Şimdi Ara

Merkezi kilit sorunu fluence

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sustalı tipli anahtar var araçta kilitliydi açtım kilidi işim vardı önce sol arka kapıyı açtım sonra arabaya binmek için şoför kapısını açmaya çalıştım kilit açılmamıştı. Bir kaç kere kilitleyip açtım açıldı kilit sonra denedim kapa aç yaptım problem olmadı.
    Akşam tekrar aynı şekilde ön kapıyı açmaya çalıştım açılmadı kapa aç yaparak tekrar çözdüm problemi.
    2012 model fluence araç. Ne yapmalı bu problem için bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fluence Merkezi Kilit Sorunu ve Çözümleri

Fluence araç sahipleri, zaman zaman merkezi kilit sistemiyle ilgili sorunlar yaşayabilmektedir. Bu sorunlar, kapıların dışarıdan veya içeriden açılmaması, otomatik kapı kilitleme sisteminin çalışmaması gibi çeşitli şekillerde kendini gösterebilir.

Fluence Merkezi Kilit Sorunlarının Nedenleri

Fluence merkezi kilit sorunlarının çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Bozuk kapı kilidi aktüatörleri
    • Arızalı kapı kilitleri
    • Hatalı merkezi kilit kontrol modülü
    • Elektrik tesisatındaki sorunlar

Fluence Merkezi Kilit Sorunlarının Çözümleri

Fluence merkezi kilit sorunlarının çözümü, sorunun nedenine bağlı olarak değişir. Bazı yaygın çözümler şunlardır:

• Bozuk kapı kilidi aktüatörlerinin değiştirilmesi
    • Arızalı kapı kilitlerinin onarılması veya değiştirilmesi
    • Hatalı merkezi kilit kontrol modülünün değiştirilmesi
    • Elektrik tesisatındaki sorunların giderilmesi

Fluence Merkezi Kilit Resetleme

Bazı durumlarda, Fluence merkezi kilit sistemini resetlemek sorunları çözebilir. Bunu yapmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Aracı park et ve kontağı kapat.
    • Anahtarı kontağa tak ve "Acc" konumuna getir.
    • "Unlock" (Kilidi Aç) düğmesine beş saniye boyunca basılı tut.
    • Anahtarı kontaktan çıkar.

Fluence Otomatik Kapı Kilitleme Sorunu

Fluence araçlarında, otomatik kapı kilitleme özelliği bazen devre dışı kalabilir. Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Aracın sürücü tarafındaki kapısını aç.
    • Gösterge panelinin altındaki sigorta kutusunu bul.
    • "BCM" veya "BCM2" etiketli sigortayı bul ve çıkar.
    • Birkaç saniye bekledikten sonra sigortayı tekrar tak.

Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, Fluence aracını yetkili bir servise götürerek profesyonel yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaa alakasız ama bi olay anlatayım, Megane aracimi ilk aldığımda anahtarsiz kapı açma var. Neyse bizim hanım kapıyı kitliyor, sonra kitlendi mi diye kontrol etmek için elini uzatıyor kapılar açılıyor. Böyle bi sonsuz döngüye girip kapılar kitlenmiyo diye uğraştı ben de baya izleyip gulmustum (:

Konuya doneyim Megane aracımda da benzer problemleri yaşıyordum. Sanırım bu durum Megane ve fluencelerde kronik . servise goturun kapı kiliti değişecek. Genelde bu durumu şoför kapısında ve soğuk havalarda yapıyor. Garanti yoksa wd 40 benzeri maddelerle kapı kilit mekanizması temizlenecek. Ama ilerde tekrar aynı sorunla karşılaşırsın. Kısaca kronik. Kalitesizlik başka birşey degil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Anınız güzelmiş ben de bi ara acaba arka kapıyı açınca ön kapı açılmıyo falan diye düşünmeye başladım 2 seferde de önce arka kapıyı açmıştım çünkü :D
    Garantisi yeni bitti aracın. Dediğiniz gibi temizleme işlemi tahminen ne kadar götürür? Veya parçayı değiştirmek ne kadara patlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ufak bi yağlama temizlik işiyle halledilir bu problem. kendinizde yapabilirsiniz illa ustaya vericem diyosanız 50-100 lira arası bi fiyat çekeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BordooMaavi

Anınız güzelmiş ben de bi ara acaba arka kapıyı açınca ön kapı açılmıyo falan diye düşünmeye başladım 2 seferde de önce arka kapıyı açmıştım çünkü :D
    Garantisi yeni bitti aracın. Dediğiniz gibi temizleme işlemi tahminen ne kadar götürür? Veya parçayı değiştirmek ne kadara patlar?

Valla bu yaz turistik bi bölgede ( Antalya /Kaş'da ) kapı içini actirdim. Çam krikom arizalanmisti. Tatil beldesi olmasına rağmen 20 lira verdim söküp takmaya. Arabada kalabaliktik ve tatildeydik, yoksa ben sokup takardim, malzeme cantam hep arabadadir. Elin yatkinsa vaktin varsa emin ol çok kolay iç kapıyı sökmek. Ama ben yapamam dersen ustanın alacağı max fiyat 20. Servis o mekanizmayı değiştiriyor diye biliyorum, temizleyip tamir etse onlar eder. Bozulma sebebine gelince ( tahminim ) dış kapı açma mekanizmasının kolunun( orda bi 3mm çapında tel var) uzunluğu ve mesafesinin tam hesaplanamamis olması. Onu penseyle egersen mesafeyi azıcık kisaltirsan okur diye tahmin ediyorum. Ama bak bu tahmin, sakın ola bilimsel diye işe koyulma

Bak bu rastgele bi mekanizma , buradaki teller iç kapı kolu ve dis kapı koluna gider, bunları kontrol et
    http://tr.aliexpress.com/item/Beijing-Modern-Rena-car-door-central-locking-block-locking-mechanism-controls-the-electrical-motor-factory/32378977886.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler cevaplar için. Ben kullanmak dışında araba bakımından falan hiç anlamam. Araba babamın olduğundan çokta kurcalamak istemiyorum. Denemek isterim aslında dediğinizi ama inşallah ilerleyen zamanlarda kendi arabamda. Ben anlatırım babama durumu var onun usta arkadaşları onlar aralarında çözer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merkezi kilit sorunu
    14 yıl önce açıldı
    ford focus kapı kilit sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.