1.8 e kadar çıkabilirseniz benzinli DS7 Crossback olabilir. Burada yazılan araçların hepsinden üstün bir araçtır, tavsiyem 1.6 benzinlidir. |
1.500.000 TL Civarında 0tomatik Suv Önerisi ? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Fransız aracından japon aracına geçiş yaptım kafam çok rahat..
ses yalıtımı derken sürekli 200 le gidip içeride davul sesi olmuyor bunlara takılma..)
yolda kalma araç sürekli arıza çıkarmasın ve bozulmaya meyilli parçalar ve ekipmanlar içermesin PSA grubundaki bileşenleri saydım,adblue soyulan boyalar eriyen kayış tıkanan yağ motoru ve yatak saran motor...(
yalıtım dediğin şey gidersin ziebarta aracın altına ve davlumbazlara özel zift kaplıyorlar bir önceki aracıma yaptırmıştım hızını alamazsan kapı içleri ve bagaj içine kadar yolu var..
diğer tarafta adam E-cvt denen bir vites yürütme sistemi yapmış şanzıman diyemiyorum ortada bir oran dişli vites eşleşmesi bile yok..
bir güneş dişlisi ve 2 elektrik motoru ile sana sonsuz ilerleme ve yürüme hızı veriyor bozabileceğin kırabileceğin bitirebilecğin bir parçası yok.
kullandığım araçta trgirer kayışı yok marş motoru yok.alternatör yok.baskı balata yok kavrama yok,tork konvertörü yok..
bir üstdeki paragraf şuan kullandığım japon aracının kısmi özellikleri..
paran yetiyorsa alman aracı olur
yetmiyorsa japon ve kore araçları daha uygun
özellikle japonlar daha sorunsuz ve kendini ispatlamış ürünler sunuyor..
-
1 neye göre çok yakıyor hocam açıklar mısın dizel clio egea yada lpgli corolla ile mi kiyasliyorsunuz 183 bg 1.5 ton Araç ne yakacakti ne bekleniyor 4 yıl son kasa corollaya bindim istanbulda şehir içi 9.5 litre yakıyordu chery tiggo 7 aynı güzergah aynı kullanımla 11.5 geçmedi çok mu eskiden beri suvlar çok yakıyor denir sedan gibi hb gibi olmaz tabi yerden yüksek tonaj ağır diğer taraftan 180 bg olan eski kasa 3008 ve tuscon ile aynı yakıyor hatta bir tık onların altında yakıyor bunu kullananlar söylüyor Yakıt konusuna katilmiyorum gidip aynı paraya 5 yaş eski donanım yoksunu performansı daha zayıf tsi motor vw alınca 2-3 litre az yakıp mutlu olunuyorsa bilemiyorum tercih meselesi
2 evet buna birsey diyemeyiz zaman gösterecek ama bakınca bu ülkede mazda subaru alfa romeo syangyong bunları kullananlar varken chery satış rakamları ile tedirginliği attı bence
3 teşvik gelirse kesinlikle fiyat düşmez yani bugün 1.5 milyona aldın seneye 1.3 milyona sıfırı satılır yok öyle bir Türkiye neyin fiyatı düşmüş aracın düşecek bakin byd bile nasıl beklenenden yükseğe satıyor kapış kapış hemde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Peugeot da aynı grubun aracı hocam o yüzden o sorunların tamamı o markada da var maalesef, kullanıcıları durumu anlatıyor zaten.
Sportage 1.6 crdi da olabilir ama sürekli kısa mesafe araç kullanıyorsanız dizel araç önermem o yüzden 1.6 tgdi önermiştim. Sürekli kısa mesafe kontak aç kapa yani aracı soğuk motorla kullanmıyorum diyorsanız sportage 1.6 crdi güzel tercih olur.
Sportage önermemdeki asıl neden araç uzakdoğu aracı Güney Kore menşeili olduğu için genel anlamda sorunsuz ama tipik uzakdoğulu araçların zayıf olduğu birçok noktada da eli kuvvetli olan alman grubu araçlar gibi, çünkü aracın tasarımcısı alman, tasarım derken sadece görüntü değil, komple aracın bütünündeki kullanılan malzemeler, yalıtım detayları vs. alman grubuna benziyor. Adamlar bu modelde aslında hep bahsedilen uzakdoğu sorunsuzluğu ve avrupa grubu konforunu birleştirmişler. Test etme imkanınız varsa dediklerimi anlarsınız diye düşünüyorum.
-
Kasasına göre gayet normal yakıyor diye düşünüyorum hocam, c suv daki benzer motor şanzıman kombinasyonuna ve ağırlığa sahip bütün araçlar üç aşağı beş yukarı benzer yakıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiyati düşmes ise de satılmaz, kimse gidip Avrupali fiyatına chery almaz. Chery zaten olayı oydu, uygun fiyatta getirmek. Bugün teşvik olsun fiyatları her model icin en az 300-400 bin aşağı çekilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Giriş paketini o fiyata veriyorlar evet.
-
benim tecrübe ettiğim yok ama buralardan yazılanlara göre 3008 veya tiguan'dan fazla yakıyor.
-
Evet biraz fazla yakıyor ama o ağırlıkta, o güç ve performansta d sınıfı suv alınca zaten ekonomik olmasını beklememek lazım. Hem koca araba olsun, hem az yaksın fizik kurallarına aykırı. Bu aracı; iri ama aynı zamanda performanslı ve dolu bir suv almak isteyenler tercih edecektir ki onların da tüketime çok takılacağını düşünmüyorum. Sonuçta 1,5 milyon parayı veren adam aylık 2 bin ekstra yakıt masrafına çok takılmaması lazım diye düşünüyorum. Takılıyorsa o zaman kendisine uygun hibrit vs araçlar bakması lazım.
Çinli olmasına bir şey diyemiyorum. Sonuçta yıllardır piyasada olan markalar ve artık oldukça ilerlediler. Ha belki sofistikeleşme anlamında köklü avrupalılar seviyesinde olmayabilirler ama sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte olayı.
-
hangi fransız aracından hangi japon aracına geçiş yaptın?marka model verebilirsen bende bilgi edinmiş olurum
şuana kadar araştırma yaptığım markaların neredeyse hepsinde kullanıcılar iila kusur buluyor
mesela opelde alman markası ama uzak dur diyenlerin sayısı bayağa fazla.ama baktıklarım arasında toyota için pek fazla olumsuz yorum görmedim.benimde toyota ya kanım ısındı.logosu da bayağa güzel.öncelieri aurıs yada yaris almayı düşünüyordum.coralla hariç.yakın çevremde 2.el düşük km temiz arac bulamıyorum.uzaktan gidip almak benim için zor olur
alman araçları çok pahalı.bir araba için o kadar fazla vermeye gerek olmadığını düşünüyorum
700-800 bin tl ye arebaa almayı düşünürken şimdi fiyatı 1500 tl ye çıkardım
araba sürmeye yeni başladığım için bu kadar çok düşünüyorum.zaten geç yaşta ehliyeti almış bulunuyorum
son yazdığın paragraftaki yok dediklerinin olmaması iyi birşey mi :)anlamadığım için soruyorum
-
milletin araba alacak para yok.banka 400 bın tl araç kredisi veriyor.faizler düştü .devletin araçları yenilendi.eskiler piyasa sürülecek.bu durumlar 2.el piyasını düşürmez mi?
-
yakın akrabamda 2014 model manuel Peugeot 2008var. kendisinden olumsuz birşey duymadım.tekrar sorarım ama 10 senedir kullanıyor .ben dizeli yakıt konusunda tasarruf ederim diye düşünmüştüm.bu modeli de bana başkası önermişti.
-
aynen dediğin gibi oluyor :) ne yapacağim bilmiyorum
merak ediyorum araba almaya karar verenler nasil karar veriyorlar.helede benim gibi acemiler napiyor.piyasada keşke bu kadar çok model. olmasaydi
omodo 5 tgdı ortalama 7.5 lt
sportage 1.6 crdi ortalama 4.6 lt
arada 3 litre fark var
18 sene dizel kullandım. Kullandığım araçlar 1.9 ve 2.0 güçlü dizellerdi. Şimdi malum firmalar dizel araç üretmiyorlar çevreye verdiği kirlilikten dolayı. Bi de yeni nesil benzinli araçlar turbo lu ve sakin kullanımlarda dizel kadar az yakabiliyorlar. Hibrit seçenekleri de var. Bir de baktığınızda ticari araçların dışında bineklerde dizel seçenek kalmadı gibi hatta ticarilerinde az yakan turbo benzinli versiyonları mevcut. Hibrit seçenekleri de eklenmeye başladı. Yani sizin anlayacağınız dizelin bi espisi kalmadı. Çevreye de duyarlı olmamız lazım bi yerde.
-
haklisiniz.bende turbo benzinli arac bakmaliyim yada elektrikli
hibrit araclar da galiba sıkıntılı
Selamlar
peugeotun 1.5 dizel euro 6.2 ünitesini kullandım adblue kronik sorunlu idi satarak çözüm bulabildim...(
kaçdefa arıza verip sildirmek için Anadoluda gidilmedik servis bırakmadım o denli...sıvı ekle vs nafile..
sürekli gezdiğim için.
sonra yemin ettim dizel ve PSA grubundan bir daha araç almamaya
bu grupta kimler var.opel,cıtroen,peugeot,fiat ve toyotanın ticari modelleri gibi.
sonraki araştırmam en sorunsuz araç üzerineydi ve cevap japonlar çıktı.
elektrikli araç olayına hiç bakmadım bile işletmek mümkün görünmüyordu..)
benim mesleğim elektrik teknikeri üstelik.
hibrit araçlara yöneldim ve toyota markası kadrajıma girdi.corolla cross aldım ful hibrit 5 .jenerasyon bir hibrit sistem kullanıyor
1500 kg olan boş ağırlığı ile istanbul şehir içinde 5 litrenin altına ben çok rahat iniyorum
evet iyi birşey ne kadar çok ekipman okadar arıza sebebi..
baskı balata debriyaj çift kavrama diskleri marş motoru triger kayışı benim aracımda olmayanlar.
sana tavsiyem bir japon aracı olur.
ben öyle yaptım çünkü.
-
Selamlar üstadım nasılsınız..
2009 yılından beridir sizinle hukukumuz var beni hatırladınız mı bilemedim.
kullanıcı adımdaki aracın ve konu başlığının kurucusuyum
sizde o yıllar caddy sekmesindeydiniz şimdi hangi araca geçtiniz
bir karadenizli olarak nasıl gidiyor hayat izinlerde gelebiliyorum ancak emekli oldum lakin çalışıyoruz hala..
sizlerde durumlar nasıl umarım yolundadır herşey.
ben otomobil kariyerime Toyota corolla cross hibritle devam ediyorum ilk japon aracım
daha önce neden geçmemişim diyebileceğim kadar düz sorunsuz bir ürün kısaca.
-
Önceliğin yakitsa sportage mantıklı tabiki önce ihtiyaçlarını belirlemelisin
güvenlik yol tutuş saglamlikta önemli tabi.geçenlerde sportage kullanicisinin biri virajlarda aracinin devrilecek gibi olduğundan bahsediyordu
i30 da teneke galiba.burada bir tane var.ön tamponun uc kısmi fare kemirmiş gibi kırık oluşmuş.acaba tucson dışında hyunda nin baska hangi araçlari saglam??
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X