valf? hp? ne demek?sapultra.. ben anlamıyorum bu işten diyorum sen acayip şeyler yaziyosun.
Aracınızın kaç hat olduğunu size nerede sordular acaba? ilk defa sizden duyuyorum bu kavramı.
quote:
Orijinalden alıntı: canozpinar
quote:
Orijinalden alıntı: Tangmuch
valf? hp? ne demek?sapultra.. ben anlamıyorum bu işten diyorum sen acayip şeyler yaziyosun.
Aracınızın kaç hat olduğunu size nerede sordular acaba? ilk defa sizden duyuyorum bu kavramı.
Alıntıları Göster
hat ne demek gerçekten?
quote:
Orijinalden alıntı: Doğan.
hat ne demek gerçekten?
Alıntıları Göster
gerçekten hat ne demek?
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
hat ne demek gerçekten?
+1000 ?
quote:
Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company
quote:
hat ne demek gerçekten?
+1000 ?
Alıntıları Göster
Kim lan bu Erol Egemen ?
quote:
Orijinalden alıntı: sapultra
Kim lan bu Erol Egemen ?
Gece gece iyi güldürdünüz.
quote:
quote:
hat ne demek gerçekten?
+1000 ?
Alıntıları Göster
motor hacmi, aracın silindirleri içerisine giren hava ve benzin karışımını ifade eder.
valf ise aşağıdaki görevi görür. günümüzdeki 4 silindirli araçlar genelde 16 valf olur. ancak 8 valf araçlarda mevcuttur. daha performanssız olup daha fazla yakıt harcarlar.
HP (horse power) = Beygir = PS. bunlar aynı anlamdadır. kW= Buda aracın gücünü gösteren bir birimdir. aracınızda 70 kW yazıyorsa aracınız 94 beygirdir. yani kaç kw ise o rakamı 1.34 ile çarparsanız aracınızın beygirini öğrenirsiniz, lakin zaten ruhsatta beygiride yazıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: tLqA
motor hacmi, aracın silindirleri içerisine giren hava ve benzin karışımını ifade eder.
valf ise aşağıdaki görevi görür. günümüzdeki 4 silindirli araçlar genelde 16 valf olur. ancak 8 valf araçlarda mevcuttur. daha performanssız olup daha fazla yakıt harcarlar.
HP (horse power) = Beygir = PS. bunlar aynı anlamdadır. kW= Buda aracın gücünü gösteren bir birimdir. aracınızda 70 kW yazıyorsa aracınız 94 beygirdir. yani kaç kw ise o rakamı 1.34 ile çarparsanız aracınızın beygirini öğrenirsiniz, lakin zaten ruhsatta beygiride yazıyor.
Alıntıları Göster
tlga saol güzel anlatmışssın ama hiçbişi anlamadım. :d ama bu konuda biraz bilgi sahibi arkadaşlar bişeyler anlamıştır eminim. hat nedemek miş öğrenip yazarım.
quote:
quote:
hat ne demek gerçekten?
+1000 ?
Gerçekten ha.
quote:
arkadaşlar dayanamadım arabaya gittim arabamın bilgileri; 1996 model zannediyordum 1998miş.
Modeli:1998 Tip:11 salon Ağırlık:950 kg Motor gücü:1341cc Silindir sayısı:4 benzinli
Şimdi kaç oluyor benim araba 1.3 mü? Silindir sayısı ne demek? Bide şu küçük motor az mı yakar çokmu bi açıklığa kavuştursak..
Kimse yazmamış, ben yazayım. Ruhsatta yazan veriler doğru ise aracınız 1.4 motor. Küçük motor az yakar. Aracınızda 950kg yani hafif.
1500 kg arabayada hiç bir mühendis veya ilkokul mezunu sanayi ustası olsun gene farketmez 1.2 motor koymaz.
quote:
arkadaşlar dayanamadım arabaya gittim arabamın bilgileri; 1996 model zannediyordum 1998miş.
Modeli:1998 Tip:11 salon Ağırlık:950 kg Motor gücü:1341cc Silindir sayısı:4 benzinli
Şimdi kaç oluyor benim araba 1.3 mü? Silindir sayısı ne demek? Bide şu küçük motor az mı yakar çokmu bi açıklığa kavuştursak..
Yok artık yahu!
quote:
Orijinalden alıntı: muratremix
quote:
Kimse yazmamış, ben yazayım. Ruhsatta yazan veriler doğru ise aracınız 1.4 motor. Küçük motor az yakar. Aracınızda 950kg yani hafif.
1500 kg arabayada hiç bir mühendis veya ilkokul mezunu sanayi ustası olsun gene farketmez 1.2 motor koymaz.
Audi A3 1300kg.
Sunroof vs. gibi opsiyonlarla 1500`e yaklasir ve 1.2 motoru var.
Seat Altea XL. 1435kg onda da 1.2 motor var.
Motorun hacminden cok urettigi guc, tork onemlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: berk984 Audi A3 1300kg.
Sunroof ne zamandan beri +200 kg ekliyor? 1300 kg ise 1300kg dir. 1.2 motorlu A3 ü ilk kez duyuyorum, TSI filan olmasın bu?
Turbosuz 1.2 motor, yüksek tork üretemez.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: berk984 Audi A3 1300kg.
Sunroof ne zamandan beri +200 kg ekliyor? 1300 kg ise 1300kg dir. 1.2 motorlu A3 ü ilk kez duyuyorum, TSI filan olmasın bu?
Turbosuz 1.2 motor, yüksek tork üretemez.
o yuzden vs. dedim. Benim astrada kilavuzunda yaziyordu opsiyonlarin agirligi benim aractaki opsiyonlar 200 kgden daha fazla ediyordu. Neyse zaten Alteayi da soyledim 1435 kg yaziyor.
1.2 TFSI motor. Benim demek istedigim buydu bunun turbosu var, baska teknolojileri var. 1.2, 1.4 vs. deyip gecmek yanlis.
quote:
quote:
İyide 1.4 accent, yumurta kasada yokki.. Siz accent diye başka bir arabaya biniyor olmayasınız
quote:
Arkadaşlar arabalardan pek anlamam. Bir arabam var hyundai accent 1996 model 14 hat benzinli bu kadarını bliyorum. Geçen birisi araban 1.3 mü 1.5 mi dedi bişey anlamadım. 1.3 1.5 ne demek. yok beygir gücüymüş, yok benzin damlamaymış püskürtmeymiş hiç bişe anlamıyorum. Birisi zamanını ayırıp genel bir açıklama yapaibilir mi?
Bu mesajı eğlence olsun diye yazmadıysanız, çok şaşıracağım.
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
quote:
Arkadaşlar arabalardan pek anlamam. Bir arabam var hyundai accent 1996 model 14 hat benzinli bu kadarını bliyorum. Geçen birisi araban 1.3 mü 1.5 mi dedi bişey anlamadım. 1.3 1.5 ne demek. yok beygir gücüymüş, yok benzin damlamaymış püskürtmeymiş hiç bişe anlamıyorum. Birisi zamanını ayırıp genel bir açıklama yapaibilir mi?
Bu mesajı eğlence olsun diye yazmadıysanız, çok şaşıracağım.
1.3 denilen hyundai 1341 cc motora sahiptir 12 valftir, yani aslında 1.4 denmeside mantıksız olmaz ama 1.3 olarak kabul görmüştür sende bunu öyle bil, kanımca 1.5 olan ile arasında fark olduğunu göstermek içinde öyle denmişte olabilir. ona bakarsanız hondanın 1339 cc motora 1.4 deniyor bence buda yanlış. neyse bu forumu takip edersen araba uzmanı bile olabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: vestigo
1.3 denilen hyundai 1341 cc motora sahiptir 12 valftir, yani aslında 1.4 denmeside mantıksız olmaz ama 1.3 olarak kabul görmüştür sende bunu öyle bil, kanımca 1.5 olan ile arasında fark olduğunu göstermek içinde öyle denmişte olabilir. ona bakarsanız hondanın 1339 cc motora 1.4 deniyor bence buda yanlış. neyse bu forumu takip edersen araba uzmanı bile olabilirsin
Alıntıları Göster
bende 1999 model 1.3 Accent LX vardı, yaklaşık 9 sene kullandım. Çok şükür bu araba satana kadar başımı hiç ağrıtmadı...
Yalnız 1.3'ler karbüratörlüdür. Genel olarak 1.5'lerden daha fazla yakar.
quote:
Kim lan bu Erol Egemen ?
süpersin valla cuk oturdu.
quote:
Orijinalden alıntı: SAFİMARANGA
quote:
Kim lan bu Erol Egemen ?
süpersin valla cuk oturdu.
Alıntıları Göster
arkadaşlar 14 hat cc demekmiş. yani 14 hat=1400 cc
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme