Şimdi Ara

1.5 TSI 150ps Golf DSG Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
18.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cseyfe

Bu mesaj silindi.
    https://aftermarket.zf.com/tr/tr/aftermarket-portali/binek-araclar-ve-hafif-ticari-araclar/teknik-bilgi/faydali-ipuclari/sanziman-yagi-degisimi/

Utanır mısın? Hiç sanmam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizcen var mi? hic sanmam

Depending on the driving style (e.g. many drives at high speeds or sporty driving)

https://www.zf.com/unitedkingdom/en_gb/corporate/aftermarket/spare_parts_corporate/transmissions_corporate/how_to_change_oil/change_oil.html

ben ne demisim?

hem bmwnin hem zfnin normal kosullarda degisime gerek yok dedigi sanziman yagi icin, efsane honda muhendisi ureticiye bakmayin 4 senede bir degistirin dedi

yani?

normal kosullar vs high speeds or sporty driving. bunu soyleyen zf, bmw ise gerek yok diyo

sen ne demissin? 4 senede bir degis. o ne demis? 8 senede bir (high speeds or sporty driving)

1.5 TSI  150ps Golf DSG Hakkında

acil: google zf yag degisimi
    google: aha burda
    acil: oo harika. hemen ilk cikan yaziyi kopyalayip yapistirayim :)

edit: mealini yazayim belki anlarsin

arabayi surekli zorluyorsan, surekli civic rs tokatliyosan, karavan falan cekiyosan, 8 senede bir degistirsen iyi olur demis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 2 Nisan 2019; 22:59:50 >

• cseyfe kullanıcısına yanıt
    Türkçe'sini attığım yazının İngilizcesini bulup İngilizcen var mı diyorsun. Dur bir de İngilizce okuyayım bakalım en geç 8 yıl ya da 100 bin km'de değiştirin kısmı değişiyor mu?

Okudum ve aaa değişmedi İngilizcesinde de aynı şeyi yazmışlar.

Kendince dalga geçmeye çalışacağına bir de doğru düzgün okuyup yüksek çalışma sıcaklıklarında yağın daha hızlı bozulduğu kısmında ne dendiğini anlayabilseydin keşke ama nerede...

Zaten sana söylemediğim bir şeyi neden üstüne alındın ki? Sen boşver şanzıman yağını değiştirme nasıl olsa o yağ ömür boyu gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istersen ingilizce devam edebiliriz yazismaya :)

mealini de yazdim, bi ihtimal aradaki farki anlarsin demistim ama nafile

sen zf ye falan kafa yorma fazla. karisik sistemdir. alisik oldugun kasnak+kayisa benzemez. sanziman gibi sanzimandir.

sen 2 senede bir bi 1000 tl hazirla mobilet sanzimani icin, gerisi de bana kalsin :)
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Yalnız orada sürüş tarzına göre her 80 bin ila 120 bin arası, ve en geç 8 senede değişim öneriyor.
    Bunu inkar eden gerekli teknik bilgiye sahip değildir. İster DSG olsun ister tam otomatik veya CVT, ömürlük yağa sahip değildir. Araç üreticileri değiştirmenizi direkt önermez çünkü aracınızın bir süre sonra bozulmasını ister. Niye bozuldu diye sorarsanız da işte o parantez içinde yazılan ağır kullanım koşullarından dolayı bozulmuştur der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Nisan 2019; 0:26:39 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    orayi inkar eden yok ki

ben ne demisim? NORMAL SURUS KOSULLARINDA, zf ve bmw degisim onermiyor, degistirsen de olur degistirmesen de.

honda muhendisi arkadas, siz onlara bakmayin, nasil surersen sur 4 senede bir degistir demis. simdi zf ye mi inanayim, hayatinda kasnak+kayistan baska sanziman gormeyen hondaciya mi?

cok agresif, surekli redline gidersen, trailer cekersen degistir 8 sene sonra diyo. bu kadar kisa ve net.

bozulma kismina guldum. zf gibi bir firma, ustelik alman zihniyeti, 1 tane bile sanzimaninin bozulmasini ister mi? zarari kime olur sence?

uzun yillardir piyasada olan zf nin birak yag degisimini, agresif kullanmadan bile bozuldugunu duymadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 3 Nisan 2019; 21:20:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.