Şimdi Ara

1.6 C segmenti en performanslı araba hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
1
Favori
20.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

1.6 ya ne gerek var..

1.4 tsi 140 ps 4000-5000 devir arası sürekli aynı ps
    1250 devirden sonra 4000 devire kadar sürekli 250 tork

en güçlüsü bu..

aynı zamanda en performanslısı da, 0-100 km hızlanma 8.4 sn, 80-120 km ara hızlanma da sanırım 7 sn

tüketim de şehir içi 8.4 sn..

yalansa yalan diyin, arkadaşlar...

1.4 180 lik Cupra ve Polo Gti varken en güçlüsü nasıl o olucak ?

0-100 6.9 saniye bu iki aracın. Onu geçtim 1.4 Giulietta ve Mito var . Citroen DS3 var onunda hızlanması 7.5 altındaydı galiba.

Abi 1.6 136 beygir bakıyorsun 0-100 ü Golf 1.6 105 ile aynı . Tamam devri yakalayınca kopar gider ama değerleri kötü . Opel , çok güzel motor üretti ama hala hafif araç yapamıyor hala şanzımanı berbat . DSG her ne kadar patlasa da ısınsa da çok seri VW bundan kazanıyor . Yoksa VW ye Easytronic ver 0-100 13-14 saniye olur.

Hocam niye hep B sınıfı araçlardan örnekler verdiniz? Çupra, polo gti veya mito ve hatta ds3 b sınıfı araçlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.6 scti focus hangisi oluyor hocam ? Bilmiyorum kusuruma bakmayın söylerseniz sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Yalan!Yalan söylüyorsun!

Pug 308 piyasadan mı kalktı? o da 8.4 saniye 156 hp .

1.6scti titanium focus satışta değil ama o var.

BMW 118İ var 170bg. 7.4 saniye.

A200 amg var.O da 8.4 saniye.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB TCT (Onlar 1.6 derseniz bu da 1.4 ama 0-100 km si 7.8 saniye)

Yani turbo sorsak bile sizin ki yanlıış

zoruna gitmiş... golf için söylediklerim yalan mı diye sordum?

ahhhh, pug 308, 156 beygirle 8.4 sn ama ya tüketim 7.9 litre..

golf ise 140 ps ile 8.4 sn ve tüketim 2.1 litre daha az!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 13 Temmuz 2014; 4:24:26 >
  • SweentLyy kullanıcısına yanıt
    1.6 civic

125 hp

152 nm tork

0-100 9.9sn

Benzin

Daha performanslı sayılır mı bilmem ama ? Aynı gibiler.

Civic son hız:200km

Corolla son hız:200km
  • quote:

Orijinalden alıntı: lynxoc

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

1.6 ya ne gerek var..

1.4 tsi 140 ps 4000-5000 devir arası sürekli aynı ps
    1250 devirden sonra 4000 devire kadar sürekli 250 tork

en güçlüsü bu..

aynı zamanda en performanslısı da, 0-100 km hızlanma 8.4 sn, 80-120 km ara hızlanma da sanırım 7 sn

tüketim de şehir içi 8.4 sn..

yalansa yalan diyin, arkadaşlar...

1.4 180 lik Cupra ve Polo Gti varken en güçlüsü nasıl o olucak ?

0-100 6.9 saniye bu iki aracın. Onu geçtim 1.4 Giulietta ve Mito var . Citroen DS3 var onunda hızlanması 7.5 altındaydı galiba.

Abi 1.6 136 beygir bakıyorsun 0-100 ü Golf 1.6 105 ile aynı . Tamam devri yakalayınca kopar gider ama değerleri kötü . Opel , çok güzel motor üretti ama hala hafif araç yapamıyor hala şanzımanı berbat . DSG her ne kadar patlasa da ısınsa da çok seri VW bundan kazanıyor . Yoksa VW ye Easytronic ver 0-100 13-14 saniye olur.

Hocam niye hep B sınıfı araçlardan örnekler verdiniz? Çupra, polo gti veya mito ve hatta ds3 b sınıfı araçlar...

Ne bileyim konu baya karıştı ben de salladım araya

Giulietta diyorum o zaman

• 1.6 i-dtec
    1.6 dci

1.6 vvti vtec mivec
  • gorele2000 G kullanıcısına yanıt
    Tüketime takılmam. 1.4 140ps hatta 160ps aracı al aşağı edecek araç 180ps ecoboost Focus'tur. Darma duman eder. Mahveder. Katlayarak yer bezi eder. Gerek Ford'un Turbo farkı gerek hacim farkı gerek beygir farkı gerek vites oran farkı gerek süspansiyonlar. Ha ama yakıt olarak ağzımı da açmam. 10lt den aşağı yakmaz 4k devir kullanımda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok basit sorayım, o zaman?

140 ps olupta 0-100 km hızlanma 8.5 sn nin altında olan bir 2. araba?

lütfen????

hadi ben başlığı okumadım siz okuyun.... arkadaş c sınıfı demiş sadece, polo ve 3 serisi c değil....

vaz geçtim, ne sınıfı olursa olsun 140 ps ve 8.5 sn altı 2. bir araç?
  • EcoBoost motormuş ya ya hu bu canavarı alalım dedim de peder yanaşmadı dizel parasına benzinliye binemem diye zaten kampanya ile aldık dizel style vardı sadece şansımıza. Genede memnunuz ama hala aklım bunda. 2. Vites redline 110km/h . Kadran devirebilen nadir 1.6'lardan.

Mantık hatası var. Her firma standart olarak 140bg araç mı üretiyor Allah için ? Bmw 320i ED ile C180 i kıyaslamayalım o zaman arada 16hp fark var. Bmw 320d ile A4'ü de kıyaslamayın o zaman. 7bg fark var .

• focus mu, baktım, yazık olmuş... focus,180 pslik bir araç ve sadece 8 sn... 150 pslik act golf 8.2 sn iken.... tüketimde 2 litre daha az...

bakınız, adam 180 pslik araç yapmış, ve torku 1600 devirden itibaren, yazık.. o yüzden tüketim şehir içi dur kalkta artıyor..

diğeri ise hem 1.4 hem torku 250 hem 1500 devirden sonra 250 hem 1250 devirden sonra 200 tork,..
    Araba alacak olsak illa sıfır alacak olsam paramızda yeter olsa 1.2TSİ manuel golf comfortline+sürücü paketi alacak adama Golf'ü yedirememişsin demek?

En performanslı atmosferik 130 bgden az dediği konuya.

140bg turbolu yazıp sonra bu 2.1 litre az yakıyor demek ne kadar mantıklı?

En performanslı demiş değil mi?En az yakan dememiş.

Az yakması Golf'ü kral yapmaz.Az yakmak gibi bir amacı olsa gider dizel alır zaten
  • quote:

Çok basit sorayım, o zaman?

140 ps olupta 0-100 km hızlanma 8.5 sn nin altında olan bir 2. araba?

lütfen????

hadi ben başlığı okumadım siz okuyun.... arkadaş c sınıfı demiş sadece, polo ve 3 serisi c değil....

vaz geçtim, ne sınıfı olursa olsun 140 ps ve 8.5 sn altı 2. bir araç?
    cevap lütfen

140 ps ve altı olupta 0-100 km hızlanma 8.5 sn nin altında olan bir 2. araba?

lütfen????

tabiki 140 ps nin üzerindeki araç 8.5 sn altında olabilir... ama ne soruyoruz, 140 ps olupta, ok???????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 13 Temmuz 2014; 4:37:01 >
    Ford motorlarındaki temel amaç az tüketmek değildir. 1600 devirin altında tad vermez. Kağıt üstünde Vw önde olsa ne olur ? EcoBoost Focus'un yanına yaklaşamaz. 160 lık scirocco bile yaklaşamıyor 140'lık golf mü gelecek ?

Hocam biz Golf'e kötü demiyoruz demeyizde.

O Focus'ta sayılmaz hatta satışta olmadığı için.

Ama Alfa Romeo var 1.4 Golf'ten güçlü denk olarak gösterilebilecek.

Biz en alınabilir ya da performans az yakıtı orantısı iyi bir araç arasak tamam Golf'te burada mantığı yok anlatamadığımız şu işte.

Golf en hızlısı değil belki mantıklı olabilir ama asla en hızlı değil.

Yani şu an sonuçsuz bir tartışmaya giriyorsunuz boş yere insanları yoruyorsunuz.

Golf mantıklı olabilir ama en hızlı olamaz!

Biz Golf'e çöp demedik bir şey demedik siz direk Golf'ü savunmaya geçtiniz.
  • Atmosferik benzinli civic turbo benzinli focus turbo dizel astra. Renonun yeni motor Türkiyeye gelecek mi bilmiyorum ama gelirse efsane o. 160 hp 380 nm.

• Doğan. kullanıcısına yanıt
    Hocam Alfa 130 hpden fazla en hızlısı da 118i var.118i 170hp 0-100 7.4 saniye.

Hocam 1.6 crdi 'I hangi araçta denediniz özellikle alt devirlerde şehiriçi ufak hızlanmalarda güzel motor aslında.Kuzenim de eski kasa İ30 var.

O iyi gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Atmosferik benzinli civic turbo benzinli focus turbo dizel astra. Renonun yeni motor Türkiyeye gelecek mi bilmiyorum ama gelirse efsane o. 160 hp 380 nm.

Bu yorumun üstüne de yoruç yapmam artık. Elinize sağlık hocam o kadar dil döktük anlatamadık

• quote:

focus mu, baktım, yazık olmuş... focus,180 pslik bir araç ve sadece 8 sn... 150 pslik act golf 8.2 sn iken.... tüketimde 2 litre daha az...

bakınız, adam 180 pslik araç yapmış, ve torku 1600 devirden itibaren, yazık.. o yüzden tüketim şehir içi dur kalkta artıyor..

diğeri ise hem 1.4 hem torku 250 hem 1500 devirden sonra 250 hem 1250 devirden sonra 200 tork,..

Şehir içi dur kalk demişsiniz de yanlız o dur kalklı trafiğe 56 pslik eski fiesta da yeter sonuçta ortalama hızın 25km. olduğu trafikte 150 veya 180 pslik araca da gerek yok. Asıl olay uzun ve boş yolda kapışınca olur ki aradaki 30pslik farkla normal olarak da tabiki golfün esamesi okunmaz 1.6 180lik ecoboost focusa karşı...
    Siz de focusun plakasını okurken arkasından, bu benimkinden fazla yakıyo, gücü geç aktarıyor falan dersiniz:)
    Bu arada Golf'ü de severim ve Focusa da tercih ederim. Ama sorunum arada güç farkı bulunan iki arabadan güçsüz olanı 1. İlan etme isteğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lynxoc -- 13 Temmuz 2014; 4:56:55 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.