Şimdi Ara

1,75 Volt 'ta 2300 mhz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesajlarının altına bunu yazan arkadaşlar var? Çok merak ediyorum bu voltaj degerinde bu mhz. 'e nasıl ulaşabiliyorsunuz?
    Çünkü hesaplarıma gore 2300 Mhz. için en düşük Cpu 'ya ~%2,05V (0,62 Amper) gerekiyor. Nasıl oluyor 'da 1,75 V 'ta bu Cpu 'lar 2300 mhz 'e cıkabiliyor?

• Bi islemcinin herhangi bir frekansta stabil calismasi icin gerekecek calisma voltajini veren bir formul olmasi mumkun degil, hatayi orda yapiyosun :)
  • Abi kusura bakma 1.750v ile 2300mhz az ben mosfetler yuzunden en dfazla 1.750v verebiliyorum ondada 2400mhz gordum(stabil yani gormek dersen yanlis olur)
    Olay tarz veya teknik degil oolay bana kalirsa tamamen sans cunki kimi islemci 2610 yaparken kimisi 2550de kaliyor...
    Ustelik anakartlarda sans isi artik kimisi 200fsb goremeyip 235 gorebiliyor kimisi 166goremiyor...
  • Yani arkadaşlar yabancı sitelerde devamlı forumlarda gezen bir insanım fakat bu kadar az bir voltaj la bu kadar yüksek bir hıze cıkan ilk defa sizleri goruyorum. Bunu diğer forumlarada sordum forum.abit-usa.com vewww.liquidninjas.com cevaplarda bunun mumkun olmadıgını cunku, örnek veriyorum 1700+ XP olan bir işlemcinin fabrika cıkıslı ~%1,50-1,65V 'ta stabil diğer 2400+ işlemcinin ~%1,65V 'de stabil calısması gerektiği belirtiliyor. Kısacası cekirdek hızını 600-650 mhz. arttırıp cpu voltajını %~1,5-2V arttırmak bana biraz garip geliyor.
  • Ona bakarsan islemci vsini 1.4e cekip islemciyi 133x125 yani 2000+da aciyorum :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by §entinel®</i>
    <br />Çünkü hesaplarıma gore 2300 Mhz. için en düşük Cpu 'ya ~%2,05V (0,62 Amper) gerekiyor. Nasıl oluyor 'da 1,75 V 'ta bu Cpu 'lar 2300 mhz 'e cıkabiliyor?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Sentinel, eğer işlemci 1433mhz ise 1.75V ile 2300mhz gerçekten iddialı, bunda haklısın. ancak işlemciden işlemciye, hatta biosdan biosa değerlerin farkettiğini unutmamak gerek.

"hesaplarıma göre" demişsin, nasıl bir formülle hesapladığını yazar mısın?
  • Evet bu heasplarima gore dikkatimi cekmemis cok ilginc bunun bir formulu oldugunu bilmiyordum bile[bwlng]
    Evet abi yani neye gore hesapladiini soylersen seviniriz...
  • Ben 2400 MHz'i 1.775 Volt ile 24/7 kullanıyorum.
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Çünkü hesaplarıma gore 2300 Mhz. için en düşük Cpu 'ya ~%2,05V (0,62 Amper) gerekiyor<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hesaplarınız saçma olduğu kadar da yanlış. 2,05Vx0.62A; 1.5 Watt'lık işlemciler mazide kaldı.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoL--E</i>
    <br />Ben 2400 MHz'i 1.775 Volt ile 24/7 kullanıyorum.

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Çünkü hesaplarıma gore 2300 Mhz. için en düşük Cpu 'ya ~%2,05V (0,62 Amper) gerekiyor<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hesaplarınız saçma olduğu kadar da yanlış. 2,05Vx0.62A; 1.5 Watt'lık işlemciler mazide kaldı.

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Dostum yanlış anlama fakat saçmalayan sensin sanırım. Çünkü kullandığın 1700 XP işlemcin benim işlemcimden 1 model eski ve sen kalkmış bana eski işlemcilerde böyledi diyorsun.

Eklemek isteğim bir konu daha var, "Watt" birimini bizim meselemizde kullanamassın. Elektrik 'ten anlayan arkadaşlar varsa aramızda burada ne demek istediğimi zaten anlayacaktır.

Düşünerek yazarsan sanırım topic 'e zararın dokunmayacaktır.

Teşekkurler.

Araştırmamı merak eden arkadaşlara, MathCAD ile oluşturduğum dosyayı e-mailinize gönderebilirim. Buraya yazmak maalesef olanaksız.

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by §entinel®</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoL--E</i>
    <br />Ben 2400 MHz'i 1.775 Volt ile 24/7 kullanıyorum.

Dostum yanlış anlama fakat saçmalayan sensin sanırım. Çünkü kullandığın 1700 XP işlemcin benim işlemcimden 1 model eski ve sen kalkmış bana eski işlemcilerde böyledi diyorsun.

Eklemek isteğim bir konu daha var, "Watt" birimini bizim meselemizde kullanamassın. Elektrik 'ten anlayan arkadaşlar varsa aramızda burada ne demek istediğimi zaten anlayacaktır.

Düşünerek yazarsan sanırım topic 'e zararın dokunmayacaktır.

Teşekkurler.

Araştırmamı merak eden arkadaşlara, MathCAD ile oluşturduğum dosyayı e-mailinize gönderebilirim. Buraya yazmak maalesef olanaksız.

Saçmalıktan ziyade ukalalık yapmaya başlama güzel kardeşim. Sallama, sallıyorsan da haddini bil, dalga geçilecek adammışsın be. Şu forumda ilemciye 0.62 A değeri yazan adam bana cevap verme zahmetinde bulunmasın.

Önce öğrenin, sonra adam olun da ahkam kesin.

• Police denilen arkadaşım,

İki gün oturup en azından vakit harcadığım, emeğime saygı göster. "Watt" biriminin ne olduğunu bilmeden konusuyorsun sonra altta kalmamak için beni aşşağılıyorsun, hiç sana yakışmıyor. Overclock yapmak, sen kabul etmeyeceksin biliyorum ama aslında bilimsel bir çalışmadır. Bana verdiğin ilk cevapla 3208 postuna yazık ediyorsun...

Arkadaşlar,

amacım bu mesajı atarken kendimi yüceltmek, değil. Aklınızda bir fikir oluşturturmak istedim. Cpu 'ların calışma voltajları örnek; 1700+ XP (~%1,50-~%1,65) veya 2500+ Barton (~%1,65). Cpu 'ların hangi cekirdek hızında kac Volt enerji cekecekleri önceden hesaplanır. Buna göre 'de o cpu 'nun ergime noktası yani yanma derecesi hesaplanır. Sanırım basit bir örnek verecek olursak,

Voltaj * Cekirdek hızı * Overload / Zaman = Sıcaklık gibi hesaplanıyor.

Benim konum ile bağlamak istediğim noktada zaten burada başlıyor.

Umarım kafanızda bir fikir canlandırabilmişimdir.

Dediğim gibi eğer isteyen olursa save ettiğim dosyayı dileyen arkadaşa gönderebilirim, e-mail vermeniz yeterli.

• 210*11 imzadan gorebilecegin gibi ve islemci 1466 da 1.425 dede aciliyo??

suanda 1.825
  • sentinel;
    Valla ben police katılıyorum...Zira işlemcinin kaç voltta hangi hızda çalışacağı -yakın değerler olsa da- pek belli olmuyor...Mesela 2 aynı seri ve step işlemciden biri 1,75 voltta 2300 mhz çalışabilirken diğeri 2200 mzh de kalabiliyor...Ben pek çok kez buna şahit oldum...Ayrıca bu olay sadece AMD işlemciler için değil İntel işlemciler için de geçerli...Her 2 firma ürünüyle de epey deneyimim oldu ve bunu bilir bunu söylerim...

Yani sizin dediğiniz gibi 2300 mhz için kesin olması gereken bir voltaj belirlemek tam olarak zordur...Şans işi...İsterseniz bende size 1,65 voltta 2310 mhz çalışan cpu screenshootu atarım...
  • İşte resmi....

• Bu da 2412 mhz resmi...
    Biraz çok olacak ama kusura bakmayın bende dial up kullanıyorum...

• Screenshotlardaki voltaj değerlerine dikkat etmenizi rica ederim...
    Ve isteyene daha pek çok resim gösterebilirim...Yani oluyormuş değil mi...[?][evlol]
  • bende baska birseye takıldım... 2250mhz ye 1.65 ile tam stabil iken 2350mhz için 1.8 volt gerekiyor... 100mhz için arada baya fark var...yani bir orandan söz etmek olanaksız... işlemci dlt3c 0308mpmw
  • 2400mhz de 1.525 default
    3000mhz de 1.575 600mhz 0.05v FAZLA VERİYORUM
    3150mhz de 1.750 750mhz 0.225v
    3270mhz de 1.850 870mhz 0.325V

59.8WATT/1.525VOLT<font size='3'><font color='red'>39AMPER</font id='red'></font id='size3'> P42.4B buda bir örnektir.
    <br />Eklemek isteğim bir konu daha var, "Watt" birimini bizim meselemizde kullanamassın. Elektrik 'ten anlayan arkadaşlar varsa aramızda burada ne demek istediğimi zaten anlayacaktır. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hmmmm... neden kullanamadığımızı merak ettim?
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally pasted from:http://www6.tomshardware.com/cpu/20020103/celeron1300-01.html
    </i>
    Electrical Specifications
    Multi-Processor capability no no
    Core Voltage 1,30 bis 1,65 Volt 1,45 bis 1,75 Volt
    Heat Production (max.) 29 Watt 41 Watt
    Amperage (max.) 50 Ampere 46 Ampere
    yukardaki celeronlar için alınmış örnek. voltajı, ürettiği ısı ve çektiği max. amper.

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally pasted from:http://www.tomshardware.com.tr/cpu/02q4/021216/p4_41-05.html </i>
    Intel'in şu anki en yüksek modeli, 3.06 GHz Pentium 4 maksimum 85 W güç tüketimine sahip.
    buna yapacak yorumum yok.

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally pasted from:http://www.mascom.com.tr/sss/ups.asp </i>
    Doğru Akım (DC) kullanan cihazlarda Watt = Volt X Amper iken
    Pol'ün hesabı doğruymuş.

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally pasted from:http://www.tomshardware.com.tr/howto/03q1/030113/psu-13.html </i>
    Burada basit bir hesap yaparsak;

3.3V x 28A = 92.4 Watt

ha bu arada elektrikten anlayan dedin de aklıma geldi, neden birimi voltaj olan sayıların önüne % koyuyorsun?

<br />Police denilen arkadaşım,

İki gün oturup en azından vakit harcadığım, emeğime saygı göster. "Watt" biriminin ne olduğunu bilmeden konusuyorsun sonra altta kalmamak için beni aşşağılıyorsun, hiç sana yakışmıyor. Overclock yapmak, sen kabul etmeyeceksin biliyorum ama aslında bilimsel bir çalışmadır. Bana verdiğin ilk cevapla 3208 postuna yazık ediyorsun...

Arkadaşlar,

amacım bu mesajı atarken kendimi yüceltmek, değil. Aklınızda bir fikir oluşturturmak istedim. Cpu 'ların calışma voltajları örnek; 1700+ XP (~%1,50-~%1,65) veya 2500+ Barton (~%1,65). Cpu 'ların hangi cekirdek hızında kac Volt enerji cekecekleri önceden hesaplanır. Buna göre 'de o cpu 'nun ergime noktası yani yanma derecesi hesaplanır. Sanırım basit bir örnek verecek olursak,

Voltaj * Cekirdek hızı * Overload / Zaman = Sıcaklık gibi hesaplanıyor.

Benim konum ile bağlamak istediğim noktada zaten burada başlıyor.

Umarım kafanızda bir fikir canlandırabilmişimdir.

Dediğim gibi eğer isteyen olursa save ettiğim dosyayı dileyen arkadaşa gönderebilirim, e-mail vermeniz yeterli.

Bilmiyorsun bu işleri, bırak. Neyin ne olduğunu "ben" gayet iyi biliyorum, sen bana bu konuda pratikte de, bilimsellikte de birşey öğretebilecek biri değilsin. Overclock bilim işiymiş, pöh, sen kimsin?

- 2133 MHz bir 2600+ 37.6 A typical, 41.4 A maximum akım çeker, 1.65Vx41.4A=68.3Watt max ısı üretir (işlemcilerde ısı üretir=harcar). 60 Watt üzeri ısı üreten, 2 Volt altı bir materyal için, 0.62 Amper gibi komik ötesi bir rakam yazıp "elekrikten anlayan arkadaşlara" dem vurman bir enteresan.

- 1.5-2.0 V civarında çalışan bir "cisme" 0.62 A gibi bir akımla sen 50 Watt üzeri ısı ürettir, patentini senden ilk ben alıcam sivri akıllı arkadaşım. Kalem pille soba üreteceğim, senin gibi zihni sinirlere ihtiyacım var.

- İşlemcinin hangi volt değeri ve toplam saat hızında ne kadar ısı yayacağı hesaplanabilir, ancak hangi volt değeri ve ve toplam saat hızında stabil çalışabileceği hesaplanamaz.

- Ergime noktasının (ergime?, işlemci faz değiştiriyor? muah?) konumuzla hiçbir alakası yok. (max die temp, onun da konumuzla bir alakası yok)

Daha önce de yazdığım gibi; önce öğrenin, sonra konuşalım. Yoksa senin gibi, bakın-ben-integral-aldım adamları ile çok uğraştım ben, hiiç sıkılmam.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.