Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
165.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün babamla ablam izmir yolculugundan döndüler
    hemen sordum yakıt sarfiyatını
    toplam 260 ytl lik benzinle tam 1327 km yaptıgını söyledi
    bunuda 260/1327=0.195 gayet iyi bir deger hele son artan benzin zamlarına bakarak

arac 5bin km de 140 lık jetta tsi comfortline
  • quote:

Orjinalden alıntı: anti-mage

arkadaşlar bugün babamla ablam izmir yolculugundan döndüler
    bunuda 260/1327=0.195 gayet iyi bir deger hele son artan benzin zamlarına bakarak

Dizel kadar yakmış. Çok iyi bir değer. Tebrik ederim. Motorun değerini bil sevgili dostum ve iyi bak. Benzin 4 YTL olunca bu motorların değeri daha da artacak.

Taner Göde
  • quote:

arkadaşlar bugün babamla ablam izmir yolculugundan döndüler

ğeki kullanım nasıl? sürat klima var mı?
  • klima acık cruise ile 100km hızla gitmiş dönerkende aynı metod
    klima acık kalmıs sürekli zaten kapanmasını bekleyemem ablamla babam cok düşkündür rahatlarına ben olsam acımam kapatırımda onlar dayanamazlar sıcaga

saol taner abi valla alırken biraz tereddüt yaşadık ama hergün binince iyiki almışız diyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti-mage -- 2 Temmuz 2008; 23:18:15 >
  • quote:

klima acık cruise ile 100km hızla gitmiş dönerkende aynı metod
    klima acık kalmıs sürekli zaten kapanmasını bekleyemem ablamla babam cok düşkündür rahatlarına ben olsam acımam kapatırımda onlar dayanamazlar sıcaga

saol taner abi valla alırken biraz tereddüt yaşadık ama hergün binince iyiki almışız diyoruz

şehir içi de var mı peki
  • 100 km ile git git bitmezki yol
  • Sevgili M@rvellous,

100 km hızla gitmek ile 150 km hızla gitmek arasında fark ulaştığın yerde yaptıklarına bağlı. Mesela Adana'dan Nurdağına (hanımın memleketine) eskiden basıyordum, 170-180 Allah ne verdiyse, 160 km yol 1 saatten fazla zaman alıyordu, çünkü TEM, bilet, kuyruk, yokuş, iniş, tuvalet, vb. vb. nedeniyle her zaman daha fazla zaman alıyordu.

Yani "150 km yolu saatte 150 km hız yaparak 1 saatte alırım" demek yanlış, çünkü katedilen yolun süresini etkileyen tek faktör sadece aracın hızı değil, sayısız başka faktörler de var. Vardığınız yerde kafayı vurup yatıyorsan o zaman bundan zarar gören hem araç, hem bütçe, hem çevre. Onun yerine 100 km hızla gidiyorum. 1 Litre benzinle 18 km'ye yakın yol alıyorum. Çevreyi kirletmiyorum, aracım rahat, ben ve yolcular da öyle. Yakıt tasarrufu, bütçe tasarrufu ve diğer faktörler bir araya gelince 100 km hızla gitmek her zaman daha hesaplı, güvenli ve tasarruflu.

Selamlar,

Taner Göde

Not: 100 km ile giderken de yol bitiyor, ülkemiz çok güzel, manzara izleyerek ve MP3 dinleyerek rahat ve güzel yolculuk yapıyoruz.

• Taner bey galiba bu birazda yaşla alakalı olabilir mi sizce

Bende eskiden önümü boş gördükçe basardım (kesinlikle trafik kurallarına uyarak !!!) ama son bir kaç yıldır hiç sürat yapasım gelmiyor.

Tabi araç içi konfor arttıkça bu sefer başka şeylerle ilgilenmeye başladım. Mesela sırf araç için mp3-cd kolleksiyonu oluşturuyorum. Koltuk altındaki çekmeceler bu iş için çok uygun. Diğer taraftan yol bilgisayarı. Sürekli istatistiki bilgi akıyor. Dediğiniz gibi en güzeli de Türkiye' mizin manzaraları. 50 ile süzülürken etrafı izlemek büyük bir keyif. Hele Çanakkale İda dağının (kaz dağları) manzarası müthiş. Klimayı kapatıp camları açıyorum. Oksijen öyle bir çarpıyor ki, iki gün sırıtarak dolaşıyorum.

Galiba yaşlanıyorum

İyi günler

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Sevgili M@rvellous,

100 km hızla gitmek ile 150 km hızla gitmek arasında fark ulaştığın yerde yaptıklarına bağlı. Mesela Adana'dan Nurdağına (hanımın memleketine) eskiden basıyordum, 170-180 Allah ne verdiyse, 160 km yol 1 saatten fazla zaman alıyordu, çünkü TEM, bilet, kuyruk, yokuş, iniş, tuvalet, vb. vb. nedeniyle her zaman daha fazla zaman alıyordu.

Yani "150 km yolu saatte 150 km hız yaparak 1 saatte alırım" demek yanlış, çünkü katedilen yolun süresini etkileyen tek faktör sadece aracın hızı değil, sayısız başka faktörler de var. Vardığınız yerde kafayı vurup yatıyorsan o zaman bundan zarar gören hem araç, hem bütçe, hem çevre. Onun yerine 100 km hızla gidiyorum. 1 Litre benzinle 18 km'ye yakın yol alıyorum. Çevreyi kirletmiyorum, aracım rahat, ben ve yolcular da öyle. Yakıt tasarrufu, bütçe tasarrufu ve diğer faktörler bir araya gelince 100 km hızla gitmek her zaman daha hesaplı, güvenli ve tasarruflu.

Selamlar,

Taner Göde

Not: 100 km ile giderken de yol bitiyor, ülkemiz çok güzel, manzara izleyerek ve MP3 dinleyerek rahat ve güzel yolculuk yapıyoruz.

• Değerli Saudek,

You Never Get Older, You Only Get Better ... sanırım bunun çevirisi olmaz.

Aslında huzur herşey. Bir de bana bakınız, bu yıl 40 oluyorum. Bir dönüm noktası.

3 İş Telefonu ve Faks, 1 Ev Telefonu, 2 Cep Telefonu, 2 MSN, 10 E-Mail Adresi, Web Sitesi, Posta Adresi, 50.000 Dağıtılmış Kartvizit, Google'da 38.700 Hit... Bazen "rahat bırakılmamak" nedeni ile şikayet ediyorum, ama sebebi de benim herhalde. Passat'a binince dünyam kapsül halini alıyor, CD'den MANOWAR "KINGS OF METAL" çalınca rahat ediyorum, telefonlar kapalı, hız 80 km, sol şeritte giderken huzura eriyorum.

Çam ağaçlarının kuru kokusu burnumun direğini delince askerlik, esen rüzgarla birleşince de üniversite yılları geliyor aklıma... Harcadığım o yıllar...

Selamlar,

Taner Göde

1.4 TSİ KULLANAN VARMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 3 Temmuz 2008; 12:01:32 >

• quote:

Aslında huzur herşey. Bir de bana bakınız, bu yıl 40 oluyorum. Bir dönüm noktası.

Selamlar,

Taner Göde

40 lı yaşlara hoşgeldin.
    30 lu yaşları hiç sevmedim bakalım 40 lı yaşlar nasıl olacak. 41 olmama az kaldı benimde.
  • off off ben daha 20 ye yeni basıcam

şehir içi fazla degil izmirde gidecekleri yerlere kadar gitmişler fazla şehir içi gezmemişler

bu arada kafaladım babamı corsamı satıyorum artık kalite ve biraz büyük bişey istiyorum

inşallah ilerde kendi paramla bi TSİ da ben cekerim
  • Taner abi aşağıdaki sorumu özel olarak yöneltirsem belki bir cevap alabilirim, bir fikriniz var mı bu konuda

quote:

Orjinalden alıntı: Garfiii

quote:

Orjinalden alıntı: Garfiii

Arkadaşlar merhaba,

golf tsi'ımda 4.viteste hafif bir titreme hissediyorum diğer viteslerde yok bunu yaşayan var mı aranızda

teşekkürler

• quote:

Sevgili M@rvellous,

Selamlar,

Taner Göde

Haklısınız zaten sürekli 100 ile gitmek imkansız.Muhakkak virajlar, trafik vs. gibi etkenlerle hız düşecektir.
    Benim anlatmaya çalıştığım eğer 700 - 800 km lik uzun bir yola gidiyorsanız hızı maksimum 100 kmde tutmak gerçekten büyük sabır ister.
    Bu benzin fiyatlarıyla ister istemez tasarruf yapmak zorunda kalıyoruz ancak,
    İnsan muhakkak biraz hızlanmak o harika motorun sesini , gücünü hissetmek,arkadaki araçların dikiz aynasında kaybolmasını izlemek isteyebiliyor
    Yanlışsam düzeltin lütfen

• Sevgili Garfii,

1. Titremeyi sadece 4. viteste tüm hızlarda mı yapıyor?
    2. Titremeyi 4. viteste belli bir hızda mı yapıyor...?
    3. Titremeyi vitesten bağımsız olarak belli bir hızda mı yapıyor?

Titremeyi viteste bağlı olarak yapması (4. viteste 100 km/s hızda yapması ama 3. viteste 100 km/s hızda yapmaması) vites kutusunda 4. vites dişlisinin krank milinin çevirdiği volan dişlisine bağlı tahrik milini tam kavramaması, dişli yanaklarının dengesiz olmasından kaynaklanır. Sadece 4. viteste ve bu vitesteyken 50 km/s hızdan 150 km/s hıza kadar (tüm tork devir bandında) yapması vites kutusu arızasına yönelik bir işaret. Bence araç garantiliyken yetkili servise gösterin.

Bu tür arızalar servise ispat edilmesi en zor arızalardan birisidir. 2003 yılında SEAT Toledo 1.6 aracımın vites kutusu 120 km/s hızda ötüyordu. 3 Saat her türlü hız yaptık, servis "sağlam" dedi, ısrar ve inatla, ben de aracı elden çıkardım.

Vites kutularında dişilerden sıkışma anında kopan çapakları toplayan mıknatıslar vardır. Titremeyi çok iyi bir şekilde ispat edebilecekseniz bence servise gösterin, vites kutusu yağını değiştirilmesinda ısrar edin. Taze ve temiz yağla düzelebilir. Senkromeç bilezikleri yerinden çıkmış da olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal.

Servise danışın. İmkanınız varsa da birden fazla servise gösterin. Sizi çok rahatsız etmiyorsa belki de hisleriniz yanılıyor olabilir. Bazen ben de olmayan sesler duyuyorum aracımda ama dikkatle dinlediğimde birşey olmadığını anlıyorum.

Selamlar,

Taner Göde

• Taner abi merhaba,

düşük devirde kullanıyorum yani 60-70 gibi hızlarda 4'e takmış oluyorum, elim tüm viteslerde hep üzerinde duruyor ve 4de vitesin sanki biraz direnç gösterdiğini hissediyorum ve tüm hızlarda hissediyorum, başka hiçbirinde bu tarz bir gerilim yok

ispat etmesi çok kolay olacak gibi çünkü çoknet bir titreme, ilk fırsattaservise gitmem gerekecek bu da beni çok üzüyor

quote:

Sevgili Garfii,

1. Titremeyi sadece 4. viteste tüm hızlarda mı yapıyor?
    2. Titremeyi 4. viteste belli bir hızda mı yapıyor...?
    3. Titremeyi vitesten bağımsız olarak belli bir hızda mı yapıyor?

Titremeyi viteste bağlı olarak yapması (4. viteste 100 km/s hızda yapması ama 3. viteste 100 km/s hızda yapmaması) vites kutusunda 4. vites dişlisinin krank milinin çevirdiği volan dişlisine bağlı tahrik milini tam kavramaması, dişli yanaklarının dengesiz olmasından kaynaklanır. Sadece 4. viteste ve bu vitesteyken 50 km/s hızdan 150 km/s hıza kadar (tüm tork devir bandında) yapması vites kutusu arızasına yönelik bir işaret. Bence araç garantiliyken yetkili servise gösterin.

Bu tür arızalar servise ispat edilmesi en zor arızalardan birisidir. 2003 yılında SEAT Toledo 1.6 aracımın vites kutusu 120 km/s hızda ötüyordu. 3 Saat her türlü hız yaptık, servis "sağlam" dedi, ısrar ve inatla, ben de aracı elden çıkardım.

Vites kutularında dişilerden sıkışma anında kopan çapakları toplayan mıknatıslar vardır. Titremeyi çok iyi bir şekilde ispat edebilecekseniz bence servise gösterin, vites kutusu yağını değiştirilmesinda ısrar edin. Taze ve temiz yağla düzelebilir. Senkromeç bilezikleri yerinden çıkmış da olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal.

Servise danışın. İmkanınız varsa da birden fazla servise gösterin. Sizi çok rahatsız etmiyorsa belki de hisleriniz yanılıyor olabilir. Bazen ben de olmayan sesler duyuyorum aracımda ama dikkatle dinlediğimde birşey olmadığını anlıyorum.

Selamlar,

Taner Göde

• 1.4 140hp golf dsg
    arac 7000km de

gidis
    istanbul-izmir-kusadasi-bodrum-marmaris-fethiye-kas

donus
    kas-aydin-izmir-istanbul

2650km
    yaklasik 30 kurus yaktı

istanbul-izmir 5saat ve sert ve hızlı bir surus oldu
    izmir-kas arasi kısa yolculuklar seklinde ,dag rampa tırmanma inme vb
    kas-izmir 4 saat yine sert bir yolculuk rampalarda baya sert kullandim
    izmir-istanbul donus sakin genelde 90-100km/s cogu zaman cruise

bursa otobani gidis ve donusde 180-220km/s
    aydin izmir otobani donusde 180-220km/s

klima %95 acik

genelde 90 la gidenler ve/veya yakıtı dusunenler neden 140hp lik guclu benzinli bir araci dusunuyorlar anlamiyorum halen
    cok guzel ve az yakan dizel araclar var piyasada

edit:30 kurus 1 tane 0 fazla yazilmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 6 Temmuz 2008; 23:08:00 >
  • hocam 300 kuruş ne oluyor 30 ykr olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: goofyitu

genelde 90 la gidenler ve/veya yakıtı dusunenler neden 140hp lik guclu benzinli bir araci dusunuyorlar anlamiyorum halen

Sevgili arkadaşım.
    Ülkemizde altındaki araba Murat 124 de olsa Bugatti Veyron da olsa belli hız limitleri vardır ve bu hız limitlerini aştığında yasalar karşısında suç işlemiş olursun.
    İlla güçlü bir araba alındı diye hızlı gidilecek diye bir kural olduğunuda zannetmiyorum.
    Ayrıca belirtmiş olduğun sürratlerde ne kadar yol boşta olsa yapılacak en ufak bir hatada ne hale geleceğinin farkındamısın?. Geçtiğimiz sene 180 km/h hızda bir arkadaşım temde kaza yaptı Golf GT ile. Arabasını geçtim kendisinin fotoğraflarını görsen bir daha o sürratlere çıkamazsın inan bana. Yüzünün coğrafyası değişti diye bir tabir vardır, aynen öyle oldu. Ameliyat üzerine ameliyat oldu.
    Avrupanın en pahalı 2. benzinini biz kullanıyoruz. 1. Almanya. Bizim almanlar kadar bir gelirimiz yok. Benzinin ne kadar pahalı olduğu bir gerçek. Ucuz olmadığı ve ülkemizin şu an içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsan insanları 90 la gidip yakıt sarfiyatını düşünüyorlar diye ithamda bulunmazsın. 2650 km de sert değilde normal bir şekilde kullansaydın 100 km de en az 2 litre az benzin yakardın. Toplamda 53 litre benzin yapar. Bu da yaklaşık 190 YTL benzine karşılık gelir. Tabi bu sadece benzin sarfiyatı. Lastiklerinin ve arabanın daha fazla aşınması gibi etkenler daha dahil değil buna.

• arkadaşlar şu ötv zammı olayı hakkında bilginiz var mı
  • o hizlar sadece otobanda yapıldı yerlesim birimleri giris cikislari dahil 60-70 i gecmem
    sonunda yazmissiniz zaten, 190ytl lik benzini dusuneceksem gider dizel alirim
    hiz limiti 90km dir kimse bu limitleri gecmiyor yani?
    ben hızlıyım hızlı giderim basarim demiyorum yol neyse ona gore kullanıyorum,surda bu yaktı surda su kadar yakıyor demek anlamsız onu soyluyorum
    soyle surdum gaza dokunmadim turbo devreye girmedi hic 5lt yaktı muhabbeti yakılacak bir motor degil tsi 140hp
    zevkler ve renkler tartisilmaz tabi

quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

quote:

Orjinalden alıntı: goofyitu

Sevgili arkadaşım.
    Ülkemizde altındaki araba Murat 124 de olsa Bugatti Veyron da olsa belli hız limitleri vardır ve bu hız limitlerini aştığında yasalar karşısında suç işlemiş olursun.
    İlla güçlü bir araba alındı diye hızlı gidilecek diye bir kural olduğunuda zannetmiyorum.
    Ayrıca belirtmiş olduğun sürratlerde ne kadar yol boşta olsa yapılacak en ufak bir hatada ne hale geleceğinin farkındamısın?. Geçtiğimiz sene 180 km/h hızda bir arkadaşım temde kaza yaptı Golf GT ile. Arabasını geçtim kendisinin fotoğraflarını görsen bir daha o sürratlere çıkamazsın inan bana. Yüzünün coğrafyası değişti diye bir tabir vardır, aynen öyle oldu. Ameliyat üzerine ameliyat oldu.
    Avrupanın en pahalı 2. benzinini biz kullanıyoruz. 1. Almanya. Bizim almanlar kadar bir gelirimiz yok. Benzinin ne kadar pahalı olduğu bir gerçek. Ucuz olmadığı ve ülkemizin şu an içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsan insanları 90 la gidip yakıt sarfiyatını düşünüyorlar diye ithamda bulunmazsın. 2650 km de sert değilde normal bir şekilde kullansaydın 100 km de en az 2 litre az benzin yakardın. Toplamda 53 litre benzin yapar. Bu da yaklaşık 190 YTL benzine karşılık gelir. Tabi bu sadece benzin sarfiyatı. Lastiklerinin ve arabanın daha fazla aşınması gibi etkenler daha dahil değil buna.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.