Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
165.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki bu işlemden sonra yine aynı hatayı verme olasılığı var mı. Yoksa her Golf v kullanıcısının yaptırması gereken bir sorun mu. Ben şu ana kadar bir problem yaşamadım aracımda ama kafam karıştı kronik bir sorun olduğundan eminmisiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Dr. Lecter

Bu arada çoğunuzda bu problem mevcut olabilir. Yüksek viteslerde 2 vitese geçişte zorlanıyorsanız aracınızı servise götürüp gösterin. Normal kullanımda pek belli olmuyor ama agresif yada atak kullandığınız zaman kabak gibi çıkıyor meydana..
  • Araştırdığıma göre diğer kişilerin arızalarının tamir edilmesinden 10.000km sonra bile tekrarlamadığını duydum. Tekrarlanacağınıda sanmıyorum, eski parçaların birebir aynısı yerine revizyon geçirmiş yeni modelleri takılması lazımki 15.000 bakımı yaptırır gibi şanzımanı indirmeyelim her 20.000kmde. Biraz diğer platformlarıda araştırırsanız, sorup soruştursanız sizde rahatlıkla görebilirsiniz bu sorunun kronik sorun olduğunu.
  • 2007 Model 1.4 TSİ Comfortline, düz vites, metalik renk 8.000 Km de Jetta bir arabaya müşteri oldum. Galeriye cumartesi geleceği için henüz kendisini göremedim. Sıfırı 46.000 civarı olan bu araca 36-37 Bin TL arası bir fiyat çıkacak sanırım.

Sormak istediğim üç soru var arkadaşlar;

1- Bu araca 2 yıl garantisinin üzerine ek garanti satın alabiliyormuyuz, alabiliyorsak kaç TL ve koşulları nedir ? VW sitesinde ek garanti adına bir açıklama göremedim. ( Ford Focus için + 2 yı almış idim)

2- Bu araçta (2007 model) müzik sistemi MP 3 destekliyormu? (sıfır jettalarda var MP 3 biliyorum)

3- Ve bu model (hatasız olduğu söylenen) araç için bahsedilen 36-37 Bin TL aralığı nasıldır ?

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
  • Bende Golf tsi 140 2008 var.
    Yakıt konusunda depoyu aldığım günden beri fullerim. 8. depodayım. 7 depo 4100 km bitti. Sehir ici değeri..
  • tuan27
    şehir içi ne yakıyor arabanız*
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

2007 Model 1.4 TSİ Comfortline, düz vites, metalik renk 8.000 Km de Jetta bir arabaya müşteri oldum. Galeriye cumartesi geleceği için henüz kendisini göremedim. Sıfırı 46.000 civarı olan bu araca 36-37 Bin TL arası bir fiyat çıkacak sanırım.

Sormak istediğim üç soru var arkadaşlar;

1- Bu araca 2 yıl garantisinin üzerine ek garanti satın alabiliyormuyuz, alabiliyorsak kaç TL ve koşulları nedir ? VW sitesinde ek garanti adına bir açıklama göremedim. ( Ford Focus için + 2 yı almış idim)

2- Bu araçta (2007 model) müzik sistemi MP 3 destekliyormu? (sıfır jettalarda var MP 3 biliyorum)

3- Ve bu model (hatasız olduğu söylenen) araç için bahsedilen 36-37 Bin TL aralığı nasıldır ?

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Araç hatasız kazasız ve boyasız ise ve gerçekten 8.000 de ise 36.000 e alınır. Yalnız km. orjinalliğini servis kayıtlarından kontrol edin. Çok duyuyoruz 5.000 de diye alınan araçların eskiden serviste 50.000 bakımının yapılmış olduğunu.

• yazdigim sehir ici degeriydi.
  • bu tsi lar iyi mazotta geldi yanaştı benzin fiyatlarına..
  • TSi almayi düsünen varsa tereddüt etmesin gitsin test sürüsü yapsin görsün, bastinmi hakkini veren 1 depoyla 860 km yol giden bir motor.(Passat 1.4 icin bu rakam) Tsi
  • yakıt tankının 70 lt olduğunu hatırlatmak gerek.

quote:

Orjinalden alıntı: Aatabay

TSi almayi düsünen varsa tereddüt etmesin gitsin test sürüsü yapsin görsün, bastinmi hakkini veren 1 depoyla 860 km yol giden bir motor.(Passat 1.4 icin bu rakam) Tsi
  • Yakıt tankı 70 litre, benzin 3.16 iken 125 YTL'lik aldım (5 kilo pilavlık priniç hediye verdiler), eder 39.55 litre, sonra kriz olur ve şok zam falan gelir diye ağzına kadar doldurdum ve 3.22 iken 116 YTL aldım (3 litre mısır özü yağı hediye verdiler), eder 36.05 litre, toplam 75,60 litre (yedek depoya 2 litre girdi, aradaki 3,60 litreyi de ben tüketmişim). Şu anda MDF bana 920 km daha gidebileceğimi bildiriyor...

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

Başka sorusu olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 22 Mart 2008; 1:59:56 >

• yani km de ne kadar yakıyor bir söylesen

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Yakıt tankı 70 litre, benzin 3.16 iken 125 YTL'lik aldım (5 kilo pilavlık priniç hediye verdiler), eder 39.55 litre, sonra kriz olur ve şok zam falan gelir diye ağzına kadar doldurdum ve 3.22 iken 116 YTL aldım (3 litre mısır özü yağı hediye verdiler), eder 36.05 litre, toplam 75,60 litre (yedek depoya 2 litre girdi, aradaki 3,60 litreyi de ben tüketmişim). Şu anda MDF bana 920 km daha gidebileceğimi bildiriyor...

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

Başka sorusu olan?

• Peki

125 YTL + 116 YTL = 241 YTL toplam benzin tutarı
    75,60 litre benzinle 920 km gidilebilen ve 60 km gidilen = 980 km yol

241 YTL / 980 km = 24 Ykr şehiriçi, şehirdışı bundan da düşük, hatta
    6. viteste 100 km'de 4.3 litre yaktığını gördüm, bu ideal tabi ve ben
    bu değerleri tutturmaya, hatta daha da düşürmeye çalışacağım.

İyi geceler,

T.G.
  • merak ettiğim bu tsi motorlarda her 60binde değişen triger kayışımı var yoksa yeni corolladaki gibi hiç değişmeyen zincirmi?
  • TSI Motorlarda ZİNCİR (nihayet ve çok şükür) kullanılmaktadır. Triger kayışı kabusu sona ermiştir

(yok değişti mi, değiştiyse ne zaman değişti, usta iyi değiştirdi mi, orjinal mi, Polonya malı mı, gergi ayarı yapıldı mı, sanayide mi yoksa serviste mi, faturası nerde, fişi yok mu ...)

T.G.
  • triger ve masrafları yeni corollada zincirli.

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

TSI Motorlarda ZİNCİR (nihayet ve çok şükür) kullanılmaktadır. Triger kayışı kabusu sona ermiştir

(yok değişti mi, değiştiyse ne zaman değişti, usta iyi değiştirdi mi, orjinal mi, Polonya malı mı, gergi ayarı yapıldı mı, sanayide mi yoksa serviste mi, faturası nerde, fişi yok mu ...)

T.G.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 22 Mart 2008; 8:21:16 >

• Bu topikte de konuyu değiştirelim. Taze kan, taze fikirler, yeni düşünceler, yeni öneriler yok mu...???

1.4 TSİ KULLANAN VARMI
  • Golf 1.4 TSi 122 HP almayı düşünüyorum, fakat 2009 model olmasını istiyorum. Yeni model avantajlarından yararlanmak istiyorum :) ( makyaj veya farklı bir değişiklik muhakkak olur, en azından 2009 almış olurum ) , VW 2009 modelleri ne zaqman mağazalara koyuyor ? Diğer markalar Ağustos ayında 2009 satışlarına başlıyorlar ( Seat Yeni Ibiza 2009 ) ... Birde sıfır otomobil için en uygun zaman yılbaşına yaklaşırkenmi ? Satıcılar yıllık satış hedeflerine ulaşabilmek için bir ton kampanya yapıyor.

Birde, DSG vites tercih etmelimiyim ? Farklı markalarda otomatik vitesler manual olanlara göre 1 litre fazla yakıyor, DSG'de bu böyle değil sanırım. Aksine dahada ekonomik diye okudum. Avantajı ne olur bana ? Kişisel düşüncem manual kullanım daha hoş diye düşünüyorum, DSG düşünmemdeki asıl amaç ise ; bazı arkadaşların dediği gibi, 4-5 gibi viteslerde aracı devirli kullanırken sonrasını unutuyorsunuz demişler. Eee dolayısı ile fazla devir ve fazla sarfiyat. DSG buna izin vermez ve vitesi büyütür ve fazla devirli kullanmaktan bu yolla kaçabilirim diye düşünüyorum. Ayrıca DSG 7 viteside kullanacağından deviri bir hayli düşük tutar düşüncesindeyim. Tabi istenirse gaz ayağının altında bas yine devirlensin orası öle ama... Yoksa o devirli canlı anı yakalamışken kimse o arabayı dizginlemek istemez :)

Konunun yeri burası değil ama araya kaynarmı dedim :) Kusuruma bakmayın...

Teşekkürler !

• 122 Hp manuel kullanıyorum. Geçen sene yıl sonunda fiyatlar çok uygundu gerçekten. Hatta ben arabayı 10 martta aldım. O günden beri fiyatı 2500 ytl civarı arttı. Benim tahminim 2009 modellerin gelmesine yakın fiyatlar biraz daha düşer. Bir de Golf 6 da geldi gelecek. O da beklenebilir bence. Manualle dsg arasında yakıt tüketimi bakımından pek fark olacağını düşünmüyorum. Manuel dsg seçimini sürüş keyfi, şehir içi kullanım kolaylığı gibi tercihlere göre yapmalsınız.

quote:

Orjinalden alıntı: By_AggReSSiVe

Golf 1.4 TSi 122 HP almayı düşünüyorum, fakat 2009 model olmasını istiyorum. Yeni model avantajlarından yararlanmak istiyorum :) ( makyaj veya farklı bir değişiklik muhakkak olur, en azından 2009 almış olurum ) , VW 2009 modelleri ne zaqman mağazalara koyuyor ? Diğer markalar Ağustos ayında 2009 satışlarına başlıyorlar ( Seat Yeni Ibiza 2009 ) ... Birde sıfır otomobil için en uygun zaman yılbaşına yaklaşırkenmi ? Satıcılar yıllık satış hedeflerine ulaşabilmek için bir ton kampanya yapıyor.

Birde, DSG vites tercih etmelimiyim ? Farklı markalarda otomatik vitesler manual olanlara göre 1 litre fazla yakıyor, DSG'de bu böyle değil sanırım. Aksine dahada ekonomik diye okudum. Avantajı ne olur bana ? Kişisel düşüncem manual kullanım daha hoş diye düşünüyorum, DSG düşünmemdeki asıl amaç ise ; bazı arkadaşların dediği gibi, 4-5 gibi viteslerde aracı devirli kullanırken sonrasını unutuyorsunuz demişler. Eee dolayısı ile fazla devir ve fazla sarfiyat. DSG buna izin vermez ve vitesi büyütür ve fazla devirli kullanmaktan bu yolla kaçabilirim diye düşünüyorum. Ayrıca DSG 7 viteside kullanacağından deviri bir hayli düşük tutar düşüncesindeyim. Tabi istenirse gaz ayağının altında bas yine devirlensin orası öle ama... Yoksa o devirli canlı anı yakalamışken kimse o arabayı dizginlemek istemez :)

Konunun yeri burası değil ama araya kaynarmı dedim :) Kusuruma bakmayın...

Teşekkürler !

• ozermn

Teşekkür ederim ! Birde 2009 modellerin ne zaman çıktığını biliyorsan bunuda sana zahmet söyleyebilirmisin ? Bir kaç ay için 2008 almak istemem, oldumu 2009 olsun. Sanırım 2009 lar bu çok yerde bahsedilen, Golf 6 veya kimisine göre Golf 5,5 olacakmış :) ... Oldumu o olsun isterim. Çoğu marka Ağustos itibari ile 2009 ları satacak, bazı arkadaşlarda VW 2009 ları Yılbaşı gibi satışa çıkarıyor diyor.

Tekrar çok saol ;) DSG ile manual sadece zevk işi gibi bişi o zaman ;)
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.