Şimdi Ara

Polo Merkezi Kilit Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar aracımın sol ön ve sol arka kapıları kilitlenmiyor diğer kapılar ve bagaj kapağı kilitleniyor merkezi kilit ustası arkadaşım var bugün çağırdım geldi baktı vakum pompası bozuk değişmesi lazım dedi vakum pompası arızalı olsa bütün kapıları kilitlemez diye düşünüyorum başına böyle bişey gelen oldumu acaba yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polo Merkezi Kilit Sorunu: Kapsamlı Bir Kılavuz

Polo araçlarında merkezi kilit sistemi, lüks ve rahat bir sürüş deneyimi için hayati bir özelliktir. Ancak, çeşitli sorunlar bu sistemin işleyişini bozabilir. Bu kapsamlı kılavuz, Polo merkezi kilit sorunlarını teşhis etmenize ve çözmenize yardımcı olacaktır.

Yaygın Polo Merkezi Kilit Sorunları:

• Polo Merkezi Kilit Pompası Tamiri: Merkezi kilit sistemi, kapıları kilitleyen ve kilidini açan bir pompa tarafından çalıştırılır. Pompa arızalıysa, merkezi kilit sistemi çalışmayacaktır.
    • Polo Kapı Kilidi Arızası: Kapı kilitleri, merkezi kilit sistemine bağlıdır ve arızaları sistemin genel işleyişini etkileyebilir. Anahtarsız giriş sistemleri de benzer sorunlara neden olabilir.
    • Polo Classic Merkezi Kilit Sorunu: Polo Classic modellerinde, merkezi kilit sistemindeki sorunlar yaygındır. Bunlar, elektriksel arızalardan mekanik sorunlara kadar değişebilir.
    • Polo Kilide Dikkat Uyarısı: Bazı Polo modellerinde, merkezi kilit sistemiyle ilgili bir sorun olduğunda "Kilide Dikkat" uyarı ışığı yanar. Bu uyarı ışığı, sistemin onarım gerektiğini gösterir.
    • Merkezi Kilit Bagaj Kilitlenmiyor: Merkezi kilit sistemi, bagaj dahil olmak üzere aracın tüm kapılarını kilitlemelidir. Ancak, bazen bagaj kilitlenmeyebilir, bu da güvenlik sorunlarına yol açabilir.
    • Polo Kapı Kilidi Açılmıyor: Merkezi kilit sistemi arızalanırsa, kapı kilitleri açılmayabilir. Bu, özellikle kış aylarında veya acil bir durumda ciddi bir sorun olabilir.
    • Havalı Merkezi Kilit Sistemi Arızası: Havalı merkezi kilit sistemleri, elektrikli sistemlere göre daha karmaşıktır ve bu nedenle arızaya daha yatkındır.

Polo merkezi kilit sorunlarını çözmek için gereken adımlar, sorunun kaynağına bağlıdır. Genellikle, bir mekanik veya elektrikçiye görünmeniz gerekecektir. Bazı yaygın çözümler şunlardır:

• Pompa tamiri veya değişimi
    • Kapı kilidi onarımı veya değişimi
    • Elektriksel sistem arızasının giderilmesi
    • Yazılım güncellemeleri
    • Anahtarın yeniden programlanması

Önleyici Tedbirler:

Polo merkezi kilit sorunlarından kaçınmak için aşağıdaki önleyici tedbirleri alabilirsiniz:

• Aracınızı düzenli olarak yetkili bir serviste bakıma götürün.
    • Kilitleri ve kapı kollarını dikkatli kullanın.
    • Aracı aşırı sıcaklıklardan koruyun.
    • Aracın aküsünü düzenli olarak kontrol edin.

Polo merkezi kilit sisteminizle ilgili sorun yaşıyorsanız, sorunu teşhis etmek ve çözmek için bir profesyonelden yardım almanız önemlidir. Bu, aracınızın güvenliğini ve rahatlığını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle arkadaşına güvenmelisin. Her kapıda ve bagajda o parçadan var. Bu yeni nesilde arabadan biraz anlasa fena olmayacak. Koltuğa oturup direksiyon çevirmekle olmuyor.

• Bu markanın çoğu modelinde o sorun var çözüm söktürüp yerine en basit tofaslara takılan elektrikli sistem taktırmak sakın pompadir vakum kabidir masrafa girme.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Öncelikle arkadaşına güvenmelisin. Her kapıda ve bagajda o parçadan var. Bu yeni nesilde arabadan biraz anlasa fena olmayacak. Koltuğa oturup direksiyon çevirmekle olmuyor.
    Hocam arızalı olsa işlev görmez diye düşünüyorum tüm kapıları kilitlemez

• Literaryy L kullanıcısına yanıt

Anahtar merkezi; bütün kapılara komut gönderiyor ama her kapının bir de kendi mekanizması var
    Benim Getzde de aynı sıkıntı var
    Tofas kilidi de çare olmuyor, Çünki kaliteli yapmıyorlar.
    Genelde yılda bir kere farklı kapılarda yaşıyorum aynı sorunu.
    şu anda sol arka kapı işlemiyor el ile içerden açıp kapatıyorum
    Sağ ön kitleniyor, ama açılırken yarım açıyor kiliti, el ile itikliyorum
    Uygun zamanda arkadaşla bakacaz.
    Bazen kilitteki çubuk üzerindeki vida gevşek oluyor ona da bakmak lazım.
    Çevremde hiç kimse de bu sorunu yaşamıyor ya deli oluyorum, hep bana oluyor.
  • benim sol arka kilitlemiyodu, elimle kilitliyodum bu sefer acmiyodu. kafasini sokup geri taktim duzeldi. sizde olur mu bilmem ama deneyin

• Benim 90 model passatta da aynı sorun oluyordu sağ arka kapı ne kilitliyo ne açıyordu bagaj ve diğer kapılar sıkıntısız çalışıyordu ben de sizin gibi pompa bozuk olsa hiç çalışmaz dedim ve pompadan kapılara giden hortumları takip ettim koltuk köşesinde bir te bağlantıdan kapıya giden hortum çıkmıştı taktım sıkıntı kalmadı.
    Sizinkide benzer bir sorun olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merkezi kilit sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle havalı kapının körüklerinin kontrol edilmesi lazım. Her kilidin üstünde var. Hava kaçırıyorsa basınç düşük geldiği için kapatmayabilir. Yıllarca kendim tamir ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 8 Nisan 2020; 10:38:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Benim 90 model passatta da aynı sorun oluyordu sağ arka kapı ne kilitliyo ne açıyordu bagaj ve diğer kapılar sıkıntısız çalışıyordu ben de sizin gibi pompa bozuk olsa hiç çalışmaz dedim ve pompadan kapılara giden hortumları takip ettim koltuk köşesinde bir te bağlantıdan kapıya giden hortum çıkmıştı taktım sıkıntı kalmadı.
    Sizinkide benzer bir sorun olabilir
    O hortum ne tarafta yani pompadan kapılara giden hortum

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Öncelikle havalı kapının körüklerinin kontrol edilmesi lazım. Her kilidin üstünde var. Hava kaçırıyorsa basınç düşük geldiği için kapatmayabilir. Yıllarca kendim tamir ettim.

Körük dediğin diyafram mı hocam hocam sol kapılarda sorun olduğuna göre iki kapınınmı körük gidik acaba

Her araçta farklıdır evvela pompanın yerini tespit edin sonrası hortumları takip etmek gerek benimkinde pompa sol arka lastik üstünde gizlenmişti pompa sağ taraf hortumları koltuk minderinin altından geçiyordu sağ tarafa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Her araçta farklıdır evvela pompanın yerini tespit edin sonrası hortumları takip etmek gerek benimkinde pompa sol arka lastik üstünde gizlenmişti pompa sağ taraf hortumları koltuk minderinin altından geçiyordu sağ tarafa
    Tamam teşekkür ederim

Resimdeki küçük parça. Tüm kilitlerde var. Zamanla deforme olup deliniyor.

• quote:

Resimdeki küçük parça. Tüm kilitlerde var. Zamanla deforme olup deliniyor.

Kilitlenmeyen kapıların körüğükmü yırtık olabilir onlarımı sökmeliyim sizce

Sökmeden bulunduğu yeri dinleyerek, kumandayla kapıları aç-kapa yaparak hava sesi geliyor mu bakın. Hava sesi varsa kesin körükten kaçırıyordur.

• paliolarda hava yokkı motor telı ıtıyor oda kapıyı kıtlıyor tel ıtme cekme haraketı var
    yagsız ondandır yaglayınca duzelmesı lazım
  • Kilit yerlerine wd40 sıkın önce çare olmazsa körüğe bakın. Bazen kilit mekanizması toz pas gibi sebeplerden çalışmıyor.

• quote:

Sökmeden bulunduğu yeri dinleyerek, kumandayla kapıları aç-kapa yaparak hava sesi geliyor mu bakın. Hava sesi varsa kesin körükten kaçırıyordur.
    Hava sesi gelmiyor hiçbir kapıdan acaba merkezi kilit sisteminde mi temazsızlık var diyorum olabilir mi?

O zaman acilmayan kapilara gelen hava hortumlarını kontrol etmek lazım. Hava gelmiyorsa bagajda hava dağıtıcısı var. Oradan kontrol etmek lazım.

• quote:

O zaman acilmayan kapilara gelen hava hortumlarını kontrol etmek lazım. Hava gelmiyorsa bagajda hava dağıtıcısı var. Oradan kontrol etmek lazım.
    Motorda sorun olsa kapılar kapanmaz demi hiçbiri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.