Şimdi Ara

1.6 fsı motor geride ne izlenimler bırakacak (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
17.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne demek istediğimi anlamadın. VW motorları eski teknoloji tu kaka deniliyorya ona istinaden cevap yazdım.

Şimdi VW nin tu kaka, traktör, eski teknoloji, doğan motoru diye eleştirilen motorlarının yakıt tüketimi
    yeni teknoloji diye lanse edilen göklere çıkarılan araçlar ile hemen hemen aynı yakıyor.

Bende diyorumki şimdi ben ne anladım bu yeni teknolojiden ?????

Onun dışında arkadaşım bende Fiesta kullanıyorum şu an 1.4 benzinli. Zaten vergisi 1.6 ile aynı. O zaman ne diye
    1.4 e biniyorum. Tüketimi de 1.6 dan farklı değil. O zaman ne diye bu fındık kadar motorları sürüyorsunuz piyasaya be kardeşim. 1.6 yapın
    hem aynı yakıyor hem vergisi aynı. Bidaha 1.4 araba almam zaten.

Ben şehir içinde 11 litre yakan 1.2 motorlarıda biliyorum. Şimdi burda marka yazmayayım. E şimdi bu motorun nesi yeni teknoloji?
    ne fayda sağladı bize ?
  • Arkadaşlar, şimdi bu FSI moturu almayalımmı? Manyağa çevirdiniz beni.
    Yarın gidip bir Golf FSI vardı ona bakacaktım. Zırt pırt yeni mototr çıkıyo
    hangine yetişcez bunların abi yaa. Çokmu kötü bi motor bu. Biri bana
    bir özet geçsin lütfen.
  • Motor iyi bir motor. Ancak kötü yakıtı sevmeyen bir motor. İyi ve bildiğin istasyonlardan yakıt alacaksın.
    102 bg 8v olan motora oranla biraz hırıltılı çalışıyor. Sadece ilk çıkan serilerinde sorun vardı diye biliyorum 2004 lerde.

Alan kullanan birçok insan var. Ciddi bir sorunu olsaydı duyulurdu zaten.
  • kardeşim sana bir kere cevap yazıcam bir daha yazmıycam anladın anladın anlamadın benden günah gitti, gidip kesene göre ya TSI 140 yada TSI 170 alacaksın, paran yeterse comfortline al, bagaj dersen 520 lt jetta al, yakışıklılık dersen yine jetta al resim aşağıda, daha genç işi olsun makam arabası gibi olmasın dersen golf al, comfortline da olanları saymayayım sana olmayanları sayayım deri ve elektrikli koltuk aksamı yok, eletromekanik el freni yok birde elektrikle kapanan ayna yok, geri kalan herşey var, sunroof ve DSG zaten opsiyonel, ben ne sunroof aldım nede DSG, sportif kullanmak istersen bence düz vites daha iyi, 7000de vites değiştir 2.viteste 7snde yüze çık, yani DSG muhteşem ama düz vites benim tercihim, gelelim yakmasına basmaz isen ışıklara yaklaşınca ayağını gazdan çeker isen kısaca iyi şöför fren kullanmaz mantığını uygular isen şehir için ortalama 8 yakarsın, şehir dışı 90ı geçmez isen 6.viteste otobanda ortalama 5.5 yakarsın, 200ün altına inmez isen 14-15 lt yakarsın benim gibi gaz pedalı sonda kullanırsan 17.5 falan yakarsın, bunlar benim değerlerim, motor ömrüne gelince bence TSI için insanlar boşuna bekliyor yani voswogenin hangi arabası 150000de motor yemiş bir örnek göstersinler bana yada audinin, TSI ler amerikada peynir ekmek gibi satılıyor arkadaşlar ingilizcesi olanlar girsinler amerikadaki auto forumlara tartışmalar çoktan bitmiş meksika amerikaya araba yetiştiremiyor, türkiyeyede her gemiyle maksimujm 15 tane geliyor onlarda zaten siparişle geliyor yani sen gitsen ben alıyorum desen özellikle 170likler yok bayilerde bekle diyorlar, korkmayın arkadaşlar bu kadar bizim dedelerin vosvoslar hala yürüyor yollarda, golf hala lider, passat hala prestij ben vosvogene ve motorlarına laf söyleyen arkadaşlara artık aldırmıyorum bunun 3 sebebi var ya kafalarını kuma sokmuşlar görmüyorlar, ya sizi kızdırmak için yapıyorlar, yada bu arkadaşlar rakip firmaların çalışanları, lütfen artık komik olmasınlar vede küçük düşmesinler vw bu motorları sahibi olduğu bütün markalarda kullanıyor, yahu adamlar bu motoru lokomotif ürünleri golfte kullanıyor hala 3-5 kişi konuşuyor, taklamayın arkadaşım cevapta yazmayın kendileri çalsınlar kendileri oynasınlar git al beğendiğin vwi vede gönül rahatlığı ile bin, saygılarımla,
     1.6 fsı motor geride ne izlenimler bırakacak

1.6 fsı motor geride ne izlenimler bırakacak

• quote:

Orjinalden alıntı: FatalERROR!

İmzamdaki aracı satıp Tsi motor bir araba almak istiyorum. Şunu da söyliyim kullanmadan lütfen yorum yapmayın. Çünkü herkezin yorumu farklıdır kendi isteklerini karşılayabilen birşey ise beğenirsiniz.

siz anlaşılan motoru için arabayı degiştirceksiniz
    tsi güzel motor atmosferik araban inip kompressör ve turbo motor bir araba kullanmak sürüş
    tarzınızı degiştircek benim öyle oldu.
    yüksek tork inanılmaz zevk veriyo benim araç 140hp olandan bana fazlasıyla yetiyo
    ara hızlanmaları cok iyi maksimum hız cok iyi
    yakıt konusundada sizi mahçup etmez bir depoyla 900km sakin kulanımla ,daha da fazlada yapılabilir.
    almadan önce mutlaka 2-3 defa test edin.
    diger bütün tsi konuları vw topiginde nasıl olsa size yardımcı
    saygılar...

• vw nin en sorunsuz motoru 1.6 8valf 100hp oda filgibi tüketiyor ama sorunyok yağyakmaz fsi gibi tsi zaten vankel sanırım
  • Sanki bu arabları yapan fabrika babalarının

Hangisi daha az yakıp daha çok güç veriyorsa ve arıza yapmazsa o en zaman en iyisidir! Lada yapsın onu bile alırım

Çok tuhaf insanlarız...

2.Dünya savaşı sırasında bu ülkenin kahvehanelerind savaşı almanya kazanıcak yok hayır müttefikler kazanıcak diye kavgalar çıkarmış...Hatta gruplaşmalar olurmuş...

Aynı zihniyet hiç değişmedi...

Elin oğlu yapıyo bizimkiler çenesini yoruyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: boraycan

Sanki bu arabları yapan fabrika babalarının

Hangisi daha az yakıp daha çok güç veriyorsa ve arıza yapmazsa o en zaman en iyisidir! Lada yapsın onu bile alırım

Çok tuhaf insanlarız...

2.Dünya savaşı sırasında bu ülkenin kahvehanelerind savaşı almanya kazanıcak yok hayır müttefikler kazanıcak diye kavgalar çıkarmış...Hatta gruplaşmalar olurmuş...

Sen yap o zaman kardeşim senin yaptıkLarına çene yoraLım

• quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

quote:

Çok tuhaf insanlarız...

Saçmalamaya gerek yok...

Hele de ne demek istediğimi anlamadan yazmaya hiç gerek yok...

Tabiki konuşalım ben konuşmayalım demedim.Burda amaç bilgi edinmek markların iyi ve kötü yönlerini, bilmediğimiz özelliklerini paylaşmak...

Marka fanatikliğine gerek yok (bilmiyorum o beyinciğin anladı mı?)

Millet burda ww-honda çekişmesine girmiş bilmem anladın mı? (gs-fb olayını geçmiş)

Marka fanatikliğinin bu kadarı...

• quote:

quote:

quote:

Çok tuhaf insanlarız...

Saçmalamaya gerek yok...

Tabiki konuşalım ben konuşmayalım demedim.Burda amaç bilgi edinmek markların iyi ve kötü yönlerini, bilmediğimiz özelliklerini paylaşmak...

Millet burda ww-honda çekişmesine girmiş bilmem anladın mı? (gs-fb olayını geçmiş)

Arkadaşım burada şuanda kıyaslama yapılmıyor farkındamısın?

Konu adı fsi motor geride ne izlenimler bırakacak

Sizce hangisi Honda mı Golf mü deil

Ondan dolayı marka fanatikliği yapıldığı falan yok malesef.

Lütfen konunun dışına çıkmayalım.Gereksiz tartışmalara girmezsek konuda dağılmaz şuanda ki konu belli bunun hakkındayorum yapalım.

• quote:

quote:

quote:

Çok tuhaf insanlarız...

Saçmalamaya gerek yok...

Şimdi birader

1- BeyincikLikLi meyincikLi konuşma akıLLı oL
    2-Marka fanatikLiğidir tutturmuşun gidiyon ne markası ne fanatikLiği bana marka fanatikLiği yaptığım bi yeri göster eLini öperim senin.Marka fanatikLiği yapsam imzadaki markanın haricinde konuşmazdım zaten.
    3-Önce Kendinin ne anLatmak istediğine karar ver ona göre konuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

quote:

quote:

quote:

Çok tuhaf insanlarız...

Saçmalamaya gerek yok...

Lütfen konunun dışına çıkmayalım.Gereksiz tartışmalara girmezsek konuda dağılmaz şuanda ki konu belli bunun hakkındayorum yapalım.

NaapıLdığının farkındayım arkadaşım dikkat edersen iLk defa girdim konuya ve bu mesajı gördüm ben hiç yorum biLe yapmıcaktım ama arkadaşın konuştuğu yanLış eL oğLu yapmış biz burda onu konuşuyoruz diyo.Kendi ne kuLLanıyo peki kendi mi yapmış arabasını?

• başlık neymiş konu ne olmuş

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok tuhaf insanlarız...

Saçmalamaya gerek yok...

Konunun ilk sayfasını okumadan konuşuyorsun...

Benim eleştirim zaten fsi motorun tartışılması değil marka savaşı...(ilk sayfayı okursan)

HEm ne o öyle akıllı makıllı ol...

Aklım gayet yerinde... yaşım 27 yani 17 değil...babamın kazandığı parayla aldığı arabayı kendimin miş gibi yapıp burda yazı yazmıyorum.Yeni yetme değilim merak etme...

arabam meganeydi ama satmak zorunda kaldım.Şuan araba alma arefesindeyim vectra veya lagna bakıyorum aklımın bir köşesinde de 1.8T passat yok değil...

• kardeşim marka savaşı konusunda haklısın heryer honda satış elamanı honda mühendisi ile dolu nasıl kafalar anlamıyorum hangi mantıkla bu arabaları savunuyorlar insanlarda hangi mantıkla bu kafalara inanıp honda alıyorlar şaşıyorum başlığa baksana başlık bile ima dolu ne izlenimler bırakacak?

şimdi gelelim meseleye vectrada güzel lagunada güzel hatta daha fazlasını söeeyeleyeyeim sana bende üst segment bir araç almayı planlıyordum hepsini test ettim yeni mondeo dahil passat dahil test etmediğim 2.0 laguno turbo kalmıştı onuda kasa değiştirecek dediler vazgeçtim en son honda accord test etmek üzere mutluhan plazaya gittim 67000 ytl ye accord vardı fakat servis süresinin 10000de bir olduğunu duyunca beynimden vurulmuşa döndüm neden dedim açıklayamadı daha iyi performansmış filtreler temiz olmalıymış vs yani bütün markalar performansız çalışıyor bir sizinkiler performanslı ulan dedim vericem 95000 ytl alıcam bir passat 2.0 turbo hem konfor hem prestij hem performans aaaa birde baktım bir jetta duruyor ortada passat sandım ilk önce baktım 45000 ytl comfortline 1.6 fsi özelliklerine baktım 2.0 araçlarda olanların hepsi var passat ilede neredeyse hiç fark yok ama takmışım birkere performanslı olması lazım arabanın bu araç 120 hp accord 155 hp bile gitmedi ben test ederken ne derseniz deyin atmosferik işte fırlamıyor gaza basınca ah dedim satış elemanına şu arabaya neden 2.0 turbo motor koymazlarki dedim hani fiyatta ucuz olurdu bu segmennte dedim (bu arada sedan olması olmaz ise olmaz idi benim için, bagaj küçük olduğu için astramı satmıştım) bana 170 hp jettayı önerdi test aracım yok ama golf 170hp var dedi, olur bir deneyelim dedim karedeşim gaza bir dokundum araba hoplaya zıplaya gidiyor yolda kudurmuş gibi gidiyor hem supercharger (mersedeslerdeki kompresör) hemde turbocharger hiç düşünmedim verdim siparişimi sanada nacizane 10a yakın araba eskitmiş neredeyse bütün araçları test etmiş bir abinin tavsiyesi
    (ben 35 yaşındayım) hem vergi avantajıİ(1.4) hem servis ucuz hem servis 15000de bir hem vw güvencesi ve marka imajı hem full+full+full git 750 YTL ver benim gibi xenonda taktır hem 7sn de 100e çık hem 250nin üstü hızları gör hem virajlara 200ün üsütünde gir savrulma kuş gibi uç git otobanda hem sessiz olsun yüksek hızlarda (kalkışta elbette turbonun ikili sesi var, gürültü ve ıslık ama çok tatlı bir ses, hızlandıkça kayboluyor tabii) hem konforlu hemde görünüşü de harika olsun(diğer forumlarda resimlerim var bir bak istersen) hani birde 50000 ytl ye bu aracı almamak sen bilirsin tabii...

saygılar vede sevgiler

• Tartışmaya girmeyelim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 6 Ekim 2007; 12:40:25 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok tuhaf insanlarız...

Saçmalamaya gerek yok...

Konunun ilk sayfasını okumadan konuşuyorsun...

Benim eleştirim zaten fsi motorun tartışılması değil marka savaşı...(ilk sayfayı okursan)

HEm ne o öyle akıllı makıllı ol...

Aklım gayet yerinde... yaşım 27 yani 17 değil...babamın kazandığı parayla aldığı arabayı kendimin miş gibi yapıp burda yazı yazmıyorum.Yeni yetme değilim merak etme...

arabam meganeydi ama satmak zorunda kaldım.Şuan araba alma arefesindeyim vectra veya lagna bakıyorum aklımın bir köşesinde de 1.8T passat yok değil...

AkLın başında oLsa sende beni 17 yaşında zannedip beyincikLi faLan konuşmazdın kardeşim bende GoLf 5 hastasıyım ne sana bi marka savundum nede fanatikLik yaptım.Ben sadece senin yaptığın tek bir yoruma takıLdım dedim ki adam yapmış saygı duycaksın bu kadar basit sen oLayı 2.dünya savaşından marka fanatikLiğine kadar getirdin

• FSI motorun ne gibi eksileri var acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Falcon41

FSI motorun ne gibi eksileri var acaba

1.6 FSI dan bahsediyorum
    golf de pek değil de passat da alt devirlerde biraz cansız
    ilk çalıştırmada 1-2 dk biraz gürültü yapıyor bir de vw nin klasik 8v motorlarına göre bir miktar fazla sorun çıkarabiliyor
  • yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtdan çıkar olmuş bu iş arkadaşlar kendini ispat etmiş dünya markası olmuş araçlarda kullanılan 1.6 atmosferik çok nokta enjeksiyonlu ve 16v motora sahip araçların hepsi ortalama 120-125 hp civarında değilmi şu an, jetta böyle değilmi civic böyle değilmi corolla astra focus böyle değilmi ne izlenim bırakacakki geride fsi motor audide en son fsi motora takılmış turbonun reklamını gördüm standart motorlar işte, arkadaşlar öyle bir şeydirki bu satış/pazarlama zihniyeti uğruna yüzbinlerce sayfa kitaplar yazılmıştır, 5000000 km gidecek motorda yaparlar isterlerse bu motora yapılan modifikasyonlarla bilmem kaç beygirde yaparlar, ama işin temelinde senin paranı sistematik bir biçimde nasıl alırım hesabı yatar, gördüğünüz gibi araçları sınıflamışlar, motorlarıda sınıflamışlar, dışınada çok çıkmıyorlar equivalance sağlanmış yani dengelerle ufak tefek oynayarak yani birbirleriyle paslaşarak sürekli yeni pastalar üretip bölüşüyorlar, geriside yumurta tavuk hikayesi, biz burada tartışıpduralım hangisi gürültülü diye, adamlar mersedes gibi daha sessizini yapamazlarmı sanıyorsunuz, yapmazlar bakıyorsun 96 model arabanın test değerlerinde 90km sabit hızda sessizlik 61 db çıkmış aaa bakıyorsun 97 modelde 63 db, öteki markada 65 çıkmış bakıyorsun hondada hp fazla ama jettada tork fazla haydaaa bizde burada vakit geçiriyoruz işte aaaa yapma yaaa aboooo vay canına ohaaa falan fsı motor nemi izlenim bırakır? bazen kaza ve gözyaşı bazen saadetli bir aileyle geçirilmiş harika anılar, ,,vw daha iyisini yapana kadar en iyi motor 170hp tsi motor, 2200 cc hacimdeki arabaların performansı, onlardan %20 daha ekonomik vergiside yarı yarıya satın alırkende yarı yarıya, herkese saygılar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.