Şimdi Ara

1.8 ghz YETERLİ MİDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
21.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba ben bilgisayar almayi dusunuyorum goz ucuyla bakarken casper ultrabook intel i3 8gb ram 1.8 ghz bir cihaz gordum kafama takildi bilgisi olan varsa 1.8 ghz nedir, ne demektir, yeterli midir? Şimdiden tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.8 GHz İşlemci Hızı Yeterli midir?

Günümüzde işlemci hızları, elektronik cihazların performansını değerlendirmede önemli bir faktör haline geldi. 1.8 GHz işlemci hızının yeterli olup olmadığı sorusu, cihazın kullanım amacına ve beklentilere bağlıdır.

Eğer cihazı temel görevler için kullanıyorsanız, örneğin internette gezinme, e-posta kontrol etme veya ofis belgeleriyle çalışma, 1.8 GHz işlemci hızı yeterli olabilir. Ancak daha yoğun görevler için, örneğin oyun oynama, video düzenleme veya çoklu uygulamalar çalıştırma, daha yüksek işlemci hızları gerekebilir.

1.1 GHz ve 1.3 GHz işlemci hızları, temel görevler için genellikle yeterlidir. 2.1 GHz işlemci hızı, daha yoğun görevler için önerilir.

Genel olarak, 1.8 GHz işlemci hızı, orta düzey kullanıcılar için çeşitli görevlerde dengeli bir performans sunar. Ancak cihazı yoğun görevler için kullanmayı planlıyorsanız, daha yüksek işlemci hızlarına sahip bir cihaz düşünmelisiniz.

Optimum işlemci hızının belirlenmesi, kullanım senaryolarınıza ve bütçenize bağlıdır. Uygun bir işlemci hızı seçmek, cihazınızdan beklediğiniz performansı elde etmenizi sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İslemci hizi o ... Ayrica 1.8 cok az kesin ucuzdur o pc onu alacagina git s3 al daha iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 yada i7 olsaydı turbo boost olurdu i3 alma bence...Cunku 1.80 olan işlemci turbo ile 2.70-2.80 olabilir..BEndeki i7 2.20 turbo ile 3.10 oluyor..İ3 lerde turbo boost yok maalesef....
  • Bahsettiğin şey işlemcinin hızı.Ne kadar yüksek o kadar iyi.Tabi bu kadar basit değil performansı etkileyen daha birçok şey var.MeseLa i7 i5ten i5 te i3 ten iyidir.Buda düz mantık oldu ama senin kafayı fazla karıştırmayalım

• 1.8 işlemci nedir ya benim 2004 model inspiron 6000 1.86 işlemci :D
  • O işlemcinin gücü az kardeşim, yetersiz gelecektir. Daha üst modellere bakmayı dene.
  • The PILGRIM T kullanıcısına yanıt
    o işlemciyle anca 2-3 program 1 yandex kullansan zorlar :D oyun bile oynatmaz o benim bile 2009-2010 model win 7 kasada 2.4 işlemci var alma onu yetmez sana az gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

1.8 işlemci nedir ya benim 2004 model inspiron 6000 1.86 işlemci :D

Beyaz kemik kasa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimsede casper alma dememis

CASPER ALMA

• quote:

Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı

quote:

Beyaz kemik kasa

aynen 3 sene once ram takviyesi yapmıssım 2gb ram oldu ve Windows 7 hala çalışıyor downloadlarda onu kullanıyorum..Diger kullanımda XPS dell NUMBERONE...
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicroyal

kimsede casper alma dememis

CASPER ALMA

aman ha casper alma ben işlemciye bakmaktan markayı gormemisim Kardesim 1000 tl ye veya 1100 tl ye dell i5 var 15r diye geçiyor bu pc nin yanında canavar kalır 1600 tl den dustu fiyatları.....

• ucuz yollu orta halli laptop almak isteyen arkadaşlara bu laptop u öneririm fiyatı su anda 1050 tl ve 1200 tl arasında geziyor.Firmadan firmaya değişiyor..SOnuctA DELL

akakce.com
    Dell Inspiron 5521-G33F81C 8 GB 1 TB Radeon HD 8730M 15.6" Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-dell-inspiron-5521-g33f81c-fiyati,1050780.html

• quote:

Önemli olan işlemcinin adı ghz değil :)
  • media bilgisayarı için bence yeterli oyun ve render gibi işlerle uğraşmıyorsa fazla işlemci gücüne gerek yok önemli olan burda kullanım amacı
  • turkay11 kullanıcısına yanıt
    sana 2 cevap vericem birinci 1.8 ghz i3 senin o inspiron ın işlemciden bin kat iyidir cahil cahil konuşmayın adamın kafasını karıştırmayın bir işlemcinin ghz si değil cache i kapasitör kalitesi
    önemlidir 1.8 ghz olan o işlemci laptoplar için özel üretim laptoplar yüksek ghz leri vermekte zorlanır çünkü bu yüzden laptop ekran kartları da ghz i düşürülerek m serisi üretilir sıcaklık ve güç düşürülür ama yinede 1.8 ghz işlemci kötüdür zaten i3 < i5 < i7 düz mantık böyle çünkü intel gücüne göre sıralar çekirdek sayısı bazı i5 lerin 2 dir bazılarının 4 i3 lerin hep 2 olur gücüne göre i3 i5 i7 diye sınıflandırılır
    ikinci de dell den ucuz laptop alınmaz ben 3 tane kullandım bizzat değil tabi birini kuzenim birini abim kullandı 1 i netbook tu bir süre sonra çok yavaşladı diğer 2 sinde de problem oldu üstelik aynı problem aşırı ısınıp kapanma sorunları buna rağmen şu kadarını söyleyeyim servisi müthiş eve gelip tamir ediyorlar ancak soğutma ünitesi ve fan değiştiler normalde 30 dakika oynayınca hemen kapanıyordu 2 saate çıktı o süre sonra 2 gün içinde tamamen eski haline döndü altını sürekli boş bırakmak gerekiyordu.

• Sadece tek bir şeyle açıklamak doğru değil. Ram kapasitesi, işlemci v.s. Bunlarda önemli. Önemli olan bilgisayarı hangi amaçla kullandığın. Yeri gelir 1.1 bile iş görür. Ancak almışken daha yüksek ghz almanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinangul

Sadece tek bir şeyle açıklamak doğru değil. Ram kapasitesi, işlemci v.s. Bunlarda önemli. Önemli olan bilgisayarı hangi amaçla kullandığın. Yeri gelir 1.1 bile iş görür. Ancak almışken daha yüksek ghz almanızı öneririm.
    O adam o bilgisayarı aldı, attı sonra yenisini aldı ve onu da attı hocam aradan 5 sene geçmiş biraz geç kalmışsınız tavsiye vermek için :) :) :)
  • KciD kullanıcısına yanıt
    bazen tavsiyeden öte işler yapmak lazım. o da görevini yapmış görünüyor. giden gitti kalan sağlar önemli... :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.