Şimdi Ara

1 Aylık Harddisk Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yaklaşık 1 ay önce 1,5 TB arşivimin yer aldığı harddisk raw olunca içindeki verileri yedeklemek için gittigidiyorda Atlantis bilgisayardan 2TB WD wd2003fyps sata2 5400rpm 3.5 modelinden aldım.Haliyle eski harddiskteki tüm verilerimi bu harddiske taşıdım.Harddisk arşiv olduğu için pcde sürekli takılı değildi.USb dönüştürücü ile değil direk sata kablo aracılığıyla pc'ye bağlıyordum.3 gün önce yine bağlayıp kitap arşivimi yükleyip pcyi kapattım yalnız kapanırken normalden uzun sürdü 2-3 dk civarı.Tekrar pc'yi açtığımda.harddiskin görünmediğini farkettim.Aygıt yöneticisinde,disk yönetiminde,gizli aygıtlarda harddisk yoktu.Driver taraması yaptırdım,usb dönüştürücüyle denedim ama harddiskte ses yok hareket yok.Takılı olduğu sürece sadece hafif ısınıyor hiç ses çıkmıyor mekanik kısmından.Harddisk düşme,elektirik kesintisi veya dalgalanması,pc kapatmadan kablo sökme veya donanımın bağlantısı kesme layı yaşamadı hiç.Bildiğim bütün HDD kurtarma programlarını denedim.Bazısı milyonlarca bad sektör buluyor ancak ben buna inanamadım çünkü harddisk dönmüyor,okumuyor ve yazmıyor ve bad sektör oluşabilecek hiç birşeyle karşılaşmadı henüz bu bad sektörleri nasıl bulabilir anlamadım.HD tune görmüyor bile harddiski.İçine attığım arşivim benim için önemli onun için önce kurtarma yolunu bulam lazım.Satıcıya mesaj attım dönmesini bekliyorum umarım garantisi vardır.Tüm çözüm önerilerinize açığım.Teşekkür ederim 1 Aylık Harddisk Çalışmıyor

• Sata data kablosunu söküyorsunuz anladığım kadarı ile.

Peki sata güç kablosunu da çıkarıyor muydunuz ?
  • hasanN61 kullanıcısına yanıt
    Buyik ihtimal refurbished urun almissin kardesim o disk 2009 da cikmiş bir seridir yakin zamanda üretimi de olmamasi lazim üzerinde yazan üretim tarihi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Eylül 2016; 13:05:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz söyleyince baktım 11 jun 2011 yazıyormuş.Bumu acaba üretim tarihi.Bysa garantisi yokmudur acaba bu diskin.Tabiki hiçbir bağlantı bırakmıyorum
    Wd nin sitesine gir ustundeki kodu sorgula ama gordugun uzere 5 senelik hdd kimsede ona garanti vermez.

Guncel 2tb hdd nin fiyatlari belliyken eski modeli (fiyati uygun bunun baktim) almamaniz lazimdi en azindan sorgulanmaliydi

Yahu bu disk birde sata 2 hicmi dikkat etmediniz bunun 1 aylik olmasi mumkunmu refurbished im ben diye bagiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Eylül 2016; 13:12:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Wd nin sitesine gir ustundeki kodu sorgula ama gordugun uzere 5 senelik hdd kimsede ona garanti vermez.

Guncel 2tb hdd nin fiyatlari belliyken eski modeli (fiyati uygun bunun baktim) almamaniz lazimdi en azindan sorgulanmaliydi

Yahu bu disk birde sata 2 hicmi dikkat etmediniz bunun 1 aylik olmasi mumkunmu refurbished im ben diye bagiriyor

Alırken hiç dikkatimi çekmedi aslında panik halinde aldım bu diski.Dediğiniz gibi baktım siteden garantisi de yokmuş.Şimdi nye üzülsem bilemedim daha prasını ödemediğim diske mi içinde giden veriye mi.Bir belirti gösterseydi en azından verilerimi kuratarırdım en çokta onlara acıyorum
    Aldigin firmayla iletisime gec ama pek umudun olmasin zira bunlari satanlar belli tiplerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.