Şimdi Ara

1 dolarlık ürüne 5.20₺ vergi - Geçmiş olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.915
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 dolarlık ürüne 5.20₺ vergi - Geçmiş olsun
    1 dolarlık ürüne 5.20₺ vergi - Geçmiş olsun

Facede biri paylaşmış. Aliexpressten almış. 15 gün önce alımış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 2 Mart 2019; 23:33:53 >

• Benimde 15-20gün öncesinden 54 liralık alışverişim vardı kaç para vergi ödüyeceğim bune ya offf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle ki fiyatından yada içeriğinden şüphe edilen her paket gümrüğe gider. Eğer bir paket gümrüğe girmişse fiyatı her ne olursa olsun GÜMRÜĞE SUNMA ÜCRETİ + DAMGA VERGİSİ tahsil edilir. Eğer paket içeriğinin 22€ üzerinde olduğunu tespit ederlerse buna ek olarak ürün bedelinin %20 si kadar gümrük vergisi ödersiniz. Eğer paket içeriği 4 sayılı ÖTV cetvelinin içinde ise yandınız ürün bedelinin %6.7 yada %20' si kadar ÖTV ilave edilir. Aliexpress'ten android TV box alan bazı arkadaşlar %40 vergi ödediler.

Bakınız 4. sayılı ÖTV cetveli:

• hala 22 € muhabbeti yapmayın 500 1000 lira arası siparişim oldu hepsi limit altındaydı hiç biri girmedi.

bakan acıklamasından sonra yapıstırıp gecırıyorlar keyıflerıne göre boş boş savunmayın suan kafalarına göre hareket edıyorlar talımat geldıgı için
  • 5 lira paket açıp kontrol açma ücreti normalde. Ama artık paketleri açmadan 5 lira alıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 160 dolarlık ürünüm yeni geçti gümrükten ve sunma ücreti falan konmamış. 0 TL görünüyor.
  • 50 dolarlık bir ürün alsam kaç para vergi biner acaba. tahminimden fazla ekstra bir süprizle karşılaşırmıyım ki.

• Amaçları insanları bezdirip yurtdışından ürün almayı engellemek ve yurt içinde milleti düdüklemek ...(Direnmeye devam)
  • bu akşam İstanbul'a giriş yaptı benim paket(21.24$ değerinde) bakalım sonuç ne olacak, yarın işlemlerde görünür, şu anki durum aşağıdakş gibi

SIRA TARİH SAAT İŞLEM TÜRÜ AÇIKLAMA İŞLEMİ YAPAN
    PTT İŞYERİ/ŞUBE iLÇE İL
    1 28/02/2019 05:23:00 Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) The item was forwarded to the destination country (Otb)
    -
    - Singapore (Yurt Disi)
    2 28/02/2019 21:00:00 Gonderi yurtdisina sevk edildi Send item abroad (EDI-received)
    -
    - Singapore (Yurt Disi)
    3 06/03/2019 11:32:19 Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb)
    -
    - Turkey
    4 06/03/2019 14:32:07 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
    İST.ULUSLARARASI PİM
    İST.ULUSLARARASI PİM
    BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
  • Banggood vergiler dahil ile alışveriş yapın kafanız rahat olsun.
  • Banggood vergiler dahil ile alışveriş yapın kafanız rahat olsun.
  • Arkadaşlar bahsettiğim ürün geldi değeri 20$, vergi matrah vs çıkmadı, bu neye göre çıkıyor anlayamadım o yüzden yasa henüz yürürlüğe girmedi galiba öyle olsa her gelen %100 bu vergiye tabi olurdu diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana da girdi 1 dolarlik ürüne 5 tl vergi geldi

• takipsiz kargolar nasıl olacak? kapıya atıp gidiyorlar zaten. o zaman gidip ptt den alabileceğiz takipsiz kargoları?
  • Arkadaşlar istanbul ukim i aradım. Bana hep 5,20 tl nin Berat Albayrak'ın konuşması üzerine ve gümrük bakanlığından gelen yazı üzerine alınmaya başlandığını söylediler. Yazının yasal dayanağı istedim. SÖYLEMİYORLAR. Sizde arayın bari toplum baskısı yapalım.

(0212) 567 6565

(0212) 565 7451

(0212) 465 5519

Arayın ve yasal dayanağını isteyin. Sessiz kalmayın ki boşuna para ödemeyelim

• takipsiz kargonun ödemesini nasıl yapıcaz arkadaş?

o zaman kapıya atmasınlar kargoları gelsin parasını alsın en azndan kapıda sürünmez ürünler.
  • Arkadaşlar bu vergiyi nereye nasıl ödeyeceğiz.

Şu ülkede tüketici lehine 1 tane karar olsun dişimi keseceğim ya.
  • tonichak T kullanıcısına yanıt
    yasal dayanak istemek ve türkiye

keşke vatandaş istediğini, isteyerek alabilseydi....
    ancak bir kampanya oluşturup yurt dışından alışveriş yapanlar olarak bir avukat vs ile en azından bir şeyler deneyebiliriz

herkes 5 er lira atsa belki birileri hakkımızı arar.... burada yok mu bu işleri organize edecek birileri acaba

ayrıca ukimin telefonlarına ulaşmayı ben bir türlü beceremedim

her seferinde sıraya giriyorum , tam sıra bana geldiğinde hat kesiliyor ( kaste )

ukim = bu ülkenin geri kalmış olduğunun bir belgesidir....
  • Arkadaşlar 22.-USD Olayı hikaye oldu dikkatli olun 23.USD Ürüne 21.-USD Vergi çıkardılar,nereye başvurduysam kimse aldırmadı bile..PTT Gümrüğe havale etti Gümrük te artık böyle gibilerinden bir mesaj atmış...Cimer de hala %18-%20 vergi bandı diyip duruyor..Yerli üreticinin eline mahkumuz artık...İnanmayın Gümrük Muayene memurunun keyfi ne derse o...
  • 375 TL lik ürüne 259 TL vergi çıkardılar. Sonra küfürün adı günah...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.