Şimdi Ara

1.3 mü 1.5 mi ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
33.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabalardan pek anlamam. Bir arabam var hyundai accent 1996 model 14 hat benzinli bu kadarını bliyorum. Geçen birisi araban 1.3 mü 1.5 mi dedi bişey anlamadım. 1.3 1.5 ne demek. yok beygir gücüymüş, yok benzin damlamaymış püskürtmeymiş hiç bişe anlamıyorum. Birisi zamanını ayırıp genel bir açıklama yapaibilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.3 ve 1.5: Motor Hacmi ve Otomobillerde Anlamları

Motor hacmi, bir arabanın motorunun silindirlerinin toplam deplasmanını ifade eder. Bu ölçü, litre veya santimetre küp (cc) cinsinden verilir.

1.3 Motor Ne Demek?

1.3 motor, 1.3 litre deplasmana sahip bir motora sahip olduğu anlamına gelir. Bu motorlar genellikle küçük ve orta boy otomobillerde kullanılır ve yakıt verimliliği ile uygun fiyatlı olmaları ile bilinirler.

1.5 Motor Ne Demek?

1.5 motor, 1.5 litre deplasmana sahip bir motora sahip olduğu anlamına gelir. Bu motorlar, 1.3 motorlara göre daha güçlüdür ve daha büyük otomobillerde veya daha fazla güç gerektiren araçlarda kullanılırlar.

Arabalarda 1.5 Ne Demek?

Arabalarda 1.5, genellikle 1.5 litre motorlu bir aracı ifade eder. Bu araçlar, 1.3 motorlu araçlara göre daha fazla güç ve tork sağlar ve daha iyi bir sürüş deneyimi sunar.

1/3 Kaç Arabadır?

12 arabanın 1/3'ü, 12'yi 3'e bölerek hesaplanır. Yani 12 arabanın 1/3'ü 4 arabadır.

Motor Hacmi Nedir?

Motor hacmi, bir arabanın motorunun silindirlerinin toplam deplasmanını ifade eden bir ölçüdür. Bu ölçü, bir motorun boyutunu ve gücünü belirlemede kullanılır. Daha büyük motor hacmi, genellikle daha fazla güç ve tork anlamına gelir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • motor hacmi
  • 14 Hat ne demek bende onu anlamadım

1.3 Motor = 1300 cc Motor hacmi demektir.
    1.5 Motor = 1500 cc motor hacmi demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

14 Hat ne demek bende onu anlamadım

1.3 Motor = 1300 cc Motor hacmi demektir.
    1.5 Motor = 1500 cc motor hacmi demektir.
    motor hacmi büyüdükçe tükettiği yakıt oranıda artıyor değil mi. yani ikisi doğru orantılı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tangmuch

motor hacmi büyüdükçe tükettiği yakıt oranıda artıyor değil mi. yani ikisi doğru orantılı?

Alıntıları Göster
    ruhsatınızda yer alan motor hacmini söyleyin orda ne yazıyor.aracınızda klima varsa genel itibari ile 1.5 klima yoksa 1.3 olarak geçer.Hayırlı satışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptile06

ruhsatınızda yer alan motor hacmini söyleyin orda ne yazıyor.aracınızda klima varsa genel itibari ile 1.5 klima yoksa 1.3 olarak geçer.Hayırlı satışlar...

Alıntıları Göster
    klima yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tangmuch

O biraz değişir ancak genel itibariyle biraz artar. Ama asıl artan aracı alırken motor hacminin büyümesine oranla ÖTV oranı artar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    2.20 ORTALAMA İYİ Mİ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

O biraz değişir ancak genel itibariyle biraz artar. Ama asıl artan aracı alırken motor hacminin büyümesine oranla ÖTV oranı artar.

Alıntıları Göster
    Benim aracımda 1.3 ama klima var. Hyundai Accent

• quote:

o zaman klimalılar 1.5 dir diye bir kural yok, raptile06 öyle demiştide üstte. Seninki kaç model?
  • quote:

Hyundai accent 1.5glsim vardı çok da güzeldi sattım şimdi araba arıyorum yana yana.1.3 lerin bazılarında klima oldugunu duymuştum.Performans kaybı çok oluyor mu 1.5 de bile hissedilir derecede düşüş meydana geliyordu.
  • quote:

Şehir içinde artar ancak şehir dışında azalır.Çünkü 1.6 motor 110 la giderken 3000 devir çevirirken 2.0 motor 110 da 2500 civarı devir çevirir.
  • quote:

quote:

o zaman klimalılar 1.5 dir diye bir kural yok, raptile06 öyle demiştide üstte. Seninki kaç model?

klimalılar genel itibarı ile 1.5 dir 1.3 klimalı araç sayısı azdır.Ruhsat yanınızda değil mi abicim bakın ordan motor hacminize ne yazıyor bize söyleyin 1498 gibi bir şey yazıyorsa 1.5 12xx yazıyorsa 1.3 dür.Yani cevabı elinizin altında bakın konu fazla kirlenmesin :D
  • quote:

quote:

Hyundai accent 1.5glsim vardı çok da güzeldi sattım şimdi araba arıyorum yana yana.1.3 lerin bazılarında klima oldugunu duymuştum.Performans kaybı çok oluyor mu 1.5 de bile hissedilir derecede düşüş meydana geliyordu.

Genel olarak klima kullanımı küçük motorda performansı daha çok törpüler.
  • quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    @raptile ruhsat şimdi yanımda değil arabaya gidine bakar yazarım.

Şimdi araba alırken benzini az yakması için motoru küçük araba almak mantıklı mantıksız mı. Şehir dışı az yakar şehir dışı çok yakarı ilk defa duydumda. yani ne farkeder ki şehir içi şehir dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tangmuch

Şimdi araba alırken benzini az yakması için motoru küçük araba almak mantıklı mantıksız mı. Şehir dışı az yakar şehir dışı çok yakarı ilk defa duydumda. yani ne farkeder ki şehir içi şehir dışı.

Alıntıları Göster
    O soruyu sana ben sormuştum 1.3 mü 1.5 mi diye.
    fakat sen 14 hat benzinli demiştin.
    14 derken 1.4 demek istediysen 1.4 motor yumurta kasa accent te hiç olmadı.
    senin ruhsatta 1498 cc falan yazıyor heraldeki sende bize 14 dedin diye tahmin ediyorum.

• quote:

Küçük motor şehir içinde az yakar. şehir dışında küçük motor ile hızlı gitmeye çalışırsan büyük motordan fazla yakar.
  • quote:

Simdi söyle bir araç olsun.1500 kg ağırlık olsun.1.2 ve 1.6 atmosferik motor seçenekleri var.Yani turbo vb.yok.Bu aracı hareket ettirmek için 1.2 daha fazla güç harcar.O yüzden daha fazla yakar.Yani çevirdiğin devir arttıkça yakıt artar.Aynı hız ve ağırlıkta uzun yolda ve de aynı sanzıman ile yani 5 vites ile büyük motor sabit hızda daha az yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Simdi söyle bir araç olsun.1500 kg ağırlık olsun.1.2 ve 1.6 atmosferik motor seçenekleri var.Yani turbo vb.yok.Bu aracı hareket ettirmek için 1.2 daha fazla güç harcar.O yüzden daha fazla yakar.Yani çevirdiğin devir arttıkça yakıt artar.Aynı hız ve ağırlıkta uzun yolda ve de aynı sanzıman ile yani 5 vites ile büyük motor sabit hızda daha az yakar.

Alıntıları Göster
    anladım size hak veriyorum ama bugüne kadar neden çevremdeki çoğu insan küçük motor az yakar diye düşünüyor anlamadım.

• Şehir içinde daha az yakmasinin nedeni ise fazla hız yapılmamasi ve de genel olarak sanzıman oranlarının çabuk kullanıma uygun olması.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.