İng cok basit geldi o yüzden kürtce yazdim : < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 HAFTAYA KALMADAN ACIKLANACAK (3. sayfa)
-
-
Tesekkurler emektar91. Arkadas aslinda yazilimci olmak isteyip ybs secen tayfadan.(aslinda matı falan iyiydi de fen hic sevmiyordu ea secti o yuzden). Yani saglam bir teknik backgroundu olmasini istiyor aslinda anlattigin gibi.Fakat hala duzgun bir roadmap aklina gelmiyor bunun icin.Marmara her ne kadar ybs alaninda saglam olsa da sirf ybs mufredatiyla bir yere kadar gelistirebilir kendini,electivelerle belki bir nebze şekillendirebilse de istedigi altyapiyi yine okulla zor elde eder. Teknik isler sirf programlama dillerinde yetkinlikle de sinirli degil anladigim kadariyla bu sektorde dolayisiyla alayli bir yere kadar gelisir.N'apmasi lazim sizce? Dil konusunda en kotu dil okuluna giderim almanyaya falan diyordu.Almancadan dolayi hard teknik alanlar gerekebilir demissiniz, sanayi ulkesi olmasindan dolayi dediniz sanirim, marketing data analysis falan daha mi kisitli is imkanlarina sahip acaba orada?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi hard dedigime şöyle bakmak lazım frontend desem bu normal level olur ama yinede teknik bir alandır herkes zahmet etmez ama backend desem bu hard olur aynı şekilde kimi data analizi veya marketing alanları da oldukça niş ve zahmetli oldugundan hard teknik sayılabilir bunda hiçbir sorun yok yeterki Almanyada IK olmaya çalışmasın olmaz diye bir şey yok ama şansı ciddi düşer tabii zaten ybsden IK pek müthiş mantıklı da olmaz örnek olsun diye söylüyorum o alan pek teknik olmaz ve dil dezavantajı olur, dil dezavantajı yaratmayacak kadar teknik olmalı kaldı ki almanyada ingilizceyle de işler götürülür ama çoğu yerde kendi arasında almanca konuşmak isteyebilir ve harmoniyi bozmak istemeyebilir oyüzden IT'nin beli alanları veya data analizi daha avantajlı bence ama tabiki diğer alanlarda da olursa gayet iyi olur ben şuanda c öğrensin ama c# sakın diyemem mesela çünkü belkide c#da oldukça yetenekli olur bu şey gibi ben futbol biliyorum diye herkese basketbol kötü demek gibi ama belkide o o konuda yeterlidir ve iyi bir yere gelecektir. Net bir şey söylemek tabi kolay değil ama en kötü b1 alsın goetheden almancayı ingilizceyi ise IELTS 6.5-7 bandına getirsin 4 yılda gönül ister en iyisi olsun ama temelden buraya derslerle ek çalışmalarla böyle getirse bile iyi bir şansı olur kendisi şöyle bir çabalasın MIS ve tech related her alana göz gezdirsin 1. sınıftan sonra bir bakalım ne var elimizde nereleri çalışmaktan keyif alıyor vb. ama önü çok açık gidip teknik unide işletme iktisat yazsa bi tık üzücü olurdu tabiki iyi yerlere orda da gelirsin ama hangi iyi? yani orada da hayal hedef çelişkisi oluyor. ybs çok başarılı bir tercih olmuş mezun olmadan bunu fark edecektir mezun olduktan sonra da zaten geldiği yeri görünce ne kadar şanslı oldugunu hissedecektir. Başarılı olmak için üniye de aslında gerek olmadıgını alaylılardan biliyoruz ama bana göre en azından o 4 yıllık süreçte olmak gayet doyurucu olabiliyor birçok anlamda. spesifik olarak şu bu diyemem zaten derya deniz şeyler var ama yazılım seviyorsa mesela oyun geliştirmeden tutun da salt web geliştirmeye birçok alanı denesin projeler yapsın githuba yüklemeye başlasın bir portfolyo oluştursun 1. sınıfın sonunda amatörce 4e dogru aradaki farkları görebilir zaten sonrasında çok rahat edecek bu 4 yılda keyifli keyifli araştıra araştıra geçirsin iyi olur. ingilizce 6.5 dedim biliyorum yogunlasmak gerek yada almanca hobi olarak şöyle bir a2yi temizlerse şimdiden ilerde de rahat eder almanca okuyacagından zaten her halükarda almancayı eninde sonunda ilerletmek durumunda benim anlayışıma göre. Bunları diyebilirim hocam
-
neye dayanarak söylüyorsunuz bu tahmini
veri bilimine göre. 1 haftaya kalmaz anlarsın.
-
Şimdi bana geliyor mu gelmiyor mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TLDR, ne anlatıyon abi
-
Tahminim 14 ağustos
Sen hangi univler yazdin
Üniversite kayıt tarihinden 1 hafta önce açıklanıyor sürekli.Bence 12-13 Ağustos gibi nöbetlere başlamak lazım
-
Neden Siirt yazmadın
Siirt ilk 3 yil vanda egitim goruyo diye okumustum zaten siirte sicak bakmiyodum listede corumdan sonrasi gelmez aslinda formalite icabi yazdim corum normalde 28k ile aliyo ben 29k yaptim ama okul birinciligi kontenjaniyla son 3 senedir hep 33k 35k arasindan almis
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bana Siirt gelir gibi napcagim ben Siirtte diye düşünmeye başladım Van'da tam düzeniminkuracagim sonra sıfırdan yeni atanmış gibi başka ile gitmek oraya alışmak hele o il de siirtse zor olur galiba
Hocam bana da sinavdan once buralar gelse mezuna kalirim dedigim yerler geldi ama yapcak bisi yok nasip boyleymis artik kendimde calisma azmi gorsem mezuna birakirdim tasra da okumak yerine ama olsun tip tiptir bence arkadas ortami kurduktan sonra da sehrin cok onemi yok
Tıp tıp değil hocam ya Akdeniz'de okumak var bir de siirte ben realistim benim de istek yoktu mezuna kalmaya. İsteğim olsa kesinlikle tercih yapmayacaktim
Acikcasi ben zaten doguda yasadigim icin gidecegim herhangi bir sehri cok sıkıcı bulacagimi dusunmuyorum ama sizin icin farkli olabilir tabii. Tabi akdenizde okumak ayri bi guzel olurdu ama tipci adam zaten sehrin nimetlerinden fazla yararlanamiyor sosyal hayatlari baya sıkıntı
Sen Siirt ağrı Yozgat filan hariç nereye gitsen memnun kalirsin Şanlıurfa'da olduğun icin
hocam zonguldak gelmesin diye dua edin.. neden yazdınız bilmiyorum ama inanılmaz kalan oluyormuş diye duydum
-
Zor oldugunu duydum ama o riski almaya hazirim ben hem akredite olmasi benim icin onemli (listede dicleye kadar akredite uni yoktu sanirim baska) hem de onceden gidip tatil yapmisligim var seviyorum yani memleketi gencligi urfa da gecmis yazdan yaza deniz gormus biri olarak kucuk bir sahil kentinde bi 6 yil gecirmeye cok hevesliyim cok sacma bi oncelik gibi gorunse de oyle yani, calisip sinifin yarisindan daha iyi bi not alabilmeyi umuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA6C1957D -- 7 Ağustos 2024; 12:16:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X