Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
165.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TEŞEKKÜRLER LagrangePasha SORUNU HAETTİM..
    quote:

Orjinalden alıntı: LagrangePasha

Ktunnel.com yerine NinjaProxy.com, FastFreeProxy.com ve de HideMyAss.com proxy hizmet sitelerini dene bir de Alonso.

quote:

Orjinalden alıntı: alonsoxx89

ya arkadaşlar ben ktunnel.com dan youtubeye baglanmak istiyrum giriyrumda ama tam vidoe çıkacagı yerde u yazıyla karşılaşıyorum Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player. ancak adobes flash yüklüyorum ama yine giremiyrumm sinir oldummmmm yardımcı olurmusunuz yada genel olarak istede bi problem mi var acaba siz bi denesenizzz

• arkadaşlar bir sorum hatta 2 sorum var,

golf 1,4tsi aracımda benim çok hoşuma giden bir sesten bahsetmek istiyorum, cam açıkken, çok az gaz verip bıraktığımızda "tıss" diye bir ses geliyor, daha önce yurt dışında vw (modeli unuttum) aracına kompresör taktıran arkadaşımın aracında duymuştum daha güçlüsünü,
    sizin araçlarınızda da var mı bu cezbedici ses,

bir de 3500 devire kadar vites boşta iken gaz verdiğinizde hafif bir patlama sesi geliyor, bunun da turbodan(?) kaynaklandığından emin olmak istiyorum ne dersiniz,

Taner abi sizin iyi bir görüşünüz olduğuna inanıyorum

selamlar
  • Merhaba Sayın Garfii,

VOLKSWAGEN'in 1.4 TSI 122 HP 200 NM (otomatiklerde 210 NM) motorun turbosu çok yüksek devirde dönmekte (max. dakikada 220.000 devir) ve bu da dışarıdan işitildiğinde, bilhassa düşük devirden yüksek devire aniden geçildiğinde fazla gelen eksoz gazı basıncı nedeni ile, benim aslan kükremesine benzettiğim, diğer arkadaşlarımızın enfes bir tısslama olarak bir turbo pervanesi kanatçık sesi algılanmaktadır. Bu cezbedici sesi özellikle oto yıkamacıda (aracı başkası manevra ettiğinde) duyabilirsin.

3500 devirde kadar vites boşta iken gaz vermeyi hiç denemediğim için patlama sesi de duymadım açıkçası ama sana tavsiyem turbolu motorları yüksek devirde boşta rölanti çevirmeyinz. DO NOT UNNECESSARILY RACE THE ENGINE derler, yani motoru boşta bağırtmayın.

WWWWRRROOOAAAARRRRRR
     1.4 TSİ KULLANAN VARMI

• Merhaba,

ya anlatışınızdan ya da bu gerçeklikten dolayı okurken müthiş heyecan duydum,

teşekkürler paylaşımınız için

selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Merhaba Sayın Garfii,

VOLKSWAGEN'in 1.4 TSI 122 HP 200 NM (otomatiklerde 210 NM) motorun turbosu çok yüksek devirde dönmekte (max. dakikada 220.000 devir) ve bu da dışarıdan işitildiğinde, bilhassa düşük devirden yüksek devire aniden geçildiğinde fazla gelen eksoz gazı basıncı nedeni ile, benim aslan kükremesine benzettiğim, diğer arkadaşlarımızın enfes bir tısslama olarak bir turbo pervanesi kanatçık sesi algılanmaktadır. Bu cezbedici sesi özellikle oto yıkamacıda (aracı başkası manevra ettiğinde) duyabilirsin.

3500 devirde kadar vites boşta iken gaz vermeyi hiç denemediğim için patlama sesi de duymadım açıkçası ama sana tavsiyem turbolu motorları yüksek devirde boşta rölanti çevirmeyinz. DO NOT UNNECESSARILY RACE THE ENGINE derler, yani motoru boşta bağırtmayın.

WWWWRRROOOAAAARRRRRR
     1.4 TSİ KULLANAN VARMI

• İyi günler takip için sms attım.

TSI çok az bilinen bir teknoloji sizlerin sayesinde ögrenecegiz.

İyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Değerli dostlarım,

6 Aydır kullanma kılavuzunu okuyorum (VW PASSAT 1.4 TSI 122 HP), daha bitmedi, şu anda "EMNİYET KEMERLERİ" başlığındayım, bir 250 sayfa daha var... Araba değil, uzay mekiği mübarek dostlarım. Bir otomobilde bu kadar özellik nasıl sığıyor? Elektronik, mekanik, sayısız özellikler var.

6 ay daha okursam biter inşallah.

Maşallah dostum. Allah hepimize nasip etsin passatı. Eski kasası olsa bile razıyım
  • slm,

OTV indirimi once fiyati nedi :

jetta 1.4 TSI tour ve confortile'nin ?

tsk'ler

simdi OTV indirimi 44150TL istiyorlar...
  • ford fiesta .tdci 8.8 kurus km de
  • quote:

Orjinalden alıntı: UT

Kazada bir araç ne kadar çok parçalanırsa o kadar da çok enerji dağılır veya absorbe edilir dolayısıyla sürücünün yaralanma riski azalır diye biliyorum. Yeni araçların çoğu kazalarda daha fazla dağılmak üzere tasarlanıyorlar.

Cok haklisin, 2004 model golfumu pert ettigimde kabinde en ufak bir catlak bile yoktu. Kimseninde burnu kanamadi. Ama aracimin her bir parcasini otoyoldan toplamak zorunda kalmistik.
  • Arkadaşlar herkese selam, foruma yazan herkesin yazılarını takip etmekteyim, benim bir sorum olacak izmir vosmerden bende bir tane YENİ GOLF 1.4TSİ 122 HP TİPTR.DSG yeni araç satın aldım. Araçtan genel olarak çok memnunum hatta mükemmelde denilebilir, normal hız limitlerinde uzun yolda marmaris, datçaya gidiş gelişim yaklaşık 660km. tuttu. giderken fuullemiştim, geldiğimde tekrar fuul doldurdum. 110 tl. tuttu. klima tahminim %40 gibi çalıştı. şu anda aracım. 2100km. de ve hala şehir içinde ne kadar yaktığımı hesap tutumıyorum ki şu sebeple fuul dolduruyorum. yol bilgisayarında 500km. gideceğimi söylüyor. o zaman çok az yakan bir araç değil benmi yanılıyorum. cevap yazan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
  • Konuyu hortlatıyorsunuz galiba.:)
  • arkadaşım ben hiç bir şey hortlatmıyorum aksine böyle bir durum başıma geldiği için yardım görürüm niyetiyle yazmıştım. bildiğin bir şey varsa onu yaz, veya bir link ver konuyu oradan takip edeyim. Ben bu konuyu servise danıştığımda aracın çok yeni olduğunu sistemin yeni açıldığını 1000km.den sonra yol bilgisayarının normale gireceğini belirtti. İlk 1000 km. motor yağlama yaptığından sistem ilerleyen günlerde daha performanslı ve daha az yakacağından bahsedildi. peki ben şöyle sorayım, şehir içinde ve şehir dışında bu araçla kaç km. yol kateden var. cevap veren yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Tsi motorları güç ve ivmelenmelerine tanık olana kadar beğenmezdim artık gözümde kesinlikle 1 numara.Hız yapmak kötüdür hem kendinizi hem başkalarını hem de aracınızı riske atıyorsunuz kaza yapmanıza gerek yok her şekilde kötüdür.Sakin kullanabilmek ise iyi ruh halinin simgesidir.Zaten yaşça büyük abilerimiz de öyle yapıyorlarmış çok sevindim okurken.Araçlarının tadını çıkarıyorlar hemde hız yapıp kendilerini küçük düşürmüyorlar.Allah uzun yıllar kazasız belasız binmeyi nasip etsin hepinize.90 la giden adam 140 lık araba neden alıyor diyen arkadaşıma sesleniyorum.Hız kötüdür ama gücü ayağının altında hissetmekse iyidir.Ben güçlüyüm ama tenezzül edip basmıyorum mesajı veriyor karşısındakine.hem belki yarı yarıya yakıt tüketiyorlar araçlarının motoru hiç yıpranmıyor 90 la sürdümü 15.000 de 20.000 km de bir bakıma gitsen bile olur.Takdir ediyorum sayın abilerim .Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: balıkço

arkadaşım ben hiç bir şey hortlatmıyorum aksine böyle bir durum başıma geldiği için yardım görürüm niyetiyle yazmıştım. bildiğin bir şey varsa onu yaz, veya bir link ver konuyu oradan takip edeyim. Ben bu konuyu servise danıştığımda aracın çok yeni olduğunu sistemin yeni açıldığını 1000km.den sonra yol bilgisayarının normale gireceğini belirtti. İlk 1000 km. motor yağlama yaptığından sistem ilerleyen günlerde daha performanslı ve daha az yakacağından bahsedildi. peki ben şöyle sorayım, şehir içinde ve şehir dışında bu araçla kaç km. yol kateden var. cevap veren yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bir depo ile ortalama (Karma olarak) 800-900 km arasında gidiyorum. Ş.İçi bu veriler 600-650 km ye, ş.dışında ise 1000 km ye kadar çıkabiliyor. Aracının ilk 5000 km den sonra daha az yaktığına şahit olacaksın. Sıkma canını

• Emrckr79 merhaba, verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim. Canımı çok sıkacak bir durum yok, fakat şu bir gerçekki arabayı teslim alıp, depoyu fuul doldurduğumda, yol yaptıkça, km.depoda daha ne kadar gideceğim yol miktarı yükseldi bu sizin dediğiniz gibi 930km.kadar çıktı. Yalnız depom yarı demeden üstüne fuulledim. Kalan miktar 500km.üstüne çıkmadı, şimdi deponun tamamen bitmesini ve kırmızı ışığı görmeden doldurmamaya karar verdim belki bilgisayar kendini toparlar. Aslında şehir içinde yakıtı o kadar çok değil sadece depoyu fuul doldurmama rağmen kalan km. 500 olması biraz psikolojimi bozmadı dersem yalan olur.
  • arkadaşlar 1.4 tsi golf aldık 2007 model 140 beygir araç süper motoruna herşeyine hasta oldum :) öncelikle yakıt konusunda aracın az yakması için neler yapmamız gerekir. bir de arkadaşlar biizm aracın rengi grafiti mavi acaba güneş altında dura dura soyulma vs olur mu boyasında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 4 Aralık 2010; 14:33:29 >
  • bir de yokuş kalkış desteği varmış araçta ama kullanamadık . acaba nasıl kullanacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

bir de yokuş kalkış desteği varmış araçta ama kullanamadık . acaba nasıl kullanacağız?

yokuşta durduğunuzda hafifçe frene baskı uygulayın, kendisi 5 derecelik ve üzeri yokuşlarda otomatik devreye girecektir...
    ayağınızı frenden çektikten sonra gaza bassanız bile yaklaşık 2 saniyelik bir süre aracı sabit tutar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower74 -- 7 Aralık 2010; 22:43:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

arkadaşlar 1.4 tsi golf aldık 2007 model 140 beygir araç süper motoruna herşeyine hasta oldum :) öncelikle yakıt konusunda aracın az yakması için neler yapmamız gerekir. bir de arkadaşlar biizm aracın rengi grafiti mavi acaba güneş altında dura dura soyulma vs olur mu boyasında?

aracı ne kadar standart düzeyde kullanırsanız o kadar az yakıt harcayacaktır(devrinde ve 100 km'lerde), neticede 1,4 motor...
    ama gaz pedalına yüklenirseniz veya 3000-3500 devirden sonra turbo devreye gireceğinden yakıt tüketiminiz de o denli yüksek olacaktır...

diğer sorunuz için de boya koruma yaptırmanızı tavsiye ederim...
  • 30000-35000 TL NAKİT PARAYA ARABA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM 2 HAFTADIR GEZMEDİĞİM FORUM KALMADI GOLF 1.4 TSİ 170BG YADA JETTA 1.4 TSİ 140BG ARASINDA KALDIM İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUM 4 KİŞİLİK BİR AİLEYİZ DAHA ÖNCE 2000 MODEL HİGHLİNE 1.9 TDİ PASSAT KULLANDIM SİZİN TAVSİYENİZ NEDİR NE YAPMALIYIM MALUM RAKAM AZ DEĞİL SORUMA CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM..İYİ AKŞAMLAR
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.