Bildirim
1 Fen Sorusu
https://www.amazon.com.tr/dp/B07SZVMTF4
https://www.amazon.com.tr/dp/B07SZVMTF4
21 sa. önce paylaşıldı
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CL2J393N?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CL2J393N?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
UPpala! -
ben hiçbişey anlamadım -
Coğrafya sorusu olmuş bu
Nemin fazla olduğu yerlerde sıcaklıklar arası fark çok olmaz nem az ise fark çok olur ondan dolayı c
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boynuzkulağıgeçti -- 13 Şubat 2013; 16:04:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: nevitra
Coğrafya sorusu olmuş bu
Nemin fazla olduğu yerlerde sıcaklıklar arası fark çok olmaz nem az ise fark çok olur ondan dolayı c
İşte yaptığın bu yorum nasıl çıkıyor onu merak ediyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: nevitra
Coğrafya sorusu olmuş bu
İşte yaptığın bu yorum nasıl çıkıyor onu merak ediyorum.Yani sıcaklık farkıyla nasıl ilişkilendiriyorsun? -
sanırım ben anladım coğrafya yorumu ile değil fen yorumuyla anlatayım ilginenler için.
Islak pamuk sarılan termometrelerin ölçtüğü sıcaklık normalden daha düşük gösterecek çünkü zamanla
sıvıdan gaza ıslak pamuğun sıvısı buharlaşacak, yani termometreden ısı alacak ve sıcaklığını düşürecek
şimdi sıcaklığın düşme oranları pzt=1/5 salı=2/4 çarş=3/5 (sıcaklık ne kadar fazla ise o kadar çok buharlaşıp o ordanda sıcaklığı düşürecekler)
günlerin sıcaklık sırası çarş>salı>pzt
sıcaklık fazla olduğunda atmosferdeki buhar miktarı dolayısıyla nem (bağıl nem=mutlak nem/maksimum nem(sıcaklık artarsa maksimum nem artar bağıl nem azalır)) az olucak yani sıralama;
çarş<salı<pzt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z0rr0nur -- 13 Şubat 2013; 17:20:07 > -
azdan çoğa diyor bu arada mantığın yanlış olmasın -
quote:
Orijinalden alıntı: NoMerCyOsKAR
azdan çoğa diyor bu arada mantığın yanlış olmasın
haklısın havanın nemlilik derecesini sıralamak için bağıl nemi kullanmam gerekiyordu.Şimdi düzelttim -
quote:
Orijinalden alıntı: z0rr0nur
quote:
haklısın havanın nemlilik derecesini sıralamak için bağıl nemi kullanmam gerekiyordu.Şimdi düzelttim
Hcamöyle formül falan çok takma. İki ölçüm arasında sıcaklık farkı ne kadar azsa o kadar çok nem vardır de gitsin. Ör; pazartesi en az fark var o zaman en çok nem orada -
quote:
quote:
quote:
haklısın havanın nemlilik derecesini sıralamak için bağıl nemi kullanmam gerekiyordu.Şimdi düzelttim
Hcamöyle formül falan çok takma. İki ölçüm arasında sıcaklık farkı ne kadar azsa o kadar çok nem vardır de gitsin. Ör; pazartesi en az fark var o zaman en çok nem orada
coğrafyada öyle ama soru fen kısmından çıkınca kıllandırdı beni.Birde soruyu doğrudan da sormuyor, yok ıslak pamuk yok değişim grafiği yok oradan nemliliğe sıçrayış...Bende bir fen bilgisi yorumu getirdim.Dışarıdan bakınca tm-sözel isen biraz zorlama gibi duruyor ama sonuçta doğru çıkarım yaptım.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Hcamöyle formül falan çok takma. İki ölçüm arasında sıcaklık farkı ne kadar azsa o kadar çok nem vardır de gitsin. Ör; pazartesi en az fark var o zaman en çok nem orada
coğrafyada öyle ama soru fen kısmından çıkınca kıllandırdı beni.Birde soruyu doğrudan da sormuyor, yok ıslak pamuk yok değişim grafiği yok oradan nemliliğe sıçrayış...Bende bir fen bilgisi yorumu getirdim.Dışarıdan bakınca tm-sözel isen biraz zorlama gibi duruyor ama sonuçta doğru çıkarım yaptım.
peki hocam haklısın o zaman :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X