Şimdi Ara

1.6 - 1.3 Tüketim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 ile 1.3 arasında tüketim farkı fazla mıdır?
    (Linea-multijet)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildiğime göre özellikle yüklü iken 1.6 multijet daha az yakabiliyor.
  • 1.3 linea'ya hafif kalıyor. özellikle kalkışlarda aşırı derecede hantal.

1.6 daha seri doğal olarak. ama yakıt tüketimi için biraz daha fazla diyorlar.

ben 1.3 multijet albea ve linea (çok kısa) kullandım şirket aracı olarak. 1.3'lerin tüketimi azdır.
  • Örnek verecek olursak 1.3 egea ile 1.6 egea şehir içinde ne yakar? Birisi 8 litre diğeri 7 litre mi mesela?

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    1.6 - 1.3   Tüketim

1.3 dizel hatchback egea şehir içi yakıt tüketimi hocam. 1.6 yı bilmiyorum

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    1.6 - 1.3   Tüketim

• O tam şehiriçi değil. Asıl şehiriçi İstanbul durkalk trafiğinde 13 km ortalama hızlı tüketim grafiğidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1
    14 yıl önce açıldı
    1
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki, 81 il var, şehrine ve trafiğine göre değişir. 50km/h ortalamalı şehirler de var..

• Şehiriçi çok yoğun trafik ve uzunyolda yüksüz, düşük hızda ve sakin sürüş dışında 1.3 motorun linea'da faydası olmaz. Klima daha verimsiz çalışabilir ayrıca uygun bakım maliyetini de hesaplamak gerekir tabi.
  • 1.3 sakin çook sakin sürersen daha az yakabilir ancak biraz basmaya başlarsan motor zayıf kalıyor. Zagıf kaldığı için tüketimi fırlıyor.

Lineada 1.3 ile 6 civarı ortalamamız vardı diye hatırlıyorum istanbul da.

1.3 fiorino ile buzdolap sürüşü yaparsam 4.2, sakin şehir içi 5.5-6, agresif şehir içi 8-9.5 litre yakıyor. Ortalama hız genelde 18-25 km/h.

Agresif sürüşte 1.6 daha az yakar. Daha keyifli yürür

• quote:

Orijinalden alıntı: Lato54

1.3 linea için bunun üzerine 1 lt. koyun, linea önceden sahip olduğum araçtır keza egea'da kullandım egea 1 lt. daha az tüketiyor gibi . ( Euro 6 motor olması nedeniyle)

1.3 şehir içinde daha az tüketir 1.6 ya göre ve düşük mtv ama şehir dışı 1.6 az tüketir gibi ve bütçe sorun değilse 1.6 alın kullanımı daha zevkli

• Bir hafta (yaklasik 1000 km) egea 1.3 kullandim. Yarisi sehhirler arasiydi. 5 lt yi gecmedi. Gayet ekonomikti bence.

• Aynen hocam bir yakınımın 1.3 lineası ile denedik uzun yolda 1 litre fark çıktı ortalama 77km/hız da. Şehir içinde fark biraz daha artıyor.

Ben ekonomi amaçlı 1.3 aldım dediğiniz gibi gerek vergi, gerek yakıt tüketimi için ama aklım hala 1.6 Multijette..

• Sakin şehir içi kullanacaksan 1.3 dizel yetiyor her türlü. Cidden çok da az yakıyor, ben otoyolda yüksek hızda da kullandım, dağlık yollarda da kullandım, gayet tatmikar yakıtına göre, üstüne mtv avantajı. Fakat performans beklentin varsa 1.6 dizeli al tabiki.
  • 1.6 olanı kullanmadım yakıtını bilmiyorum ama düşünceme göre daha iyi olabilir kanaatindeyim 1.6 nın eğer bütçe zorlamazsa.

1.3cdti var multijet motor 75hp normal kullanımda şehir içi 5.0 5.5 lt lerde geziyor , performans istersen hem gitmiyor hem 6.5 7 lt ye yaklaşıyor çok abanınca. Kışında 6 - 6.5 lt leri görüyor soğuktan. Ben olsam şimdi 1.6 seçerim şahsen . Oynasa oynasa aralarında en fazla 1 lt daha oynar ona da değer bence performansına göre. Şahsi düşüncem.
  • Selam,

Geçen sene aylık 10.000-12.000 km aralığında 1.3 multijet Linea kullandım. Yaklaşık 7 ay. Sonra 1.6 DCT Egea'ya geçiş yaptım. Şuanda da 1.5 DCI Clio kullanıyorum. Şuan aylık 4.000-5.000 km aralığında seyahat yapıyorum.

Linea 1.3 Multijet Manuel için (2 farklı Linea vardı. Birini 100 km de aldım 21.000 km de verdim, diğerini 22.000 km de aldım 67.000 km de verdim);
    -Yakıt şehir içinde 6 litre altında tüketim için kasmak gerekiyor. Belki dikkatli kullanımda 5,5-5,6 görebilirsiniz. Ama 5 in altına inmez. Şehirler arasında da hız sınırları içerisinde kullanırsanız 4,3-4,5 arasında tüketimi var. Şehirler arasında dağ, tepe sürekli tam gaz kullanırsanız 7 litre görebilirsiniz. Sabit 170 km de (eğer cesaret edip gidebilirseniz) 7,3 civarında yakıyor. Vites oranları kısa. 5. vites 2000 devirde 85 km hız yapıyor. 1.viteste duvara bile çıkabilir vites o kadar kısa. Son hızı düz zeminde 190, rampa da 210 görebilirsiniz. Direksiyon da alışık olmayan için çok ağır. Dönüş çapı kötü.
    (Bugün arabam bakıma girdiği için Linea'ya bindim. Kullanan kişi hız yapmaz, sakin kullanır. Son 6.500 km'nin ortalaması 100 km/5,8 lt. ortalama hız da yanlış hatırlamıyorsam 32 km/h)
    BANA GÖRE Artıları;
    -Aceleniz yoksa 80 km/h hız ile otobüsle gideceğiniz yere aynı maliyette gidersiniz.
    -Doğru lastik seçiminde Clio 4 ile kıyasladığımızda frenleri oldukça güçlü, yol tutuşu Clio'nun daha iyi.
    -Farları. Kısaları karşıyı rahatsız etmiyor.
    BANA GÖRE Eksileri;
    -Koltukları rahatsız ben kullandığım süreçte bir türlü kendime göre ayarlayamadım. Nasıl hareket ettirirsem ettireyim doğru sürüş pozisyonunu bulamadım.
    -Direksiyon çok sert ve kütük gibi sanki sediri büküp direksiyon yapmışlar.
    -Yakıt. Tempolu kullansanız yakıyor. Kullanmasanız turbonun aktif olmadığı süreçte tepki vermiyor. Sürekli bir alt vitese geçmek gerekiyor, devir bitiyor hop diğer vites bu sefer yakıt yükseliyor.
    -Motor hacminin küçük olmasından mütevelli klimayı açtığınız zaman film kopuyor. 4 kişi ve rampa kombinasyonu olmadan tek başınıza giderken bile oldukça hissedilir düzeyde.

Egea 1.6 Multijet DCT için (12.000 km de aldım, 47.000 km de verdim);
    -Yakıt şehir içinde hafif tempolu kullanımda 6,5 lt. civarında (Start-stop kullanmıyorum). Şehir içinde 6'nın altına inebilir. Belki çok kasarsanız 5,6 anca. Şehirler arası oldukça seri. Bir zamanlar B8 1.6 TDI Passatımız vardı onunla aynı olmasa da eş diyebilirim (60-140 km bandında) performans açısından. Basarsanız gitmem demiyor. Her koşulda gidiyor. Yüksek süratte (170 km/h altına inmeden -Clio, Linea kıyasla-, güvenle sürebilirsiniz) 9 litre yakıyor. Sınırlar içerisinde kullanırsanız 4,5-4,6 lt yakıyor. 90-100 km bandında kullanırsanız 4,3 lt yakıyor. Daha da inebilir mi denemek lazım. Otomatik vites geçişlerinde ekstrem durumlar haricinde vites geçişi normal ancak bazen anlamadığım şekilde sarsıyordu, çözemedim nedenini. 6. vites 2000 devirde 108 km/h hız yapıyor. Son hızı düz zeminde 205 km. Rampada 225 görebilirsiniz (devamın edemedim belki gidebilir) Direksiyon city modunda oldukça yumuşak. Hisli diyebilirim.
    BANA GÖRE Artıları;
    -Oldukça performanslı. İstediğinize cevap verir. Yarış yapmadığınız sürece tatmin eder.
    -Koltukları hafif yüksek ama buhran geçirecekmiş gibi yapmıyor içinde, doğru pozisyonu bulabildim saatlerce oturup gidebilirsiniz.
    -Alt devirleri canlı.
    BANA GÖRE Eksileri;
    -Yakıt. Basınca yakıyor. Basmayınca da az yakmıyor ama
    -Yol tutuşu daha güzel olabilirdi.
    -Bakım maliyeti. 20 bin bakımı. Tam 1300TL tuttu. xx.05.2018 de. Kapsamı; fren balatası, yağ, filtre ve silecek.

Sorunuz varsa sorabilirsiniz

• pi10 kullanıcısına yanıt
    Çok detaylı ve güzel bir anlatım olmuş. Bende de 1.6 dct egea var. Genel olarak araç mükemmel. Ama yakıt olarak fransızlar gibi değil. 3008 1.6 hdi 6.2 lt, qashqai 1.5 dci 6.1 lt yaktıgim aynı yolda egea 7.5 lt yakıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o değil de 2,0 102 lik caddy ile egeayi kalkışta ağlattık.160 dan sonra o da bizi ağlattı
  • Merhabalar zamanında her iki aracada sahip olmuş olarak biri olarak söylemeliyim ki şehir içi yakıt tüketimi olarak aralarında fark yok uzunyolda ise 1.6 daha az yakıyor . Motor büyük görünmesine rağmen daha az devirde çalışıyor . 1.3 önermem açıkçası o kasaya gitmiyor çekmiyor ha gidiyor çekiyor diyenler çok yüksek devirli kullanıyordur . Ha çok yaksa bile Tavsiyem 1.6 dır çünkü hakkını da veriyor araç .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakyolSurucu -- 17 Eylül 2018; 16:37:9 >
  • Şehir içi için 1.3 ideal. Performans beklentisi içindeysen hiç bulaşma derim. Abimde var 1.3 Linea, bende çok sık kullanıyorum. Şahsen beni tatmin etmiyor, abim de keşke 1.6 alsaydım diyor. Öyle bir an oluyo ki fırlayıp gitmek istiyorsun ama gidemiyorsun. İşte hacim ve/veya güç burda gerekli oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.