mixtape dostum kullanmına dikkat çekmiştim ama nasıl kullanıyosun hava filtreni değiştir bujilerini değiştir ve en önemlisi ateşlemedeki buji kablolarını değiştir bunların hepsi yakıtı çok etkileyen şeyler ama en önemlisi kabloları unutma yakıtı inanılmaz değiştiriyo zamanla kablo özelliğini yani iletkenliğini yitiriyo onlara bi bak eğer değişmez ise arabaya 5 lt kurşunsuz benzin alıyosun arabanın üstüne döküyosun ve çakmağı çakıyosun...olay budur bu gidişle bu zamalarla arabalara bienemicez tavuk kümesi yapmaktan iidir yakmak...ii günler
hava filtresi yeni değişti ama bujiler ile kablolarını değiştirmedim bu aralar bende ondan süphelenmeye başladım şöylee normalde tek marşta lang diye alıyordu bu ara biraz zorluyor birde birşey dikkatimi çekti arabayı çalıştırdığımda akü lambası biraz yanılı kalıyor ama bir süre sonra sönüyorr acaba neden böle oluyor onuda merak ettim bujilerden dolayımıdır acabaa
yok değildir ya ama en kısa zamanda kabloyu ve bujileri değiştir değişimi sende hissedeceksin merak etme..
ok kardeşş yapalımm parayı denkleştireyimmm
ya hocam bende 97 uno 1.4 sx ie aldım 3 hafta önce. ama benzinli. enjeksiyonlu diye herkes az yakar diyerek tavsiye etti. Şu kadarını söylüycem ben böyle yakan başka araba olabileceğine inanmıyorum km de şehir içinde benzin ile 500 bin lirayı geçiyor, şöyle söyleyim 1litre benzin ile şehir içi 7 km gitmiyor yok böyle bişey. alalı bir ay oldu satmayı düşünüyorum. yada bulabilirsem çıkma bi tüp taktırıp öyle deniycem. muhtemelen enjeksiyon sisteminde bir arıza da olabilir. Maaşı alınca bir ustaya gidicem,
arıza yoktur bendede 96 sx vardı ama yine benimki insaflıymış tüp 1,490-1,540 iken 10ytl ile 60 20 ytl ile 110 km gidiyorcu şehir içi iyi ama şehir dışında araba tıkanıyor şişiyordu
Yaw bu unolar başa bela. el kadar arabanın yaktığına bakın...
arkadaşlar benimde unom var ama hiç böle aşırı derecede bi şikayetim olmadı acaba arabadanmı yoksa kullanıcı hatasımı diye düşünüyorum...sizce hangisi?
uno sahibi olmak bir hastalık sanırım özelllikle hidrolik direksiyonun ve lpg ise sürmesi cidden keyifli bir araba ben şahsen ne yapcağımı şaşırıyorum acaba masraf etmeye değermi diyee
quote:
Orjinalden alıntı: --uno 70--
arkadaşlar benimde unom var ama hiç böle aşırı derecede bi şikayetim olmadı acaba arabadanmı yoksa kullanıcı hatasımı diye düşünüyorum...sizce hangisi?
seninki sanırım 70s yani karbüratörlü seninki cidden bişi yakmıo bizde bitane var 20 ytl tüp aldımı adını sanını unutuyorsun tüpün bazen psikolojik olarak acaba bitermi diye girip tekrar tüp alıyorum
70 s ler 70ie lere göre daha az yakıyorr alırsanız uno s alın :) i.e lere bulaşmayın ama daha konforlu bir uno içinse ie
hersey ayarda bitiyor ayardaaaaaaaaa
ayarı daha tam istedeğim gibi ypaan biri çıkmadı ama geçen bujileri değiştirdim 20 ykri yakaldımm
Yakmakta kelime mi ? 1.4 uno var ben de ie sx 70. benzinli olarak kullanıyorum ve tam 51 kuruş yakıyor. çok ekonomik gerçekten....
ben daha 3 gün önce 1.4 95 model 70s aldım. 5000 tl verdim ama ufak tefek işleri var mesela baskı balata bitik gibi. şu an fazla yakıyor ama gene de zorlamıyor. baskı balata değişince sanırım 20-25 krşa falan düşer. şu an 30-35 krş falan yakıyor. bir de foto paylaşıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: bulu6
ben daha 3 gün önce 1.4 95 model 70s aldım. 5000 tl verdim ama ufak tefek işleri var mesela baskı balata bitik gibi. şu an fazla yakıyor ama gene de zorlamıyor. baskı balata değişince sanırım 20-25 krşa falan düşer. şu an 30-35 krş falan yakıyor. bir de foto paylaşıyorum.
Debriyaj baskı-balata-bilya seti ile yakıt tasarrufunun ilişkisini anlayamadım hocam.
Bence değişim sonrası yakıt düşecek diye boşa beklemeyin. Hni deseniz ki: "Şu an debriyajı brakınca gaza basınca kaydırıyor, devir artıyor araç bağırıyor ama hızlanmıyor, buna ek olarak bilya dağılmak üzere gibi aşırı ses geliyor." o zaman biraz anlarım. Motorun devirlenmesine paralel araç hızlanmaz, debrijay balatası zora gelince kaydırır, bilya da aşırı sürtünmeden dolayı morarmaya başlamıştır. Zaten bu duruma gelen baskı-balata seti de fazla dayanmaz, yolda bile bırakabilir. Değişim sonrası yakıt düşüşü de sizin hissedemeyeceğiniz kadar az olur.
Fiat UNO 1.4 eğer "70S ie" modeli ise tahminimce şehiriçinde 11-12 litre/100km LPG yakar, yani Ankara şartlarında kilometre başına 28-30 kuruş. Bu 70-71HP Fiat motordan az yakıt tüketen 80HP 1.4 Ford Fiesta'nın (2003-2008) 26 kuruş tüketimi var. Enjeksiyonlu olmayan modelini bilmiyorum.
Bu aracın gerçek şehiriçi şartlarında 20-25 kuruş yakmasını beklemeyin. Şehir dışında bu rakamlar olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme