Yarım düzine kampanyasından faydalanarak kablo net, teledunya hd ve kablo tv hizmeti aldım. Cumartesi günü gelip kurulum yaptılar. Evim tadilattayken Tek iş marka RGU6 kablo kullanarak her odaya kablo çektik ve bu kabloları 1/8 splitter ile bir merkezde birleştirdik. Odalar da Viko Karre serisi uçlar kullandık.
Uçlarım şöyle:
Salon 1 Salon 2 Oturma Odası 1 Mutfak 1 Çocuk Odası 1 Yatak Odası 1
Toplam 6 uç var.
Kuruluma gelen arkadaşlar bu splitterin olmayacağını yaklaşık 20dB kayıba neden olacağını söylediler. Modemin splitter in önünde olması gerektiğini söyleyerek 1/8 splitterimin önüne 1/3 splitter koydular; bir uç modeme, bir uç teledünya HD ye bir uç da 1/8 splitterima verdiler. biz bütün odalarına dağıtım yaparız ama 80TL alırız dediler.
Internet ve Teledünya HD çalıştı ancak odalarda sinyal alamadım. Şu an Teledünya da HD kanallarıda izleyemiyorum.
Araştırdım kullanmam gereken splitter 5-1000Mhz olması gerekiyormuş.
Gelelim Sorularıma;
1-) Atlanta AS-08 5-1000Mhz splitter alsam elimdeki 1/8 splitter ile değiştirsem, önündeki 1/3 splitteri çıkartsam ve modem dahil tüm uçlarımı bu splitter üzerinden dağıtsam ve boş kalan uçları 75 ohm terminatör ile sonlandırsam
a-) İnternetim düzgün çalışırmı? b-) Teledünya HD düzgün çalışırmı? c-) Bütün odalarda Kablo TV sinyali alabilirmiyim? d-) TV olmayan odalarda ki tv prizlerinide sonlandırmam gerekirmi?
Teşekkürler.
Çok yardım seversiniz teşekkür ederim...
sinyal kaybı çok yüksek olur (8'li splitter yüksek kayıplıdır 10 db civarı) ve ayrıca geçişli prizlerde de 12 db civarı kayıp olur(yıldız dağıtım mı seri dağıtım mı yaptınız) 80 db eve giren sinyal 8 li splitter ile 10 db kaybedip prize gitse prizden diğer prize geçiştede 10 db kaybetse sizin sinyal üçüncü prizde 50 dblere düşer en iyisi eve giren kabloyu önce kablo tv yükselticisi ile gazlayın sonra bir ucu data çıkışlı splitter ile 2 ye bölün tek uç uydunete diğer uç 8 lı splittera gitsin
odalarda sinyal alamadım demişsiniz karlı görüntü mü var yoksa hiç mi yok belki bağlantılarınızda sorun olabilir prizlerin bir tanesinde yanlış bağlantı olursa veya priz bozuksa diğerlerine de sinyal gitmesini engeller masraf etmeye başlamadan bunu yapan elektrikçiye bir kontrol ettirin derim
bir de modem splitterdan önce takılır diyip neden 3 lü splitter kullanıp modemi bağlamışlar anlamadım:) kullandıkları splittera bakmışsınızdır herhalde üzerinde özellik arzeden bir ibare var mı (bir ucunda data diğer ucunda tv falan yazıyor mu) uydunet kullanmadığımdan bilemiyorum ama herhalde 2 ye bölmek gerekir birinde internet hattı için özel çıkış olabilir