Şimdi Ara

1.5 milyona Ev mi Kur korumalı mevduat mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Coin'e yatırmakla kumar oynak aynı şeyler.

• 1,5 M ev alırsanız 2,5 k olan kiranızdan kırtulursunuz ve bu hesapla ev kendini 50 yılda amorti eder, bence yatırım için değmeyecek bir olay ama bir ev sahibi olmak isterseniz yine oluru var tabi, öncelik meselesi, olaya yatırım gözüyle bakmazsanız yapılır. Ben KKM'ye girmek yerine direkt döviz almayı daha basit buluyorum ama onun da çok fazla etmeni var, bir kere kur baskılanıyor ve olması gereken seviyenin altında tutuluyor, bu da enflasyonu karşılamamasına neden oluyor kaldı ki döviz para birimlerinin de bir enflasyonu var, tl'den çok çok az ama var. Bence dolar cinsinden yatırım yapmak en iyisi ama nasıl yapılır pek bilmiyorum. Nasdaq hisseleri alınabilir veya abdnin başka borsalarında çeşit çeşit yatırımlar yapılabilir. Dediğim gibi nasılını bilmiyorum. Gelir vergisini nasıl ödeyeceğimi bilseydim apple hissesi alacaktım ama araştırmadım hiç ve bi şey almadan çıktım borsadan. Şu anda sadece dolarım var. N'apıcağımı ben de kestiremiyorum doğrusu.

• stableRevulation kullanıcısına yanıt

1.5m den gelecek olan 60binin (dolar sabitse) bir kısmıyla ihtiyaçları gideririm. bir kısmıyla borsadan hisse satın alır geri kalanını mevduata koyarım diye düşünüyorum.

ort. 10 bin ihtiyaç, 10-15bin hisse kripto vs. geri kalan mevduatta durur. Alım fırsatlarına göre bu yatırım parası attırılabilir.

Yani paranın tamamıyla borsada hareket etmektense, ana parayı garantiye alıp gelecek olan parayla ufak ufak hisse/kriptop alıp uzun vadede parayı değerlendirmiş olabilirim.

Bu parayla direkt olarak borsaya girmeye gözüm asla kestirmiyor.

Bi arkadaşım 500erden 3 adet Opel corsa al beklet sonra bana teşekkür edersin dedi. Onunda vergi vs. giderleri ekstra yük olcak tabi, dışarıdan yap et demesi biraz kolay, finanse etmek zor  

• şuan en mantıklısı bence ev. eviniz yoksa ev almak mantıklı.

ancak evi olan 2.evi alması bence mantıksız.çünkü ev fiyatları çok yüksek. he daha çok yükselecek diyen gider alır neyse.

kiracılarla uğraşmak cabası.

2.seçenek bence arsa/arazi. birkaç dönümlük de olsa araziler tarım muhabbetinden daha da değerlenir bence.

3.seçenek parayı vadeliye yatırıp vadeden gelen para ile temettü hissesi almak. her ay düzenli olarak kağıt fiyatlarına bakmadan temettü hissesi almak. gözü kapatıp uzun vadeli peyderpey alım yapmak. çünkü borsamız şuan dövize göre çok çok ucuz. bir tek hisse değil de portföy yapmak.

bununla ilgili forumda güzel bir başlık/konu var.

tabi bütün bu yazdıklarım ytd.

esasında en çok para ticarette var bence. ticaret yapabilen dahası burada üretip ihracat yapabilen çok çok çok çok para kazanır bence.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.