Şimdi Ara

1.3 tce megane tavsiye konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
20.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

quote:

Perde hava yastıkları, ESP + Hill Holder, Cruise Control, manuel klima, tek dokunuşla açılan elektrikli ön ve arka camlar, 4,2’’ ekran& multimedia sistemi, USB & Bluetooth, elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları, 6 LED gündüz farları, 16’’ çelik jant kapakları
    Bunların bir çoğu D segmentte opsiyon olarak sunuluyor siz düşünün.

Hayatında ne kadar Megane-D segmenti araç kullandın? Perde hava yastığı olmasa zaten 2 hava yastığı olur ki bu B segmentinde var ancak. ESP+Hill Holder zorunlu ülkemizde zaten. Yasalar var.
    Ön arka elektrikli camlar C segmentinde psikolojik olarak zorunlu. Olmasa satamazsın.
    D segmentinde opsiyon demişsin, sıfır olarak multimedya ekransız araç yok. Multimedyası olup beraber Bluetooth+USB'si olmayan araç görmedim(Audi A3 dışında, sonra değiştirdiler USB ekleyip.)
    Araç öveyim diye beni Taner Göde'ye çevirme elli satır yazı yazdırtma.
    Ben şuan üretilen araçları kastetmiyorum. Eski araçlarda Ekran , LED farlar , ısıtmalı dikiz aynası falan yoktu. Şuan Megane bunlari en boş donanımında bile standart olarak sunuyor. Ayrıca şu dönemde bile camlari elektrikli olmayan araçlar var Megane öyle mi ! Bir tuş ile camları istediğin gibi kontrol edebiliyorsun . Bizim zamanımızda cevirmeli kol ile yapardık bu işi . O yüzden bunları küçümseme değerini bil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 30 Ekim 2019; 0:7:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Tabiki, eskiden at arabasına biniyorduk, şu an bütün arabalar nimet bu mantıkla

Verdiğin para 105.000, clio symbol felan almıyorsun. Eski zamanlarmış, görende sanacak hidrolik direksiyon bile yok. Karşılaştıracağın araç Focus 2019 felan, Broadway R9 değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

1.6 motor kalmamış hocam evet hurda destekli 105 ama hurda bir aracımız var sorun değil reno mais bursa bayisi
    birde vergisi 2200 lira olcak diyorlar doğrumu

Alıntıları Göster
    Vergi 2200 olacak evet ekran için bana 4150 tl gibi bir fiyat verdi Ankara mais eğer bursada 2300 tl ye takıyorlarsa hem gezmek için gelinir hemde ekran taktırırım daha ucuza mal olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Tabiki, eskiden at arabasına biniyorduk, şu an bütün arabalar nimet bu mantıkla
    Laflarımı çevirmeyiniz hocam. Biz daha kendi motorumuzu bile üretemez ken klavye başından her şeye sallamak hoş olmuyor. Size değil bu arada lafım . Burada her şeye bir kulp bulanlar kendi aracını üretsinde göreyim . Elalemin fransızı miss gibi araç yapmış işte. Adamlar isteseler posche kalitesinde araç yapamazlar mı yaparlar tabi. Ama o zaman 500 bini gözden cikarman gerekir.
    Ne kadar ekmek o kadar köfte ..

• quote:

Verdiğin para 105.000, clio symbol felan almıyorsun. Eski zamanlarmış, görende sanacak hidrolik direksiyon bile yok. Karşılaştıracağın araç Focus 2019 felan, Broadway R9 değil.
    Arkadaşım ülkemizin para birimi düşük . Sen 100 bini gözünde çok büyütme istersen. 20 bin dolara C segment araç alıyorsun şükret

20.000€'ya elin Hans'ı 508 2.0 BlueHDi EAT8 alıyor, büyütme diyorsun aynı birime 508 BlueHDi İnsignia 1.4-1.6T var.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Focus 2019 turbo motor başlangıç paketi ne kadar?
    Aynı özellikteki meganın ne kadar?
    Bu acıdan karşılaştırınca Megane mantıklı.
    O paraya,208,polo,Corsa vermiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

20.000€'ya elin Hans'ı 508 2.0 BlueHDi EAT8 alıyor, büyütme diyorsun aynı birime 508 BlueHDi İnsignia 1.4-1.6T var.
    Adamlar üretiyor alıyor bizim ülkede üretim mı var ki yüksek bir refah seviyesine sahip olalım . Ayrıca aracın fiyatına eklenen ekstra vergileri saymama gerek yoktur heralde. Aracın fiyatı 100 bin ise 50 bini vergidir be bunun.

• Yazilan dogru ama zaten daha asagisi yok yani mecbur olacak. Arabanin cami, direksiyonu var demekle ayni sey :)

• arda2007 A kullanıcısına yanıt
    208-Corsa 80.000 TL sıfırı, 0.70 faizle hem de.
    Megane C segmenti değil mi? Karşılaştıracağız o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: arda2007

Focus 2019 turbo motor başlangıç paketi ne kadar?
    Aynı özellikteki meganın ne kadar?
    Bu acıdan karşılaştırınca Megane mantıklı.
    O paraya,208,polo,Corsa vermiyorlar.
    Bu fiyat bandinda sedan alternatifleri var tabi ki

Turbo isteyenler icin astra sedan
    Atmosferik isteyenler icin corolla ve elantra
    Ve hatta bonus kia ceed sw :)

Hepsi de lpg ye uygun

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Turbo olarak sadece Astra sedan var,o da 10 yıllık kasa.
    Renault aracın fıyatını oldukça uygun tutmuş,pazarlıkla 3-5 daha inerler.
    Atmosferik motorlar da lpg uyumu bır avantaj ama turbonun zevkı de bır başka.

208 ve Corsa atmosferik motor ayrıca fıyat da o kadar uygun değil.Turbo motorlu araç fiyatları da 80.000 lira değil ayrıca.

Gecen hafta 3 silindirli beygir ve tork yoksunu atmosferik 208'e mersin bayi 85.000 lira fiyat çekti.
    Bomboş,kasa değiştırecerek bir arabaya.

Corsa da 80.000 liraya atmosferik motor araç veriyor,hemi de 75 beygir.

C sınıfında 10 yıllık kasası olan Astra haricinde turbo benzinli hangi araç var bu fiyatta?

Astra sedan 7 yillik kasa hocam. Kimse farkinda degil belki ama golf ve leon da 7 yillik. Astra iscilik ve malzeme kalitesi olarak meganedan daha iyi. Ustelik 108-110bin tl ye tam otomatigi alinabiliyor. Megane in fiyati uygun ancak alternatifsiz degil. Onu belirtmek istedim

Hadi 1.2 PureTech 89.000, 105.000 liraya ikinci el İnsignia-508 alıyorsun-Megane'dan kat kat daha iyi-, parayı küçümsememek gerek. Ayriyeten neyin tartışması bu anlamadım?

• Bu 140 lık motorlar en az 9 litre yakar. Kadjarlar 11 litre kadar yakıyor. Megane da biraz az yakar,
    Birde en baz seçenekte de artık 1.3 tce var. Benim Megane de en sevmediğim yeri, stepnebin konulduğu alt kısım sac yerine plastik. Üstelik kabak gibi de tr de yapıldığı firmanın ismi yazıyor. Polinox denilen dönüşüm malzemeye çok benziyor. Kaborta anlamında, arkadan alınan küçük hasarlarda dahi kırılıp deforme olabiliyor. Bildiğin siyah silikonla yapıştırılmış. Ön Çamurlukları söylemeye gerek Yok zaten. Bu dediğim şeylerin, sağlamlık ile ölçüsünü ben kafamda netleştıremiyorum. Yani plastik bagajı olan bir araba.
    Hb kasada ise arka bagaj kapağı komple plastik, daha açık kapağı kapatmak için indirirken bile büklüm süklüm oluyor.
    İleride zırıl zırıl ses yapar. Kapı menteşeleri de aracın sınıfına hiç yakışmıyor. Pikap değil ki bu araç, kamyonet değil. Rakiplerine bakın, anlarsınız. Aracı sürerken hissiyatı iyi olabilir, lakin bence ciddi kalite sorunları var.
    Bunu geçtim, millet Megane 4 ü 1.6 motoru için aldı, alanlar da fix Lpg taktırdı.
    1.3 direk enjeksiyon bir motor. Lpg olsa bile maliyeti pahalı olduğu kesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eski 1.6 motor ve dci motor Türkiye'de üretiliyordu ancak 1 Ekim itibariyle 6d-temp fazına geçildiğinde bu motorlar yeni normu karşılamaz hale geldi, bu sebeple blue dci ve yeni turbo benzinli motorlar Valladolid'teki Renault fabrikasından ithal ediliyor. Bu fark liste fiyatı üzerinden benzinli giriş paketi için 4400, dizel giriş paketi için 7700 fark getirmiş görünüyor.

2021 ocakta gerçekleşecek 6d geçişine kadar muhtemeldir ki yeni motor seçeneği sunulmaz ancak şahsi düşüncem 2020 son çeyreği ile birlikte Fiatta olduğu gibi Renault unda fabrika çıkışı Lpg araç sunacağı yönünde. Clio da zaten sunacaklar ve 2021 hybrid ile birlikte clio dizel üretilmeyecek diye düşünüyorum, megane içinde 2021 itibariyle aynı şekilde dizelin sonlandırılabileceği ihtimali güç kazanıyor. Bununla birlikte çoğu atmosferik motorda yüksek yakıt tüketimine bağlı olarak yüksek CO2 emisyonları sebebiyle elemine olacak. Sonuç olarak elimizde küçük hacimli turbolar, fabrika çıkışı lpg araçlar(turbo benzinlilere uygulananları da olacak) ve hybrid araçlar kalacak.

Aracınızın bu geçişi sağlayan oldukça güncel teknolojiye sahip bir motoru olmuş olacak aslında alırsanız, daimler-renault ortak üretimi, ancak maalesef yakıt fiyatları ve tüketimi göz önüne alındığında bu aşamada lpg uyumlu atmosferik bir araç almanız ekonomik olarak daha mantıklı olabilir tabi bu sizin için önemliyse. 2021deki ana tabloya geçene kadar bu aşamada araç tercihi gerçekten ülkemiz için zor Allah kolaylık versin.

İnsagnia ve 508 Megan dan çok daha iyi araçlar kesinlikle haklısınız.

Fakat sıfır araç almak isteyenler için en iyisi şu an Megane 1.3 tce.

Araç ihtiyacım olsa ve manuel kullansam Megane alırım.

Tartışma da normal hocam,fikir alışverişinde bulunuyoruz.Hakaret ve küfür olmadıktan sonra anormal bir durum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Astra sedan 7 yillik kasa hocam. Kimse farkinda degil belki ama golf ve leon da 7 yillik. Astra iscilik ve malzeme kalitesi olarak meganedan daha iyi. Ustelik 108-110bin tl ye tam otomatigi alinabiliyor. Megane in fiyati uygun ancak alternatifsiz degil. Onu belirtmek istedim
    Sedan kasa 7 yıllık ama j kasa 2009 yılında çıktı neticede, 11 yaşına girecek artık

Aracın mühendisliği 11 yıl öncenin teknolojisi yani, megane ile elbet fark var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.