Şimdi Ara

1.6 benzinli E Serisi açıklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
7.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Forumun hali ibretlik.

Çöpler havada uçuşuyor. Mercedes çöp, 1.6 156hp motor çöp, 8zf çöp, BMW 1.5 motor çöp.

+1

İki motoru da kullandım oldukça başarılı. Yetersiz değiller. Uzun süredir kullanılan bir ünite olması bence güven vermekte.

Sanırım hepsi yüksek hacimli 6-8 silindirli 250+ beygirli lüks sınıf araçlara biniyorlar.

lüks araca filan gerek yok hocam benim kamyonetden yavaş bu e180

Standart turbo-dizel kompakt sınıf araçlar 11-12sn 0-100 değeri vermekteler ve herkesçe beğenilerek kullanılmaktalar. Gerek yakıt anlamında gerek vergi avantajı anlamında ekonomik olması için sunulmuş bir çözümden beklentiniz nedir? Bence 1.6 156 beygir motorulu E180 bu açıdan bakıldığı zaman gayet yeterli.

İkinci bir konu ise, çok yüksek güçlere ne kadar ihtiyacımız olduğu. Insignia 1.6T 180hp sahibiyim. 8.4 sn hızlanması var. Bu kasa birde 18 inç jantlarıyla ve ağırlığıyla hantaldır, direkt enjeksiyonlu bir motor olmadığındna 2000 devir altında güçsüzdür. Buna rağmen bu gücü fazla buluyorum. Aracı şehiriçinde kullanırken ne kadar yüksek güçlere ihtiyaç duyuyoruz ki, sadece ara hızlanmalarda düşük devirde güce ihtiyaç duymaktayız ki beslemeli her araç bunu sunuyor, sadece atmosferikler bu konuda yetersiz kalmakta.

Değerlendirirken bu açıdan bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Çok güzel, performans kaygısı gütmeyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Aynen, para olsa da alsak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e180 gayet yeterli ve iyi bir araçtı, yenisi de öyle olacaktır, mevcut gücü de gayet iyi, basınca da güzel de hızlanan bir araç

bunun dışında 262 bin lirası olan da 2.0 motorlusunu alır, bu kadar dert etmeyin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Yil oldu 2017 hala 1.6 156 hp motor.. Bu mercedes milleti düzme konusunda vwyi doğuş otoyu filan geçti ben size söyleyim.. E220d alanlarda E250d nin 2 ay sonra gelecegini öğrenip kafalarını duvarlara vurmaya başladı..

sığ bi yorum.. Beygir başı para mı ödeniliyor performansı gayet iyi 9g ile eskiyle epey farklı olucaktır.

Sığ bir yorum derken ? hayatında kaç defa E180 kullandın ? Bukadar çok gürültü çıkarıp bukadar çok bağırıp bukadar az giden başka bir araba ben bilmiyorum.. MB Türkiyenin satış stratejisinde tek rakibi BİM marketleri olduğundan bu motoru ülkemize getirip satışa sunuyorlar. Şu arabanın hakkı 156 hp değil ve 9Gtronic hala sanıldığı kadar başarılı değil. Mercedes fanboyları vites sayısı fazla olduğundan birşey sanıyor da öyle değil hala yavaş ve takılan geçişler aynen devam ediyor..

W212 deki sıkıntı 7g den kaynaklanıyodu begendiğimi söylemedim bende onu.
    9g sanıldığı kadar başarılı değil öyle mi:) kim test ettiyse cok begendi sana gelene kadar olumsuzluk duymadım.

Yavaş olsaydı kendisinden daha hafif olan yeni cıkacak g20 5.20d den performansta üstün olamazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en çok satan e serisi motoru olur, millet çöp yazsın dursun
  • Arkadaşlar mercedes'in 9g tronic şanzımanı, bmw nin 8 ileri zf şanzımanından daha mı iyi ? Bu konuda Türkçe kaynak varsa paylaşır mısınız ? Bilmek istiyorum 7g tronic hantaldı ve geç tepki veriyordu 9g tronic ile bu aşılmış mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

quote:

Passat'ı değiştirme zamanı geldi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theimperial

Güncel 7Gtronic Plus ile çok yakın ve 7Gtronic Plus mükemmel bir şanzıman ZF'ten çok daha başarılı, sorunsuz arıza çıkarmıyor akıllı şanzıman 7Gtronic Plus, siz kullandıkça size göre ayarlıyor vites geçişlerini o yüzden hissettirme falan yok W205 konusuna bakabilirsiniz.

Arkadaş kaynak sormuş, ben de merak ediyorum, karşılaştırmaların yapıldığı bildiğiniz Türkçe veya yabancı kaynak var mı? Ben de 2 şanzımanı kullandım, hala da kullanıyorum, sizin yazdıklarınızdan farklı düşünüyorum.

• quote:

Güncel 7Gtronic Plus ile çok yakın ve 7Gtronic Plus mükemmel bir şanzıman ZF'ten çok daha başarılı, sorunsuz arıza çıkarmıyor akıllı şanzıman 7Gtronic Plus, siz kullandıkça size göre ayarlıyor vites geçişlerini o yüzden hissettirme falan yok W205 konusuna bakabilirsiniz.

7g tronic plus'ı bilmiyorum, normal 7g tronicden farklı bir şanzıman mı ? Hangi model mercedeslerde var bu şanzıman hocam ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

7g tronic plus'ı bilmiyorum, normal 7g tronicden farklı bir şanzıman mı ? Hangi model mercedeslerde var bu şanzıman hocam ?

Yeni C,CLS,GLC vs şuana kadar yeni S'te de mevcuttu.

Teşekkur ederım, internetten detaylarını araştırayım hocam.

• 3 serisindeki motor ile E serisi mersedesteki motoru karsilastiran mi, 5 serisindeki 1.6 170hp motoru peugot ortakligi sanip bir de ahkam kesen mi, asagiladigi peugot motoru dedigi unitenin defalarca odul aldigindan haberi olmayan mi....
    Ama itiraf edeyim ki biri Zf bitmiştir dedi ya... forumun hali eşittir ülkenin hali..
    Cehalet artik ovunulecek birsey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keus35 -- 29 Aralık 2016; 20:33:26 >
  • Yakıtı da iyileşmiş midir. Malum eskisi 11 litreden aşağı inmiyordu
  • Bu konuda yazanlardan, bu araca binebileceklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama gel gör ki, sanki hepsi aracı test etmiş ve araç çöpmüş..
  • Vallahi yeter artık şu 156 beygirlik motor nasıl bir inadın ürünü arkadaş ya?

Tamam 156'nın üzerine çıkmıyor anladık da bari 152 beygir falan yapın bi değişiklik olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

quote:

Passat'ı değiştirme zamanı geldi bence.

doğru..tam a4 avanta imza atacaktım ötv zammı geldi, benim iş yalan oldu.. 20 kağıt zam yedi meret!

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Şu mesaj oldukça başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Forumun hali ibretlik.

Çöpler havada uçuşuyor. Mercedes çöp, 1.6 156hp motor çöp, 8zf çöp, BMW 1.5 motor çöp.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Vallahi yeter artık şu 156 beygirlik motor nasıl bir inadın ürünü arkadaş ya?

Tamam 156'nın üzerine çıkmıyor anladık da bari 152 beygir falan yapın bi değişiklik olsun.

Iccık turbo basıncını arttırsalar 180hp 260nm oluvercek ama işte. Adamlar aman ali rıza bey tadımız kaçmasın modunda.

• 1.2 motoru bekliyorum ben 1.2 E180 tadından yenmez
  • e serisi ve gucsuz motor. olmamasi gereken bir durum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.