Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
165.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2009 modeller ağustosta gelicek ve mevcut kasa olucak.
    Makyajlı model golfler ise ocak 2009 da gelip yine 2009 model adıyla satılacak.
  • DGS şanzıman manuel den dahamı az yakıt harcatıyor?Bilgisi olan varmı.Normalde otomatikler 100km de 1 litre fazla yakıyor fabrika verilerine göre.DGSde olay farklımı?
  • 122 hp lik modellerde DSG manuele göre daha az harcıyor .140 ve 170 likte manuel ve DSG tüketimleri aynıydı sanırsam
    122 likte daha az harcamasının nedeni yağlı şanzıman yerine kuru şanzıman kullanılması ve bu sayede 0,5 litre daha az harcıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 15 Haziran 2008; 15:37:59 >
  • Rica ederim.
    Yukarıda sorunun cevabını arkadaşımız vermiş.
    Ağustosta 2009 modeller gelmeye başlar ama yeni kasanın gelmesi yılbaşını bulur hatta sonrasına da kalabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: By_AggReSSiVe

ozermn

Teşekkür ederim ! Birde 2009 modellerin ne zaman çıktığını biliyorsan bunuda sana zahmet söyleyebilirmisin ? Bir kaç ay için 2008 almak istemem, oldumu 2009 olsun. Sanırım 2009 lar bu çok yerde bahsedilen, Golf 6 veya kimisine göre Golf 5,5 olacakmış :) ... Oldumu o olsun isterim. Çoğu marka Ağustos itibari ile 2009 ları satacak, bazı arkadaşlarda VW 2009 ları Yılbaşı gibi satışa çıkarıyor diyor.

Tekrar çok saol ;) DSG ile manual sadece zevk işi gibi bişi o zaman ;)
  • Bence Doğuş Otomotiv yeni kasa Golf'un satışından azami kâr etmek için hem elinde kalan eski kasa Golf V'leri "Classic" "Special" "Cool" "Techno" gibi garip adlandırmalarla 2008 olarak satmaya devam edecek, hem yeni kasa Golf VI'leri Almanya ile aynı anda olmasa da çok kısa bir süre sonra piyasaya verecek.

Şimdi siz VW Golf satın almaya gitseniz satıcı size "eskisi bitmeden yenisini getirmeyeceğiz" veya "eskisi satılsın ondan sonra yenisine başlayacağız" dese 180 derece geri dönüş yapar, eve gider, yensi kasanın satılmaya başlandığını duyar duymaz da VW bayine gidersiniz.

Pazarlama stratejisinde, ki uzmanı değilim, onu MBA dereceli arkadaşlara bırakıyorum, "SÜRÜM" tamamen "TALEP" denilen tüketicinin mal arzusuna dayalıdır. Raflarda taze kesilmiş tüm tavuk satılana kadar o rafta beklemez, hem tazeliği, tüketilebilirliği kısıtlıdır, hem kesimhaneden durmadan taze kesilmiş tüm tavuk gelmeye devam eder. Sizler de REAL'den veya CARREFOUR'dan taze kesilmiş tüm tavuk seçerken kesim tarihi en yakın olanını seçersiniz, tazesi yoksa da almazsınız, satıcı da zaten daha eskileri "İADE" olarak kesimhaneye geri gönderir. Bunlar çoğunlukla kedi/köpek maması oluyor, ya da tavuk dönere dönüşüyor...

Otomobil modelleri de öyle. Wolfsburg fabrikası şu anda tatilde. Kalıplar değişiyor. Antalya'da 500 €'a 4 hafta tatil yapan VW işçileri Ağustos'ta işbaşı yapacak ve yeni Golf VI'nin üretimine başlayacak. VW almaya gidenler de zaten araştırmış ve kuşanıp öyle gitmişlerdir bayilere. Satıcının yalan söyleme olanağı yok. Yeni kasanın geleceğini biliyor. Doğuş da yenisi gelecekken eskisini kolay kolay herkese satamayacağının da farkında, yeni modelini almaya hevesli, istekli, arzulu, dişlerini gıcırdatan o kadar potansiyel, o kadar müşteri varken "elimdeki bitsin, yenisini öyle satayım" demez, akıllı ve bilinçli VW kullanıcısına bunu yutturamaz, zaten bizler de yutmayız yani hani...

Eski Golf'leri reklamsız olarak halka veya filo olarak ilaç ve benzeri mamül pazarlayan şirketlere satacaktır.

Taner Göde

• gecen gün eve dönerken yer yer bastım ama genelde sakin sürdüm işte tüketimim

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

i love tsi
  • Taner Göde teşekkür ederiz ! Bilinçsiz insan dediğin gibi bayilere gidip ne varsa onu alayım demez, yeni çıkacak kasanın peşinde herkes. Bu yüzden bayilerin ne dedikleri sadece havada kalır. Ağustos üretimi yapılırsa Türkiyede satışı senin tahminin ile ne zaman yapılır ? Golf 2009 yeni çıkacak kasadan almak istiyorum ve çok sabırsızın :) Peki yeni çıkacak olanlar Golf 6 mı olacak ( bayaa bir araştırmacısın, bu yüzden senden kesine yakın bir cevap alacağımızdan eminim ) ? Yılbaşı +- 1-2 ay sonra yeni Golf'lere sence kavuşabilirmiyiz ? Tekrar dediğin gibi eskisini bitireyim sonra yenisi gibi bişi bencede asla söz konusu olamaz ... ;) Fiyatlar biraz daha tuzlu olur gibime geliyor. Potansiyel bir Golf 1.4 TSi Comforfline alıcısıyım :)

Değerlendirmelerin için şimdiden teşekkür ederim...

@anti-mage

Bu değeri Şehir içi kullanımdamı elde ettin ? Başlangıç ve bitişte ne kadar yol gittin ( ölçüm değerinde kontak açıp kapayana kadar ) ? Motorun angisi ? 1.4 TSi 122 hp olanmı yoksa ... ? Ve DSG mi yoksa Manual vitesmi ? Çok sordum, değer güzel ;) hep böle olur, dahada düşer inş. :) Maşallah, nazar değmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By40bir -- 15 Haziran 2008; 22:49:59 >

• hocam 140lık manuel
    cukurambardan cıktım ümitköy park caddesine gitmiştim arkadasım doom gününe degerler şehir içi yannıs fazla bir trafige denk gelmedim
    yer yer bastım ama genelde sakin sürdüm arabayı
    yaklasık birazda dolastık 60km yol katetmişimdir
    yer yer arabaya 8kişi bindigimizde oldu tekde sürdügüm oldu

bugün arabayı ablamdan aldıgımda 6.4 gösteriyordu
    acıldıkca daha az yakıyoru bu tsi

i love tsi
  • Cevabı vermişsin zaten Ablam'dan aldım demişsin Bayanların otomobiller ile ilişkisi bellidir Yani bizim o değerlere ulaşmamız cinsiyet ve yapı olarak mümkün değil ...

Teşekkür ederim
  • Tabi Taner Beyin dediğide bir bakımdan doğru ancak benim düşünceme göre ne zaman paranız varsa o zaman almak daha uygun geliyor.
    Euro nun durumu belli Ayrıca şunu belirtmek isterim ben aylar boyu yeni gelicek golfü araştırıyordum.Büyük bir değişim olamayacağı sadece facelift(Makyaj) ve tasarruf yapılacağını öğrendim.Makyajlı golfü beklemekten vazgeçip mevcut kasa golfü almaya karar verdik gayette memnunuz.
    Şunu belirtmek isterim Vw bu yeni makyajlı golf ile her araç başına 1000 küsür euro tasarruf yapacak ve özellikle şu anki gelişmiş arka süspansiyon sistemini daha ucuzuyla değiştirecek.Bu demek değilki ucuz olunca kötü olucak sonuçta köklü bir alman markası ama benim içime sinmedi beklemekten vazgeçtim.Mevcut kasa ile herhangi bir boyut farkı olmayacak yani aynı şasi aynı boyutlar.
    Tahminimce(spy fotolardanda anlaşıldığı gibi) biraz daha sert bakışlı bir golf gelicek ve 2 yıl bu şekilde Golf 5,5 olarak satılacak.Golf VI ise 2011-2012 gibi çıkacak.
    Kısaca paranız varsa gönül rahatlığıyla mevcut kasayı alabilirsiniz.

• Bu TSI motor hayallerimi yıktı!! Moralim çok bozuk

Arkadaşlar, hafta sonu bir arkadaşımın Lapsekideki ciftligine gittik. Giderken Tekirdağ üzerinden kuzeyden yol aldık. Bende 2008 model 9500 km de bir Jetta 1.4 TSI 140 hp var. Herneyse lafi fazla uzatmak istemiyorum. Gittigimiz yere baska bir arkadasim da BMW 3.20CI cabrio ile gelmisti. Bir sebepten dolayi bu arkadasin orada kalmasi gerekti. Geldigi aracinda istanbula donmesi gerektiginden dönüş yolunda Jetta yi esim kullandi. Bende aslinda düne kadar hayallerimin araci olan 2008 model beyaz renk, bordo deri döşemeli ve M kitli bu cabrio ile dönmek zorunda kaldim malesef!!! Malesef diyorum cünkü bu arac gercekten bir felaket. Jettayla yaptigim uzun yollarda 7-8 saat durmaksizin gittigimde bile en ufak bir yorgunluk hissetmezken, bu aractan indigimde her yanim tutulmustu. neredeyse yoldaki her cukuru taşı hissederek 350-400 km yol geldim. Su satirlari yazarken bile her yanim agriyor.. Ayrica TSI motorun farkini Bursada otoyola girince bir kez daha anladim. Esimle araclari yan yana 50 km sabit hiza getirip ayni anda gazi kokledigimizde bariz sekilde geride kaldim disaridan bakildiginda bir yol canavarini andiran bu 2lt lik arac bir 1.4 litre TSI ile kesinlikle bas edemiyor... hatta size soyle soyleyim. ben aracta yalnizdim, esimin kullandigi aracta arkada bir bebek bir yetiskin, bagajinda 2-3 adet bavul, bir puset ve ciftlikten topladigimiz kayisilarda vardi Benim icin hayallerimdeki arac artik bir hic! Ne konforu ne de performansi jettamla kiyaslanamaz bile.

uzun lafin kisasi... "I LOVE VW"

• Hocam öle bir başlık atmışsınki yüreğim ağzıma geldi ... Ama sonlara doğru rahatladım. İyice sabırsızlanıyorum TSi kullanıcısı olmak için ;)

@M@rvellous

Yani 2008 Ağustos'ta bu spy fotoğraftakiler 2009 model olarak gelecek diyorsun öylemi ? 2009 Yılbaşında ise bir farklılık olmayaca anlamınada gelir sanırım bu ? Yanii mevcut aynı kasa ve sistem Ağustos'ta 2009 model adı ile satılacak, 2009 yılbaşından sonra ise spy fotodakiler 2009 model adı ile gelecek ? Doğrumu diyorum, bir yanlışım var ise düzeltirmisiniz. Açıkçası Yılbaşından sonra 1-2 ay beklemeye kadar karar vermiştim. Değişik kasa o zaman gelecek denmişti. Bugün bir bayiye gitsem, inanıyorumki asla ve asla doğruları öğrenemem. Muhakkak ellerindekini anlata anlata beni ikna ederler ve doğru bilgiyi asla vermezler. Satış stratejisi ile yine ellerinde olanı bana satarlar ve ne zaman ne geleceğini söylemezler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By40bir -- 16 Haziran 2008; 17:08:08 >

• @By_AggReSSiVe
    İlk cümleniz yanlış ancak daha sonra doğru yazmışsınız ben yinede karışıklığa yer vermemek için birkez daha yazıyım.

2008 Ağustos ayında(2 ay sonra) mevcut(şu an Yollarda gördüğümüz) kasa Golfler 2009 model adıyla satılacak.
    Makyajlı kasalar(Spy Fotodakiler) ise Türkiye ye 2009 yılbaşında gelecek.Avrupada 2 - 3 ay önce satışa başlanır büyük ihtimalle.
  • Dostlarım,

Bugün VW ADANA BAYİ AYKAN'daydım. Volkswagen Passat 1.4 TSI 122 HP Comfortline aracıma çelik karter muhafazası taktırdım. Aracımı teslim almaya gelirken iki efendi genç yanıma geldi. Diyaloğu olduğu gibi aktarıyorum:

- "Araç sizin mi acaba? Pardon araç sizin mi acaba?"
    - "Evet, benim"
    - "Birşey sorabilir miyim? Araçtan memnun musunuz?"
    - "Çok"

Bu cevaptan sonra adamlar başka birşey sormadılar. İçine baktılar, motorunu da görmek istemişlerdir eminim ama benim faturayı ödemem gerekiyordu. Sanırım etkilendiler. Olumlu bakışlarla oradan ayrıldılar.

Serviste bile insanlar yanınıza gelip soruyorlarsa bu İYİ birşey. Motorun SES getirdiği ve piyasada yerleştiğine dair bir işaret bu.

Taner Göde
  • sizleri burda yakalamışken birşey sormak istiyorum

bizim aracı almaya ben gidemedim il dışında oldugum için gitseydim ne var ne yok sorardım yalnız bunu daha öncede dile getirmişti şimdi aracı teslim ederken demişlerki 1dk calıstırdıktan sonra bekleyin kapatırkende 1dk bekleyin harfiyen uyuyolar buna fakat bazen öyle zamanlar oluyorki 1sn vaktin olmuo mecburen yapıyoruz neyse şimdi soruma geliyim ben aracı calıstırdım diyelim ilk 1 dk rolanti düzeyinde gitsem zarar verirmi bu acaba araca?
    ya hani ben bunu kendi corsamda yapıyorum bazen o dizel diye ondada beklemek lazım ben aracı calıstırıyorum acelem varsa cok düşük devirlerde kullanıyorum ilk 1 dk sonra normal kullanımına dönüyorum

tsi da böyle birşey yapsam motora zarar verirmiyim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti-mage -- 16 Haziran 2008; 23:48:45 >
  • Bir yerde okudum, Golf 6 ( yada nasıl isimlendirirseniz, yeni kasa işte ) aşağıdaki motor seçenekleri ile gelecek diye konuşuluyor ;

- 1.4 lt, 80 HP, 5 ileri
    - 1.6 lt, 102 HP, 5 ileri veya otomatik (ikisi de FSI teknolojili değil)
    - 1.4 lt, 120 HP, TFSI, 6 ileri veya DSG
    - 1.4 lt, 150 HP, TSI Twincharger, 6 ileri veya DSG
    - 2.0 lt TFSI, 200 HP GTI, 6 ileri veya DSG
    - 3.2 lt VR6, 250 HP, R32 4Motion, 6 ileri veya DSG
    - 1.6 lt TDI, 90 HP, 5 ileri
    - 1.9 lt TDI, 105 HP, 6 ileri veya DSG (4 Motion da olacak)
    - 2.0 lt TDI, 140 HP, 6 ileri veya DSG (4 Motion da olacak)
    - 2.0 lt TDI, 170 HP, 6 ileri veya DSG

Sırf bu arabayı almama neden olacak olan 1.4 TSi 122 HP olmayacak gibi ! Bunun yerine 1.4 TFSi 120 HP tercih edilebilirmi ? TFSi hakkında bilgisi olan ve 1.4 TSi 122 HP ile karşılaştırabilirsek sonuçlar nedir ?
    Önemli olan yakıt sarfiyatı ;) Nasıl olsa tork ve 120 HP civarı olması ile istenileni veriyor. Yanii ben aşırı hız yapacak yada arabadan sürekli performans bekleyecek değilim. Aile otomobili olacak sonuçta 140-170 HP lere gerek yok ;)

TSI :Direk, elektronik yakıt enjeksiyon
    TFSI : Çok noktadan, elektronik yakıt enjeksiyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By40bir -- 17 Haziran 2008; 1:46:22 >

• Sayın By_AggReSSiVe ,

--FSI = Fuel Stratified Injection (Doğrudan Yakıt Püskürtme)
    T-FSI = TurboCharged Stratified Injection (Turbo Şarjlı Doğrudan Yakıt Püskürtme) (Sadece Turbo), adı aşağıdaki b. maddesi gibi değişti.
    --TSI = a. TwinCharged Stratified Injection (Çift Şarjlı Doğrudan Yakıt Püskürtme) (Turbo+Kompresör)
    --------b. TurboCharged Stratified Injection (Turbo Şarjlı Doğrudan Yakıt Püskürtme) (Sadece Turbo)

FSI- T-FSI, TSI hepsi SİLİNDİRİN İÇERİSİNE DOĞRUDAN YAKIT PÜSKÜRTME sistemine sahiptir.

Ayrıca 2.0 TFSI motor kalktı (EA113 serisi, kauçuk trigger kayışlı), onun yerine 2.0 TSI motor getirildi (EA888 serisi, eksantrik zincirli). Bu motor 1.8 TSI'nin pistonlar küçültülerek 1.8'den 2.0'a çıkartılan (her silindirde 50 cc'ye yakın) versiyonudur.

Motor listesini henüz teyit edemedim. Şu andaki motorlardan çok farklı olacağını da zannetmiyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

• anti-mage
    Aracı doğuş otodan alırken bize ilk çalıştırmada bekleyin diye birşey söylemediler.Ama internetten kendim motor soğukken zorlamamak gerektiğini okudum.
    Kapatmadan öncede 20- 30 sn nin yeterli olduğunu söylediler.Uzun yoldan sonra 1 dk yeterli olur demişlerdi.
  • taner bey,

şu rolantide bekleme işi hakkında çok fazla çelişki var . ben bekliyorum . ama servistekilerin bir kısmı beklenmeli diyer kısmı da ek valflerle tahliye gibi hikayelerden bahsediyor ..

şu konuya da bi el atsanız ....
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.