Şimdi Ara

1.5CRDI Accent Era - 1.6Mjet Linea - 1.6TDCI Focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar alacağımdan değilde merakımdan soruyorum. Belki merak eden arkadaşlar vardır da yararlanır.

Araçlar;
    1.5CRDI 110bg manuel Accent Era
    1.6MJET 105bg manuel Linea
    1.6TDCI 110bg manuel Focus

Alacak olanlar varsa linea ve accent focus ile kıyaslanamaz bile kesinlikle focus alınmalıdır ancak burda sadece gidişlerini kıyaslamanızı istiyorum.
    Kağıt üzerinde TDCI daha seri görünüyor ancak videolara bakarsak linea ve accent galiba şanzuman oranlarından dolayı daha hantal duruyorlar.
    Mesela crdi torku düşük ama top speeda lineadan daha çabuk ulaşıyor. TDCI 260tork ve ağır kasasına rağmen 0/100 ve top speed konusunda lineadan önde ancak lineada 6 ileri şanzuman + 290 tork var. 0/100 ve top speed verileri umursanmadığı taktirde Kağıt üstünde Linea iki aracada boy boy fark atmalı diye düşündüm ancak işlevde bu böyle değil gibi görünüyor. Sizce bu 3 araçtan hangisi daha seri sürenler yorumlarsa sevinirim.

TDCI focusu sürdüm 1.6TDCI 110bg makinalar arasında rakibi yok diye düşündüm ancak linea yakınmış mesela...

• lineanın ve accentin şanzıman oranları tasaaruf odaklıdır. Focus biraz daha performansa yakın olması uzun şanzıman oranından dolayıdır. ayrıca aerodinamik ve teker çapları da hızı etkileyen unsurlardandır.
  • focus ve accent era vardı şuanda hala kullanmaktayız erayı babamın dediğine göre yokuşlarda filan ford daha iyi gidiyo diyodu tabi babamın görüşü bu ben kullanmadım. linea 1.3 gitmiyo ama 1.6sı hakkında bişi diyemem.
  • Kısa süre 1.6 mjet kullandım.
    Gerçekten gerek hızlanması, gerekse düşük devirlerdeki canlılığı olsun süper bir araç.

Dediğiniz üç aracıda kullanmış biri olarak söyliyeyim ki motorun gücünü en çok hissettiren lineadır.

Bunun yanında focus bu iki araçtan bir tık öndedir.

Accent erada tercih edebilirsiniz. Era focustan daha iyi hızlanır ama focus gibi duramaz. Ben abs'siz 2007 model era kullandığımda frenleri bana güven vermedi. Ama ivmelenmesi dediğim gibi güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son hızı bilmem ama ara hızlanmalarda Era alır gibi CRDI lar ara hızlanmalarda bariz çok daha atak kendimde şu anda HDI kullanıyorum ve ara hızlanmalarda tepki çok geç oluyor basıyorsun bekliyorsun resmen. Bunun en iyi ispati Accent Blue dur mesela, ara hızlanmalarda açık ara uzuyor önümden benim HDI motor gaz verdiğimi anlayana kadar.
  • Accent 1.6 blue ile fiat bravo 1.6 mjet kalkış yapılmış ama blue 2.0 gibi gidiyor

• CRDİ'ın olduğu yerde diğerlerinin borusu ötmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence 1.6 16v PRİVİLEGE
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kimin nasıl gittiği önemli değil bitek focusla durursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.