merhaba arkadaşlar.4 ay önce otomatik ehiyet aldım.ilk defa araba almayı düşünüyorum.henüz araba sürmeyi tam olarak öğrenmiş değilim.ağbimin golf var.onunla kendimi geliştirmeye çalışıyorum .kendime 1500.000 tl bandında suv araç bakıyorum.yakıt olarakta tam karar vermiş değilim.dizelin daha az yakıt harcadığını düşünerek bundan almak niyetimdeyim.lakin bakım masrafının pahalı oluşundan ve gürültülü olduklarından da pek sıcak bakmıyorun.hibritde olabilir.şuan yeni sürücü adayı olduğumdan iyice öğrenene kadar kısa mesafelerde sürmeyi düşünüyorum.en dolu paket olmazsa bile en boş paketde düşünmuyorum.sunrooflu olursa benim için daha iyi olur.düşük model ve 100 bin km üzeri araç düşünmüyorum listemdeki araçlar : 2021 1.6 crdi kia sportage black edition, 2023 1.5 d opel grandland elegance ve 3008. 3008 üst modelleri diğer iki araca göre biraz daha pahalı oluyor yada bunların yerine sıfır model byd atto 3 hangisini tavsiye edersiniz.bunların dışında sizlerin önerebileceğiniz modellerede belirtirseni çok memnun olurum |
1.500.000 TL Civarında 0tomatik Suv Önerisi ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şahsen sıfır Jeep Avenger Hybrid veya elektrikli yada Alfa Romeo Junior Ibrida(yine bunda da elektrik ve hybrid seçeneği var)alırdım.Bayiler 1.5 civarına veriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracın c5 aircross 1.5 shinebold. F/p
Selamlar..
Bende 2024 Tiguan Kardeşimde 2020 model 3008 var.
Tiguan'ı geçen sene sıfır aldım
Kardeşime de yine geçen yıl 3008 aldık. 1.6 purutech 180 beygir. 8 ileri tam otomatik.
3008 almadan önce Grandland X de baktık ancak 3008'i kullanınca bu arabayı almaya karar verdik.
Bi kere şunu söyleyebilirim ki Tiguan'dan sürüş zevki olarak daha iyi süspansiyon konforu da 3008 önde. Yalıtım hemen hemen aynı seviyede doğrusu 3008 beni şaşırttı diyebilirim. Peugeot iyi bir araç yapmış. Size şahsen 3008'i tavsiye ederim Grandland X de güzel araba
Yalnız..
Eğer bir PSA gurubu otomobil alacaksanız 1.2 purutech tavsiye etmem. 2. elde triger kayışı büyük risk. Ya siz değiştirip kafanız rahat bineceksiniz ya da ne zaman değiştiğini öğrenip ona göre bineceksiniz.
İnternette araştırırsanız bu motorların kronik sorunları arasında triger kayışının motor içinde yağ ile çalışmasından kaynaklanan sorunları olduğunu görürsünüz. Yağın içine çalışan kayıştan parçacıklar kopuyor ve Kayıştan kopan parçalar yağ filitresini tıkıyor. Yağ soğutucusu çalışamaz hale geliyor. Motor hasarı tamir rektifiyeye kadar gidebiliyor. Bu motorların rektifiyesi de tavsiye edilmiyor sandık motor alıp değişmek gerekiyor. Servis yağın servisde değiştirildiğinde sorun çıkmadığını servis bakımlı araçlarda zamanında tirger kayışı değişimi yapılarak halledildiğini söylüyor. Arkadaşım sıfır 1.2 opel corsa aldı henüz 15bin kilometrede 30bin ya da 40bin kilometre de servis triger değişimini öneriyor.
Yani illa böyle bir şey olacak diye bi kural yok ama ikinci elde risk var 1.2 purutech PSA gurubunda. Yeni 1.2 purutech lerde zincire geçilmiş. Yeni dediğim sıfır araçlarda ama siz 1.500bin tl bakıyorsanız 2020 - 2022 civarı bir araç bakıyorsunuz demektir.
Bu arada 1.6 purutech motorlar zincirli onlarda böyle bir sorun yok. Yakıtı da benim 1.5tsi 150hp den daha az yakıyor ve daha seri şanzıman vites geçişleri de DSG'yi aratmıyor. Hatta bence DSG'den daha iyi.
Kalın sağlıcakla..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 7 Şubat 2025; 21:22:3 >
-
B SUVCUK demezseniz yukarıda fiyat listesini verdiğim SIFIR CAPTUR bakabilirsiniz.
Bayilere gidip inceleyiniz vede test sürüşü yapınız.Hatta biraz pazarlıkla bu fiyatların altında alma şansınız var.
COROLLA CROSS SUV modelinde de kampanya var.
Başka markaların Elektrikli ve normal modellerinde sizin bütçeye uygun SUVLAR var.
Her zaman söylerim 2 el otomobiller saatli bomba gibidir ne zaman ne kadar masraf çıkaracağını bilmezsiniz ve sorunsuz olsa kullan kişi kolay kolay satmak istemez otomobilini.
1.5 M Paranız varsa rezil etmeyin bence 2. el almak isteyerek.
Elinizdeki nakit üzerine bazı firmaların yaptığı 0 faizli kampanyalar var yada düşük faizli imkanlar var. Onları takip ederek sıfır otomobil almanız daha iyi olur.
Çünkü Yeni otomobilin tadı bir başkadır ..!
Nacizane benim tavsiyelerimdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 7 Şubat 2025; 22:43:39 >
-
ikiside görüntü olarak güzel araçlar.isimlerini de ilk defa duyuyorum.özellik olarak karşılaştırmasını yapamadım..liste fiyatları ile bayii fiyatları farklı olabiliyor mu.romeo jonıor ibrida 1670,avenger hibrit 1920 tl olarak gözüküyor
-
bu araçta güzel .özellikle koltukları ve bagaj kısmı ve cam tavanın komple olması bayağa hoşuma gitti.ama citröen hakkında bayağa olumsuz yorumlar var..parça sıkıntısı ,tavan boya atma vs.açıkcası bunlar bebni soğutuyor.yakıt tüketimide sanırım fazla.liste fiyatı da bayağa uçuk.2 milyon tl olarak gözüküyor
-
sarı sitede bana yakın bir tane 2021 model 1.5 bluehdi active prime 85 bin kmde 3008 araç buldum.boya değişen falan 1500 tl civarında.sizce nasıl bir araç
-
bu araca daha önce hiç bakmadım.görüntü olarak mokkaya benziyor.aslında bende sıfır almak isterim.lakin yeni sürücü adayı olduğumdan aracı iki günde pert etmekte istemem..zaten ağbimin golf aracını sürerken çamurluktan sürttüm.tabi 2. elde de hergün sanayi sanayi dolaşmakta istemem.o yüzden temiz olanı düşünüyorum
-
Bende arkadaş gibi düşünüyorum sıfır sıfırdır, c suv 2.elden ise b suv sıfır iyidir. Captur da ayrıca b+ pkus diyorlar bir inceleyin bayide
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aracın liste fiyatı 1700 tl civarında.bayiide benim sölylediğim rakama düşerler mi?
açıkcası ben bu reno nun logosuna takıntılıyım.görüntüsü duruşu hiç hoşuma gitmiyor.bir ara hatcback araç bakarken sırf bu yüzden cli0 dci den vazgeçmiştim :)
-
1.5 milyona alınacak 1. araba togg standart V1 tüm opsiyonlar dahil 1555000; 2. araba eğer kredi imkanın varsa 1.9 milyona mini Cooper countryman 500 bin 0 faiz kredi seçeneğiyle. Benzinlisi 2.8 milyon elektriklinin %10 ötv avantajıyla bu fiyat.
-
Aynı fiyatlarda bakıyorum bende. 2023 tiggo 8 pro excellent hoşuma gidiyor ama kafa karışık
-
Acemiysen asla 1.5 milyona araba falan alma. Önce direksiyon hocası tut iyice geliştir öyle al
C 5 den uzak dur.
toyota corolla cross hibritlere bir bak sorunsuz bir makina..
-
kurs hocasından bayağa özel ders almıştım.manuelde iki kez stop yüzünden geçemedim.kalan haklarımı yakıp otomatiğe geçtim.onda da 2.de geçebildim.kurs hocaları bana eğitimde trafiğe çıktığımıda max 50 km hızla araç sürmemi söylüyordu.sınavda komisyon görevlisi benim direksiyon hakimiyetimi ölçmek için 70-80 kmde gitmemi istemişti.nerdeyse yine kalıyordum.3 kez özel hoca değiştirdim.hepsi aynı.derslerde ellerinde telefon vakit doldurmaya çalışıyorlar.birşey sorarsan cevap veriyorlar
-
bende bir ara omoda 5 e bakıyordum ama fazla yaktığından vazgeçmiştim
-
coralla cross düşünmüştüm ama sıfır fiyatı bayağa pahalı
favori listemde bir tane var.
2022 model 85 kmde 1.8 flame x pack.fiyatı 1600 civarı.indirim yapmasını bekliyorum
-
hocam sağolun ama bu araçların hiçbirini görünüş olarak beğenmedim
-
Burada ki yazdığım fiyatlar internet fiyatları.Pazarlık yapılar bir miktar daha düşülebiliyor.İstanbul'da dahada uygun fiyatlara sıfır bulunabiliyor.Bulunduğunuz yerde ki bayide inceleyin ve görüşün.
Yine söylemeliyim sıfır otomobil her zaman daha iyidir. Acemiliğiniz varsa bir kaç ay tenha yollarda otomobile alışana kadar pratik yapabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X