Şimdi Ara

1 DEPO LPG İLE NE KADAR YOL GİDİLİR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
5.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bu ne mantıktır anlamıyorum,lpg yi farklı bir arabadamı kullanıyorsunuz?benzinde ne yakıyorsan lpg dede yaklısık aynısını yakıyorsun,ornegin sehir ici benzinde 10/100 mu?lpg dede en fazla 12/100 ( trafige ve hızlı kullanıma baglı) bu standartlara gore aracının ne yaktıgını anlarsın,bazı arkadaslar ovunerek fazla km gittigini soyluyorlar tebrik ediyorum onları
  • dün lpg yi taktırdıktan sonra 40 lt lik depo yu fulledim ve 35 lt gaz almıstı araç...bugun de 150 km sonunda gaz bitti...

hesap yapacak olursak 35lt X 1,500=52,500 ytl gaz eder...

52,500/150=350 lira yakmış araç nasıl olur anlamıyorum....

daha ayara gitmedi yarın götüreceğim aracı fakat merak ettiğim ayarla ilgili bile olsa aracın bu kadar yakmasının normal olmadığını düşünüyorum...

araç normalde benzinle maximum 100 km de 8 lt benzin harcıyor yani fazla fazla 250 binlira yakıyor...umarım bu değerler ayardan sonra düşer...

bu arada araç opel corsa 1.4 1997 model tek nokta enj...yorumlarınızı bekliyorum...ben de ayardan sonra tekrar ölçüp izlenimlerimi buraya yazacağım...

bir sorum olacak ayrıca...araca enjektör temizliği yaptırsam yakıt açısından bir faydası olur mu???sanırım enjektörler kirli çünkü sabahları araç soğukken benzinde tekleme yapıyor??yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla...

• quote:

Orjinalden alıntı: armi

dün lpg yi taktırdıktan sonra 40 lt lik depo yu fulledim ve 35 lt gaz almıstı araç...bugun de 150 km sonunda gaz bitti...

hesap yapacak olursak 35lt X 1,500=52,500 ytl gaz eder...

52,500/150=350 lira yakmış araç nasıl olur anlamıyorum....

daha ayara gitmedi yarın götüreceğim aracı fakat merak ettiğim ayarla ilgili bile olsa aracın bu kadar yakmasının normal olmadığını düşünüyorum...

araç normalde benzinle maximum 100 km de 8 lt benzin harcıyor yani fazla fazla 250 binlira yakıyor...umarım bu değerler ayardan sonra düşer...

bu arada araç opel corsa 1.4 1997 model tek nokta enj...yorumlarınızı bekliyorum...ben de ayardan sonra tekrar ölçüp izlenimlerimi buraya yazacağım...

bir sorum olacak ayrıca...araca enjektör temizliği yaptırsam yakıt açısından bir faydası olur mu???sanırım enjektörler kirli çünkü sabahları araç soğukken benzinde tekleme yapıyor??yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla...

Armi 3-4 depo biritmeden ayara gitme-nedenini bende anlamadım ama aracın lpg ye alışması diye bişey var gercekten,esas tüketim değerlerine o zaman geliyo.bide bundan sonra alacagın lpg lerde istasyonunu değiştir bi.bazen lpg istasyonunda hava basmaları söz konusu oluyo(muş)...

• Geçen hafta cuma günü depoyu fulledim.Tam olarak 39,735 lt aldı.60 liraya doldu depo(depom 45 lik).Şehirler arası yolda gidiyorum ama bu yolun sadece belli kısmı düz geri kalan kısım viraj ve 3 km kadar da baya dik bir rampaya tırmanıyorum.(bu yolu hergün gidiyorum).Araba cuma gününden bu yana 314 km gitti ama bu sabahtan beri lpg göstergesinde tek ışık yanıyor.Yani büyük olasılıkla yarın biter lpg en fazla gideceği.30-40 km daha.
    Yani arabam 60 liralık gazla 350 km gidiyor bu değerler normalmi sizce.Daha fazla olması gerekmiyormu.Dik rampa ve virajlı yolun bu km de etkisi olabilirmi??
  • En son aldığım gaz ile kendime ait olan rekoru geliştirdim

50 ytl LPG (1.40 ytl/l).Toplam 362 km.Tamamı şehir içi ve klima hiç açılmadı.

1.38 YTL/ KM

Araba 2003 Focus Comfort HB
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozib

En son aldığım gaz ile kendime ait olan rekoru geliştirdim

1.38 YTL/ KM

Bence 50 liraya 362 km süper bir değer .Ama birşey dikkatimi çekti litre fiyatı olarak 1.40 lira yazmışsın hangi şehirde yaşıyorsun ve hangi marka lpg nin litre fiyatı bu?
    Ben aydında yaşıyorum burda litre fiyatı 1.51 lira.
    Bu kadar farkediyormu litrede 11 kuruş.

• quote:

Armi 3-4 depo biritmeden ayara gitme-nedenini bende anlamadım ama aracın lpg ye alışması diye bişey var gercekten,esas tüketim değerlerine o zaman geliyo.bide bundan sonra alacagın lpg lerde istasyonunu değiştir bi.bazen lpg istasyonunda hava basmaları söz konusu oluyo(muş)...

dostum ben hesap yanlıslıgı yapmışım

araç 170-180 bin yakıyor ama ayar yapılmadı daha...umarım ayardan sonra düşer...bu arada takan firma 300 km sonunda gel dedi bana ama seni dinlesem iyi olacak galiba vardır elbet bir bildiğin

• Bence de çok iyi değer yani benim için fazlası ile yeterli.

quote:

Orjinalden alıntı: red_power

quote:

Orjinalden alıntı: ozib

En son aldığım gaz ile kendime ait olan rekoru geliştirdim

1.38 YTL/ KM

Bence 50 liraya 362 km süper bir değer .Ama birşey dikkatimi çekti litre fiyatı olarak 1.40 lira yazmışsın hangi şehirde yaşıyorsun ve hangi marka lpg nin litre fiyatı bu?
    Ben aydında yaşıyorum burda litre fiyatı 1.51 lira.
    Bu kadar farkediyormu litrede 11 kuruş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozib -- 20 Eylül 2007; 20:36:59 >

• Merhaba!
    Arkadaşlar tüketim değerlerini yazarken lütfen kaç km. yol gidildiğini ve kaç litre lpg harcandığını yazalım. Çünkü önemli olan 100 km.de kaç litre LPG tüketildiği. Aksi halde her şehirde hatta her bayide LPG fiyatı değişiyor. Değişmeyecek tek şey litre hesabıdır.
  • geçen depoyu tam doldurdum ve 110 km gittim tekrar aynı pompadan doldurttum 8.40 lt aldı. 10 km içinde benziniydi neyin hesaplanırsa ortalama 8 lt yakmış diyebiliriz. (sırf gaz yaksın km sayacı diye rölantide ısıtıp gaza geçmesini bekledim)

pompa= aygazın ankara-eskişehir yolunda MTA karşısındaki kendi şubesi.
  • ccapari, tüketimin harika olmuş. bir ara sıkıntın vardı. Hadi maşallah
  • bende 2001 model palio 1.4 el var 28 lt civarında alıyor şehir içi 200 mde den fazla gitmiyor 37 38 ytl civarında doluyor depo 37 ytl olduğunda 185 ykrş ila 187 ykrş arası yakıyor şehir içinde gazın ayarını kısıyorlar o zamanda rolanti ilk çalıştığında çok düşük çalışıyor motor 1400 gazı ankarada bp kurtuluş istasyonundan alıyorum yakıt normalmi acaba
  • 45 LİTRE İLE 495 KM GİDİYOR.. LPG FİYATI BURADA 1.42 YTL... (45 X 1.42 / 495 = 0.129) YANİ 130 BİN LİRA YAKIYO ARACIM... :)
  • Üstat senin depo şu anda standart dışı diyebiliriz 45 lik tank 45 lt lpg alıyor dedin ya.Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: oğuzvvti2001

45 LİTRE İLE 495 KM GİDİYOR.. LPG FİYATI BURADA 1.42 YTL... (45 X 1.42 / 495 = 0.129) YANİ 130 BİN LİRA YAKIYO ARACIM... :)
  • 45 litre mi
    bir yanlışlık var herhalde
    quote:

45 LİTRE İLE 495 KM GİDİYOR.. LPG FİYATI BURADA 1.42 YTL... (45 X 1.42 / 495 = 0.129) YANİ 130 BİN LİRA YAKIYO ARACIM... :)
  • normali ne bunun 43mü 41 mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

45 litre mi
    bir yanlışlık var herhalde
    quote:

• 43 lt normal tank %20 emniyet düşüldüğünde 35 lt civarında alması ve geçmemesi lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkantsatin

quote:

Orjinalden alıntı: thall

barisdragon,
    depon kaçlık senin?
    450km yaparken bırak basmamayı arkadan ittiriyorsun galiba

süper ya

• ya zaten ben de şaşırdım aradım taktırdığım yeri şamandıra bozuk olabilr bi daha böle fulleme sakıncalı dedilre.. bakacaklar ama ben yine fullediğim için bitir de gel bakalım şamandıraya dediler.. 45 litrelik tankım var.. geçen fulledim yine 45.8 litre aldı. adamlara nasıl olur ya dedim. pompanız bozuk dicem ama başka istasyonda yine 46 litre almıştı tank.. burada 1.42 ytl lpg fiyatı ...45 litre 64 lira yapıyo.. 64 ytl yi de 495 km ye bölersen 130 yeni kuruş yani eski tabirle 130 bin lira yakıyo benim araç..

ya bu adamların taktıkları simit tankı 45 lik değil yada daha fazla koydular yada şamadıra bozuk.. sordum 45 lik abi dediler.. 45 likten fazla simit tankı var mı ya piyasada? marka zavoli... adamlar gazı bitir gel bakalım dediler.. ben 490 km daha yapıp ne zaman gidicem bilmiyorum nerede yapıcam ya ben 490 km yi.. 3 hafta sürer heralde oysa ki kafama takıldı şu şamadıra..sabırsızımdır ben öğrenmeliyim bişey var mı yok mu? bu arada sizce 495 km normal değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

quote:

Orjinalden alıntı: berkantsatin

quote:

Orjinalden alıntı: thall

barisdragon,
    depon kaçlık senin?
    450km yaparken bırak basmamayı arkadan ittiriyorsun galiba

süper ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzvvti2001 -- 22 Eylül 2007; 23:29:44 >

• Arkadaşlar sivas ilinde yaşıyorum ve aracımda 32 lt lik depo var,toplam 27-28 litre lpg alıyor ve şehir içinde 230 km,şehir dışında ise sürate bağlı olarak 330-400 km arası yol yapıyor.lpg burada 1530 ykrş.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.