Şimdi Ara

1.6 dizel , Focus - Citroen C 5 - Suber B - Octovia - Jetta - Volvo S 40 ....? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkiboalp

Öncelikle herkese merhaba ,

Çok düşündüm ancak bir türlü karar veremiyorum bu nedenle sizlerinde fikirlerini almak istedim.Yılda min 60.000 Km yol yapıyorum sürekli Antalya - Marmaris - Bodrum - Alanya güzergahındayım.

1.6 dizel olmak üzre , Focus - Citroen C 5 - Suber B - Octovia - Jetta - Volvo S 40 ....?

Focus 1.6 tdci hazır beyaz renk var 57.500 TL (Otomatik seçenegi yok)

Super B 1.6 tdi hazır beyaz renk , 56.000 TL ve sunroof + özellikli direksiyon vs 60.500 TL (Otomatik seçenegi yok)

Octovia 50-55.000 TL Dsg (otomatik mevcut)

C 5 beyaz renk 60-65.000 TL arası hazır var (Otomatik mevcut)

Jetta 1.6 tdi ....sıfır araç yok !!! (Otomatik mevcut)

60-65 bin TL bütçe ayırdım üstüne çıkmak istemiyorum.Seçim konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevirim.

Esasen otomatik araç olması tercihim ama yok maalesef Jetta olsa alıcam ama bulunmuyor.Benim sıralamam şu şekilde ;

Jetta
    Super b
    Focus
    C 5
    Octovia
    Volvo s 40
    ...

51 milyara eski kasa 2010 model 1.6 TDI 105 hp JEtta Comfortlıne aldım. Manuel vites aracım. Çok memnunum tavsiye ederim. Jetta ile karşılaşıtırabilceğim tek araç Superb. Ancak boyutları gerektiğinden fazla abartılmış. Kapalı garajıma girmeyecek bir araç olduğu için almadım. En baz versiyonu 1.6 TDI 56 bin TL. Jetta aldığım için memnunum ve bu benim ikinci JEttam.

• quote:

Orijinalden alıntı: cartman_06

Öncelikle ben hepsi için öz değerlendirmemi yapmak istiyorum.

Super B: Bence 1.6TDI motor bu aracı kaldırmakta gayet isteksiz olacağı kanaatindeyim. Özellik ve donanım olarak iyi olabilir fakat performans açısından gayet vasat olacağını düşünüyorum.

Octavia: 2 ay önce eniştem aldı gri Ambiente versiyonundan yeni kasa arabanın koltukları "bana göre" biraz sert geldi ve öne bindiğiniz an üstünüze gelen duvarlar misali kokpit her an size yaklaşıyormuş gibi oluyor. Performans olarak sadece 500m lik bir sürüşe tanıklık ettim ne desem yalan olur.

C5: Bu araçta söyleyeceklerim Super B'ye söyleyeceklerimin aynısı artı olarak bir şey daha var Fransız olması da - haneye yazılıyor benim gözümde.

Jetta: Jetta'ya binmedim açıkcası dış tasarım olarak da bana Amerikan tasarımı gibi duruyor. Meksika'da üretilmesi bunu etkiler mi emin değilim fakat iç kalite olarak bir önceki neslinden ileri gitmemiş hatta biraz daha kötü olmuş gibi bir duyumlar aldım. Zaten son zamanlarda VW'nin bozduğunu düşünüyorum. O araca o kadar para verilmemeli.

S40: Gayet güzel bir araç D2 motoru kullanılıyor. 115HP 270Nm tork. Performans,kalite,donanım vs. olarak iyi fakat yüzünün biraz eskidiğini düşünüyorum. Kötü bir araba mı? Değil. Ama tasarımı uzun süredir piyasada olduğu için benim 2. seçimim S40 olurdu.

Focus: Ben bunların içinde en alınası araç Focus. Çünkü diğerlerine nazaran daha hafif ve motoru daha kuvvetli çünkü 13xx kg bir araç diğerlerine göre performansı daha iyidir. Tasarımı da hatrı sayılır derecede başarılı. Kalite olarak Ford kalitesi ve servis ağının fazlalığı özellikle 6 ileri vites, yokuş kalkış desteği vs. gibi basit özellikleriyle çekiciliğini arttırıyor.

Tabi son söz sizin biz sadece fikir sunuyoruz. İyi ramazanlar, hayırlı günler.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Eger C5 almasaydım Focus alacaktım.Tek bir eksik var bana göre kokpit fiesta ile birebir aynı bu durumda aracın içindeyken kendinizi sıkışmış hissediyorsunuz.Alan çok dar.

Performans ise tatminkar.

C5 otomatik oldugu için gayet memnunum duyduguma göre Passat ile kıyasnan bir araç yani D segmenti ?

Selamlar saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jet_han

quote:

Çok düşündüm ancak bir türlü karar veremiyorum bu nedenle sizlerinde fikirlerini almak istedim.Yılda min 60.000 Km yol yapıyorum sürekli Antalya - Marmaris - Bodrum - Alanya güzergahındayım.

1.6 dizel olmak üzre , Focus - Citroen C 5 - Suber B - Octovia - Jetta - Volvo S 40 ....?

Super B 1.6 tdi hazır beyaz renk , 56.000 TL ve sunroof + özellikli direksiyon vs 60.500 TL (Otomatik seçenegi yok)

60-65 bin TL bütçe ayırdım üstüne çıkmak istemiyorum.Seçim konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevirim.

Esasen otomatik araç olması tercihim ama yok maalesef Jetta olsa alıcam ama bulunmuyor.Benim sıralamam şu şekilde ;

Jetta
    Super b
    Focus
    C 5
    Octovia
    Volvo s 40
    ...

51 milyara eski kasa 2010 model 1.6 TDI 105 hp JEtta Comfortlıne aldım. Manuel vites aracım. Çok memnunum tavsiye ederim. Jetta ile karşılaşıtırabilceğim tek araç Superb. Ancak boyutları gerektiğinden fazla abartılmış. Kapalı garajıma girmeyecek bir araç olduğu için almadım. En baz versiyonu 1.6 TDI 56 bin TL. Jetta aldığım için memnunum ve bu benim ikinci JEttam.

şaka yapıyorsun galiba...

• Ne zaman almıştınız sunroof var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

Jetta
    Super b
    Focus
    C 5
    Octovia
    Volvo s 40
    ...

şaka derken ???

• 51 milyara eski kasa 2010 model 1.6 TDI 105 hp JEtta Comfortlıne aldım.

eski kasa ve düz vites için aşırı yüksek bir rakam değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 13 Ağustos 2011; 15:38:44 >
  • quote:

51 milyara eski kasa 2010 model 1.6 TDI 105 hp JEtta Comfortlıne aldım.

Hayır değil. Uygun bile aldığımı düşünüyorum çünkü bir alt donanımı olan Exclusive modelleri bile 53-55 bin TL rakamlarında seyrediyor. Düz vites benim vazgeçilmezim. Dahası DSG de yaşanan problemler açıkçası fazla. Bu riski almak istemedim. Şuan aldığım aracım ile aynı özellikleri taşıyan yeni kasa Jetta hinglıne nin fiyatı 64.250 TL . Yeni kasanın eskilere göre daha kalitesiz olduğunu duymuş veya görmüşsünüzdür. Bu yüzden bu aracı almak daha mantıllı geldi bana.
  • quote:

Bu arkadaş neşe pınarıdır
  • quote:

quote:

51 milyara eski kasa 2010 model 1.6 TDI 105 hp JEtta Comfortlıne aldım.

Hayır değil. Uygun bile aldığımı düşünüyorum çünkü bir alt donanımı olan Exclusive modelleri bile 53-55 bin TL rakamlarında seyrediyor. Düz vites benim vazgeçilmezim. Dahası DSG de yaşanan problemler açıkçası fazla. Bu riski almak istemedim. Şuan aldığım aracım ile aynı özellikleri taşıyan yeni kasa Jetta hinglıne nin fiyatı 64.250 TL . Yeni kasanın eskilere göre daha kalitesiz olduğunu duymuş veya görmüşsünüzdür. Bu yüzden bu aracı almak daha mantıllı geldi bana.

13 bin TL zamlanmış,şaka gibi.

• Ha altına yatırım yapmışsın, ha Vw e fark yok :))
  • quote:

Jetta
    Super b
    Focus
    C 5
    Octovia
    Volvo s 40
    ...

Cok sacma mantiksiz araclar olmus bence

Super b ile citroen c5 i nasil kiyasliycaz simdi

Yada focusla c5 i

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yılda 50bin km yapacaksan otomatik olması terci sebebidir. Listedeki araçlardan superb açıkara önde diğerlerine göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Jetta
    Super b
    Focus
    C 5
    Octovia
    Volvo s 40
    ...

Cok sacma mantiksiz araclar olmus bence

Super b ile citroen c5 i nasil kiyasliycaz simdi

Yada focusla c5 i

Cihan bey kardeşim başka araç vardı da ben mi yazmadım :))) Bir tek insignia yok onuda sevmiyorum.

Birinden birini alacaktım sizlere sordum ve genel olarak C5 denildi bende aldım.C5 iyi araç gerçekten memnunum...

Yorumlara göre yola çıkıp baktım begendim , içime sindi.

Herkese selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: duktil

yılda 50bin km yapacaksan otomatik olması terci sebebidir. Listedeki araçlardan superb açıkara önde diğerlerine göre...

Otomatik düşünmeseydim ve max 2 yıl içinde satacak olmasaydım Super B alabilirdim.Uzun vadede kullanacaklar için tavsiye ederim.Ancak konuyu başlatan olarak ben kendi ihtiyacıma göre sınıflandırma yapıp yazdım bunlar sadece benim kriterlerim diger arkadaşlar bundan etkilenmesin.Artık tüm araçlar yeni teknoloji ve iyi bu bir kesinlik.

Selamlar.
  • @ilkiboalp öncelikle arabanız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim.. citroen c5 ' i kulanan kişiler genelde konforundan memnunlar ama arabanın bir çok sorunundan bahsediyorlar mesela içeri tıkırdı tarzında seslerin gelmesi özellikle sağ ön kapıdan ve camlardan direksiyon simidinin 1 sene dolmadan soyulmasından balata bozulmasından vb. servisin bunlara tam olarak çözüm bulamamasından yakınıyorlar benim sormak istediğim sizdede böle sorunlar var mı ? olursa buradan paylaşırmısınız teşekkür ederim.. (son olarak direksiyonundan memnunmusunuz ? ortası sabit simit oynuyor sadece ? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo'can -- 14 Ağustos 2011; 0:40:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrejam

@ilkiboalp öncelikle arabanız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim.. citroen c5 ' i kulanan kişiler genelde konforundan memnunlar ama arabanın bir çok sorunundan bahsediyorlar mesela içeri tıkırdı tarzında seslerin gelmesi özellikle sağ ön kapıdan ve camlardan direksiyon simidinin 1 sene dolmadan soyulmasından balata bozulmasından vb. servisin bunlara tam olarak çözüm bulamamasından yakınıyorlar benim sormak istediğim sizdede böle sorunlar var mı ? olursa buradan paylaşırmısınız teşekkür ederim.. (son olarak direksiyonundan memnunmusunuz ? ortası sabit simit oynuyor sadece ? )

Emre bey,

Açıkcası araç içeriye 150 km hızla giderken rizgar sesi almaya başlıyor onun dışında sadece cukurlarda tok sesler var.Şuana kadar 997 km yaptım (1000'e 3 kaldıgı için ezberimde kalmış :))

Ses izolasyonu gerçekten iyi bence test sürüşü yapın.1 sene içinde eger direksiyon simidi soyulması vs olursa 2 yıl sınırsız km garantisi oldugu için servise gider ne gerekiyorsa yaptırırım.Önceki araçlarımdan biri Mercedes C 220 cdi 'dı onda soyulma meydana geldi serviste kaplamasını bakıma gittigimde değiştirdiler (Müşteri memnuniyeti vs.)

Direksiyonun orta kısmının sabit olmasının artı yönleri var sürekli kullandıgımız tuşların yerini zamanla direksiyona bakmadan buluyorsunuz ve orta kısım sabit olması rahatsız etmiyor.Acemlik yoksa problem olmaz sanırım.

Not : Daha öncede ifade ettigim gibi karşılaştıgım olumlu yada olumsuz her durumu burada paylaşacagım...

Selamlar.

• verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.. her kafadan bir ses çıktığı için çok laf dönüyor kullananlardan duymak gerek bende sizin gibi bir sürü araç arasında kaldım c5, insignia , tiguan ' a indirgedim.. c5 ile 997km'lik tecrübelerinizi boş vaktinizde burada yazarsanız yada pm ile iletmek isterseniz çok memnun olurum :)
  • PM attım iletişim detaylarım mevcut.Her zaman vaktim oldukça memnuniyetle yardımcı olurum.
  • şu arabalar içinde en iyisi bence

skoda superb

ben olsam düşünmeden alırdım

c5 ile superb bence çok ayrı arabalar

superb 3 oda 1 salon araba ya bir duş eksik
  • Süper B, C5 den kat kat daha kaliteli bir araç. Ancak şuan sıfırı yok:) VW gibi aynen sıraya giriyor millet. Son zamla birlikte 56 Bin TL lik 1.6 TDI baz donanımlı Super B 60 bin TL olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.