Volt değerinin önündeki "%~" anlamı kısaca sana acıklamak istiyorum.
Bilgisayarlarda Power Supply 'dan sonra içeri dağılan enerji değişkendir. Dalgalanma olabilir, transistor olmasından dolayı cpu Doğru akım calısır ve sınırlar icersinde belli bir değişkenlik yasar "~%" ifadesini bu yuzden belirtmek istedim. DC olmasında dolayıda zaten değer ya 1 gelir yada 0 'dır.
1) Watt birimini su anda kullanamayızdan kastım, benim hesaplarımda boyle bir bilgiye ihtiyacım olmayısı. Yani örnek vermek gerilirse benim cpu 'um saatte 100 watt harcıyorsa bunu wattsaniyeye (/3600) bölüp o andaki harcadığı guc 'e ihtiyacım yok. Bana lazım olan sadece gerilim miktarı.
100 Watt, 100 Watt'ır, 1 saniyede de 100 Watt'tır, 1 saatte de 100 Watt'tır. Saniyede harcanan güç 100 Watt ise, saatte harcanan güç de 100 Watt'tır. Joule zamanda değişiklik gösterir.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoL--E</i> <br />Vay sentinel 3600'e böldüğüne göre joule falan da biliyor galiba :) Vay beea.
Sırf balonsun, sırf balonnn. Ha 1 saat, ha 1 sn ne farkedecek ki.. "Overclockta 1 saatteki ortalama stabiliteye saniyelerin etkisi hebele hobala" konusu tartışılmıyor; "ben biliyorum" havasını başka şekillerde yaratalım. Lütfen olmuyor, olmuyorrr.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Israrla terbiyesizlik yapıyorsun. Ama farketmiyorsun ki senin sokak ağzı tavırlarınla ben sana cevap yazmıyorum. Sana saygı duyuyorum burada kendini kanıtlamaya calısıyorsun, ama rica edicem beni elestirirken bile saygından odun verme. Dediklerimi daha anlamak istemiyorsun, sadece beni aşşağılamaya çalışıyorsun. Ama hiç üzülme ben buna bozulmuyorum, sonuçta benim sana illaki bu işi çok biliyorum gibi bir ispatım yok.
Bu sana bu konuyla ilgili verdiğim son cevaptı, benimle sokak ağzıyla ağız dalaşı yapmak yerine hoşbir tartışma yapmak istersen elbetteki fikirlerimi, seninle aynı yonde gelistirmek isterim.
kolay gelsin.
Arkadaslar elektronik mühendisi ve ayni zamanda VLSI(Very large scale integrated circuits) dersi almis biri olarak bende nacizane ufak tefek aklimda kalanlari eklemek isterim.
1- islemcinin yüksek mhzlerde stabilitesi yapilis anindaki yollarina baglidir, normalde dizayn asamasinda mikron cinsinden yollar hesaplanir. üretilen islemci bu heasplardaki sapma ne kadar az olursa okadar satbil olur, mesela 1 mikron kalinliginda olmasi gereken yol 0.8 olmussa islemci beklenilen hizda calisamaz, ve daha düsük bir mhzde biz tüketicilere (mesela 1700) sunulur.
2- stabileteyi artirmak icin fazladan voltaj verme olayi bildigim kadariyla cok yüksek frekanslarda sinyalin bir sekilde zayiflamamasini saglamak. yani ne kadar fazla power okadar fazla islem mantigi ve ampul örnegi frekans degerleriyle oynamadikca yanlis geldi.
yani 1.5 volt 1466 mhz ve 1.8 volt 1466 mhz ayni islemi yapacaktir.
Not: Bastada belirttigim gibi 2-3 yil önceki bilgilerimle yazdim ve su an cok alakasiz software isiyle ugrasiyorum.
Bazılarına bir işi nazikçe öğretirsin, bazıları ancak kafasına vura vura öğrenir. Sen seçimini yaptın, şikayet etmemen lazım.
Üslübümü değiştirmemem, her yumuşak görünüşlü mesajının yanına bir adet "çevreden duyma", "kendini kanıtlama" gibi alakasız bir boncuk takma sevdandan kaynaklanıyor.
Bu arada dün anakartimi degistirip epox 8k9a aldim, ve su an 1700XPyi 175x12.5 ta 2187Mhz (1.55v)de calistirabiliyorum, daha fazla hizlara kasmadim ama simdi bunlari okuyunca gaza geldim, eve gidip catlatana kadar kasacagim.
Yürü be tosun paşa.
Yazıcı senin de 19k'ya az kalmış bu arada. Dayan bakalım :)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tosunpasa</i> <br /> 1- islemcinin yüksek mhzlerde stabilitesi yapilis anindaki yollarina baglidir, normalde dizayn asamasinda mikron cinsinden yollar hesaplanir. üretilen islemci bu heasplardaki sapma ne kadar az olursa okadar satbil olur, mesela 1 mikron kalinliginda olmasi gereken yol 0.8 olmussa islemci beklenilen hizda calisamaz, ve daha düsük bir mhzde biz tüketicilere (mesela 1700) sunulur.
Aynen katılıyorum hatta bi ara intelin küsüratlı işlemcilerinin üretim bantı hatası yüzünden çıktığını duymuştum (örnek c667)ve bu bağlamda bu işlemcilerde daha iyi oc kapasteseine sahip oluyorlar. Xp1700 de sanırım 14.. küsürlü bi frekansta çalışıyor.
hehe havalar ço ısındı klima lazım pol
Postlarını çok düşünüp birkaç defa editlediğin belli, benimle bu kadar dikkatli konuşmak için uğraşma, buna gerek yok çünkü. Görüyorsun ki senin tatmin olmak istediğini bildiğimden fazla kurcalamıyorum olayı.
Kafama vura vura öğretmen ne kadar hoş, yanlız onceki mesajlarımı hayvana söylesem anlardı, birkaç defa benimle saygılı konuş dedim sana. [wand] Rica ediyorum unutma ki, ben senin askerlik arkadaşın değilim.
Bir defa daha rica ediyorum klavyeni kullanırken parmaklarını kontrol et.
Tesekkurler.
Düşünmeden salakça laflar ederek, bir halt bildiğini sanarak, yalanı yanlışı ispat kaygısına girmekten iyidir, düşünerek mesaj atmak, gerektiğinde editlemek. Tartışmanın dışına kendin çıktın, önce yukarıda yazılan Watt zaman ilişkisine cevap ver cahil ama ukala arkadaşım.
Balonsun. Yanlışsın. Bilmiyorsun. Yanlışı iddia ediyorsun. Öğren sonra gel.
Arkadaşlar hepinizi seviyorum,ama birde modluk görevimiz olduğu için "artık burada duralım" desem nasıl olur acaba?
saygılar..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by civil</i> <br />Arkadaşlar hepinizi seviyorum,ama birde modluk görevimiz olduğu için "artık burada duralım" desem nasıl olur acaba?
Hocamın dediği gibi; And the story goes di da di di da di da di...[evlol]
Bence sayın moderatorler artık kilitseniz daha iyi olur topic'in sonu hiç iyi görünmüyor. tartışmadan ziyade birbirini aşağılama ve hakarete boyutuna ulaşmış olay. Bunlara ne gerek var arkadaşlar biraz sakin olalım lütfen. Sayenizde birçok şey öğrendim bilgissayar konusunda ama zaman zaman sizleri tanıyamıyorum bu kadar agresiflik neden?
imzamdaki degerlere 1.6 v ile calısoyorum ve herhangi bir stabilite sorunu yasamadım..
Kuyuya tas atmak tehlikeli ve yasaktir...
Topic kitlenmiş olmasına rağmen ben yazabiliyorum
Ben şahsen amd standartı olan 1466 Mhz 1.5 volt yerine 1400 Mhz'de 1.15 volt'ta stabiliteyi sağlayabildim fakat başlarken arada sırada cold boot sorunu oluyordu. Yani volt çok değişkenlik gösteriyor. Birde benim bildiğim elektirik kaçakları filanda çok etkiliyor bu ısı üretimini eğer kaçak çok olursa resistans olduğundan ısı üretimi yüksek oluyor.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gun</i> <br />Topic kitlenmiş olmasına rağmen ben yazabiliyorum