kadarıyla şehir içi. Bu da güncel fiyatlarda 49 kuruş demek. Valla işimiz zor bu yakit fiyatlarıyla
  • Aşırı pahalı olan benzin fiyatı sebebiyle 50 kuruş bu çaptaki bir araç için çok.
  • Su anki oynak ve pahali benzin fiyatlarindan oturu yakiti l/100 duye yazmak daha mantikli diye dusunuyorum yebi kasa i20 60.000 km kadar kullanmistim sehirdisinda eger 100e sabitler giderseniz 4.3 yakiyor arac biraz daha zorlarsaniz 4.2 vs olur ama daha asagisi zor sehir icinde ise tamamen kullanininiza bagli ben mesela sakaryada 6 ile dolasmisligimda oldu orta duzeyde bir trafikte ama trafige girince 7leride rahatlikla gormustum o yuzden orasi biraz size ve yasadiginiz sehire bagli performans konusjna gelicek olursak aracin performansina ancak yeterli diyebilirim evet sizi yari yolda birakmiyor ama oyle ucupta kacmiyor max hiz olarak 180 civari gormustum ben oda 4.vitesin sonlarinsaydi artik 5e attiginiz zaman 180den daha da hizlanmiyor ( yokus asagi 205 gordugumu varsaymazsak) ama genel olarak guzel bir arac ben tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

dostum bu 45 krş şehir içi dur kalk tüp di mi çünkü diğer türlü inip arabayı arkadan itiyorsunuz demektir.2015 otomatik 1.2 benzin i20 kullanan arkadaşım 75 kuruşlardan bahsediyordu son zamdan önce.hyundai yakar yani ekonomik değil ama benzin olmuş 7.20 hani bitti kuruş hesabı yakmayan araba kalmadı.
    tekirdağ trafigi şehir içi sakin kullanım.
  • Sniperdem S kullanıcısına yanıt
    Daha az yakan araç istiyorsanız benzinli araç hiç düşünmeyin.

Lpg > hibrit > dizel şeklinde seçenekleri değerlendirin. Lpg şu an çok avantajlı. 3.29 lpf, 7.04 benzin. Benzine göre %50 avantajlı neredeyse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.