Şimdi Ara

1 Haftalık İtalya Trafik-Model İncelemelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba 1 haftalık italya tatilimden gözlemlerimi aktarmak istedim

Torino, Milano, Roma, Venedik, Floransa için ayrı Napoli için ayrı yorum yapacağım

Trafiği değerlendirirsek ilk grupta inanılmaz bi hoşgörü var, örneğin araçlara yeşil yanıyor ama yayalar kaldırımdaysa araçlar durup yayalara yol veriyor kimse de dönüp teşekkür etmiyor çünkü normal olan bu onlar için. Çok çok nadir gördüm sarıda geçen araç yeşilin son saniyelerinde bile araçlar duruyor. Toplu taşım araçlarına yol vermek
    ambulansa yol vermek gibi onlar için. Emniyet şeritleri var ve bi kaç cengaver dışında kimse kullanmıyor genelde o cengaverler de motorsikletler oluyor. Baya bi motorsiklet var trafikte ve bizdeki gibi görmezden gelinmiyolar. Normal araçlar gibi şeritlerinden gidiyorlar bizdeki motorlar gibi aralaran geçiyim 2 saniye kazanırım mantığı yok.

Napoli de ise hiç yabancılık çekmedim. Hatta bizim ülkemizin bile bi üst modeli diyebilirim. Kimse ışıklara uymuyor hatta ve hatta bir kaza oldu gözümün önünde; bi araç kırmızıda durunca arkadan bi araç duramayıp çarptı. Çarpan aracın şöförü inip neden duruyorsun diye kavga etti üstelik. Şöyle ilginç bir bilgi de var sadece 1 tane sigorta şirketi varmış şehirde ve binek araçların %99 una kasko yapılmıyormuş kaza oranı yüksek diye. Kazalar ciddi değil ama 100 arabanın 95 inde çizik göçük var hepsi kazalı anlıycağınız. Yayaları takan yok, bizdeki gibi yolun ortasından yürüyen yayalar heryerde yaya geçidi kullanılmıyor

Arabalara gelicek olursak şöyle bi oran var 100 arabanın sadece 3 tanesi sedandır bu 3 sedanlar da ya cabrio dur ya coupe. Hani 1 haftada 10 tane normal sedan araç gördüm desem yalan olmaz.

Araçların %70 i fiat fakat linea dır albea dır paliodur değil. çoğunlukla punto ve mpv türevi araçlar. Ticari araç çok çok çok az doblo vs görmek çok zor.
    En çok gördüğüm araçlar punto smart toyota aygo lancia ypsilon idi sanırım.
    Büyük araç isteyenler hep sw a yönelmiş bir sürü lüks sw var. 5.30 xd dan tutun e350 a6 3.0 tdi sw a kadar.
    Araçların çoğu tek kapı ve küçük. Öyle ferrari olsun lamborghini olsun süpersport neredeyse yok. İnsanlar trafik bilincinde semtin trafiği çok ve sokakları darsa smart aygo tarzı arabalar fazla daha geniş ve müstakil ise evler sw arabalar.

Milliyetçilik gerçekten ön planda fiat alfa lancia çok fazla var.
    vw çok az gördüm ama gördüklerim de genelde golf idi golfler genelde 2.0 tdi dı.
    ford ka renault twingo clio ve fiesta çok fazlaydı. Gerçekten kullanışlı şirin modellerdi türkiye de var mı bilmiyorum ben pek görmedim güncellerini.

Çıkardığım sonuç izmir istanbul ankara gibi büyük şehirlerin örnek alması gerek bi araba seçimleri var. Belki izmir ankara sonra gelir ama bu araç mantığı istanbul da olsa trafik bi nebze rahatlar.

Not: Trafik çok fazla olmadığı için otomatik vites alan insan sayısı çok değil ( eklemeyi unutmuşum )
    Not: Polis arabaları genelde 159
    Çok karışık dağınık oldu yazı kusura bakmayın fotolarla desteklemek isterdim de gezdiğim yerleri çekmekten araç fotoğrafı çekmek aklma gelmedi

• Teşekkürler.
    Hepsi güzelde polise verilen arac en güzeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
     1 Haftalık İtalya Trafik-Model İncelemelerim

Aynen bu şekildeler ve renk inanılmaz yakışmış
  • Buyrun İtalya trafiğinden bi kesit

• Hocam gercekten yakışmış yaa.

Benzinlidir umarım o araclar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçende ingilteredeki ikinci el araçlarına bakmıştım net üzerinden...Sedan yok, bütün araçlar ya hb ya sw...

İtalyanın güneyine indikçe bize benzeme olasılıkları artıyor...Zaten kendi aralarında da kuzeyli ve güneyli gibi ciddi bir ayrım var...Kuzeyliler daha şehirli güneyliler ise taşralı olarak görülüyor birbirlerine karşı...Ayrıca adamlar akıllı, italyanın hemen hemen tüm kentlerinde trafikten çok yol sorunu var...Daracık daracık sokaklar ve tek yönlü yollar...Cesareti olan için en iyi seçim motorsiklet, otomobilden şaşman diyenler için A sınıfı ve HB b sınıfı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 24 Temmuz 2013; 18:03:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Bende geçende ingilteredeki ikinci el araçlarına bakmıştım net üzerinden...Sedan yok, bütün araçlar ya hb ya sw...

İtalyanın güneyine indikçe bize benzeme olasılıkları artıyor...Zaten kendi aralarında da kuzeyli ve güneyli gibi ciddi bir ayrım var...Kuzeyliler daha şehirli güneyliler ise taşralı olarak görülüyor birbirlerine karşı...Ayrıca adamlar akıllı, italyanın hemen hemen tüm kentlerinde trafikten çok yol sorunu var...Daracık daracık sokaklar ve tek yönlü yollar...Cesareti olan için en iyi seçim motorsiklet, otomobilden şaşman diyenler için A sınıfı ve HB b sınıfı...

link var mı hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUZEY_GÜNEY

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Bende geçende ingilteredeki ikinci el araçlarına bakmıştım net üzerinden...Sedan yok, bütün araçlar ya hb ya sw...

link var mı hocam

http://www.autoweb.co.uk/

http://www.gumtree.com/c/cars

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Buyrun İtalya trafiğinden bi kesit

ne alfaymis arkadas aston martinle bile basa cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: retro.

quote:

3.2 V6 seçeneği var.

Buraya geldi mi bilmiyorum.

Aston yakalamasa da kovalar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: retro.

quote:

3.2 V6 seçeneği var.

Buraya geldi mi bilmiyorum.

Aston yakalamasa da kovalar

brerasi geldi sanirim

• Geçen sene kurban tatilinde bende gitmiştim. Epey de yol yaptım . Hala trafik cezaları geliyor.

Konu da burada
    http://forum.donanimhaber.com/m_67700186/f_//tm.htm#67700186

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro. R kullanıcısına yanıt
    Gelmez olur mu

Alfa Romeo 3.2 V6
  • Bu arada benzin 1.80 dizel 1.67 euro
  • quote:

Quantum of Solace 2008 yapımı filmin başlangıcı..

• Geçen sene ben de 1 hafta italyanın çeşitli şehirlerine gittim. İlk olarak araçların hepsi vuruk içersinde. Bunun sebebi işçiliğin çok pahalı olması. Araçların çoğu küçük, düz vites ve dizeldi. 1 hafta içersinde 1 tane lamborgihini gördüm sokakta onun da önünde italyanlar durup fotoğraf çektiriyorlarda. Bana çok garip geldi, heralde ferrari falan türk yapımı olsaydı herkes alır sokaklar dolar taşardı =))
    Motorların sayısı çok fazla, ben de italyada yaşam heralde motor sahibi olurdum. Şehirlerin yapısı hep sokak gibi dar oldugu için motor çok kullanışlı oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.