Şimdi Ara

1.5 volt to 12 volt converter yapımı hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
5.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • parçaları internet üzerinden aldığım için malesef daha elime ulaşmadı ve deneyemedim. en yakın zamanda deneyip sonucu yazacağım. ilginiz için teşekkür ederim.
  • sybertecno kardeşim. Devreye dikkat ettiyseniz , bir nevi bir flip flop devresi olduğunu göreceksiniz.
    Bunun manası ise , en iyinser yaklaşımla , 10 - 17 Volt yazan noktada bir kare dalga görmeniz gerekecektir. Ki net bir karedalga olmayacağını tahmin etmekteyim. Muhtemelen inen ve çıkan kenarların ilk anlarında ( bobinden kaynaklanan bir ) sönümlü osilasyonları bulunan kare dalga olmalı. Hiçbir DC-DC konvertör , direkt olarak DC yi yükseltemez. Alternatif bir hale çevirip yükseltir ve doğrultur !
    Benim acizane kanaatime göre bu devre 1.5VDC yi 12VDC ye çıkardığında 500mA veremeyecektir ama sanırım arkadaşımızın işine yarayacak kadar akımı da sağlayacaktır. Çünkü yaptığım araştırmada ( ki yaklaşık 3-4saat kadar sürdü ! ) 1.5VDC yi 12VDC - 0,5 veya 1A e çıkartabilen bir entegre bulamadım. Zaten çok da mantıklı olmayacaktır. 12VDC - 1A = 12Watt yapar. 12W ı hiç kayıp olmasa dahi bir tek pilden çektiğinizde 8A yapar. Şarjlı tür bir pilden denesek , 12W için 10A çekmeliyiz !!! ki bu kadar yüksek giriş - çıkış voltajlı bir step-up devresindeki kayıpların gözardı edilemeyecek bir değerde olacağını tahmin edebiliriz. Bu durumda akılcı olan , 3VDC ve üzeri bir kaynak voltajı kullanmak olacaktır.
    Saygılar.

• Devre calisti mi? Bu devre bana da lazim 3dc to 12 dc olsa da olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker_mania kullanıcısına yanıt
    Hocam bu devre işinize yarayabilir belki bir bakın isterseniz....

http://s.aliexpress.com/myuUvaUn

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarar aynen teşekkürler @burak23358
  • Kısayolu verilen devre step-down, yani voltaj düşürücü. Siz step-up voltaj yükseltici lazım sanırım. XL6009 devresine bakın onun verimi gayet iyi tavsiye ederim

• Üstteki mesajı size cevaben yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 12 Kasım 2016; 22:13:31 >
  • Konuyu açan kişi uzaklaştırılmış; fakat foruma girenleri bilgilendirmek adına cevap yazıyorum.
    Bu tarz akım gereken voltaj yükseltme işlemleri için step-up / boost converter kullanılabilir. Akım gerekmiyorsa charge pump / voltage multiplier devreleri de iş görür.

Step-up converter işinizi görürse MT3608 modülleri çok ucuza piyasada satılıyor.
     1.5 volt to 12 volt converter yapımı hk. 1.5 volt to 12 volt converter yapımı hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyTech -- 23 Kasım 2016; 4:26:48 >

• Banin acilinca cevap yazarsan yardimci olayim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.