Şimdi Ara

1.6 arabanızın 0-130 km hızlanması kaç saniye?buyrun performansları görelim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
0
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vti_1.6

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

ara hızlanmlar motor ve şanzuman ilişkisi ile de orantilidir tabiikide.
    kısır bir sıralama olmus ancak bu liste.ayrıca bircok eski motor karşilaştırılmıs.
    ornegin bmw nın su anda 3.16 115 lik motorunn 0-100 km hızlanmasi 11.6 sanıye olarak veriliyor.
    ayrıca vw bora eski bir araç ve 102 lik motor un hızlanmasi sanırım o hızlanma egrisi.
    hondanın ise 110 hp lik motoru olsa gerek.
    yanı çok da saglıklı bir karşılaştırma değil asla.toyota yok,golf yok fsi yok vsvs......
    tabiikide honda herzman serii bir araçtır.ara hızlanmaları da ,0-100 hızlanmasi da iyi bir araçtır.ancak yapmiş oldgunuz liste eksik ve saglıksızdır bana gore.

Hocam eski ama 2002 var olan gerçekler bunlar..2007 sinide ortaya koymak mümkün.Ayrıca bilerek hepsini yazmadım ki belki birileri destek olur ve en az yakan ve en güzel performansı veren başka bir araç vardır belki ve biz bilmiyoruzdur diye..Ayrıca vites oranlarına baktığımızda da civic en yüksek sürat yapan araç..Ara hızlanmada da en önde..Yani vitesten çalıp,ara hızlanmaya aktarma yok:)Oranlar normal,civic önde..

vti bunlar saglıklı karşilaştırmalar değil.
    sen gidip 110 hp lik araç ile 102 hp lik aracı karşilaştırıyorsun.
    tamam honda serii motordur oda kabul zaten,ancak mesela bir saglam rakip de toyota corolla dir.
    ozman 1.6 lık motordan daha kucuk hacımlı olan 1.4 tsi ın hızlanmasi 8.8 saniyedir.ara hızlanmalari da honda civic den cok daha ustundur.bu degerler de girer işin içine.evet 1.4 tsi turbolu bir motor ancak senın 110 ps lik honda da 102 ps lik rakiplerinden 13 hp daha fazla.kilo farkı falan da giriyor devreye.
    ama mesela 115 lik fsi bir golf yada 115 lık bi focus hatta 109 hp lik focus dizel ın ara hızlanmalari da civic den hızlıdır.0-100 km de civic az farkla onde olsada daha soora işler deişiyor.
    yanı dediim gibi saglıklı karşilaştırmalr değil.
    civic serii ancak HER ALANDA şampiyon demişssin bide.
    bu gozu kapali bi fanatiklik olur.
    nasil yanı guvenlikde de mi şampiyon,yol tutus da da mı şampiyon.
    bence daha cok ban lanıcaksın.cunku bayaa bi taraflı olmus topiğin

• Arkadaşlar ben de bendeki Leon'un test verilerini vereyim bari ;
    Seat Leon 1.6 : 12.0 sn. 0-100 km/s ve 19,5 sn. 0-130 km/sa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan74 -- 2 Eylül 2007; 1:07:58 >
  • Napayım şimdi draglarda tokatlanıcam diye konsolu birşeye benzemeyen tenekeden kaportası olan Civic'e hayran mı kalıcam.

Böyle konu açılırsa böyle cevap verilir
  • Bir Audi A4 um olsun isterse 30 saniyede ciksin.Herkes kendisini F1 pilotu zannettigi bir trafikte kullanmak zorunda kaliyoruz.Bunun yuzunden A4 en iyisi yani en guvenlisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: connectgücü

bizm makaslı conenct daha rahat bee yana yatıo araç bırak yaaa civic te arabasa doblo da uçak yapmayın allah aşkına birde focus faktörü varken civic falan görmeyim ortalıkta haa diyosan civicle oyarım seni gel adanaya focus hazır

Adanaya yarış için çağırıyorsan ben focusla yarışmam.Bana porsche falan getir.3 ay sonra askere gideceğim.Arabamı sattım.Şu an arabam yok.Gelince yine civic alacağım,inşallah bi gün karşılaşırız bi yerde,hem civicin beğenmediğiniz yol tutuşuyla yanından 50 derece slolomla 180 le geçerken sana el sallarım,birde güzel bir dostluk kurarız belki.Çünkü civice hayran kalacaksın,ve istediğin kadar tur veririm:) yeterki alışın şu civiclere...Yoldan çıkınca ondan daha iyi toparlanan araba tanımıyorum.MARKA TAKINTISI FALAN DEĞİL...

• gökberg al sana eski kasa focusun verileri

0-100: 10.7
    0-130: 18.2

şimdi aracına sövmeye başla

civic de kullandım megane(bva) var şuan istemesem de onu kullanıyorum.
    Civicin megane'e göre eksileri

konfor
    donanım
    bi nebze daha iyi olan yol tutuş.

Meganın civice göre eksileri

motor
    şanzıman
    bi nebze daha iyi olan direksiyon sistemi(kimse itiraz etmesin civicde daha dinamik bi sürüş var)

civic eksiksiz bi araba değil.Ama benim kriterlerime tam uyan bi araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 2 Eylül 2007; 3:18:16 >
  • polımıge gırmem basar gıderım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

gökberg al sana eski kasa focusun verileri

0-100: 10.7
    0-130: 18.2

şimdi aracına sövmeye başla

civic de kullandım megane var şuan istemesem de onu kullanıyorum.
    Civicin megane'e göre eksileri

konfor
    donanım
    bi nebze daha iyi olan yol tutuş.

Meganın civice göre eksileri

motor
    şanzıman
    bi nebze daha iyi olan direksiyon sistemi(kimse itiraz etmesin civicde daha dinamik bi sürüş var)

civic eksiksiz bi araba değil.Ama benim kriterlerime tam uyan bi araç.

Abicim nasıl megane civicten daha konforlu ya? 2006 Megane kullanmıştım emanet birkaç hafta Allah canımı alsın ki konfor monfor bulamadım.Yok abi rahat değil ben ne yapayım?Bora,focus,civic ondan çooook daha rahat..Yapacak bişey yok.Hem iç mekan kalitesi olarak civic megane dan yine daha iyi..

• evet japonların sorunu olan yol sesi alma sorunu civicde de vardı.Ben 2000den beridir civic üstündeyim.İlk defa megane kullanıyorum.Görüşlerim bunlar.2sini yanyana koysalar ben civic alırım o ayrı
  • Yahu çıldıracağım bu focus peygamber değil kardeşim! Ne bu focus aşkı? 2000 focus 100 hp,2000 civic 120 hp!! kaportası kötü falanda değil,git 2000 model focusla civic e bak,civice bakarak saçlarını tarayabilirsin!! Hayvan gibi viraj dönüyo.Tamam focus harika ama civic daha harika!!Yapacak bişey yok,üzgünüm yani..Ayrıca en düşük devirde en iyi tork ve beygir gücünü HONDA dan gayrı kimse yapamıyor!!Focustaki sürüş keyfi başka tabi, o ayrı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

hondalar hiç güzel arabalar değil

araba dedinmi alman kardeşim.

Türk insnanı 2 tane hızlı ve öfkeli izlio nfs oynuo japon hastası oluyor özentilikten başka bişi diil
    Aynı insanlar Hitler Kavgamı okuyup nasyonel sosyalistim diyip ortalarda dolaşıyor

Aynı insanlar şahinlerle kro kro lastik yakıp youtube a koyuyorlar

HİÇ BU KADAR KAHKAHA ATMAMIŞTIM,ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.DEMEK CİVİCLER İYİ DEĞİL HA?:) VAY BEE,KIYAMET YAKLAŞTI HERHALDE:) YA FORUMDAKİ ARKADAŞLARIN ÇOĞU CİVİCE BİNMEMİŞ GALİBA HİÇ..
  • focus civicden daha iyi viraj alıyor.Civic varken yayla yolunda focusla kapışmıştım.Önümdeydi hep.Düzlüğü bulunca geçmiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

focus civicden daha iyi viraj alıyor.Civic varken yayla yolunda focusla kapışmıştım.Önümdeydi hep.Düzlüğü bulunca geçmiştim

BURADAN TORUNLARIMA BİR ATASÖZÜ İTHAF EDECEĞİM:

"EY OĞUL! CİVİCLE VİRAJA GİRİNCE KAYMASINDAN KORKMA! GAYRI O KAYMA,YÜKSEK HIZLA YOLA NAZDIR:) RAHAT OL OĞUL"

"CİVİCLE YAPMADIĞI KALMAMIŞ DEDEN:)"
  • kayarsam sağ taraftan çakıl oradan uçurum.

Vasiyet bırakamadan ölmek istemem.
  • BİR ÖZLÜ SÖZ:" EĞER BİR C SINIFI,VİRAJI EN ÇOK KAÇ KM HIZLA DÖNEBİLİYORSA, BU CİVİC'İN O VİRAJI DÖNECEĞİ EN DÜŞÜK HIZI GÖSTERİR" Not:Lütfen kaymaları dikkate almayınız.(ABARTMAMAK LAZIM TABİ ŞAKA Bİ YANADA,CİVİC YANLAYINCA H A R İ K A TOPLUYOR:)
  • Arkadaşım bak civic kullanıcısıydım.Hala da civic istiyorum çünki şuanki arabayı sevmiyorum.Ama civicin yumuşak süspansiyonundan ötürü yol tutuşu çok çok parlak değildi.Senin yaptığın fanatiklikten başka birşey değil.Aracını daha tanımıyorsun ki ben sana burada birşeyler öğreteyim.Civic agresif arabadır hata kabul etmez basınca uçurmayı bilir ama konforu üst seviye değil ne yazık ki.Kötü de demiyorum.Ayrıca hala diyorum araba alacak olsam civic alırdım
  • 2000 civic 120 bg ama performansı kötü onun verilerini de koysana buraya Astra 100bg ama yiyor...

0-130 unu koy 60-100 koy.

O civic in beygirler sütçü beygiri
  • benım araba için 16 sn de 0-100 yapıyo diyen bi arkadaş vardı o hemen karşı çıkabılır her neyse bugun bir deneme daha yaptım

skoda octavia 2005 1.6 102hp tri. vites le 0-100=10.2 sn en iyi performansım 9.8sn
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksea533

benım araba için 16 sn de 0-100 yapıyo diyen bi arkadaş vardı o hemen karşı çıkabılır her neyse bugun bir deneme daha yaptım

skoda octavia 2005 1.6 102hp tri. vites le 0-100=10.2 sn en iyi performansım 9.8sn

tabi tabi

senin saatin 20 sn de 10 saniye geri kalıo galiba
  • 105 alın mümkünse.100de 9.8 yapabilir ama yanılma hesap ederek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.