Şimdi Ara

1 Dikdörtgen Sorusu, 1 de Hatalı Olduğunu Düşündüğüm Entropi Sorusu [17 ocak meb blk]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sınavı bitirdim 10 dakikam vardı. Bu soru kalmıştı bir tek. 10 dk bu soruyla uğraştım sonunda yaptım ama çoook uzun oldu 2-3 pisagor falan kullandım daha kısa yolunu arıyorum. İsterseniz o uzun yolu anlatmaya çalışırım. Eminim çok kolay bi yolu vardır onu bulursanız sevinirim.

matematikten 40da 38 doğru 2 yanlış çıktı ama diğer 2 yanlışımı anladım

1 Dikdörtgen Sorusu, 1 de Hatalı Olduğunu Düşündüğüm Entropi Sorusu [17 ocak meb blk]

Bir de kimyadaki yanlış sorum cevap anahtarı hatalı olabilir ben 1-2-3 yaptım ama 2-3 müş. 1.de de entropi artmaz mı? Sonuçta girenlerde katı madde var.

• 2.soruda 1.öncülde entropi artmaz.Çünkü 1,5 mol gaz varken 1mole düşmüş yani düzensizlik azalmış entropi azalmış o yüzden II ve III :) geometri sorusuna bakıyorum yaparsam yazarım buraya
  • geometri sorusunda ef ac'ye dik gelmiş ve iki eşite ayırmış öyleyse ae=ec o zaman da soruda verilenlerden ed'yi üç buluruz. gerisi resimde umarım anlatabilmişimdir
  • Entropi sorusunda cevap 1-2-3 olacak çünkü entropi artıp armadığını en düzensiz maddeye göre belirleriz.
    Girenlerde katı varken gaz oluşmuş yani düzenlizlik artmış entropi artmıştır
    1-2-3 hepsinin girenlerinde katı var bazılarında ise gazda var gaz etki yapmıyor katıdan gaz olduğu için entropi artar 1-2-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Vengeance_ -- 19 Ocak 2012; 20:25:50 >
  • Nasıl 2-3 olur bilmiyorum ya 1-2-3 daha mantıklı
  • 2-3 gaza bakilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex dé Souza

2-3 gaza bakilir

bi kabın icinde katı madde var

reaksiyondan sonra hepsi gaz. kap daha düzensizdir bence her türlü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

geometri sorusunda ef ac'ye dik gelmiş ve iki eşite ayırmış öyleyse ae=ec o zaman da soruda verilenlerden ed'yi üç buluruz. gerisi resimde umarım anlatabilmişimdir

anladım kardeş sagolasın ben de sınavda şöyle uzatarak yapmıştım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.