Şimdi Ara

1.5 volt to 12 volt converter yapımı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
5.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi bana 1.5volt u 12 volta çıkartacak bir converter lazım böle birşey mümkün mü? daha önce dh da araştırmalarımda 3.7voltu 12 volta çıkarmak için yapılmış devreleri ve yorumları gördüm. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum. şimdiden ilgilenen herkeze teşekkür ederim.

• T.I., fairchild ve onsemi nin web sitelerinden step-up converter entegrelerine bakabilirsin. 600KHz ~ 3MHz arası anahtarlama frekanslarına sahip ufak boyutlu çözümler mevcut. Data sheetlerde örnek devreler ve hesaplama yöntemleri vardır zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: i386

T.I., fairchild ve onsemi nin web sitelerinden step-up converter entegrelerine bakabilirsin. 600KHz ~ 3MHz arası anahtarlama frekanslarına sahip ufak boyutlu çözümler mevcut. Data sheetlerde örnek devreler ve hesaplama yöntemleri vardır zaten...
    yorumunuz için teşekkür ederim siteleri inceliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xboxminatör

yorumunuz için teşekkür ederim siteleri inceliyorum..

Alıntıları Göster
    Çalışma frekansı diğerlerine göre düşük olduğu için benim tasarladığım sisteme uygun gelmemişti, eğer bu tip bir sıkıntın yok ise MC34063 ve MC34064 öncelikli olarak bakabilirsin. Aynı entegreyi birden fazla üretici yapıyor, bulman daha kolay olabilir. Eğer LED sürecek isen saha sabit gerilimli değil de sabit akım modu çalışan bir çevirici gerekecektir. MC34063 hatırladığım sabit gerilim veriyor.

• quote:

Çalışma frekansı diğerlerine göre düşük olduğu için benim tasarladığım sisteme uygun gelmemişti, eğer bu tip bir sıkıntın yok ise MC34063 ve MC34064 öncelikli olarak bakabilirsin. Aynı entegreyi birden fazla üretici yapıyor, bulman daha kolay olabilir. Eğer LED sürecek isen saha sabit gerilimli değil de sabit akım modu çalışan bir çevirici gerekecektir. MC34063 hatırladığım sabit gerilim veriyor.

mc34063 her modda da çalışabilir.sabit akım kaynağı olarak ta kullanılabiliyor.fakat çalışma aralığı 3v-40v olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

quote:

mc34063 her modda da çalışabilir.sabit akım kaynağı olarak ta kullanılabiliyor.fakat çalışma aralığı 3v-40v olması lazım.

Alıntıları Göster
    ilginiz için teşekkür ederim. acaba hiç elinizde yapımı basit bir devre şeması var mı? elektronik konusunda pek bilgim yok. sitelerde araştırdım fakat pek istediğim gibi bir converter bulamadım. ben kalem pil takıp 12volt elde etmek istiyorum. eğer 1.5 volt değeri düşükse 3 volt ta olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hmm anlıyorum. peki 100 ma lik bir converter in devre şemasını nasıl temin edebirlim.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim hocam
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim. peki 2 adet 100 uh lik bobin bağlarsam aynı işi görür mü elimde onlardan var

yada 220 μH 2A Bobin bobin bağlarsak sıkıntı yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xboxminatör -- 30 Temmuz 2011; 22:24:21 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kenan bey sistemi kurdum ama 1.5v ile 1.4v alabiliyorum. acaba nerede sorun olabilir.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kontrol ettim ama yine olmadı. transistörlerin emiter ayakları toprak olacak değil mi? şekillere bakınca soldaki transistörün emitter ayağı toprak. sağdaki transistörün collector ayağı toprak gibi duruyor.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    vallahi kenan bey ne yaptıysam çalışmadı. bobin 2 adet 100 uh mini bobini seri bağladım olmadı. 1 adet 220 uh 2a bobin taktım olmadı. diğer devre elemanlarını değiştirdim olmadı. kullandığm bütün devre elemanlarının resimlerini koyuyorum sizce hangisinde problem olabilir.

dirençleri koymadım onları aynı değerde kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xboxminatör -- 11 Ağustos 2011; 17:11:51 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    deniyorum kenan bey sonuçu yazarım...
  • quote:

deniyorum kenan bey sonuçu yazarım...

Alıntıları Göster
    malesef led te çalışmıyor..
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    parçalardandır diyecem ama hepsi sıfır ürün. paketten çıkartııyorum kullanıyorum. devreyi yanlış uyguladım diyecem 10 defa baştan yaptım. zaten çok basit bir şema onuda karıştırdığımı sanmıyorum. ama sorun nedir çözebilmiş değilim...
  • quote:

parçalardandır diyecem ama hepsi sıfır ürün. paketten çıkartııyorum kullanıyorum. devreyi yanlış uyguladım diyecem 10 defa baştan yaptım. zaten çok basit bir şema onuda karıştırdığımı sanmıyorum. ama sorun nedir çözebilmiş değilim...

Alıntıları Göster
    kenan bey led çalıştı. ama ölçü aletiyle falan ölçtüğümde yine 1.5 volt ölçüyor. 9 volt ile çalışan elektronik devreyi çalıştırmaya gücü yetmiyor. acaba step up devresi olduğu için mi böyle oluyr. benim istediğim gerçek 12 v vermesi böyle birşey mümkün mü acaba?

• quote:

kenan bey led çalıştı. ama ölçü aletiyle falan ölçtüğümde yine 1.5 volt ölçüyor. 9 volt ile çalışan elektronik devreyi çalıştırmaya gücü yetmiyor. acaba step up devresi olduğu için mi böyle oluyr. benim istediğim gerçek 12 v vermesi böyle birşey mümkün mü acaba?

Alıntıları Göster
    Selamlar.
    Çıkışı doğrultmayı denediniz mi ? 10-17V yazan çıkış DC değil ! Hızlı bir diyot ile çıkıp ( 1N4148 bile işinizi görecektir ! ) şaseye de bir adet mesela 100 - 470uF arası ve 105 derecelik bir kondansatör atın. Bu şekilde oradan çıkan AC yi doğrultmuş olursunuz. Bir de yine doğrultulmuş voltajdan şaseye bir 1k direnç atın ki , voltaj ayarı ile oynadığınızda süreki ilk voltajı görmeyin kondansatörün uçlarında.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    Çıkışı doğrultmayı denediniz mi ? 10-17V yazan çıkış DC değil ! Hızlı bir diyot ile çıkıp ( 1N4148 bile işinizi görecektir ! ) şaseye de bir adet mesela 100 - 470uF arası ve 105 derecelik bir kondansatör atın. Bu şekilde oradan çıkan AC yi doğrultmuş olursunuz. Bir de yine doğrultulmuş voltajdan şaseye bir 1k direnç atın ki , voltaj ayarı ile oynadığınızda süreki ilk voltajı görmeyin kondansatörün uçlarında.
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    msjınız için teşekkür ederim. söylediklerinizi deniyorum umarım işimi görürü.

• quote:

msjınız için teşekkür ederim. söylediklerinizi deniyorum umarım işimi görürü.

Alıntıları Göster
    Deneme fırsatınız oldu mu acaba kardeşim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    Saygılar.

Kardeş 10-17V DC değil mi çıkışta ki? DC değil ile neyi kastetmiştiniz?
    Avometre ile ölçüm yaparken led üzerine düşen gerilimi okuyor olabilir misiniz acaba? (basit bir hata olur ama tecrübenizi bilmediğimden yazdım)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.