Şimdi Ara

1.6 FSİ Kullanıcıları Yardım LPG DÖNÜŞÜMÜ (Golf 5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
52.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golf 5, 1.6 fsi almak üzereyiz araç çok temiz fakat üzerinde lpg sistemi mevcut değil
    Lpg dönüşümü yapan yere sorduğumda 3000tl gibi bir fiyat çekti ve hiç sıkıntı olmayacağını aynı sistemi ix35, sportage, 1.6 fsi passat gibi araçlara taktığını ve şuanki lpg fiyatlarına göre %75 uzun yol %25 şehiriçi olmak üzere 20-22 kuruş yaktığını söyledi ve bu konuda şüphem yok, çünkü denenmiş.
    Eğer aracı lpgsiz kullanırsak kaç kuruş yakar ve bizi bunaltır mı?
    LPG Dönüşümü yaparsak kendini ortalama 20.000 km sonra amorti eder dedi lpg ustası ve bunda satarken koyacağımız fazladan 1000-2000 tl arası lpg fiyatını da üstüne eklersek 13.000-15.000 km sonra kendini amorti eder gibime geliyor ve biz yılda ortalama 12.000-13.000 km yol yapıyoruz ama aracı da 3-4 yıl satmayı düşünmüyoruz lütfen konuya hakim olanlar yardımcı olsunlar
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam__K -- 16 Nisan 2016; 23:14:13 >

• Bulasmayin kesinlikle
  • Fd6 civic ve mk1 octavia sahibiyiz. İkisi de tupe uyumlu olmasina ragmen keske tup taktirmak zorunda kalmasaydim diyorum. Kaldi ki fsi motora tup taktirmak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdali nickini bilmiyorum ama Yusuf Koparan Bey'in facebook sayfasında gördüğüme göre bir tane FSI Touran'a bir tane de FSI Golfe takmıştı diye hatırlıyorum Kendisiyle bir görüşün isterseniz net bir bilgi verebilir
  • Golf FSI sakın alma arkadaş aylarca satamadı. Fsınin lpgye uyumsuz olduğunu duymayan kalmadı. Nasıl 22 yakıyormuş acaba ? O araba zaten %20 benzin yakar lpgde bile olsa. Kaldıki 3000 lira LPG+ 300 ruhsata işleme maliyetin var 1 kmde max 5 krş kar edersin 50000 kmde anca amorti edersin.

• Ben 120.000 km lpg li kullandım.

Araç çok çok ucuzca belki düşünülebilir.

Ama biraz lpg biraz benzin olayı can sıkıcı. Hele çok km yapıyorsanız zırt pırt benzin alıyorsunuz.

Ayrıca motor kibarlasiyor. Daha çabuk arıza veriyor. Ayrıca motor arıza ışığı kolay kolay sonmuyor.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Ben ucuz bulup almış 2.000 tl ye taktirmistim.

Sizi lpg fiyatı biraz fahiş.

• humerus06 kullanıcısına yanıt
    o adamın takmadığı araba yok; e180, tuscon tgdi, insignia sidi vs vs. ama araçların akıbetleri hakknda bil bilgim yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazılarının montaj sonrası performasn videosunu falan yayınlıyor sanırım. Bir iki kere de birkaç bin devirmiş araçlarla ilgili bir video yapmıtşı sanırsam
  • Değmez. Zaten çok fazla kmde yapmıyorsunuz. Benzinli binin veya hiç bulaşmayın. Arızasıydı parasıydı bir sürü uğraşırsınız.

• Hepinize çok teşekkür ederim genellikle olumsuz takmayın diyosunuz tekrardan araştırcam ama taktırıpta memnun olmayan kişiye daha hiç rastlamadım
  • golf 5 var bizde benzinli kullanıyoruz ama satıcaz . bizim araç lastikler geniş araç modifiyeli birazda sert kullanıyoruz 11 lt civarı yakıyor ist şehir içi

• aslan besleyen yemini düşünmezciler forumudur burası, fabrikasyon lpg li araca bile karşı olan insanlara lpg takılır mı diye soru soruyorsun

tabiki lpg siz kullanılmaz, burası türkiye, araba seni değil de sen arabayı kullanıyorsan lpg siz binilmez benzinli araca
  • Forumda bu konu seneler evvel konuşulmuştu. O motora uygun kitlerin genel adı LPDI olsa gerek. O kitler ise bu günün parası ile 6000 tl civarında bir rakama takılıyor. FSI a takılan bu kitler TSI ile de kullanılıyor. İsterseniz bir google yapın.

O elindeki kitin sıvılaştırma yapabildiğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Forumda bu konu seneler evvel konuşulmuştu. O motora uygun kitlerin genel adı LPDI olsa gerek. O kitler ise bu günün parası ile 6000 tl civarında bir rakama takılıyor. FSI a takılan bu kitler TSI ile de kullanılıyor. İsterseniz bir google yapın.

Bu motora sıvı sistem LPG takılmıyor. Sıralı sistemdeki karma tuketimli LPG sistemleri kullanılıyor hâlâ. Brc nin sdi kiti hem daha uygun hemde bazılarına göre daha az yakıyor. Eğer uzun yolda kullanacaksınız arabayı LPG takın fakat şehir içi ağırlık ise takmasaniz daha iyidir.

800 devirin altında benzinle çalışıyor ve her vites değişiminde yine benzin kullanıyor.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=66460757&p=105&anchorToGo=116115978#116115978

Linkteki rıza usta ile bi görüşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Bazılarının montaj sonrası performasn videosunu falan yayınlıyor sanırım. Bir iki kere de birkaç bin devirmiş araçlarla ilgili bir video yapmıtşı sanırsam

Bende aboneyim kanalına. Taktığı kitler 6-7 bin civarı.

• fsi, tsi, gdi vs. motorlara takılan lpg kitleri çok pahalı ve ekonomik değil. bu kitler size en çok % 20 ekonomi yaptırır. hiçbir zaman diğer motorlardaki % 40-45 ekonomi oranına ulaşamazsınz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebel

fsi, tsi, gdi vs. motorlara takılan lpg kitleri çok pahalı ve ekonomik değil. bu kitler size en çok % 20 ekonomi yaptırır. hiçbir zaman diğer motorlardaki % 40-45 ekonomi oranına ulaşamazsınz.

BRC'nin sistemi %30 garanti olarak veriyo %40a kadar da tasarrufun kullanıcı, yol, hava koşullarına göre değişerek artabileceğini söylüyorlar ve bu kiti 3000tl ye takıyorlar pazarlık ile 2750 falan da takarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpolat35

quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Forumda bu konu seneler evvel konuşulmuştu. O motora uygun kitlerin genel adı LPDI olsa gerek. O kitler ise bu günün parası ile 6000 tl civarında bir rakama takılıyor. FSI a takılan bu kitler TSI ile de kullanılıyor. İsterseniz bir google yapın.

Bu motora sıvı sistem LPG takılmıyor. Sıralı sistemdeki karma tuketimli LPG sistemleri kullanılıyor hâlâ. Brc nin sdi kiti hem daha uygun hemde bazılarına göre daha az yakıyor. Eğer uzun yolda kullanacaksınız arabayı LPG takın fakat şehir içi ağırlık ise takmasaniz daha iyidir.

800 devirin altında benzinle çalışıyor ve her vites değişiminde yine benzin kullanıyor.

Bazıları 1500 devirin altında benzin kullanıyor bazıları 2000 devirin altında benzin kullanıyor diyorlar ama 800 daha mantıklı geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

golf 5 var bizde benzinli kullanıyoruz ama satıcaz . bizim araç lastikler geniş araç modifiyeli birazda sert kullanıyoruz 11 lt civarı yakıyor ist şehir içi

11 lt de az değil ki abi ya 11x4,34=47 küsür çıkıyor buda km'ye 45-50 kuruş demek cidden çok fazla bunu duyduğum için daha çok tüp taktırasım geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.