Şimdi Ara

1.5 voltluk saat pilini 3 volta çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaş lar elimde 1.5 voltluk saat pili var.Bunu araba nın anahtarlığına taktım beyaz led kullandım led çalışmadı.Birde anahtar lık sadece 1 pil sığıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Step-up devresi yapmanız yada almanız lazım ama step-devresi anahtarlığa sığmaz. Bi şekilde iki tane pili seri bağlayıp anahtarlığa sığdırmanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sami03

Merhaba arkadaş lar elimde 1.5 voltluk saat pili var.Bunu araba nın anahtarlığına taktım beyaz led kullandım led çalışmadı.Birde anahtar lık sadece 1 pil sığıyor.

İnternet ortamında 1.5v ile beyaz led çalıştırmak için çeşitli devreler mevcut ama ekstra bir pil daha sığmayan bir yere devreyi sığdırabilirmisin bilemem.

• size gerekli olanlar :

- ferrit nüve ( yer sorunu varsa en küçüğünden Kullanmanız Lazim , mercimek kadar olanları bile var ,normalleri fındık büyüklüğünde ,tasarruflu ampullerin içinde mevcut.)

-biraz kablo.

- NPN transistor (gerekirse SMD kullanilabilir.)

- 1k direnc ( SMD olabilir.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç sadece 1 pille beyaz led yakmaksa, joule thief devrelerini inceleyin.. ;)
  • Hocam bu malzemelerle nasil bir devre kuracagiz? Indiksiyon ile bobinden sanal voltaj falan mi elde edecegiz?
    @dfk24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 5 Ocak 2016; 20:43:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Hocam bu malzemelerle nasil bir devre kuracagiz? Indiksiyon ile bobinden sanal voltaj falan mi elde edecegiz?
    @dfk24

Buyrun Devremiz.

Transistor 2n2222 şart değil herhangi bir NPN transistor olabilir.
     1.5 voltluk saat pilini 3 volta çıkarma

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    hocam bir de bu devrenin çalışma mantığı tam olarak nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

hocam bir de bu devrenin çalışma mantığı tam olarak nasıl?

Nüve transistörün saniyede bilmem kac bin kez anahtarlama yapmasını Sağlıyor Bu sayede Ortaya Yüksek Frekanslı Elektrik Açığa Çıkıyor Bu Elektrik Ledi Yakabiliyor.
    İsterseniz 12v şerit led baglayin yinede çalışır ama telefon şarj etmez onu soyliyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.