arkdaşlar 1.4 uno aracım var injeksiyonlu 15 ytl lik gazla 70 km gidiyorum sizce bu normal mi beyin yeni değişti brc aldım hava fitlereside değişti geçende araba gaz yemiyorr die mikseri değiştirdim çekiş olrak eskisinden kat kat iyi ama yakıt biraz fazla gibi. bir defasında 10 ytl lik gazla 36 km gittimm :)
15 ytl ye 75 km bence normal...ama 10 ytl ye 36 km biraz fazla yakıyor gibi...aracının ş.i. 200 bin yakması bence normal çünkü bende de aynı teknoloji corsa var 97 model tek nokta enj. o da ş.i 200 bin yakıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: armi
15 ytl ye 75 km bence normal...ama 10 ytl ye 36 km biraz fazla yakıyor gibi...aracının ş.i. 200 bin yakması bence normal çünkü bende de aynı teknoloji corsa var 97 model tek nokta enj. o da ş.i 200 bin yakıyor...
1.4 uno =v8
quote:
Orijinalden alıntı: çağlarca
1.4 uno =v8
Alıntıları Göster
15 ytl gazla nasıl ölçtün yakıtı bi seferdemi yoksa sabhaları çalıştırdın akşam çalıştırdın arabaya genelde soğuk kullandıysan bence normal bi değer 0,200ykr.
quote:
Orijinalden alıntı: superxp
15 ytl gazla nasıl ölçtün yakıtı bi seferdemi yoksa sabhaları çalıştırdın akşam çalıştırdın arabaya genelde soğuk kullandıysan bence normal bi değer 0,200ykr.
Alıntıları Göster
her zaman böyledir benim araba hatta 270 ykr bile olduğu görüldü dün gittimmd değerleri normal çıktı bu çevrede satılan gazlardan dolayı oldabilieceğinii söyledi kendisindede bu sorun varmış teselli oldum döndüm evime:)
quote:
Orijinalden alıntı: çağlarca
1.4 uno =v8
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: çağlarca
1.4 uno =v8
quote:
Orijinalden alıntı: nod35
quote:
Orjinalden alıntı: çağlarca
1.4 uno =v8
Alıntıları Göster
yakıomuş demekki
quote:
Orijinalden alıntı: çağlarOtoKaportaBoya
yakıomuş demekki
Alıntıları Göster
ferrari ile kafa kafaya yakıyorr sanırımm :)
quote:
Orijinalden alıntı: mixtape
ferrari ile kafa kafaya yakıyorr sanırımm :)
Alıntıları Göster
çook yakıyor gerçekten kardeş.Ben bu kadar küçük bir arabanın bu kadar fazla yaktığını ilk defa duyuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-47EAA382C
çook yakıyor gerçekten kardeş.Ben bu kadar küçük bir arabanın bu kadar fazla yaktığını ilk defa duyuyorum.
Alıntıları Göster
ARKADAŞIM bendede 99 model 70 s var karbüratörlü benim şu anda 183 ykrş yakıyo fulletip bir miktar şehiriçinde gezdikten sonra yine aynı pompadan fullettirdim miktar bu 183 ykrş çıktı bence seninki fazla yakıyo yada senin kullanımından dolayı bi anormallik var bilgisayarda değerlerine baktır normalse arabanın devrini fazla zorlamadan kullan bakalım sonuç ne olacak banada 183 ykrş fazla gibi geliyo arabam için bende gösterecem tamircime neyse haber verirsen sevinirim...
quote:
Orijinalden alıntı: --uno 70--
ARKADAŞIM bendede 99 model 70 s var karbüratörlü benim şu anda 183 ykrş yakıyo fulletip bir miktar şehiriçinde gezdikten sonra yine aynı pompadan fullettirdim miktar bu 183 ykrş çıktı bence seninki fazla yakıyo yada senin kullanımından dolayı bi anormallik var bilgisayarda değerlerine baktır normalse arabanın devrini fazla zorlamadan kullan bakalım sonuç ne olacak banada 183 ykrş fazla gibi geliyo arabam için bende gösterecem tamircime neyse haber verirsen sevinirim...
Alıntıları Göster
kardeş baktırdım değerler normal dedi üzerinde lpg yi 1.78 den alıyorum ama şöyle birşey var lpg 1.55 kende 20 ykr yakıyordu hala aynı:) ama şehirdışında çok farkediyor bakalım kardeş ne kadar yakacak deponun bitmesini bekliyorumm
quote:
kardeş baktırdım değerler normal dedi üzerinde lpg yi 1.78 den alıyorum ama şöyle birşey var lpg 1.55 kende 20 ykr yakıyordu hala aynı:) ama şehirdışında çok farkediyor bakalım kardeş ne kadar yakacak deponun bitmesini bekliyorumm
Alıntıları Göster
Büyük ihtimal yanlış ölçmüşsünüz. Doğru ölçtüyseniz araba gazı resmen içiyor. Olmaz öyle. Ayrıca tüketim litre/100km olarak ölçülür, yakıt ne olursa olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: selimtokgoz
Büyük ihtimal yanlış ölçmüşsünüz. Doğru ölçtüyseniz araba gazı resmen içiyor. Olmaz öyle. Ayrıca tüketim litre/100km olarak ölçülür, yakıt ne olursa olsun.
Alıntıları Göster
Benim aracım
Toyota previa 1750 kg 2400 cc 135 hp 6+1 yolcu kapasiteli uzay kasa otomatik vites
şehir içi 250 kr sehirler arası 200 kr
quote:
Orijinalden alıntı: faruksevgili
Benim aracım
Toyota previa 1750 kg 2400 cc 135 hp 6+1 yolcu kapasiteli uzay kasa otomatik vites
şehir içi 250 kr sehirler arası 200 kr
Alıntıları Göster
litre/100 km olarak ölçsende aynı hesap olurr
quote:
litre/100 km olarak ölçsende aynı hesap olurr
Alıntıları Göster
lt si 1740 dan aşağı yukarı 10-11 lt eder zaten...bu da aracın fabrika çıkışının 8 lt benzin olduğunu göz önüne alırsak lpg nin de % 20 fazla yaktığını hesap edersek normal bir değer olarak karşımıza çıkar...
benim aracım opel corsa...aracın kitapçığında yoğun şehiriçi trafikter benzin tüketimi 10.3 lt olarak belirtilmiş...şehirlerası ise 5.3 lt...
ben istanbulda kullanıyorum...her sabah köprü trafiğine ve akşam yine aynı trafiğe giriyorum...aşağı yukarı 10-11 lt lpg tüketiyor aracım...yani 1.4 bir aracın bu kullanım şartlarında 200 bin lira yakması gayet normal...
eğer sizde bu şartlarda kullanıyorsanız takmayın kafaya...
ancak faruksevgili bu şartlarda 2400 cc 1750 kg lık bir araçla,940 kg lık 1400 cc lik bir araçla hemen hemen aynı değerleri aynı şartlarda yakalıyorsa ne mutlu ona...
ya biz arabalarımızı satalım...ya da araba kullanma karakterimizi değiştirelim....e bu kadar yakan arabaları kimse almaz satamayız yani...e karakterde değişmez bir yaştan sonra...bence en iyisi arabalarımıza binip,bakımlarını yapıp,ihtiyaçları olan yakıtı onlara vermeliyiz...
saygılar...
quote:
lt si 1740 dan aşağı yukarı 10-11 lt eder zaten...bu da aracın fabrika çıkışının 8 lt benzin olduğunu göz önüne alırsak lpg nin de % 20 fazla yaktığını hesap edersek normal bir değer olarak karşımıza çıkar...
benim aracım opel corsa...aracın kitapçığında yoğun şehiriçi trafikter benzin tüketimi 10.3 lt olarak belirtilmiş...şehirlerası ise 5.3 lt...
ben istanbulda kullanıyorum...her sabah köprü trafiğine ve akşam yine aynı trafiğe giriyorum...aşağı yukarı 10-11 lt lpg tüketiyor aracım...yani 1.4 bir aracın bu kullanım şartlarında 200 bin lira yakması gayet normal...
ancak faruksevgili bu şartlarda 2400 cc 1750 kg lık bir araçla,940 kg lık 1400 cc lik bir araçla hemen hemen aynı değerleri aynı şartlarda yakalıyorsa ne mutlu ona...
ya biz arabalarımızı satalım...ya da araba kullanma karakterimizi değiştirelim....e bu kadar yakan arabaları kimse almaz satamayız yani...e karakterde değişmez bir yaştan sonra...bence en iyisi arabalarımıza binip,bakımlarını yapıp,ihtiyaçları olan yakıtı onlara vermeliyiz...
saygılar...
Alıntıları Göster
arkadaşlar bendede 1,6 94 model lada niva var 300ykr dan aşağı düşüremedim altı üstü 1600 motor yani, benzinlemi kullansam ne yapsam bilmiyom.
quote:
saygılar...
Alıntıları Göster
valla 1.4 ler 1.6 lara göre falza yakıyor aslında zamanında benim arabanın bir büyüğü olan tipo almayı düşünmüştümm acaba ölemi yapsaydımm diye düşünüyorum şimdii
quote:
valla 1.4 ler 1.6 lara göre falza yakıyor aslında zamanında benim arabanın bir büyüğü olan tipo almayı düşünmüştümm acaba ölemi yapsaydımm diye düşünüyorum şimdii
Alıntıları Göster
mixtape dostum kullanmına dikkat çekmiştim ama nasıl kullanıyosun hava filtreni değiştir bujilerini değiştir ve en önemlisi ateşlemedeki buji kablolarını değiştir bunların hepsi yakıtı çok etkileyen şeyler ama en önemlisi kabloları unutma yakıtı inanılmaz değiştiriyo zamanla kablo özelliğini yani iletkenliğini yitiriyo onlara bi bak eğer değişmez ise arabaya 5 lt kurşunsuz benzin alıyosun arabanın üstüne döküyosun ve çakmağı çakıyosun...olay budur bu gidişle bu zamalarla arabalara bienemicez tavuk kümesi yapmaktan iidir yakmak...ii günler
quote:
Orijinalden alıntı: alize3700
arkadaşlar bendede 1,6 94 model lada niva var 300ykr dan aşağı düşüremedim altı üstü 1600 motor yani, benzinlemi kullansam ne yapsam bilmiyom.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: alize3700
Lastiklerinizin tipi çok önenli Eğer asfalt lastiği ise çok yakıyorsunuz. Yok arazi lastiği ise normal
quote:
saygılar...
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: armi
saygılar...
Sevgili dostlar . Eğer LPG li araç kullanıcam niyetiyle araç almak isteyenler varsa büyük motordan korkmayın. Emin olun küçük motorlar ın tasarrufu büyük motorlardan daha az