Şimdi Ara

1.5 milyona Ev mi Kur korumalı mevduat mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aylık gelirim 12 bin lira, oturduğum sitede eski kiracı olmamdan dolayı 2500 lira kira ödüyorum. Eşim hamile ve tek maaş ile geçiniyorum. Benzin, mutfak masrafı, taksitler faturalar derken maaşın 8 bini yattığı gibi gidiyor. Hastane masrafı dışarı 1 2 çıkınca ay sonu zor geliyor.

Bi yerde 1.5m değerinde arsam var. Oturduğum ev 1.7m idi arabayı satıp almak istedim ancak 0,99 krediden sonra 2.2m oldu yani hayal oldu. Sonra 1 milyona 1+1 daire alıp kiraya vereyim dedim kira geliri 3.5-4 bin arası getiriyor. Sonra kiracı kirayı ödedi ödemedi çıkıcak ev masrafı gibi sorunlarla karşılaşmaktan çekindim. Artan parayla mevcut arabamı satıp araba yatırımı yapayım dedim fakat onunda ekstra masrafları olacak.

1.5m kur korumalı mevduatta 3 ayda 60 bin lira veriyor(kiraya göre cok daha iyi) Kur artarsa farkını ödüyor. Gelen 60 binden ihtiyacım kadarını alır bir kısmıyla temmettü alır ufak bi kısmıyla coin alıp geri kalanı mevduatta tutarım diye düşünüyorum.

Şu sıralar enflasyon artışı kur artışını da geçmiş durumda fakat aklıma gelen en mantıklı senaryo bu siz ne düşünüyorsunuz?

• Dün coin alsan bugün yuksek ihtimal %30-%50 kaldırmıştın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3-4 bin değil, evin kazancı da kat. 1 milyona ev mesela, 1.4m olur seneye, 400 bin /12 = 30-35 bin + 4 bin kira = 40 bin aylık gelir

• Tabiiki de ev soru mu bu?

Ev almak git gide hayal olurken hem de...

Bak çocuğun, belki de çocukların olacak

Sok kafanı kendi evine misler gibi

Kiradan miradan kurtul

İnsanın kendi evi gibisi yok

Küçük olsun ama kendi evin olsun

• ShibLeg kullanıcısına yanıt

Fakat o ev değerinin artması bana aylık kiradan başka bir getirisi yok. Sizin seneryoda aylık getiri hesaplanması için evi her sene satmam gerekir. Kirada 4*12=den 48bin hesaplanmalıydı.

dolar 15ten vadeye koysam 16.5 olsa kur korumalı olduğu için 3 ayda 150 bin yapıyor.

Kur korumalınının mantıksız kısmı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gedikpasha -- 13 Mayıs 2022; 10:50:46 >
  • İdare edebilirsen bekle. Arsa daha değerlenir. Belki müteahhit gelir 2 daire verir.

• ev arzı düştüğü için ev fiatları artmaya devam edebilir.

yoh artıh daha nereye artacak demeyin. "parayı betona gömdüler" diye eleştirdiğiniz müteahhitler ev yapmasa o 2 milyon olan ev 5 milyon da olurdu. şimdi yapamıyorlar, malzeme çok pahalı çünkü, demir çimento vs çok arttı, 6 katına çıktı iki senede sanırım. ev yapmak çok pahalı, yapsa o evi daha pahalıya satacak. daha ev fiyatları 6 katına çıkmadı çoğu yerde. çıkabilir, malzeme ile doğru orantılı olarak artarsa...

ev arsa alın. zaten arsanız varsa o da durabilir. koindi faizdi falan büyük risk arsanın yanında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev al geç arkadaş.TL nin her dakika değeri düşüyor.Enflasyonda yükseliyor.
    Coin zaten kumar işi parayı kaptıracaksın.Ev alıp uzun vadede her türlü karlı çıkarsın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gedikpasha G kullanıcısına yanıt
    Gerçek dolar varken niye sahte dolar hesabında duruyorsun?

• Dolar sabit olduğu zaman para kazandırmıyor. Burda dolar sabit gitse bile 3 ayda 60 bin veriyor. Artarsa zaten dolar varmış gibi farkını veriyor bu yüzden hocam.

İş yoğunluğu sebebiyle al sat işleri ile uğraşamıyorum.

Yuksek ihtimal girdiğinde kur 14dü şimdi 18e doğru gidecek.

Senin aldığın faiz parası değil sadece kur farkı?

%14 faiz rezil birşey zaten okadar parayla ayda %30 kaldırırsın minimum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Mayıs 2022; 13:4:26 >
  • Evin yoksa ev al, kiram simdi ucuz diyorsun ancak kiranin 5.yili dolunca ev sahibi kira fiyatini yeniden belirliyor.O an boş evler kaça kiraya veriliyorsa o kadar oluyor fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 13 Mayıs 2022; 13:8:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumu şöyle açıklayayım çocuk geldiğinde masraflarım çok daha artacak hepimiz hemfikiriz. Arsa durduğu yerde kendini 2 ye katlarsa tabiiki daha iyi fakat o arsa 3m olana kadar benim geçimime bi faydası olcak mı o önemli

Arsanın lokasyonu "MUŞ" o yüzden çok taleplesi yok ve değeri çok yavaş artıyor. (şu an uzun bi aradan sonra alıcı cıktı o yüzden actım başlığı)

Ev olarak dedemden kalma İstanbul leventte eski bir ev var fakat oradaki kirayı şuan annem almaktadır bana getirisi yok.

Kendime ev alırsam bana artısı maaşımdan 2500 lira daha az para çıkması.

Kur korumalı olsa para bir nebze enflasyona karşı koruyor 3 ayda verdiği paranın yarısı ile yıllık kiramı ödüyor. Dolar artmadığını farz edersek 1 yılda gelen faiz benim 5 yıllık kiramı ödüyor.

Edit: Kaldığım sitedeki daire arsa sahibinin, kendisinin 250 küsür dairesi varmış (emlakçıların yalancısıyım) muhasebecisi falan var ev ile ilgili bir sorun olursa onunla konusuyoruz. Her yıl efe tüfe ye gör zam yapıyor. 3 yıldır kendisini görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gedikpasha -- 13 Mayıs 2022; 13:15:17 >

• Alabiliyorsan aydın muğla izmir gibi ılıman ilklimi olan daha medeni yerlerden site içinde olmayan bir ev yada arsa al derim

Sitelerin aidatları cok arsa her durumda daha karlı hele iki yerden alırsan biri olmadı diğeri 10 sene sonra sana yüklüce para olarak geri döner

• %30 nasıl kazanabilirim? Fikirlere açığım.

Coin borsası tek atımlık kurşun ufaktan girmek isterim.

• Kira odesin diye ev alinmaz rezili rusva olursunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    1800dolardan ons altın

26-28bin dolardan bitcoin
    1800dolardan ethereum

20 TL'den Alpine coin

3 TL'den FTM

YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Mayıs 2022; 13:45:0 >
  • Akıl verip ytd demek mi? Yukarıda da dün alsan %50 bırakırdı demişsiniz.Ondan önceki gün alsa da %30 zararda olacaktı şu an. Kripto ufak paralarla oynanır ya tutarsa diye. Ev araba parası basılmaz.

• asertyu kullanıcısına yanıt
    Akıl vermiyorum herkesin kendi kararı.
    Ne kadar risk o kadar para.

%100 enflasyonda %14 faiz almak %86 kaybetmek demek.
    Dolarda durmak %10 kaybetmek demek.

Artık herşey risk en güvenli bilinen yerler dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Mayıs 2022; 13:56:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.