Şimdi Ara

1.6 tdi a3 vs 1.0 tsi a3

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir yanım 2017 1.6 tdi a3 sedan al diyor öbür yanım 2017 1.0 tsi a3 sedan al diyor.

Şimdi diyeceksiniz 1.0 al geç. 1.0 motora nedense güvenemiyorum. Neden derseniz:

1- 1.0 çok yeni teknoloji.
    2- Bu araç 3 silindir.

1.6 tdi da kafama takılan tek soru da şu: Çoğu marka dizel üretimi durdurmak istiyor. Dizel araçlar 5-10 sene sonra değersiz mi olacak? 5-10 sene sonra sıkıntı yaşar miyim?

Görüşleriniz benim için çok öneml.

• Bu aracin 3 motor secenegini de kullandim. Hepsinden memnum kaldim. Secmekte siz aractan ne istiyorsunuz o onemli.
  • 5 sene sonra 1.6 tdi aracı satarken zorlanır miyim? 1.0 tsi daha mi rahat satılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Alert -- 9 Mart 2019; 16:16:44 >
  • Red Alert kullanıcısına yanıt
    Dizeldeki gelecegin belirsizligi tabi onemli. Bence 1.0 tfsi daha gelecegi parlak o konuda. Hem mtv’si cok daha ucuz, tercih edilir satista. Yeni motor olmasindan bence korkmaya gerek yok, garantili arac sonucta, zaten her turlu dsg sebebiyle garanti uzatmak gerektiginden motorda ileri bir zamanda cikacak problem(pek sanmiyorum problemli olmasini) ucretsiz olarak cozulur.
  • Neden birinde 4 diğerinde 3 silindir? Neden farklı?
  • 1.0 motorun tek olumsuz yanı start stopu 3 silindirli olduğu için sarsıntılı çalışıyor. Onun dışında dizel almanın hiç bir cazibesi kalmadı. 1.0 alırken 30 bin lira ucuz mtvsi düşük geleceği parlak.
    Dizel benzin arasında ciddi bir fark da kalmadı sorunun cevabı basit. Ama siz bu soruyu turbo benzinli araç kullanmamış birine sorarsanız 1.0 gitmez deyiverir cahil
  • İkisine de sahibiz ailede 1.0 açık ara daha performanslı ve şehir içinde ekonomik izmir bornova-güzelyalı inceleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliCingene -- 10 Mart 2019; 20:52:45 >
  • kafanıza takılan tek sorunun cevabı evet. 5 değil 10 yıl sonra sıkıntı yaşarsınız. 3-4 sene kullanıp satıcaksanız 1.6 dizel öneririm. daha uzun kullanıcaksanız 1.0 daha mantıklı olucaktır
  • 1.5 tsi sportback en mantıklısı olarak düşündüm. Sedan dan hb e döndüm. Sizin yorumunuz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Alert

1.5 tsi sportback en mantıklısı olarak düşündüm. Sedan dan hb e döndüm. Sizin yorumunuz nedir?
    bagaj ihtiyacınız yoksa sportback daha mantıklı geldi bana
  • Red Alert kullanıcısına yanıt
    Mevcut aracim 1.5 tfsi. Start stopu cok sessiz ve sarsintisiz. Cok esnek bir motor, 1.0 gibi basarsan onun gibi yakar, performans istediginde ise gayet mutlu ediyor. Tavsiyem 1.5 almayi dusunuyorsaniz sport yada design line alin cunku dynamic’te gelen 16 inc lastigin tabani motor gucunu yere aktarmakta yetersiz kalabilir, 17 inc bile ilk iki viteste patinaja dusuyor. Performansli kullanim icin konusuyorum tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preobrazhenski

Mevcut aracim 1.5 tfsi. Start stopu cok sessiz ve sarsintisiz. Cok esnek bir motor, 1.0 gibi basarsan onun gibi yakar, performans istediginde ise gayet mutlu ediyor. Tavsiyem 1.5 almayi dusunuyorsaniz sport yada design line alin cunku dynamic’te gelen 16 inc lastigin tabani motor gucunu yere aktarmakta yetersiz kalabilir, 17 inc bile ilk iki viteste patinaja dusuyor. Performansli kullanim icin konusuyorum tabi.
    16" 1.0 da bile sırıtıyor bahsettiğin konularda.

Konuya gelirsek bende 1.0 var. Soruna 1.0 al şeklinde cevap veririm.

Ama sorundan bağımsız olarak bu aracın en güzel motoru 1.5 150 bg. kesinlikle çok güzel bir motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 20 Mart 2019; 2:37:52 >
  • Ben alirken 1.0 motor mu olur diyenlerdendim. 1.0 motoru arabami aldiktan sonra denedim ve o laflarimi bana tabiri caizse yedirdi. Suanki aklim olsa design line 1.0 tfsi alirdim. Mtv farki falan olmasa 1.5 en iyisi tabi ama degmez fazladan 30 kusur beygir icin o kadar para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preobrazhenski

Ben alirken 1.0 motor mu olur diyenlerdendim. 1.0 motoru arabami aldiktan sonra denedim ve o laflarimi bana tabiri caizse yedirdi. Suanki aklim olsa design line 1.0 tfsi alirdim. Mtv farki falan olmasa 1.5 en iyisi tabi ama degmez fazladan 30 kusur beygir icin o kadar para.
    İşte bilmediğimiz tek şey uzun ömürlümolacak mı bu motor. Çünkü henüz bile 100 bini geçmiş nadiren 1.0 var.
    Bende sport alsaydım keşke. Koltukları yeter valla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.