Şimdi Ara

1.6 fsı motor geride ne izlenimler bırakacak (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
17.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hasancemal

quote:

Orjinalden alıntı: yat_uyu

quote:

saçmalama lpg kesinlikle giremez benim aracıma. bildiğin 95 oktan kurşunsuz ile 20 - 23 kr km de rahat yakalarsın. biraz daha dikkatli kullanımda daha az bile yakar çünkü 8v ler alt devirlerde daha iyi tork üretir. artı kağıt üzerinde herşey belli olmuyor. 5000 km den sonra motor biraz evrim geçiriyor yakıtı düşüyor ve performansı artıyor.inanmazsan 8v kullanan herkese sor. hatta git vw servislerine yada bu aracı iyi tanıyan tarafsız kişilere de sor

merak etme senin tahmin ettiğinden cok daha fazla tanıyorum ben o motoru öle teste falan ihtiyacım yok, bilmiyorum sen ne zamandır kullanıyorsun ama o motor için 2001 yılında ben test sürüşü izlenimleri yazmıstım.

test sürüşü yaptığın araç kaç km deydi??? 5000 den sonra motor daha vermli oluyor birde test sürüşüyle gerçek hayat bir olmaz

dikkat edersen test sürüşü yaptım demedim test sürüşü izlenimlerimi yazdım , benim bu şekil test sürüşlerim öle 3-5 dakika olmaz Ankara - İstanbul - Ankara hattında kullanmıstım, mesela sana bi detay 6400 de devir kesici calısır maksimum , ibre hatası dahil 215 yapar bi sey daha Istanbul Bakırköyde doldurdugumuz depo , kızılcıhamamı gecince ısık yakmıstı .

• Öncelikle arkadaşlar 102 bg motora haksızlık yapmayalım unutmayın ki golfün V serisine geçişine kadar sürekli bu motor kullanıldı ve golf IV te aşırı derecede tutuldu golkf V teki tek eksik aracın 102 bg 8 valve olmasıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

normal motoru turbo ve kompresörle güçlendirmeyi ben mühendislik devrimi olarak görmüyorum..

Fakat 1.4 motorda 140 ve 170 bg görmek bir mühendislik harikasıdır...

Eğer olmasaydı daha önce yaparlardı fakat ilk volkswagen yaptı bundan dolayı takdir etmek gerekiyor.Bu tip yersiz eleştriler yapmamak lazım.
  • Allah aşkına vw nin ürettiği motoru kaç firma üretti

v8 moturu vw nin kullanması maliyettir yoksa vw kalkıp 16 v motormu üretemiycek

ha 8 v motor az bucuk daha fazla yakıyordur ona rağmen cok sağlam düşük devirde performanslı bir motordur

Fsı motor sorunu diyorsun soylukan Türkiyede Fsı motor 5 bine yakın satmıstır acababu 5 bin satılan fsı motorun kaç tane şikayeti var 50 bile yoktur

Tsı motor cöpe gitt diye bir atmosyon fanatiksel yorum yazan bir kişiliğin Kafasındaki düşüncelerini cok emrak ediyorum neden böle gereksiz konusuyor neden böle markayı kötülemek için kendini paralıyor
    buda ayrı bir konu

sen vw ye bakıcagına hört olmuş pejona bak

bu arada Fsı motor sadece vw de kalkıcak onun nedeni ise acıktır
    Tsı motorun satıslarını engellediği için vede tsı motor ile cakısmasıdır

quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

Vw group bir türlü istenilen bir motor üretemedi,

1.6lt 8 valf 102 beygir gibi çağdışı motorları dayanıklı olmasına karşın 2.0 bir araç kadar tüketim değeri sunarak hayal kırıklığı yarattı üstelik performansı da 1.4 lt silindir hacmine sahip bir araca muadildi.. dolayısı ile çöpe gitti..

FSI gibi eski bir japon teknolojisini yeni bir nimetmiş gibi çıkarıverdiler, yakıt konusunda büyük vaadleri vardı ama gerçekleştiremediler, üstelik sorunlar da ardı ardına geldi, golf ismine leke sürüldü.. bu da çöpe gitti..

Buna rağmen radikallikten, dikbaşlılıktan ödün vermeden ilereyen Vw bu sefer de TSI yı çıkardı karşımıza. Böylesine komplike bir sistemin güvenilirliğine kimse inanmadı, yakıt konusunda gene isteneni veremedi ve en erkenden çöpe giden de o oldu.

ne olacak bu vw nin hali bilmiyorum, merakla ailecek izliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GolfGTI_ -- 9 Ağustos 2007; 20:21:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _GolfGTI_

yat uyu adam akıllı konus

seni öle bir yatırırım ki birdeha kalkamazsın

sen kimsin yaaa , yazık sana , hadi uzaklas, aaa zate uzaklastırılmıssın.
  • quote:

quote:

• quote:

quote:

• Fake veled

senin gibiler klavye bozmasından ileri gidemez

suan yanımda olan kacıcak delik bırakmazdım sana ya

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Ekdobly

Fake veled

senin gibiler klavye bozmasından ileri gidemez

suan yanımda olan kacıcak delik bırakmazdım sana ya

quote:

quote:

sanırım sen karıstırıyorsun ya da sende panik atak HASTALIGI var, 2 dakka sakin ol.
    senden niye kacayım ki , dediğim gibi sen kimsin yahu ?

• arkadaşlar olay şudur 8 subaplı motor fsı dende sağlam ve uzun ömürlüdür bu ortada tabi golfe mazeret bulamayanlar 8 subaplı motoruna laf atıyorlar motor teknolojisinde fiatta gerçekten büyük ilerleme sağladı küçük motorlardan yüksek verim alıyor önceden en çok yakan arabalar fiatındı ama şimdi turbo benzinlisi bile 7.8 gibi veya 1.4 normal benzinli motoru dizellere kafa tutacak derecede 6.3 ortalama tüketim vermektedir bunuda belirtelim
  • ağzı olan konuşuyor, dedenizin bindiği vwler hala yollarda, golf her zaman neredeyse her ülkede pazar lideri bakıyorum bütün prestijli şirketlerin üst düzey müdürleri passata biniyor, şimdi diyorsunuzki vw nanay, allahım sen bana sabırlar ver şu 3 5 arkadaşada bir yardımcı olda şu at gözlüklerini çıkarıp gerçekleri görsünler amin
  • quote:

tsi çıkmadan önce fsi lar devrim di gerçekten ama vw kendi devrimini kendi yaptığı tsi ile yıktı

bu da bu markanın mühendislik açısından ne kadar ileri olduğunu gösterir.

arkadaşım bu sistemi ilk bulan mitsubishi dir gdi gasoline direkt injection adı altında wv bunu fsi adı altında çıkardı ama ikisininde sonu hazin oldu sanırım mitsubishi ve wv bu motorlarda sınıfta kaldılar sanırım
  • evet belki 1.6 fsi üretimden kaldırılacak ama VW ürettigi yeni jenerasyon benzinli tüm motorlarda (TSi dahil) fsi teknolojisi kullanılıyor ve kullanılmaya devam edecek.
  • 1 haftadır araç bakıyorum C sınıfı.

Yeni Corolla lar 1.6 16V 124 Beygir Şehir içi tüketim 9 civarı imiş kullanıcı görüşü.
    Arkadaşımın Midline Golf 1.6 8V 102 Beygirlik aracı var ona sordum o da 9 civarı dedi.

Şimdi 2 araç hemen hemen aynı yakıyor. Bu mudur yeni teknoloji ?

Piyasada Fındık kadar 1.2 veya 1.4 16V motor var. Hepsi eskilerin 2000 motor araçları kadar yakıyor.
    Bu mudur yeni teknoloji ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 30 Eylül 2007; 16:38:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant

1 haftadır araç bakıyorum C sınıfı.

Yeni Corolla lar 1.6 16V 124 Beygir Şehir içi tüketim 9 civarı imiş kullanıcı görüşü.
    Arkadaşımın Midline Golf 1.6 8V 102 Beygirlik aracı var ona sordum o da 9 civarı dedi.

Piyasada Fındık kadar 1.2 veya 1.4 16V motor var. Hepsi eskilerin 2000 motor araçları kadar yakıyor.

hocam birde şu var.toplum psikolojisi.
    derler ya biz millet olarak bizden iyilerini çekemeyiz.
    düne kadar alman arabalarına sahip olamayanlar uzakdoğu arabası aldılar.onları hakir görmüyorum helal olsun
    ama para yetmeyince sadece japon veya uzakdoğu arabalarına yeten para ile sahip olunan arabalar şimdi avrupa otomobillerinden daha iyi oldu ya o enteresan işte
    yarında ucuz çin otomobilleri girer.o zamanda bu arabayı satınalanlar çinler ne araba yapmış vayyy vayyy süper der.bu böyle oluyor hep nedense
    genel bir karşılaştırma yaparsan alman otomotiv sektörü teknoloji ve kalite olarak uzakdoğulu ve japonlardan ileridir
    zaten piyasada alman mühendisliği denen bir olgu vardırki bunu bütün dünya kabul etmiştir
    işte benim gelişmekte olan ülkemde ise durum biraz farklı yorumlanıyor.kedinin uzanamadığı ciğerin mundar olması denen şey bu sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Eylül 2007; 18:00:46 >

• Ya arkadaşlar bırakın bu işleri bu kadar kötülüyorsunuz ama yolda bakın her 10 araçtan 5 tanesi volkswagen.Ayrıca Tsi motora devrim demeyen arkadaşlarıda kınıyorum sebebi ise devrim her zaman ilk yapanındır 1.3e 80 bg veriyor şuanda başka markalar adamlar 140 ve 170 bg veriyorlar çok bilen firmalar neden ilk bunu kendileri yapamadı_?

Çekemiyosanız susun ve saygı duyun beyler ortada bir mühendislik harikası var TSİ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Ya arkadaşlar bırakın bu işleri bu kadar kötülüyorsunuz ama yolda bakın her 10 araçtan 5 tanesi volkswagen.Ayrıca Tsi motora devrim demeyen arkadaşlarıda kınıyorum sebebi ise devrim her zaman ilk yapanındır 1.3e 80 bg veriyor şuanda başka markalar adamlar 140 ve 170 bg veriyorlar çok bilen firmalar neden ilk bunu kendileri yapamadı_?

Çekemiyosanız susun ve saygı duyun beyler ortada bir mühendislik harikası var TSİ...

hocam eksik yazmışsın
    otomatik viteslilere birde bakın.VW de kullanılan DSG kadar başarılı bir otomatik vites varmı? yoook boşuna araştırmayın
    golf-jetta ve passatı çok iyice inceledim.arabanın her tarafı her ayrıntısı buram buram mühendislik kokuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Ya arkadaşlar bırakın bu işleri bu kadar kötülüyorsunuz ama yolda bakın her 10 araçtan 5 tanesi volkswagen.Ayrıca Tsi motora devrim demeyen arkadaşlarıda kınıyorum sebebi ise devrim her zaman ilk yapanındır 1.3e 80 bg veriyor şuanda başka markalar adamlar 140 ve 170 bg veriyorlar çok bilen firmalar neden ilk bunu kendileri yapamadı_?

hocam eksik yazmışsın
    otomatik viteslilere birde bakın.VW de kullanılan DSG kadar başarılı bir otomatik vites varmı? yoook boşuna araştırmayın
    golf-jetta ve passatı çok iyice inceledim.arabanın her tarafı her ayrıntısı buram buram mühendislik kokuyor

Evet size bu konuda da katılıyorum DSG'yi unutmuşum

• vw 1.4 16v motorun yakit degeri imzamda.
    inanmiyorsan gel al bi depo benzin deniyelim.
    sonucunuda burda mcyavuzun arabasinda 50 litre ile sehir disi 850 km yaptik diye yazarsin.
    gecen eskisehirden depoyu fulledim(50 lt).
    80 km eskisehirde gezdim.
    220 km ankaraya 120 ile gittim etti 300.
    2 bucuk saatte ankaradan adapazarina bi arkadasi yetistirip(140-160 ile 3 kisi arti valizler) istanbula geldim.
    450km de ank-ist etti 750 km.
    ankara ici gezdiklerimi saymiyorum.
    kurtkoy otoban opette lamba yandi.
    yani otobanda basarak 750 km gittim...
    omur dersen araba 140.000 de , silindir kompresyonlari 10,5 kg/cm2 cikti.
    fabrika cikisi 12 oluyormus ve 4,5-5 oldugunda revizyon gerekirmis.

quote:

Orjinalden alıntı: racerant

1 haftadır araç bakıyorum C sınıfı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyavuz -- 30 Eylül 2007; 22:15:48 >

• İmzamdaki aracı satıp Tsi motor bir araba almak istiyorum. Şunu da söyliyim kullanmadan lütfen yorum yapmayın. Çünkü herkezin yorumu farklıdır kendi isteklerini karşılayabilen birşey ise beğenirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.