Şimdi Ara

Kafanın Arkasında Ani Şişlik ve Baş ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
146.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konu ciddi beyler.Lütfen cıvıtmayın.

Beyler annemin geçen hafta kafasının arka tarafında ani bi' şişlik oluştu.Aniden kastım hani herhangi bi' darbe almadan.Ve sol gözünün arka tarafında bıçak saplanması şeklinde ağrı oluşuyormuş.Başta bi' doktora gitti ve doktor sinir sıkışması demiş ve iğne vermiş.İğneleri 3-4 gün önce bitti.Ancak ağrı geçmedi.Onun için başka bi' doktora yeniden gitti.Ve MR çekmişler.Salı günü alıcak MR sonuçlarını.Ancak şuanda gene ağrısı çok var.

Sizden ricam, daha önce herhangi bi yakınına ve ya kendisine aynı şey olan varmı ? Olduysa nasıl kurtuldu bu hastalıktan ?

Rica ediyorum konuyu cıvıtmayın.

İyi akşamlar..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kafanın Arkasında Ani Şişlik ve Baş Ağrısı

Kafanın arkasında aniden oluşan bir şişlik ve eşlik eden baş ağrısı, çeşitli altta yatan tıbbi durumların habercisi olabilir.

Belirtiler:

• Kafanın arkasında dokunulduğunda ağrıyan şişlik
    • Başın sağ arka tarafında şişlik ve ağrı
    • Kafanın sol arka tarafında şişlik
    • Kafanın arkasında şişlik

Nedenleri:

• Ense yaralanması: Kazalar, spor aktiviteleri veya düşmeler gibi travmatik yaralanmalar kafa arkasında şişlik ve ağrıya neden olabilir.
    • Enfeksiyon: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar kafanın arkasında apse veya diğer şişliklere neden olabilir.
    • Tümör: Bazı tümör türleri kafa arkasında şişlik ve ağrıya neden olabilir.
    • Kist: Kafatası içinde sıvı dolu keseler oluşabilir ve kafa arkasında şişlik ve ağrıya yol açabilir.
    • Subdural hematom: Başın travması, beyin ve kafatası arasındaki boşlukta kan toplanmasına neden olabilir.

Tedavi:

Kafanın arkasındaki şişlik ve baş ağrısının tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır.

• Ense yaralanması: Şişlik ve ağrı genellikle buz uygulaması, istirahat ve ağrı kesiciler ile tedavi edilebilir.
    • Enfeksiyon: Antibiyotikler veya antiviral ilaçlar enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılabilir.
    • Tümör: Tümörün türüne bağlı olarak tedavi seçenekleri cerrahi, radyoterapi veya kemoterapiyi içerebilir.
    • Kist: Kistler genellikle cerrahi olarak çıkarılır.
    • Subdural hematom: Şiddetli vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Ne Zaman Doktora Görünmelisin:

Kafanın arkasındaki ani şişlik ve baş ağrısı ile birlikte aşağıdaki belirtiler varsa derhal tıbbi yardım almalısın:

• Şiddetli baş ağrısı
    • Mide bulantısı veya kusma
    • Görme değişiklikleri
    • Deneyimsizlik
    • Hafıza sorunları
    • Nöbetler

Önemli Not: Bu metin tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Kafanın arkasındaki şişlik ve baş ağrısı yaşıyorsan, doğru tanı ve tedavi için bir sağlık uzmanına başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeş ben 2 hafta önce oldum yani iki gözüm'de 30 saniyeliğine kör oldu ama kör olmadan önce 2 sidie bıçak saplanması gibi ağrıdı kafamın benım arka degıl ust şişti ve zonkladı ondan sonra 2-3 gün başım ağrıdı başta geçiştirdim doktora gittim emara gerek yok boyun spazmı yanı anneninki gibi sinir sıkışması dedi muscorilin ağızdan alınanını verdi ve geçti bidaha'da olmadı bende tümör diye korktum ama değilmiş emarın sonucunda bişey çıkmıcaktır emin ol spazmdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Risotto

Kardeş ben 2 hafta önce oldum yani iki gözüm'de 30 saniyeliğine kör oldu ama kör olmadan önce 2 sidie bıçak saplanması gibi ağrıdı kafamın benım arka degıl ust şişti ve zonkladı ondan sonra 2-3 gün başım ağrıdı başta geçiştirdim doktora gittim emara gerek yok boyun spazmı yanı anneninki gibi sinir sıkışması dedi muscorilin ağızdan alınanını verdi ve geçti bidaha'da olmadı bende tümör diye korktum ama değilmiş emarın sonucunda bişey çıkmıcaktır emin ol spazmdır.

Hocam teşekkürler cevap yazdığın için.Annemede muscorilinin hem ağızdan alınanı hemde iğnesini vermiş.Ama bi' faydasını göremedi.İnşallah bişey çıkmazda.O muscorilin 4 mglıktan kullanmış.Acaba senin kaçtı ? Bi'de kaç gün sürdü ?

• Birşey olmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaca -- 30 Ocak 2011; 21:59:36 >
  • Dokununca acımıyosa tümör olma olasılığı var acırsa sorun yok. Tümör kafatasının içinde olur ve sen dışardan göremessin. Beyin tümörünün öldürme nedeni ise beyine dıştan yaptığı basınçtır ve çok acı çekersin morfin olmadan duramassın. Ama kafatası dışındaki şişlik yağ tümörüdür tabi dokununca acı yoksa tabi bu yağ tümörü iyi huylu yani büyümez aldırılabilir ama aldırmassanda olur yağ tümörü aynı kemik gibi serttir bu arada. Veya annen kafayı bi yere vurdu veya 2 gün sonra heryeri sinek ısırığı gibi şişecektir ve kaşınıcaktır sakın korkmayın bu suçiçeği olduğunu gösterir. 3 gün sonra geçer. Çünkü arka taraftan su çiçeği çıkmaya başlar. Baş ağrısı ise başka nedendende olabilir sinüzit mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

Dokununca acımıyosa tümör olma olasılığı var acırsa sorun yok. Tümör kafatasının içinde olur ve sen dışardan göremessin. Beyin tümörünün öldürme nedeni ise beyine dıştan yaptığı basınçtır ve çok acı çekersin morfin olmadan duramassın. Ama kafatası dışındaki şişlik yağ tümörüdür tabi dokununca acı yoksa tabi bu yağ tümörü iyi huylu yani büyümez aldırılabilir ama aldırmassanda olur yağ tümörü aynı kemik gibi serttir bu arada. Veya annen kafayı bi yere vurdu veya 2 gün sonra heryeri sinek ısırığı gibi şişecektir ve kaşınıcaktır sakın korkmayın bu suçiçeği olduğunu gösterir. 3 gün sonra geçer. Çünkü arka taraftan su çiçeği çıkmaya başlar. Baş ağrısı ise başka nedendende olabilir sinüzit mesela.

Hocam dokununca çok fazla acı olduğunu söylüyor hatta dokundurtmuyor.Sevinmelimiyiz yani acıdığına.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.